Изграждане на модерни къщи: разнообразие в текстурите и устойчиво използване на енергия

Съвременната архитектура има елегантен и често бляскав вид. Дори грубите материали, като традиционното дърво, могат да бъдат обработени гладко и дори блестящо, използвайки съвременни техники. В резултат на това някои хора изглежда вярват, че огледалните повърхности са истинският белег на съвременната архитектура.

Това също е вярно до известна степен. Те са една от най -съществените характеристики на съвременната и дори футуристична архитектура. Лъскавите и гладки повърхности, изработени от различни материали, са силна демонстрация на потенциала на съвременните технологии за обработка. Можете да създавате чудеса от различните текстури и да извадите на показ най -красивото от естественото им излъчване.

Изграждане на модерни къщи – Casa Desnuda, Мерида, Мексико

Casa Desnuda Merida Мексико Модерни къщи строят архитекти къщи Фасада на къщата

Бляскавият ефект е един от многото начини, по които можете да покажете материал в неговата красива, съвременна светлина. Разнообразните текстури – много под един покрив, са най-съществената характеристика на съвременното строителство.

Съвременната архитектура има елегантен и често бляскав вид

Casa Desnuda Merida Mexico Модерни къщи изграждат открит басейн

В хармония с природата

Дизайн Casa Desnuda Изградете модерни къщи

Предизвикателството днес е еднообразието

С толкова много опции по отношение на обработката, вие бързо се сблъсквате със следното предизвикателство: Как да изградим по такъв начин, че да покажем възможно най-много от разнообразието от текстури и въпреки това да създадем еднакъв вид?

Ключови думи: разнообразие и единство

Casa Desnuda Merida Mexico Модерни къщи изграждат просторни кухни

Най -важното правило звучи много просто: комбинацията от различните материали трябва да има смисъл. С други думи, различните структурни елементи трябва да се допълват. Независимо дали разчитате на прилики във външния вид или на контрасти, материалите трябва да бъдат показани от тяхната изгодна страна благодарение на тези комбинации.

Умело комбиниране на строителни материали

Casa Desnuda Merida Mexico Модерните къщи изграждат жилищно пространство

Нека вземем за пример фасадите на къщи от стъклено дърво. Те са често срещано съвременно решение. Такива фасади предлагат светлина и прозрачност чрез широкото използване на стъкло. Ролята на дървото е да осигури усещане за уединение и домашна топлина. Освен това орнаменталният му ефект е показан с предимство пред стъклената фасада.

Комфортът е на първо място

Casa Desnuda Merida Mexico Модерните къщи изграждат индиректно осветление

Използване на различни материали за фасадата на къщата в масивни къщи

Къщите, които имат голям етажен план и няколко етажа, също могат да се възползват значително от разнообразието от различни материали. Те предлагат различни нива на изолация и могат да генерират светлина и топлина в различна степен.

В зависимост от това как разпределяте материалите по фасадата или в интериора, можете да спестите разходи за енергия за затопляне или охлаждане.

Създайте частен оазис на благополучие

Casa Desnuda Merida Мексико Модерни къщи строят къщи архитекти

Стъклото е подходящо от страните, на които слънцето никога или почти не грее директно. Благодарение на този материал можете значително да увеличите усещането за благополучие в тъмна атмосфера. Дървото, в комбинация с бетон, осигурява добра изолация в по -студен климат и поддържа хладен въздух вътре в топлите дни.

Приятни контрасти: дърво в комбинация с бетон

Casa Desnuda Merida Мексико Модерни къщи изграждат тераса

Интериорният дизайн

Разнообразието от текстури в интериорната декорация не по -малко присъства в интериорния дизайн. Тук това също е много важно както по естетически, така и по конструктивни причини. Дизайнерите на къщи стават все по-смели и намират все повече подходящи двойки. Комбинирането на дърво и плочки например е много популярно. Първият материал е добър за изолация и ви кара да се чувствате топло. Плочките разширяват пространството и ефекта на другите материали, в случая – външния вид на дървото.

Разнообразието от текстури присъства и в интериорния дизайн 

Casa Desnuda Merida Мексико Изграждане на модерни къщи

Материалите в интериорния дизайн, също като на фасадата, трябва да се разпределят в зависимост от местоположението на стаите. Стъклото е точно там, където искате безпроблемен преход между вътре и отвън. Използвате дърво в помещения, където се нуждаете от добра изолация. Дървото и плочките са добра вътрешна облицовка за бетонни стени, тъй като последните се нагряват и охлаждат бързо.

Селският стил предлага допълнително комфорт

Casa Desnuda Merida Мексико Модерни къщи изграждат трапезария

Безпроблемен преход между вътре и отвън

Casa Desnuda Merida Mexico Модерните къщи имат прозорци от пода до тавана

Друга функция на използването на различни материали в интериорния дизайн е разделянето на зоните в отворено жилищно пространство.В съвременните многоетажни къщи, които имат отворен етажен план, могат да се видят до три или четири материала. Бетонът често се оставя оголен по вътрешните стени, стъклото може да се издигне на два или повече етажа на външна стена, често виждаме дърво и плочки по подове и външни стени.

Разпределение на зоните в рамките на открито жилищно пространство

Casa Desnuda Merida Мексико Модерни къщи изграждат спални в коридора

Спалня с тераса

Casa Desnuda Merida Мексико Модерни къщи изграждат спални

заключение

Разнообразието от текстури е най -съществената характеристика на съвременната архитектура. Иновациите дават възможност да продължим да използваме познатите ни материали и въпреки това да ги изпитваме във все по -нови форми. Поради различните видове обработка, същите материали могат да се видят на закрито и на открито. Архитектите осигуряват плавен преход между вътре и отвън, а също така гарантират, че съвременните къщи са хармонично вписани в обкръжението им – независимо дали имат градски или естествен характер.

Тераса със зелен покрив

Casa Desnuda Merida Mexico Изграждане на модерни къщи, проектиращи покривни тераси

Баня в индустриален стил

Casa Desnuda Merida Мексико Модерни домове изграждат бани

Стенна декорация също в мазето

Casa Desnuda Merida Мексико Модерни къщи изграждат мазе бетонна оптика

Още примери за съвременни архитектски къщи

зелена архитектура къщи сграда архитект къща къща фасада озеленяване зелена архитектура къщи изграждане архитект къща къща фасада басейн Съвременна архитектурна къща изгражда архитектска къща градина Къщи за модерна архитектура изграждат фасада на къща архитект Съвременна архитектура къщи изграждане архитект къща фасада дърво бетон Модерна архитектура къщи строят архитект къща къща фасада басейн вътрешен дизайн Съвременна архитектура Строи къщи Архитектска къща иновативен дизайн Съвременни архитектурни къщи изграждат архитектска къща луксозни къщи Съвременна архитектура къщи изграждане архитект къща селска къща фасада Модерни къщи строят архитект къщи покрив тераса озеленяване покрив Модерни къщи строят архитект къщи покривна тераса озеленяване градински басейн Модерни къщи строят архитект къщи фасада къща Модерни къщи строят архитект къщи фасада екстериор луксозна къща Модерни къщи строят архитект къщи фасадна къща индиректно осветление на къщата Модерни къщи строят архитект къщи фасада къща отворен етажен план Съвременните къщи са построени от къщи архитекти Модерни къщи строят архитекти къщи луксозна лятна къща Съвременните къщи строят архитектски къщи с градински басейни Съвременните къщи строят архитектски къщи с градински басейн и отворено жилищно пространство Модерни къщи строят архитект къщи модерна къща фасада открит басейн басейн Модерни къщи строят архитектурни къщи дизайн на лятна къща Модерни къщи строят архитект къщи лятна къща иновативна фасада на къща Модерни къщи строят къщи архитекти по целия свят Примери за снимки Модерни къщи строят архитектска къща с градински басейн