устойчиво строителство архитектура футболно игрище кения umfriendly

Устойчиво строителство и зелена архитектура

PITCHAfrika току -що завърши изграждането на стадион, който може да събира дъждовна вода. По този начин биха могли да се съхраняват над 1,5 милиона литра прясна вода.

Заглавието на стадиона се нарича PITCHKenya. Той е уникален, събира много вода и е построен при супер благоприятни условия.

Съвременното футболно игрище в Кения събира дъждовна вода

устойчива сградна архитектура футболно игрище кения архитектурни и дизайнерски идеи

Кения вече е известна със своето устойчиво строителство и екологично чисти сгради. През 2013 г. е построено т. Нар. PITCHAfrika Waterbank School. Това е признато за „най -зеленото училище на земята“. Вторият е открит в град Лайкипия. Милиони литри вода могат да бъдат спестени чрез този проект. Запазването на кръстосани панели в кампуса гарантира, че всички части на полето са снабдени с него.

Тук има и спални за водни бани за момичета. Това не изчерпва предимствата. На място има също столове за хранене и фенери. Интересно е да се комбинира спешният въпрос за напояването със социални въпроси като храненето, равенството и здравето.

Устойчиво строителство и екологично чисти сгради

устойчиво строителство архитектура футболно игрище кения събиране на дъждовна вода

Допълнителните структури включват спални за момчета, събиращи дъждовна вода и настаняване за персонал. Основателката на PITHCAfrika Джейн Харисън с удоволствие говори за този проект. Тя казва, че интегрирането на напояване, съхранение и филтриране на водата отговаря много добре на нуждите на учениците.

PITCHAfrica Waterbank училище

устойчива архитектура на сградата неприветливо футболно игрище кения

Служители от фондация Zeitz също допринесоха за завършването на проекта. Финансова подкрепа дойде и от футболната звезда Самуел Ето. Той използва пари от частната си фондация за тази цел. Проектът беше подкрепен и от семейство Ameron O’Reilly, Guernsey Overseas Aid и Ol Pejeta Conservancy.

Зелена архитектура

устойчива архитектура на сградата приятелско футболно игрище кения зелена архитектура

Футболът не е избран случайно. Склонността към този спорт е силно изразена тук и също така беше възможно да се спечели симпатиите на обществото.

Със страст към спорта

устойчиво строителство зелена архитектура футболно игрище кения

Ако включите футбола в игра, тогава много различни хора идват в спорта от страст. След това успявате да преодолеете всички различия по -бързо и по -ефективно.

Устойчива архитектура и дизайн в Африка

pitch africa устойчива сграда банка банка училище