Днес индустрията е изправена пред изключително сериозни предизвикателства пред сигурността. Все още има много строги правила за пестене на енергия. Трябва да се уверите, че новите сгради са добре оборудвани, за да издържат на земетресения, пожар и други опасности. Но по -старите се реконструират и обновяват, за да бъдат адаптирани към новите изисквания. Част от тези мерки за безопасност и модернизация е вентилацията. Това е важен аспект за много съвременни фасади. Но използваните технологии са доста различни.

В модерна вентилирана фасада въздухът циркулира като в комин

Изобразяване на принципа на вентилирана фасада

Какво представляват вентилируемите модерни фасади все пак?

Това, което прави една фасада вентилирана, е пролуката между изолационния панел и външната облицовка на фасадата. Създава се т. Нар. Коминен ефект. Въздухът циркулира свободно отдолу нагоре. Това осигурява естествена вентилация. Това прави съвременните фасади по -гъвкави по отношение на адаптирането към специални нужди.

От чисто визуална гледна точка има и много нови възможности за дизайн.

Съвременната вентилирана фасада често има много оригинална естетика

вентилиран изглед с дълга фасада

Модерни вентилирани фасади от Изопан

На горната снимка и на двете по -долу можете да видите модерните фасадни дизайни на Isopan. Тя е дъщерно дружество на Manni Group. Isopan е световен производител на изолационни панели, който сега е активен и в Мексико и Русия. Компанията работи съвместно с Inpek. Това е разработило иновативни модерни вентилирани фасади. Те представляват системи, които съчетават изолационната сила на композитните панели с естетическата стойност на архитектурните фасадни панели. Вашите модерни фасади са направени както от HPL, така и от Минерална вата произведени.

Съвременната фасадна вентилация разчита на прости, но иновативни принципи

интересна технология за вентилирана фасада

Това е много интересно решение, което може да се използва за различни видове сгради. Има обаче много аспекти, които трябва да се вземат предвид. За да изберете най -добрия възможен продукт, трябва да вземете предвид много фактори. Времето за монтаж и желаното ниво на пожаро- и водоустойчивост са важни. Естетичните и дизайнерските изисквания на клиента също са важни.

Този модерен фасаден дизайн изглежда много привлекателен

перфорирани вентилирани фасади

За разлика от конвенционалните техники за вентилирани фасади, няма нужда от носещи стени. Композитните панели се състоят от два външни метални слоя. Те са разположени от двете страни на изолационните части от полиуретан или каменна вата. По този начин конструкцията е напълно защитена от лошо време и износване.

Времето за монтаж на такива вентилирани фасади е доста кратко. Освен това постигате много високо ниво на сигурност. Предлагат се няколко различни цвята и покрития. Разликата в технологиите вече се вижда отвън.

Този пример показва, че вентилираните фасадни конструкции са широко разпространена тенденция. Има много разлики в техниките, които осигуряват качеството, инсталацията и ефективността.

Разбира се, те в крайна сметка се отклоняват един от друг по външен вид. Представяме някои алтернативи след текста. Можете да видите графиките на техните функционални принципи и как те могат да изглеждат на практика в следната галерия със снимки. Така можете да видите колко разнообразни могат да бъдат съвременните вентилирани фасади.

Източник на текст: https://www.archdaily.com

Възможен принцип на изграждане на вентилирани модерни фасади

вентилирана фасада с напречно сечение

Фасаден дизайн от метал – вентилиран

вентилирана фасада с висок етаж

Тази техника интегрира възможността за вертикална градина

модерни къщи вентилирана фасада

За разлика от другите примери, индустриалната естетика доминира тук

метална модерна фасада

Изкуствен и модерен дизайн – това е възможно със съвременни вентилирани фасади

цветна фасада вентилирана

Гледката през вентилираната фасада обикновено е много интересна

вентилирано фасадно стълбище

Можете да комбинирате няколко вентилационни техники на фасада

Вентилираната фасада показва различни техники