Купуването и продажбата на недвижими имоти се оказва изненадващо вълнуващо поле за повечето хора за първи път. Откривате няколко преплетени аспекта. Всички те играят решаваща роля за перфектния избор на имот. За всеки човек е различно. Пазарът на недвижими имоти е много динамичен: единственият начин да не загубите ориентация е, ако следвате нишката на собствения си интерес. Можете да постигнете това, като винаги имате предвид основните въпроси на една добре обмислена покупка. Ще разгледаме това по -долу и след това ще насочим вниманието ви към няколко ключови тенденции за 2017 г..

Покупката на недвижими имоти и устойчивото развитие на общността

комуната и покупката на недвижими имоти

Каква е текущата пазарна цена на избрания имот?

Всеки имот има обективна пазарна цена, която не винаги се основава на очевидни обстоятелства. Развитието на индустрията, променената икономическа ситуация и нарастващият интерес към определен жилищен район са примери за това решаващи фактори.

Купувачите и продавачите също се ръководят в своето решение от много емоционални причини. Това е естествено, но поне трябва да имате предвид текущата пазарна цена. По този начин няма да попадате в капана на собствените си нереалистични очаквания.

Когато купувате недвижими имоти, интегрираните зелени площи често са много важни

зелени площи и покупка на недвижими имоти

Какви са вашите лични приоритети при закупуване на имот??

След като имате обективна представа за текущата пазарна цена, вече можете да започнете да мислите за собствените си приоритети. Може би искате дом, който е доста далеч от центъра на големия град или най-популярните жилищни райони, защото здравословният живот и спокойна среда са най-важни за вас.

Или искате домът на мечтите ви да е в район със слабо развита инфраструктура, но той трябва да бъде разширен през следващите няколко години?

Така че, когато намерите имот, който отговаря на вашите лични приоритети, понякога може да си струва да платите малко над пазарната цена.

Оценявайте обаче реално рисковете и очаквайте малка загуба, която би могла да възникне в случай на препродажба.

Традиционните принципи и гъвкавостта оформят пазара на недвижими имоти през 2017 г.

идеи за покупка на недвижими имоти

Какви са шансовете на този апартамент в случай на евентуална препродажба?

  • Увеличавали ли са се или намаляват цените на подобни апартаменти (с подобен етажен план, с почти същата площ и почти същата добра локация) през последните години??
  • С оглед на настоящите тенденции, ще има ли тенденция апартаментът да поскъпне или, напротив, да поевтинее??

За добро или за лошо, нещата могат да се променят бързо в живота. Затова винаги мислете за препродажба! Можете ли да препродадете апартамента или къщата си, ако е необходимо? Ще стане ли това за по -кратък или по -дълъг период от време? Повишават ли се цените за този тип апартаменти и в този жилищен район? Ще бъде ли допълнително развита инфраструктурата там? Всички тези фактори ще бъдат от голямо значение за препродажба в бъдеще.

Пазарът на недвижими имоти също преживява възход в чужбина

закупуване на имот в чужбина

Три актуални тенденции на пазара на недвижими имоти за 2017 г.

Изброените ключови въпроси са от съществено значение за покупко -продажбата на недвижими имоти в продължение на десетилетия (ако не и векове). Отговорите на пазара обаче се променят заедно с нашето общество и неговите нужди. Това също поражда настоящите тенденции в индустрията. Ето най-актуалните за тази година.

Високата цена на недвижимите имоти през 2017 г. означава и много по -високо качество

Нарастващите цени, но и високото качество характеризират пазара на недвижими имоти през 2017 г

Време за инвестиране

В момента брокерите на недвижими имоти препоръчват инвестиране в по-скъпи апартаменти. По -добре е да се откажете от жилищното пространство, отколкото от качеството на сградата или местоположението. Гъвкавите и модерни интериорни елементи правят живота в малко жилищно пространство особено удобен и здравословен.

Съвременните имоти могат да бъдат адаптирани към промените в околната среда

конвертируемите апартаменти са модерни

Много опции и конвертируемост

Предлагането на много различни опции се утвърждава като популярна стратегия през 2017 г. Различните тенденции в планирането на различните жилищни райони и сгради означават, че получавате много еквивалентни варианти на показ за същата цена. Това гарантира, че сте избрали най -доброто в съответствие с вашите лични приоритети. Освен това сградите трябва да бъдат конвертируеми и адаптивни към околната среда.

Ако една къща отговаря идеално на вашите нужди, ще се радвате да платите допълнително

индивидът има своята цена

С акцент върху устойчивото развитие на района

Разбира се, околната среда винаги играе важна роля при избора на имот. Но през 2017 г. тази тенденция ще бъде разбрана малко по -различно от преди: Въпросът е, че вашата собствена сграда представлява добавена стойност за жилищния район. Един пример е създаването на зелени площи върху имота. Това не само прави живота ви по -приятен, но и квартала и мястото, където живеете. Поради това покупката на недвижими имоти все повече се разбира като отделен стратегически принос за положителната трансформация на нашето общество.

Сигурност и разумни действия на пазара на недвижими имоти

Пазарът на недвижими имоти току -що излезе от дълъг труден период и затова в момента е особено загрижен за сигурността. Продажбите и покупките винаги са по -добри и разумно обмислени. Качеството на живот и адаптацията към нуждите на общността играят съществена роля в това. Новите, отдалечени градове с добра инфраструктура и отлични транспортни връзки с други части на града са предпочитани поради по -доброто качество на живот. Като цяло имате много повече индивидуална свобода при избора на апартамент със сравнително малък риск.

Така че 2017 г. е добра година за инвестиране в недвижими имоти въпреки относително високите цени, тъй като те представляват голяма добавена стойност за купувача и за обществото.

Пазарът на недвижими имоти в момента е насочен към сигурност и дългосрочно мислене

тенденциите за пазара на недвижими имоти показват оптимизъм

Имотите с дворове все още са много актуални

къща със земя

Същите принципи важат и за закупуването на недвижими имоти у нас и в чужбина

недвижими имоти в Испания

Малките къщи с гъвкав интериор са актуална тенденция

традиционна фасада с модерен интериор

Наемането на недвижими имоти е важна част от пазара на недвижими имоти

дългосрочен наем

 Устойчив живот в общности

модерни недвижими имоти в споделени апартаменти

По -малките апартаменти изглеждат по -големи благодарение на гъвкави дизайнерски решения

гъвкавите концепции за интериорно обзавеждане предлагат повече свобода