Diabetes is tegenwoordig een veel voorkomend gezondheidsprobleem! Elke 2e persoon op 3 is een diabetespatiënt! Dit is een veel voorkomende ziekte geworden zoals hoesten en verkoudheid! Nee, diabetes veroorzaakt ofwel omdat de insulineproductie onvoldoende is, ofwel omdat de lichaamscellen niet goed reageren op insuline of beide. Diabetes van wortel genezen is niet mogelijk, als het je lichaam eenmaal heeft aangevallen, zal dat je hele leven zijn, maar je moet helemaal niet gespannen raken, je moet liever manieren vinden om de hoeveelheid bloedsuikerspiegels in je lichaam in evenwicht te brengen! Een van die manieren om je suiker onder controle te houden, is het consumeren van amla! Ja, amla is zeer nuttig om diabetes zeer effectief in evenwicht te brengen. In dit artikel stellen we voor hoe u amla kunt gebruiken voor diabetes?

Hoe (Indiase kruisbes) Amla te gebruiken voor diabetes?

amla (wetenschappelijke naam Phyllanthus Emblica) of Indiase kruisbes is een van de krachtigste kruiden die in de Ayurveda worden gebruikt. Het is door artsen aanbevolen voor verschillende chronische aandoeningen, vooral voor diabetes. Maar voordat u analyseert of amla al dan niet helpt bij het verlagen van de suikerniveaus, zijn hier nog enkele geweldige voordelen van Amla die u moet weten:

Amla voedingsfeiten:

 • Amla bevat weinig calorieën en is een rijke bron van vitamine C. helpt dus ook bij gewichtsvermindering en is goed voor je haargroei!
 • Eén kleine amla bevat evenveel vitamine C als 2 middelgrote sinaasappels. Dat is een geweldige bron van vitamine c?
 • Amla is ook rijk aan fenolische verbindingen zoals flavonen en anthocyanines die een sterk antioxiderend vermogen hebben. Wat je lichaam helpt om naar een normale fase te functioneren.
 • Het is ook rijk aan mineralen zoals calcium, ijzer en fosfor en bevat ook vitamine B-complex. En laat ook je andere tekortkomingen vervullen!
 • Dus over het algemeen maakt de voedingswaarde van Amla het een geneeskrachtig kruid dat een goede gezondheid bevordert bij alle individuen, en helpt bij het voorkomen, genezen en versterken van uw immuunsysteem.

Voordelen van Amla voor diabetes:

Het is onderzocht en het is zelfs een feit dat de antioxiderende eigenschap van Amla het nuttig maakt voor diabetici. De polyfenolrijke vrucht heeft eigenlijk eigenschappen die het lichaam kunnen beschermen tegen oxidatieve eigenschappen van een hoge bloedsuikerspiegel. Dezelfde verbinding is ook effectief bij het voorkomen van insulineresistentie die wordt veroorzaakt door een dieet met veel fructose. Dit betekent dat de vrucht daadwerkelijk kan helpen bij een goede opname van insuline en resulteert in een daling van de bloedsuikerspiegel bij diabetici.

Ook is amla-extract aanzienlijk bekend vanwege de verlaagde suikerniveaus bij ratten met geïnduceerde diabetes. De onderzoeken hebben gesuggereerd dat de sterke activiteit van amla om vrije radicalen op te ruimen en de werkzaamheid ervan bij het verminderen van oxidatieve stress heeft geholpen bij het verbeteren van het glucosemetabolisme bij diabetische ratten. Hieronder staan ​​enkele eenvoudige en eenvoudige recepten waarmee u uw bloedsuikerspiegel onder controle kunt houden, en deze zijn ook zelfgemaakt en puur ayurvedisch en veroorzaken daarom geen enkele vorm van bijwerkingen!

Ayurveda is van mening dat suikerniveaus alleen door een natuurlijk proces moeten worden gecontroleerd, maar het kan ook worden gecontroleerd door medicijnen met een streng dieet. Diabetes wordt veroorzaakt door een stofwisselingsstoornis die wordt veroorzaakt door de alvleesklier wanneer deze niet in staat is de vereiste hoeveelheid insuline te produceren of wanneer het lichaam is aangewezen om de insuline die wordt geproduceerd niet effectief te gebruiken. Om het proces terug te brengen naar het normale groeistadium van het insulineniveau in het lichaam, moet u een deel van het tekort van buitenaf opnemen.

Hoe Amla te gebruiken voor diabetes??

Het onderstaande recept is zeer effectief bij diabetes:

Je zal nodig hebben:

 • 1 palm vol Indiase kruisbessen
 • Een paar Amla-stukken
 • 2/3 tulsibladeren
 • Een glas water

Wat moet je doen:

 • Snijd de amla en verwijder de zaadjes van de Indiase kruisbessen.
 • Week de Amla-stukjes samen met de tulsibladeren een nacht in het glas water met alle eigenschappen van amla en Tulsi.
 • De volgende dag krijg je het water met.
 • U moet het water ‘s morgens vroeg dagelijks voor het ontbijt drinken.

Voordelen:

 • Amla helpt bij het genezen van diabetes, oogproblemen, urinewegproblemen en huidproblemen.

Als u zich zorgen maakt of twijfelt over het gebruik van amla voor diabetes, schrijf ons dan. Wij zullen u voorzien van de relevante informatie voor uw bezorgdheid.