Архитектите и интериорните дизайнери знаят най -добре – възстановяването на историческа сграда винаги е голямо предизвикателство за целия екип. От една страна се полагат усилия за запазване на оригиналния характер на сградата. От друга страна, след реставрацията искате да имате къща, която да отговаря на съвременните изисквания и нужди на съвременните жители. Поради тези причини е малко сложно да се приведе в общ знаменател наситената със събития история и съвременния начин на живот на настоящите им собственици по време на реставрационните дейности на исторически сгради. Но това не е невъзможно. В тази статия искаме да ви покажем такъв очарователен пример за стара вила в Пуерто Рико. След перфектна реставрация, той има нов блясък. Ако искате да отидете на почивка в хармонична среда, можете да наемете реставрираната вила и да се насладите на чиста почивка далеч от стреса и суматохата на големия град.

 След перфектната реставрация вилата е в нов блясък.

Реставрация на историческа вила в колониален стил в Пуерто Рико, много привлекателна и уютна за отдаване под наем

  • Реставрацията на тази историческа вила беше спешно необходима

Тази вила се намира в Пуерто Рико и поглежда назад към интересна и наситена със събития история. Първоначално е построен през 20 -те години на миналия век, но е силно повреден от урагана през 2017 г. преди две години. Миналата година сградата беше в лошо състояние.

Архитектите на фондация Champalimaud се ангажираха с нейната реконструкция и въведоха сградата в нов живот. Днес той отново впечатлява с колониалния си стил и внушителната архитектура. Подобно на други сгради в този архитектурен стил, елементи на класицизъм са съчетани със съвременни архитектурни мотиви. Освен това те биха могли да бъдат адаптирани много успешно към особеностите на страната.

Реставрираната вила разполага и с голям и добре поддържан парк, където могат да се видят и елементи от колониалния стил.

Реставрация на историческа вила в Пуерто, широк и добре поддържан парк в колониален стил

Вилата е с жилищна площ от 750 кв.м и се намира на най -големия парцел земя Плаж Дорадо в Порто Рико. Това вече е резервация на Ritz-Carlton с множество голф игрища и упадъчно декориран спа център и ботаническа градина. Шампалимо ремонтира и обзаведе къщата, създавайки елегантна, луксозна вила с пет спални. Това е заобиколено от добре поддържана зелена площ и малко по-нататък можете да видите буйната флора на Карибите.

 Вечерта можете да се потопите в уникалната и напълно романтична атмосфера на Карибите.

Възстановяване на историческа вила в района на Пуерто Парк, добре дефинирани зони, романтична атмосфера

  • Как се оценява историческата вила след реставрацията?

Архитектите избраха сдържана, неутрална палитра и предимно използваха естествени местни материали. Разчитахте предимно на дъб и сте поставили подовите настилки с черно -бели плочки. Много от обзавеждането, например, от страничните масички до диваните и до меката мебел, са направени по мярка от Champalimaud Design. Той се ръководеше от желанието те перфектно да допълнят основните характеристики на оригиналната сграда.

Отвътре вилата изглежда толкова стилна след реставрацията.

Реставрация на историческа вила в Пуерто стилен дизайн очарователна атмосфера в хола

Последното нещо, което дизайнерите искаха, е историческата вила да бъде взета твърде сериозно или да изглежда твърде статична. Ето защо свободата на движение и релаксация бяха начело на нейния списък с приоритети. Важна промяна, която архитектите в Champalimaud Design направиха, за да отговорят на визията си за домашно блаженство, беше да разширят балкона и умело да го свържат с интериора.

Домашното блаженство цари и в трапезарията.

Възстановяване на историческа вила в трапезария в Пуерто, стилно обзаведено домашно блаженство

По време на реставрационните дейности на вилата архитектите и интериорните дизайнери се ръководят от оригиналната дизайнерска концепция на сградата, а именно навсякъде трябва да се усети силен празничен усет. Ето защо виждате хамак в една от стаите, а градински душ е на място отвън на просторната тераса. Интериорният дизайн е уютен и релаксиращ, има добре определени зони за отдих и дълги разговори със семейството и приятелите. Къщата се чувства повече като семеен дом, в който наистина живеете. Всичко, което трябва да направите, е да свалите обувките си и да влезете вътре и ще бъдете съкрушени от спокойната атмосфера тук. Всъщност в перфектно реставрираната вила не се чувствате сякаш сте в жилищна сграда с веранда на открито, а по -скоро имате чувството, че сте у дома си.

 Тук се чувстваш като у дома си ….

Реставрацията на историческа вила в Пуерто Стъклените врати за хола са привлекателни и релаксиращи

 В хамака на покритата веранда веднага забравяте стреса на ежедневието и суматохата на големия град и се наслаждавате на почивката си максимално.

Възстановяване на историческа вила в хамак, покрит с веранда в Пуерто, без стрес и без проблеми

За да направи вашата почивка в тази вила перфектна, отвън е построен инфинити басейн със синьо-зелени плочки, който се слива с вълните на Северния Атлантик. Високи и буйни палмови дървета оформят имота и дават на гостите усещане за уединение и уединение от външния свят. Какво повече бихте могли да поискате от почивка в Карибите??

Малкият басейн чака своите гости! Смелите почиващи могат също да плуват, да сърфират или да се гмуркат в Карибско море.

Реставрация на историческа вила в Пуерто с малък инфинити басейн плува в Карибско море

 Всеки, който се интересува от екзотични растения, е на правилното място.

Възстановяване на историческа вила в Пуерто с буйна флора от екзотични растителни видове