Ако често сърфирате в Интернет и обичате да търсите в нашия уебсайт, то със сигурност вече сте попадали на интересни статии, които въвеждат много специални форми на къщи и необичаен дизайн. Нашият принос днес е част от тази поредица от статии. По -долу искаме да ви представим уникален дизайн на къща с думи и снимки. Можете само да бъдете впечатлени от него и да се опитате да разберете докъде стига човешкото мислене, когато става въпрос за модерна архитектура. Придържайте се към него и се оставете да се изненадате!

 Тази уникална къща се нарича Cleft House и е разделена на две от атриум.

Уникален дизайн на къща Cleft House Индия Ню Делхи фасадата на къщата е разделена на две от атриум

  • Уникален дизайн на къщата – какво е толкова специалното в нея?

От архитектурна гледна точка това е уникален дизайн на къща, който много рядко бихте могли да видите. Това е четириетажна сграда и се нарича Cleft House. Намира се на оживена улица в столицата на Индия, Ню Делхи. Този уникален дом е проектиран и построен от Anagram Architects за голямо семейство.

Собствениците на жилища искаха просторен и светъл дом, който също крие атриум в структурата на сградата. Архитектите са обмислили това желание и сега фамилната сграда е завършена. Това представлява уникален дизайн на къщата, точно поради фасадата и вградения атриум. Беше разбрано също, че поддържането на поверителността на жителите е висок приоритет тук. Затова е построена фасада на къща без прозорци, която предпазва обляния от слънцето четириетажен атриум. Около този атриум са дневните и работните ателиета на собствениците на жилища.

Фасадата на къщата е без прозорци към улицата.

Уникален дизайн на къща Cleft House India New Delhi фасадата на сплит къщата без прозорци към улицата

 Фасадата е облицована с бели и черни мраморни плочи. Той отразява слънчевите лъчи и е поразителен отдалеч поради цветовия си контраст.

Уникален дизайн на къща Cleft House India Ню Делхи фасадата на сплит къщата е облицована с бели и черни мраморни плочи

Фасадата на Cleft House е монолитна и изглежда точно като направена от едно парче. Основно е облицована с бели мраморни плочи, монтирани върху стоманена конструкция. Мрамор е избран за фасадата на къщата от Anagram Architects поради доброто му „луминесцентно излъчване“. Това придава на уникалната сграда усещане за лукс. Тези мраморни панели също продължават вътре през прореза в средата на фасадата. Този уникален дизайн на къщата изглежда разделен на две части, преди да се отвори към наводнения със светлина атриум.

Атриумът, който е вътрешният двор на традиционните индийски къщи, формира сърцето на Cleft House и свързва всички стаи на приземния етаж. Неговият размер и форма също позволяват много естествена светлина в цялата къща и долу, като в същото време улесняват естествената вентилация навсякъде. Това е наистина отлична идея, която просто демонстрира уникалния дизайн на къщата. Следващата снимка трябва да ви убеди в очарованието и значението на атриума в целия дизайн на къщата.

 Остъклени проходи, направени от черен мрамор, свързват дясната и лявата сграда на Cleft House.

Уникален дизайн на къща Cleft House India Ню Делхи остъклени проходи от черен мрамор свързват двете страни на сградата със стълби във формата на спирала

  • Интериорът на къщата има правилна геометрия

Всеки, който влезе в атриума за първи път, ще бъде впечатлен от геометрията на формите, които преобладават там. Играта на цветовете между бял и черен мрамор също засилва усещането за изумление. Перфектната геометрия в дизайна на къщата всъщност е омекотена от вита стълба, която води елегантно нагоре. Това също е гениална идея на архитектите. Цялото стълбище се вписва перфектно в дизайна на къщата. Освен това е добре осветена и украсена със зелени растения. Модерността обаче не спира дотук, което е характерно за обзавеждането и дизайна на интериора. Например зоната за хранене и кухня отново е покрита с бели мраморни плочи и обзаведена със стилни мебели. Ето защо изглежда много привлекателно.

 Отворена кухня и трапезария характеризират този уникален дизайн на къщата вътре.

Уникален дизайн на къща Cleft House India Ню Делхи отворена кухня и трапезария много привлекателни и модерни мебели

Всички спални са на горните етажи на къщата и са с лице към атриума. Те са заобиколени от остъклени балкони. От една страна, стаите са оптически свързани по този начин. От друга страна, можете да видите атриума от всеки балкон и да се наслаждавате на личния си живот едновременно. Всяка от спалните в къщата е индивидуално проектирана. Обзавеждането е специално съобразено с вкуса на обитателите. Интериорните дизайнери се фокусираха върху цветовите контрасти и бяха малко по -предпазливи при избора на материали. Въпреки че черен мрамор, бетон и дърво са били използвани отново на някои места тук, както и в атриума и в общите помещения, той изглежда много хармонично. Намерението на архитектите очевидно е било да създадат уникален дизайн на къща както на закрито, така и на открито, който да се хареса на всички членове на семейството. И те успешно постигнаха тази цел!

В Къщата на Gleft има няколко нива. Различните спални са разположени на горните етажи, всяка обзаведена според вкуса на обитателя си.

Уникален дизайн на къща Cleft House India Ню Делхи спални на няколко нива на горните етажи индивидуално проектирани

Всяка спалня се различава от другите спални с индивидуалното си обзавеждане.

Уникален дизайн на къщата Cleft House India Спалня в Ню Делхи индивидуално проектирана според личните предпочитания на собственика на жилището

Във всеки дизайн на спалнята са взети предвид личните предпочитания на собственика и по този начин вътре е създаден уникален дизайн на къщата.

Уникален дизайн на къща Cleft House Индия Ню Делхи Идеи за спалня

 Можете ли да се сетите за нещо по-романтично от остъклените балкони с изглед към вътрешния двор?

Уникален дизайн на къща Cleft House India Ню Делхи остъклени балкони, отворени към вътрешния двор

Уникален дизайн на къща Cleft House India Ню Делхи спални с остъклени балкони, отварящи се към двора

 Достъпът до горните етажи е супер елегантен благодарение на този модерен Спираловидно стълбище.

Уникален дизайн на къща Cleft House India Ню Делхи елегантно вита стълба в атриума улеснява достъпа до горните етажи

Уникален дизайн на къща Cleft House Индия Ню Делхи елегантна вита стълба улеснена в атриума

 Рядко можете да видите нещо толкова въображаемо!

Уникален дизайн на къща Cleft House India Ню Делхи въображаемо елегантно вита стълба в атриума улеснява достъпа до горните етажи

 Всяка баня е стилна и индивидуално проектирана.

Уникален дизайн на къща Cleft House India Ню Делхи модерна баня стилна и индивидуално проектирана

 Общите стаи също са много модерни.

Уникален дизайн на къща Cleft House India Ню Делхи обща стая модерна и стилна

Уникален дизайн на къща Cleft House India New Delhi

Докъде води спиралното стълбище? Това ли е бъдещето на съвременната архитектура?

House India New Delhi елегантно спирално стълбище в атриума улеснява достъпа до горните етажи