Архитектура на Monsanto, португалска рок къща

Романтична архитектура в Португалия

Знаеш ли коя е? Ние от Freshideen и много други колеги, които се занимават с архитектура и дизайн мислят, че това е, за което ще говорим в днешната статия.

Намира се на границата с Испания и по -точно в древния град Монсанто. Къщите са тук между, около и върху гигантски камък.

Живописните къщи и улици са интегрирани в пейзажа от десетилетия. Всички останали скали са останали недокоснати.

Живописната атмосфера на Monsanto

Архитектура на Монсанто Португалия изглед отгоре

Монсалто е на ръба на планинска верига, недалеч от Сера де Естрела. Оттам имате широк изглед към долината отдолу.

По -ранните жители не са издълбали скалите, за да построят къщите си. Те са се приспособили много повече към естествените форми. Понякога те са само малко изкривени и стеснени. Полукръгли тавани приличат на извити каменни колиби. Стълбите водят около скалата, а също и към тавана.

Наклонени тавани

Архитектура на монсанто португалски къщи таван

Романтично осветление

Архитектура на Монсанто Португалия романтична

Историческите сгради все още изглеждат като от по-ранно време. Те напомнят за архитектурата, построена от първоначалното население. Първите жители се наричали лузитяни. Все още могат да се намерят археологически находки от този период.

Скали, покрити с мъх

Архитектура на монсанто португалски улици

Вратите Manueline все още могат да бъдат намерени в много къщи. Те са запазена част от португалската готическа епоха. Те са в стила на архитектурата, която може да се види например на кулата Белем.

Този типичен португалски град е типичен пример за това как можете по -добре да се интегрирате в природата чрез живот. Оказва се, че тази древна философия на строителството се преоткрива след много хилядолетия!

Защото това е точно посоката, която днес мислят много архитекти. Друг пример за това как не трябва да забравяме традицията, дори и в най -модерните времена.

вътрешен двор

      Monsanto архитектура португалия големи скали растения

Великолепният пейзаж на Монсанто

град Монсанто архитектура португалска атмосфера

Каменна настилка – улици

Monsanto архитектура португалски улици каменна настилка