Астрологията е научното изследване на планети, звезди и други небесни тела и как тяхното положение влияе върху хората и тяхната дейност. Това е пълно доказателство, което датира от близо 5000 години и е основано, разбрано и разработено от риши от ведическите времена. Някои от изтъкнатите имена, известни с приноса си към ведическата астрология, са Ариабхата, Гарга, Калидаса, Варахамихира и Махариши Парашара, за да назовем само няколко.

Изследването на астрологията се върти около 8 планети, които са Слънце, Луна, Юпитер, Марс, Сатурн и Венера и две други сенчести планети, а именно Раху, известна още като Драконовата глава и Кетю или Опашката на дракона. Различни астрономи по света работят върху планетарните разположения на тези небесни тела във Вселената и правят прогнози по този начин.

Науката за астрологията е дарена на индийската култура от древни времена. В продължение на години методологията се изучава енергично и отново и отново се доказва като правилна. Той остава като значителен аспект в отличителната част на индийския субконтинент. От тях Керала е световноизвестна със своята астрология и тантрически ритуали. Този най -южен щат е популярен не само с аюрведическите практики, астрологичните му прогнози също привличат хора от различни краища на света.

Керала астрологията също се счита за най -старата, последователна и най -точна форма на астрология в света. Това не е нищо друго освен космическа наука на истинската астрономия. Методологията на астрологията в Керала използва „каури“ или морски черупки и е много ценена в световен мащаб заради своята прогнозна точност. Държавата е добре известна със своята находчива информация по теми като астрономия, астрология, хороскоп и васту шастра.

Керала астрологията използва принципите на „Аштамангала Праснам“ като неразделна част за направата на астрономически прогнози. Използва се за намиране на решение и основните причини за различни проблеми, с които се сблъсква човечеството, като семейни проблеми, стрес, безплодие, бизнес провали и други нерешени проблеми.

Ащамангала Праснам също е следван за ново строителство и други благоприятни дейности като изграждането на храмове. Той също така разкрива ефекта, както добър, така и лош, от нашите минали, настоящи и бъдещи действия и също така предоставя средства за отстраняване на злонамерените действия. По принцип Ащамангала Праснам се изпълнява от двама астролози. Тя обаче може да бъде увеличена в зависимост от тежестта на обсъждания проблем.

В древни времена махаришите използвали астрологията, за да правят прогнози въз основа на техния опит и знания с Божиите благословения. С течение на времето само познанията на човека и успехът на техните открития станаха основата на вярата. Астрологичните прогнози на Керала се основават изцяло на научни изследвания на различни планетни съзвездия.

Точните прогнози могат да бъдат направени само чрез цялостно познаване на различни астрологични аспекти и се получават чрез овладяване на астрологичното образование.

Приносът на Керала в областта на ведическата астрология е значителен. Тези принципи са разширени и за Васту Шастра и той набира огромна популярност в щата. От строителите се изисква да следват тези традиционни принципи при изграждането на нови жилища или офиси. Резултатите от това проучване се използват и за разрешаване на многобройни препятствия в ежедневието ни. Използва се за благополучие по време на цялостния ви живот.

И накрая, трябва да се има предвид, че практиките на астрологията в Керала никога не трябва да се сравняват с тези на гадателите. Трябва да се използва само като свръхестествено ръководство за справяне с проблемите, като се спазват мерките за отстраняване. Успехът или провалът в живота обаче зависят изцяло от нашата Карма. Личен избор е да вършите добри или грешни дела. Всички погрешни действия, извършени съзнателно или несъзнателно, могат да направят живота нещастен.

Керала астрологията може да ни накара да напуснем щастлив и славен живот, като извършим добри действия и премахнем всички злонамерени действия.