Искате ли да построите къща на дърво?

„Птичето гнездо“ Atami всъщност е малка чаена къщичка в короната на старо камфорово дърво. За да направим всичко още по -вълнуващо – уникалната къща на дърво се намира в Япония, по -точно в префектура Шизуока. Проектиран от архитекта Хироши Накамура това жилище е истинско архитектурно бижу, което по някакъв начин напомня на блокбастъра “Аватар”. Екологична концепция, която е устойчива и въображаема едновременно. Вдъхновението за същинския строителен проект идва от животинското царство. Архитектът винаги е бил очарован от креативността на гарвани, особено когато строят гнездата си. Много често се случва тези умни птици да преустройват умело различни обекти и да ги интегрират в конструкцията на гнездото. Закачалките за дрехи например са много популярни сред гарваните. Може да звучи някак невероятно или необичайно. Закачалките за дрехи са доста практични за тази цел, защото имат не само подходяща форма, но и кука. По този начин закачалките за дрехи са свързани по много удобен начин и гнездото бързо получава стабилна основа, върху която можете да продължите да изграждате.

Подобен подход беше използван и за къщата на дърво Атами. Рамката се състои от стоманени пръти с диаметър 3 см, върху които след това се поставят и монтират дебелите дървени дъски. Към чаената къща водят стабилни и в същото време едва видими стълби. Пред него първо се влиза в малката уютна тераса, където има достатъчно място за маса за хранене и столове. Тук наистина се чувствате като щастлива птица в джунглата и се наслаждавате на прекарването на по -дълги периоди от време.

Ето как можете да построите екологична къща на дърво

къща на дърво японска тераса дървени подови дъски трапезна маса столове балконски мебели

Истинският акцент обаче остава интериорът на къщата на дървото. И това веднага впечатлява със своята приказна простота и кара всяко приключенско, романтично сърце да бие по -бързо. Груба естествена дървесна текстура и приятни неутрални тонове глезят окото и създават усещане за сигурност. Тук се чувствате като у дома си.

Обратно към природата! На гишето или на дивана можете да се насладите на вкусна чаша чай и да се отпуснете, докато разговаряте или медитирате в тишина – в зависимост от това как се чувствате.

Един от силните клони на дърво стои в средата на къщата и придава на атмосферата още по -приказен усет

къща на дърво сграда япония чай къща естествено дърво диван стена рафтове брояч

Можете ли да си представите да построите къща на дърво като тази? Е, може би не толкова голям или професионален, но все пак стабилен и уютен. Получете още повече вдъхновение тук с нас и посетете официалния уебсайт на Хироши Накамура, ако желаете. Там ще намерите и други устойчиви строителни проекти от него.

Забавлявайте се да бъдете изумени!

Мислете екологично и живейте устойчиво

изграждане на къща на дърво Япония детска къща на дърво чайна къща

Прекрасна горска приказка

изграждане на къща на дърво Япония екологично изграждане на чайна къща

Сладка къщичка от дърво и глина

изграждане на къща на дърво чайни японска екологична сграда

Чудесна идея за вашия романтичен неделен следобед

изграждане на къща на дърво екологично жива чайна япония

изграждане на къща на дърво Япония екологична жива чайна къща

къща на дърво сграда япония дърво къща чай

изграждане на къща на дърво еко къщи изграждане на чайна къща

изграждане на къща на дърво еко къща японска чайна къща

къща на дърво Япония еко къща чай къща

къща на дърво сграда чай къща япония дърво къща еко къща