Историята на музея Folkwang

Един от най -ярките музеи в Германия се намира в Есен. Описанието и анализът на неговата архитектура могат да отговорят на много важен за нас въпрос: Как да интегрираме изкуството и културата в нашето сурово съвременно настояще? В крайна сметка Есен е индустриален град и ние го преживяваме по различни начини.

Трябва ли културата и изкуството да направят този донякъде сив градски пейзаж по -цветен и привлекателен или трябва да се подчертае строгият характер на мястото? И каква роля играе в това архитектурата, в която се помещават произведенията на изкуството?

Музеят Фолкванг съхранява съвременно изкуство

музей folkwang музей вход

Изграждане на музея

Този музей на изкуството първоначално е основан в Хаген, а по -късно е преместен в Есен. Прави се разграничение между различните етапи на строителството. Първата сграда е построена тук през 1960 г. Разширяването се осъществява през 1983 г. Старата и новата сграда са свързани с два стъклени навеса.

Проектът на Дейвид Чипърфийлд беше именно връзката между двете сгради на музея. Симбиозата се получи много добре. Той разгледа основните форми на двете конструкции и ги комбинира в свързващата конструкция.

Чипърфийлд проектира събирателен пункт за изкуство и култура 

музей folkwang музей вход изложбена зала изглед

Музеят Folkwang се състои от фоайе, каса, зона за изкуство, читалня и библиотека. Оригиналната сграда от 1960 г. се характеризира с подреждането на всички стаи в една линия. Този тип стайна конструкция се запазва след другите два ремонта.

Шоурумът надминава всички останали зали. Той е 1400 квадратни метра и е добре осветена акцент.

Достатъчно място за свободно художествено изразяване 

музей folkwang музей вход изложбена зала изглед

прозрачност

Ярък знак за архитектурата на Музея на Фолкванг са прозрачните стени, които предлагат изглед отвън, но и изглед към вътрешността на сградата. Вътрешната атмосфера и външната архитектура се вливат една в друга и се балансират.

Чистотата и запазеният характер на градския пейзаж се зачитат, но той се трансформира в нещо по -нежно и остроумно. Свободното пространство и прозрачността се разглеждат като начин за осветяване на интериора и дори по -тъмните ъгли.

Погледнете в безкрайността 

музей folkwang музей вход към изложбената зала вечер

Органични идеи

Ако се вгледате внимателно в архитектурата, ще откриете много идеи с органичен характер. Прозрачната фасада има много от свойствата на естествен минерал, например алабастър.

Това успешно сравнение е направено в статията за архитектурата на музея в онлайн списанието за архитектура Archidaily.

Красотата е в очите на гледащия 

музей folkwang музей вход към изложбената зала

музей folkwang музей вход изложбена зала галерия стаи

В същото време цветовете и светлинните ефекти имат много общо с интериорния дизайн. Така че Chipperfield е успял напълно да разпространи този органичен характер на външния вид в цялата сграда. Той се превърна в един от отличителните белези на архитектурата на тази сграда.

Чипърфийлд вижда съвременната музейна архитектура като своеобразна градска вила. В същото време структурата на сградата е достатъчно ясна, така че никой от посетителите не губи ориентация. Светлината и прозрачността играят основна роля. Вниманието първо се привлича към интериора и неговото съдържание, но оттам погледът се плъзга през околностите. В него доминират зелени растения и ясни линии.

По време на постоянна изложба 

музей folkwang музей вход към изложбената зала

музей folkwang музей вход изложбена зала галерия стаи

И така, да се върнем към нашите оригинални въпроси: Как да интегрираме изкуството и културата в нашето сурово съвременно настояще? Трябва ли културата и изкуството да направят този донякъде сив градски пейзаж по -цветен и привлекателен или това трябва да подчертае строгия му характер? И каква роля в това играе архитектурата, в която се съхраняват произведенията на изкуството?

Изкуството и културата обогатяват нашия градски живот, без да действат като акцент или контраст. Те могат да бъдат интегрирани нежно и да покажат околната среда от нейната положителна, светла страна. Те доказват, че простите, сдържани строителни структури на нашите градове, особено индустриалните, ни позволяват да се концентрираме върху най -важното в живота.

Разгледайте галерията на Едуард Малинг 

музей folkwang музей вход изложбена зала галерия edouard malingue

музей folkwang музей вход изложбена зала галерия стаи otto steinert