обновяване на стара къща проект къща фасадна сграда близо до стените на къщата цвят зелен

Ремонт на стара къща – Как да интегрираме Lego тухлите в реалния живот

Вие бяхте ли от онези деца, които обичат играта Лего? Ако е така, може би сте архитект или друг вид художник … може би просто художник на живота. Подобен е случаят с Джефри Пелетие.

Той е архитект.

Увлечението му по цветните градивни елементи не свършва в тийнейджърските му години. Да, той е работил с тези парчета и в зрелите си години. В един момент той ще има огромен брой от тях и в това отношение много по -квадратна площ, за да ги използва.

Той и партньорът му Кристофър Паско купиха къща от 1902 г. в Сиатъл. Характерни за това бяха щедрото обзавеждане, скромните пропорции и удобното му местоположение в квартал Капитол Хил. По време на ремонта беше решено да се запази основната структура, но апартаментът да се адаптира към модерния стил. Така че имате предимството и на двете неща. Имате етажния план на модерен апартамент, но в същото време усещането за древна къща. Цветната плоча, която използвате в такъв случай, е наистина забележима … като при Lego …

Къщата с един поглед:

Кой живее тук: Джефри Пелетие, Кристофър Паско, техният син Келен (на 1 година) и Кавалер Кинг Чарлз Спаниеле Хело и Атина.

Местоположение: квартал Capitol Hill в Сиатъл

Размер: 306 квадратни метра, 5 спални и 4 бани

Година на строителство: 1902, година на обновяване 2013

Интересни факти: По време на ремонта е открита капсула от време от 1980 г. По това време сградата служи като пансион

проект за обновяване на стара къща

Пелетие и Паско (управители на имоти по занаят) са живели в апартамента шест години, преди да започнат реконструкцията му. Старата къща беше много тъмна, имаше лош достъп до двора и много от оригиналното обзавеждане бяха унищожени. Липсваха много от детайлите, които правят една стара къща толкова очарователна. Това можете да видите от изявленията, направени от самите собственици.

След ремонта всичко изглеждаше различно. Те искаха и успяха да направят района наистина специален. Един от новите елементи бяха библиотеките от пода до тавана. Те са ергономично решение, което разшири жилищното и складовото пространство.

Изцяло нов облик след ремонта

проект за реновиране на стара къща хол след преустройството

Буйната цветова палитра е вдъхновена от местния климат. В Сиатъл това може да се опише като постоянно сиво. Ето защо те решиха ярки нюанси. Можете лесно да ги промените, ако в даден момент вече не ви харесват.

Стените в хола бяха боядисани със специална боя, наречена Фойерверки. Къщата няма таванни корнизи и затова Пелетие реши да постави това навсякъде. Формите на ръбовете на рафтовете за книги са включени. Стълбата на библиотеката улесни достъпа до различните рафтове. Можете да ги използвате в различни стаи.

Буйната цветова палитра е вдъхновена от местния климат

проект за ремонт на стара къща след обновяване цветен дизайн стена боя червено

Коминът на фамилната къща се срути през 2001 г. Стаята беше пълна с късчета и парчета тапицерия, когато двойката се премести там.

Заедно с н & R Строителство те са препроектирали района. Единият имаше висока и в същото време тясна стая. Така че стаята се чувстваше като кула. Повдигнатата камина осигурява допълнително място за сядане, където можете да се насладите на питие.

Уют в хола

обновяване на къщата след преобразуване цвят дизайн стена цвят зелен

След червената всекидневна и зелената семейна стая, сивата трапезария изглежда като вид успокоително. За тази стая умишлено е избрана спокойна цветова палитра. Те търсеха нещо по -старо и по -класическо.

Неутрална цветова палитра в трапезарията за компенсиране

стара къща проект за реновиране на трапезария след ремоделиране на сива боя за стени

Еднаквата форма на облицовката и нейният непрекъснат бял цвят заваряват помещенията, които иначе са в различни цветове, заедно. Подът от бразилска черешова дървесина също допринася за единния вид.

Дървеният под осигурява допълнителна хармония

ремонт на къща обновяване на трапезария след ремонт сива боя за стени

Пелетие изнесе всичко от кухнята. Той създаде ново пространство, състоящо се от части от старата кухня, складово помещение и баня. Той раздели стаята на отделни зони за работа. Осветените шкафове не са създадени за конкретни цели. Просто ви хареса как те внасят повече светлина в стаята.

Готварските книги и ежедневните ястия, неща, които искате да имате под ръка, се съхраняват на отворените рафтове

проект за реновиране на стара къща след ремоделиране на кухненски идеи за кухня

Определете отделни работни зони

ремонтирайте къща след ремоделиране на кухненски кухненски идеи плот

Преходът от къщата към външната зона беше много тромав в старата къща. Поради това е добавен комплект сгъваеми вътрешни врати. Те дойдоха на мястото на бившето складово помещение и банята.

Директен преход към външната зона

проект за обновяване на къща след ремонтиране на кухненска врата от дървена веранда

Когато вратите са отворени, почти се чувствате сякаш готвите навън. Прилежащата тераса и стълбите правят лесен преход към вътрешния двор по -долу.

Кутия за кучета е поставена в складово помещение, което отделя кухнята от входната зона. Едната страна е винаги отворена, а решетките от двете страни осигуряват вентилация. Животните също могат да имат гледки в напълно различни посоки.

С мисли за домашни любимци

стара къща проект за обновяване домашни любимци куче

Обикновено кутиите са много трудна тема, защото е трудно да се монтират други мебели около тях. Ако обаче можете да ги интегрирате някъде, те се превръщат в видно място в дома.

Хело и Атина могат да се движат свободно из къщата през деня. Те обаче често предпочитат да бъдат в кутията. Вероятно там се чувстват сигурни и сигурни. Изтичането на пода предотвратява инциденти.

Амгента се отваря към входната зона. Кухнята може да се види през входа отзад. Старата къща нямаше главна спалня, затова Пелетие реши да добави такава. За тази цел той събра две по -малки стаи. Преди това бяха по-малки спални. Шкафовете запълват стената в една от тези стаи. Те също така служат като съблекални и гардероби, в зависимост от това в коя част се намирате.

Входната врата използва свеж цветен акцент

стара къща ремонт проект цветова схема розово бели тухли лего

Архитектът също преустрои стаята над предната черна стълба. Тази зона сега служи като широка тераса, на която може да се влиза от гардероба.

Главната спалня има отделна баня след ремонта

стара къща ремонт проект спалня легло дървен под черно бяло

Първоначално на втория етаж имаше само една обща баня. Пелетие добави още една до главната спалня. Душовите глави се намират в двата края на душа. Интелигентните медицински шкафове имат отворени рафтове, които са интегрирани отдолу. По този начин избягвате мивката да се напълни с малките неща от ежедневието.

Лукс в банята

стара къща проект за ремонт баня баня стъкло

Работното пространство блести в този син цвят

стара къща ремонт проект проучване домашен офис стена боя в синьо

Къщата някога имаше пълно мазе, но беше всичко друго, но не и покана. До голяма степен това се дължи на относително ниските тавани (високи 1,9 метра). Трябваше също да преминете през гардероб, за да стигнете до това.

Ремонт на стара къща – мазето преди ремонта

стара къща ремонт проект мазе преди

След ремонта таваните бяха с височина 2,7 метра. Беше създадена много приветлива атмосфера, която беше идеална за забавление на сина Келен и неговите приятели. Там бихте могли да направите много, без да смущавате останалите жители или съседите.

Мазето след ремонта

ремонтирайте мазето на стара къща, след това място за съхранение барбар

Наречена Lego Lounge, тази зона включва бар, медийна зала, перално помещение, складово помещение и стая за гости. Решението на Пелетие да слезе една стъпка надолу беше много смело. Но в резултат на това имате допълнителна жилищна площ и не е необходимо да разширявате структурата на къщата.

Парчетата Lego на Pelletier се съхраняват чудесно по рафтовете. Изглежда синът му е наследил тази страст.

Намерете Lego тухлите също очарователни?

проект за ремонт на стара къща след ремонт на къща бар в сутерена

Pelletier премахна гардероба в горната част на стълбището. Така че пътят надолу е много по -свободен и по -приятен

проект за ремонт на стара къща след ремонта къща бар в мазето бар брояч

Определено модерен дизайн беше потърсен по -долу. Прожекционен телевизор виси от тавана и превръща стаята в модерна медийна стая.

Стаята за гости в мазето определено не се чувства под земята и това е благодарение на високите тавани. Белите стени и смелите цветове зад леглото също допринасят за отворения външен вид.

Стая за гости в мазето след ремонт на къщата

стара къща ремонт проект спалня стая за гости оранжево бяла боя за стени

Външната зона беше твърде крехка за вкуса на собственика. Те всъщност се влюбиха в живите цветове на съседната къща. Те видяха това като възможност да превърнат собствения си дом в Сиатъл във версия на Painted Ladies в Сан Франциско.

Ремонт на стара къща – фасада преди ремонта

стара къща ремонт проект къща фасадна сграда преди

След ремонта: Къщата е в непосредствена близост до търговска площ и това мотивира собствениците да създадат нещо по -буйно. Имат цветовете на Бенджамин Мур Изчервен червен и Дъглас ела използвани. Атмосферата се чувства весела и ярка, дори когато денят е много тъмен.

Ремонт на стара къща – фасада на къща след ремонт

обновяване на стара къща проект къща фасадна сграда близо до стените на къщата цвят зелен

Всеки ден се снима от минувачи. За някои това предизвиква възхищение, за други – шок … Това дизайнерско решение не е за всеки, но това е нещо добро!

Ремонт на стара къща – план на 1 -ви етаж

стара къща ремонт проект скица план първи етаж

Ремонт на стара къща – план на 2 -ри етаж

стара къща ремонт проект скица план втори етаж