Проучете архитектурата и променете градския пейзаж 

Планирате ли скоро да започнете да изучавате архитектура или сте готови да я завършите? Тогава със сигурност сте развълнувани от всички големи възможности за кариера, които скоро ще ви се отворят? Първо обаче трябва да сте сигурни, че сте наясно колко актуална е представата ви за професията на архитекта.

Какво ни носи тази работа на практика и с какви предизвикателства трябва да се съобразяваме? По -долу ще намерите отговори на тези и други въпроси, както и полезни съвети и съвети.

Защо искате да изучавате архитектура??

учи архитектура 2

Учиш в университет, но сам не се учиш на работата

Университетът може да ви помогне само ако имате истински талант и ако комбинирате наученото с практически опит. Ако нямате тези две предпоставки, курсът ще ви даде чисто теоретични знания, които не са толкова лесни за прилагане на практика.

Диплома по архитектура изисква огромно въображение 

изучаване на архитектура 3

Висшето образование не гарантира добри дизайнерски умения

В съвременната архитектура добрият дизайн е преди всичко много иновативен. Теоретичните университетски знания и анализът на съществуващите примери несъмнено са много важни, но само те не могат да ви доведат до крайния положителен резултат. Първо трябва да опитате с наблюдение, интуиция и след това разбира се на практика да развиете сами добрия дизайн на бъдещето. Иновациите, съчетани с оригиналност, както и талант за визуализиране на идеи, са най -важните неща, от които се нуждаете, за да изпълнявате задачите си.

Стремежът към красота и функционалност се изразява в архитектурата 

изучаване на архитектура 4

Дискусии и работа в екип

Задълбочените знания, срещите и работата с много хора стават все по-важни всеки ден. Йерархията се отдалечава все повече и повече от всички човешки взаимоотношения и това важи и за областта на архитектурата. Без значение колко сте компетентни, винаги трябва да се разбирате добре с други хора в работата си. Научете това, докато развивате таланта и ценните си идеи в областта на архитектурата.

Начинаещите архитекти трябва да бъдат умни, иновативни и отворени 

учи архитектура 5

Наречете нещата с истинските им имена

Архитектурата е свързана с огромна отговорност и огромни предизвикателства. Те дори стават все по -големи с всеки изминал ден. Сградите стават все по -високи и по -високи и строителните проекти трябва да се извършват при сложни външни обстоятелства.

Архитектите имат специален език, който гарантира максимална прецизност. Трябва да се научите да използвате тези и нищо друго, за да избегнете риска от недоразумения.

Талантлив, креативен и способен да изпълнява много задачи едновременно 

учи архитектура 6

Архитектът трябва да има талант за организация 

учи архитектура 11

Научете се да се популяризирате

Самочувствието е част от характера на успешния архитект. Трябва да добиете реалистична представа за собствените си таланти и да ги донесете възможно най -ясно и отчетливо, за да ги използвате на практика.

Изразете се ясно по много начини 

учи архитектура 7

Вземете собствено мнение за историята на архитектурата

Традиционната и добре позната архитектурна история е пълна с недоразумения и грешки. Например там се пренебрегва ролята на жените и поради политически причини на някои сгради се придава по -голямо значение от други. Докато изучавате архитектура, трябва да развиете собствено усещане за историята на архитектурата и нейните учения. Разбира се, това ще ви помогне допълнително да надграждате тази здравословна основа.

Имайте видения 

учи архитектура 9

Трябва да се доверите, че имате много да научите по време на работа!

Ще научите много нови неща по пътя на кариерата си и нови знания и опит ще ви съпътстват непрекъснато в професионалната ви кариера. Трябва да сте наясно с това и да не очаквате, че вече ще знаете всичко след дипломирането.

Интересувайте се от работата на другите 

учи архитектура 8

Мислете глобално и извън кутията 

учи архитектура 10

Нека се вдъхновите от красотата 

учи архитектура 12

Помислете за безопасността на хората 

учи архитектура 13

Резюмето на архитекта е неговото портфолио 

учи архитектура 14

изучаване на архитектура 14