Да живееш естествено – кои материали са по -екологични?

Строителната индустрия е един от най -големите потребители на природни ресурси. Много енергия и вода се използват при производството на строителни материали и в самото строителство. При всички процеси токсините продължават да се отделят. Строителната индустрия продължава да произвежда отпадъци, които не могат да бъдат използвани повторно или преработени.

Да живееш естествено – да живееш в хармония с природата

разбира се, строителни работи строителни работници живеят

Както във всички останали области, и тук има хора, които обичат да инвестират в зелени иновации. Има все повече материали, маркирани със зелена точка, които нямат всички тези недостатъци.

Да живееш естествено – устойчиви материали се използват в съвременната архитектура?

разбира се живеещи екологично чисти строителни работи

В тази статия ще изброим някои от най -често използваните строителни материали и възможните алтернативи, които могат да се използват на тяхно място.

бетон

Има ли такова нещо като екологично чист бетон? Да, има такава алтернатива и тя е спешно необходима, защото бетонът се използва много по -често и по -често от всички останали материали, взети заедно. Говори се за т. Нар. Полимерен бетон. Има много разновидности на този материал. Полимери и други материали се комбинират за постигане на здравина на бетона.

Полимербетонът е екологична алтернатива на бетона

устойчиви материали бетонът замества полимера

Пепелта като строителен материал

От края на миналия век пепелта от големи електрически работилници се използва в строителни съоръжения. Използва се главно в пътното строителство, но и в много други конструкции. Пепелта може да се използва и като добавка към бетонната смес. От него се правят и тухли. Последните са по -екологични, тъй като за тяхното производство се използва много по -малко енергия.

Използването на пепелта като строителен материал определено има предимства

устойчиви материали пепел строителни работи екологично чисти

Компресирана земна маса

Компресираната земна маса е друг екологично чист материал. Той е направен на големи блокове, които лесно могат да се използват в строителството. Могат да се използват различни видове почва, но акцентът е върху глина и пясък. Вар се добавя към сместа за по -голяма здравина.

Земята като строителен материал

строителни работи за устойчиви материали

Естествен живот с хартия

Как ви звучи хартиена къща като термин? Иновациите всъщност гарантират, че това е много устойчива и надеждна алтернатива. Структурните части са изработени от целулоза. Той е специално обработен за строителни цели. В този метод на строителство може да се използва рециклирана хартия.

В допълнение към обработената целулоза, в този тип къщи се използва коренова смола. Панелите, изработени от двата материала, позволяват модулна конструкция. Получените структури са доста леки, бързо се настройват и са устойчиви по много начини.

Отпадъчни материали

Има много различни стари материали, които могат да бъдат интегрирани в нови сгради. Това не е новина и иновациите в това отношение сега се превърнаха в ежедневна информация. Корали, метал, дърво и хартия могат да се използват широко.

Екологични иновации в строителната индустрия

разбира се строителни работи за устойчиви материали

Твърд пенополистирол и други изкуствени продукти

Според последните изследвания, твърдият пенополистирол може да се счита за устойчив. До този извод са стигнали учените след последните си проучвания, които се занимават с него. Но това е само един от многото примери за устойчив живот. Ако производството е организирано устойчиво, тогава изкуствените материали също могат да се считат за екологично чисти.

Полистиролова твърда пяна – друг пример за устойчиви материали

разбира се, пенополистиролът е екологично чист

корк

И накрая, бихме искали да привлечем вниманието ви към корка като екологична алтернатива на другите строителни материали. При извличане дърветата не се унищожават. Отстранява се само кората на дървото, но тя ще расте отново след девет години. Коркът е устойчив на светлина и влага. Той предлага добра изолация и е много еластичен.

Използвайте корк в строителната индустрия

устойчив жив корк екологично чисти материали

Така че има достатъчно алтернативи на традиционната строителна индустрия, която замърсява нашата околна среда. Все повече компании използват устойчиви методи в работата си. Като потребители ние също играем важна роля в този процес: можем да определим дали нашето поведение при покупка насърчава устойчивата или замърсяващата промишленост.

Да живееш по екологично чист начин означава и да строиш по екологично чист начин

строителни работи по устойчиви материали асфалт