еклектичен външен дизайн хобит къща, построена в земята

Идеята за „живот под земята“ може да бъде очарователна за много хора и все пак кошмар за друга група

Повечето избират къща, построена в земята, като се има предвид площта, но причините за строежа изцяло или частично под земята варират, включително необходимостта да се сведе до минимум въздействието на къщата върху квартала, сграда, в която човек не може да се простира настрани или нагоре, печалба от затоплянето и охлаждането на земята.

Някои хора биха се вградили в земята просто за да бъдат скрити от погледа на непознати.

Има много предизвикателства при проектирането и изграждането на дом под земята, като например разходите за драгиране, дренаж, дренажни разходи, проблеми с достъпа и създаване на прилична дневна светлина и вентилация. Често се случва подземните къщи да са частично вградени в земята или в наклон, така че все още има страни, които са свободни за въздуха, слънцето и гледките.

Вижте тези седем къщи, които са частично вградени в земята.

Малатор, от Future Systems, Уелс (1998)

невероятни къщи, вградени в земята

невероятни къщи, построени в земно зелено крайбрежие

С драматично местоположение на върха на скалистия хълм, тази къща с една стая е едва под земята. Той няма градина, няма алея или свързани открити пространства и се вписва безпроблемно в пейзажа. От страната на сушата малък остъклен вход предлага гледка към външния свят.

Отворите на люка дават усещане за море

невероятни къщи, вградени в земната зелена забележителностВ интериора има цветни сглобяеми строителни елементи. От големия, извит диван можете да се насладите на страхотна обширна гледка с чайки към залива Сейнт Брайдс.

Къщата на хобитите, от Саймън и Жасмин Дейл, Уелс (2005)

еклектичен външен дизайн хобит къща, построена в земята

Саймън Дейлс от строителна компания построи тази екологично чиста къща с ниска енергия за семейството си, използвайки прости инструменти и местни естествени материали. Той е издълбан от земята или прибран от нивите около него. Съоръжението е устойчиво с тоалетни за компост, слънчеви панели и изворна вода.

Къщата е частично вградена в хълма, за да се сведе до минимум визуалното въздействие

невероятни къщи, вградени в земята прозоречни дървета уютни

Таванът е оформен от около 30 грубо изсечени дървета. Стените са смес от варомазани сухи каменни стени и бали от слама. Таванът е изолиран с бали от слама, покрит с пръст и засят с трева.

Холандска планина, от Denieuwegeneratie (Ново поколение), в Холандия (2011 г.)

невероятни снежни къщи, вградени в земята

Тази устойчива къща е вградена в гористи холандски блата, където земята се издига като малка планина и къщата я поглъща.

Така вградената в хълма къща е изолирана и скрита. Входът е отсечен в планината.

Конзолен дървен таван

невероятни къщи, вградени в земните стъклени стени

Конзолният дървен таван излиза над земята, има остъклени отвори, за да увеличи максимално слънчевата енергия и да озари интериора. Термичната маса на къщата запазва топлината, когато е необходимо, а естествените свойства на земята охлаждат къщата през лятото.

Интериорът на къщата е изненадващо ярък и привлекателен, с повърхност от открит бетон и боядисани нива

невероятни вътрешни къщи интериор дървена горна маса

Стаите имат усещане за пещера с естествена светлина, идваща през дълбоките участъци на хълма или през големите отворени южно осветени стаи отпред с изглед към гората наоколо.

Дом на Сезар Манрике, остров Лансароте, Испания (1966)

невероятни къщи, вградени в земята каменни сгради екзотични

Тази известна къща е построена на мястото на вулканичен кратер от 18 век в Лансароте, Испания. Над земята можете да видите ниска, мека, варовита сграда, където кактуси и цветни стоманени скулптури се появяват в негостоприемния вулканичен пейзаж.

Тук имате усещането, че лава се влива в стая

невероятни къщи, вградени в земята, заобикалящи прозорците на природата

Артистически ателиета с големи панорамни прозорци с изглед към базалтовия пейзаж се намират във входната зона.

В една от пещерите има полукръгъл бял диван около една палма, която се простира през дупка до тавана

невероятни къщи, вградени в земното околно осветление

Големи дупки в пода и каменни стълби водят до долния етаж, където във вулканичния базалт са пробити пет стаи, свързани с тесни проходи, боядисани в бяло.

Къща Дани Ридж, от Карвър и Шикетанц, Биг Сур, Калифорния

невероятни къщи, вградени в земята интересен дизайнЦелта на тази къща беше тя да бъде устойчива. За да запазят околния пейзаж и да защитят къщата от съседите, архитектите изрязаха клин в хълма и построиха къщата в него. Леко извитият таван е построен с местни треви. Цялата система е заседнала под земята.

Остъклените стени осигуряват гледка към Тихия океан и събират слънчева енергия, която се съхранява в топлинната маса на варовиковия под

невероятни къщи, вградени в земята, модерни селски мебелиПодпорната стена и подовото покритие минимизират топлинните загуби. Разположението на прозорците от изток на запад насърчава течението да се охлади през топлите месеци.

Вила Валс, от Christian Muller Architects и Търсене, в Швейцария (2008)

невероятни къщи, построени в бетонна тротоарна плоча

Вила Валс е модерен поглед върху старите подземни жилища. Благодарение на особената чувствителност на местоположението, архитектите построиха къщата дълбоко в стръмен склон, така че да не нарушава околната природа. Къщата е по -скоро като кухина в планината.