Dus ben jij een van die nieuwe ouders die op zoek is naar Italiaanse namen voor je kleine bundel van vreugde? Laat me je dan vertellen dat het een goede keuze is. Tegenwoordig zijn veel ouders op weg naar Italiaanse namen voor hun kinderen. Namen als Abriana en Alessandra zijn niet alleen heroïsch en stijlvol, maar hebben ook een diepgaande betekenis die eronder verborgen zit. In dit artikel hebben we zo’n 100 prachtige Italiaanse babynamen afgerond, samen met hun oorsprong en betekenis. Bekijk ze hier.

Italianen hebben een vleugje elegantie en romantiek die wordt overgedragen in de namen die ze voor hun baby’s kiezen. Individuen zijn dol op de geavanceerde maar conventionele vertolkingen van Italiaanse namen omdat ze de etnische erfenis en manier van leven van Italië weerspiegelen. De overgrote meerderheid van deze namen schetsen eveneens het karakter en de persona van een man. Italië is de oorsprong van Renaissance, Michelangelo, pizza’s en alles wat je maar kunt bedenken. De naam die je kiest voor je zoon of dochter hangt af van het maatschappelijk belang en fundament.

Unieke Italiaanse babynamen

Italiaanse namen:

In de Italiaanse conventie worden kinderen over het algemeen genoemd naar hun grootouders en uiteraard ook naar andere familieleden. Het oudste kind wordt meestal genoemd naar hun opa en het eerste kleine meisje is vernoemd naar de grootmoeder van vaderskant. Het tweede kind is vernoemd naar hun grootvader van moederskant en het jonge meisje naar de oma. Bovendien, als je meer kinderen hebt, stroomt het naar de namen van tantes en ooms en heiligen. Dat is de reden waarom je veel namen opnieuw zult zien, en het is een beeld van het naleven van conventies. Als er een andere naam voor de baby wordt gekozen, wordt dit gezien als een teken van gebrek aan respect.

Inhoudsopgave:

  • 50 beste Italiaanse kindernamen
  • Beginnen met A, B, C, D, E, F, G, L, M, N, O, P, R, S, T, V, Z
  • Unisex Italiaanse babynamen
  • Namen van Italiaanse beroemdheden
  • Gecombineerde taalnamen
  • Italiaanse kindernamen
  • Italiaanse namen voor tweelingen

50 beste Italiaanse kindernamen samen met de betekenissen ervan:

In Italië bestaat de naam uit de voornaam, die “nome” is en de achternaam die “Cognome” is. De manier waarop een Italiaanse achternaam wordt gespeld, kan veel onthullen over waar uw familie vandaan komt.

1. Adriana:

Deze onderscheidende Italiaanse naam zou kunnen worden gebruikt als alternatief voor Sabrina of Adriana. Deze unieke naam met vier lettergrepen is de vrouwelijke versie van Abraham en betekent ‘vader van de menigten’.

2. Agata:

Dit is een mooie naam van Griekse oorsprong met een mooie betekenis ‘Goedhartig’. ‘De naam werd beroemd vanwege detectiveverhalen van de beroemde auteur Agatha Christie.

3. Alba:

Afkomstig van het Latijnse woord Alba wordt over het algemeen gebruikt voor de meisjes met een blanke huid, omdat de letterlijke betekenis ook ‘eerlijk, wit’ is. Het is ook de vrouwelijke vorm van Albus, het Spaanse woord dat ‘zonsopgang’ betekent.

4. Aldo:

Dit is een naam van Duitse afkomst die enorm populair is geworden in Italië. In Italië wordt het zelfs vaker gebruikt dan in Duitsland. De betekenis van Aldo is ‘Oud en wijs’. De naam is enorm populair geworden in Italië vanwege het feit dat hun overleden premier Aldo Moro was.

5. Alfio:

Hoewel Alfio een Italiaanse naam is, heeft het zijn oorsprong in het Griekse woord Alphios. De naam betekent ‘lichte huid of gloeiend.’

6. Alma:

De naam Alma vindt zijn oorsprong in de Latijnse taal, wat zorgzaam of koesterend betekent. De naam kreeg zijn bekendheid na de slag bij Alma in 1854. In het Spaans betekent het woord Alma Ziel en is de naam van verschillende godinnen.

7. Amanda:

Dit is de vrouwelijke vorm van het woord Amandus, wat betekent ‘iemand die liefde verdient’. Het vindt zijn oorsprong in de Latijnse taal.

8. Engelwortel:

De naam Angelica vindt zijn oorsprong in de Griekse taal, wat ‘Gods boodschapper’ betekent. Het is een vrouwelijke naam die al sinds de 18e eeuw wordt gebruikt.

9. Benito:

De naam Benito is de Spaanse en Italiaanse versie van Benedictus, wat ‘Gezegend’ betekent.

10. Bibiana:

Bibiana is een variant van Vivian, wat ‘vol leven’ betekent. ‘Vivian was eerder een mannelijke naam, maar tegenwoordig is het strikt een vrouwelijke naam en dat geldt ook voor Bibiana.

11. Camilla:

De naam Camilla vindt zijn oorsprong in het Latijnse woord Camilla, wat maagd met een smetteloos karakter betekent. Het is een zeer bekende vrouwelijke naam met veel actrices die dezelfde naam delen, zoals Camilla Belle, Camilla Luddington, enz..

12. Capriana:

De naam Capriana is afkomstig uit de Italiaanse taal en betekent ‘onduidelijk’. De naam is afgeleid van het Italiaanse eiland Capri, waar sommige bronnen de betekenis suggereren als ‘grillig of speels’.

13. Caprice:

De naam Caprice vindt zijn oorsprong in het Italiaanse woord Capriccio wat fantasie betekent. Hoewel het ideaal wordt gebruikt voor meisjes, delen veel jongens ook dezelfde naam. Caprice Coleman, de beroemde worstelaar, deelt dezelfde naam.

14. Cara:

Deze naam met Latijnse oorsprong betekent ‘lieveling’. Sommige mensen suggereren ook de betekenis ervan als ‘metgezel’.

15. Christen:

De naam Christian vindt zijn oorsprong in het Latijnse woord Christianus, wat ‘een christen’ of ‘een volgeling van Christus’ betekent. Het is een ideale jongensnaam, maar wordt ook door meisjes door elkaar gebruikt. Christian Bale en Christian Serratos zijn respectievelijk de beroemde acteur en actrice die dezelfde naam delen.

16. Clarisse:

Clarisse is de Italiaanse variant van de bekende woorden Clarice en Claire. Het is een middeleeuwse vorm van Clara, wat ‘helder en helder’ betekent. ‘Dit is een klassieke en tijdloze naam van Italiaanse oorsprong die schoonheid en vrouwelijkheid uitstraalt.

17. Claudia:

Claudia is een mooie vrouwelijke naam die zijn oorsprong vindt in de Latijnse taal, wat ‘zwakke vrouw’ betekent.

18. Cosima:

Cosima is een mannelijke vorm van Cosimo die van Italiaanse oorsprong is. Het is een zeer elegante en onderscheidende naam die ‘orde en schoonheid’ betekent.

19. Cristiano:

Dit is een van de beroemdste Italiaanse namen vanwege de voetbalster Christiano Ronaldo die ermee wordt geassocieerd. Christiano heeft ook zijn oorsprong in het Latijnse woord Christianus, wat een christen betekent. Christiano is een van de bekendste Italiaanse namen.

20. Dario:

Afgeleid van het Italiaanse woord Darius, is de naam Dario een mannelijke naam die ‘Bezitter van het goede’ betekent. De beroemde persoonlijkheden met dezelfde naam zijn Dario Medrano, Dario Saric en Dario Benedetto.

21. Deangelo:

Deangelo is de beroemde naam van Italiaanse oorsprong, wat ‘van de engel’ of ‘van de engel’ betekent. In Amerika wordt de naam gespeld als D’Angelo of DeAngelo.

22. Diana:

Diana vindt zijn oorsprong in de Latijnse taal, wat ‘goddelijke vrouw’ betekent. De naam kreeg zijn populariteit achter wijlen prinses Diana.

23. Niet doen:

Donte is de Italiaanse versie van het Latijnse woord Dante. Het betekent ‘standvastig, volhardend’. Er zijn veel beroemde voetbal- en basketbalspelers die dezelfde naam delen.

24. Bewerken:

Het is een Italiaanse variant van de traditionele Engelse naam Edith, wat ‘welvarend in een oorlog’ betekent. Vrouwen met deze naam zouden luchtige en creatieve en toch zeer sterke leiders en visionairs zijn.

25. Emilia:

Dit is een echt vrouwelijke Italiaanse naam die is afgeleid van de vrouwelijke Latijnse naam ‘Aemilius’. De naam betekent ‘rivaal, uitblinken of emuleren’. Veel beroemde actrices van Hollywood delen dezelfde naam, met de meest recente acteur Stanley Tucci die zijn in 2018 geboren dochter een naam geeft. met dezelfde naam.

26. Enzo:

Enzo is een Italiaanse variant van de naam Henry, wat ‘heerser van het huis’ betekent. ‘Het is een van de meest populaire en sterke mannelijke namen van de eeuw die over de hele wereld met verschillende spellingen is gebruikt.

27. februari:

Febe is de Spaanse variant van het woord Phoebe. Het woord heeft zijn oorsprong in het Grieks en betekent ‘de slimste van alle vrouwen’. Volgens de Griekse mythologie was Phoebe de naam van de dochter van Uranus.

28. Giada:

Deze lieve babymeisjesnaam is afgeleid van het Italiaanse woord ‘jade’. De beroemde beroemde chef-kok Giada De Laurentiis deelt dezelfde naam.

29. Giorgio:

Dit woord wordt zowel als voor- als achternaam gebruikt, wat ‘George’ betekent. Het is afgeleid van het Griekse woord ‘Georgos’, wat grondwerker of boer betekent.

30. Giovanni:

Deze beroemde naam heeft zijn oorsprong in het Italiaanse verwante ‘John’, wat betekent dat /’God is gracieus’. In andere landen wordt het gebruikt als een vorm van een meer algemene naam Frederick.

31. Lorenzo:

Dit is een zeer bekende Italiaanse mannelijke naam die zijn oorsprong vindt in de Romeinse achternaam ‘Laurentius’ wat ‘van Laurentum’ betekende. Reality TV-ster Nicole Polizzi noemde haar zoon Lorenzo in 2012.

32. Luca:

De beroemde mannelijke naam Luca is een verwant van Luca die is afgeleid van Lucius. Het betekent ‘uit Lucania. ‘Het zou ook een schattige naam voor meisjes zijn.

33. Marcella:

Een verwant van het Franse woord Marcella betekent Italiaanse naam Marcella, wat de vrouwelijke vorm is van de naam Marcel. Het is een verkleinwoord van Marcus. Deze schattige Italiaanse naam betekent ‘oorlogszuchtig’.

34. Mario:

De naam Mario is een variant van het Spaanse woord Mauris, wat ‘gewijd aan de Mars’ betekent. Mars, de Romeinse god van de oorlog, werd door de Grieken God Ares genoemd. Mauris betekent ‘mannelijk’.

35. Matteo:

De Italiaanse vorm van Matthew betekent Matteo, wat ‘geschenk van God’ betekent. ‘De beroemde beroemdheid die met deze naam wordt geassocieerd, is Matteo Bocelli (popzanger).

36. Milaan:

Het is een unisex-naam die beroemd is voor zowel jongens als meisjes. De naam Milaan is afgeleid van het Slavische woord Mil wat ‘vriendelijk, liefdevol, genadig’ betekent. Het is ook een zeer beroemde stad in Italië.

37. Nico:

Dit is weer een unisex-naam die ook de afgekorte vorm is van Nicolo of Nicola. De naam betekent ‘overwinnende mensen’.

38. Olivia:

Olivia vindt zijn oorsprong in het Latijnse woord ‘Olive’. Het werd voor het eerst gebruikt door Shakespeare in zijn toneelstuk Twelfth Night.

39. Palmiro:

Palmiro is de Italiaanse variant van de naam Palmer, wat ‘bedevaart’ betekent. De naam werd traditioneel gegeven om te betekenen dat de ouders van de genoemde persoon op bedevaart gingen of naar het Heilige Land gingen.

40. Regina:

Regina vindt zijn oorsprong in de Latijnse taal, wat ‘koningin’ betekent. Deze naam werd beroemd aan het einde van het Victoriaanse tijdperk, dat synoniem werd voor koningin Victoria.

41. Rocco:

De naam Rocco heeft zijn oorsprong in het Duits en Italiaans, wat ‘rust’ betekent. Rock of Rocky zijn de bijnamen die gewoonlijk worden geassocieerd met Rocco.

42. Saverio:

Dit is een uitbreiding van de oude Romeinse naam Severo. Hoewel het een achternaam geeft, is het in feite een Italiaanse babynaam. Zowel Severo als Saverio hebben hun oorsprong in Italië en zijn variaties van Severus, wat Stern . betekent.

43. Stefano:

Deze mannelijke naam heeft zijn oorsprong in het Italiaanse woord Stephen, wat ‘Slinger of kroon’ betekent. Stefano Gabanna, de beroemde modeontwerper, heeft dezelfde naam.

44. Suzeta:

Suzzeta is de Italiaanse versie van Susan of Sussana die zijn oorsprong heeft in het Hebreeuws. Dit is een charmante naam voor een klein meisje

45. Tito:

Deze korte en schattige babynaam is een Spaanse en Italiaanse variant van Titus, wat ‘eretitel’ betekent. Dus als je op zoek bent naar een korte naam die niet saai en saai is, dan is Tito de ideale keuze.

46. ​​Titus:

De oorsprong van deze beroemde Italiaanse naam ligt in de Latijnse taal, wat geëerd betekent. Het was ook de naam van de 1e-eeuwse Romeinse keizer Titus Flavius.

47. Vanna:

Deze schattige naam voor een klein meisje vindt zijn oorsprong in het Hebreeuws, wat ‘Gods geschenk’ betekent. De beroemdste persoonlijkheid die met Vanna wordt geassocieerd, is tv-presentator Vanna White van het beroemde tv-programma Wheel of Fortune.

48. Vera:

Deze schattige vrouwelijke naam heeft zijn oorsprong in het Italiaans, wat ‘Waarheid’ betekent. ‘Er zijn veel beroemde beroemdheden geassocieerd met deze naam, waaronder de tv-actrice Vera Farmiga en modeontwerper Vera Wang.

49. Vittoria:

Deze Italiaanse mannelijke naam heeft zijn oorsprong in de naam Victor, wat ‘Overwinning’ betekent. ‘Vittorio De Sica is de beroemde regisseur met dezelfde naam.

50. Zeta:

Het eerste dat in je opkomt als je Zeta hoort, is de beroemde Hollywood-beroemdheid, Catherine Zeta-Jones. Zeta heeft zijn oorsprong eigenlijk in het Teutoons, wat gepantserde maagd of gewoon een zeer krachtige vrouw betekent.

Beste 10 Unisex Italiaanse babynamen en betekenissen:

1. Arie:

Aria is een van de beste Italiaanse babynamen die zich vertaalt naar ‘Lucht’. Het betekent ook ‘Leeuwin’ in het Hebreeuws. Je moet het gewoon spellen als Arya, en je hebt een unisex-naam die ‘Nobel’ betekent in het Sanskriet.

2. Lucca:

Dit is een mooie unisex naam naar de prachtige stad in Toscane. Dit heeft ook zo’n schattige bijnaam – Luke

3. Callisto:

Deze naam heeft zijn Griekse en Italiaanse oorsprong, wat de ‘Mooiste’ betekent. ‘Het is een mooie unisex-naam met ook een mooie bijnaam Calli.

4. Geona:

Deze unisex-naam is een verdraaide versie van de meer gebruikelijke vrouwelijke naam ‘Gianna’, wat ‘God is genadig’ betekent.

5. Leon:

Zoals de naam zelf al doet vermoeden, betekent het ‘Leeuw’ en kan het zowel als vrouwelijke als mannelijke naam worden gebruikt.

6. Cala:

Deze naam is afkomstig van Sicilië, wat ‘inham’ betekent.

7. Markiezen:

De naam heeft een mooie betekenis ‘Royalty’. ‘Deze naam is helemaal ideaal voor je baby, of het nu een jongen of een meisje is.

8. Dante:

De naam Dante betekent ‘blijvend’. ‘Het is een unisex-naam en volkomen logisch, aangezien uw baby de naam zal delen met de beroemde dichter Dante Alighieri.

9. Santo:

Zoals de naam zelf al doet vermoeden, betekent het ‘Saint’. Santo kan gemakkelijk worden gebruikt als een unisex-naam die perfect is voor uw baby.

10. Porfirio:

Porfirio is een unisex-naam afgeleid van Italiaanse en Spaanse oorsprong, wat ‘paarse kleur’ ​​betekent.

10 namen van beroemde Italiaanse beroemdheden:

De volgende zijn enkele van de prachtige Italiaanse babynamen die ook de namen zijn van enkele beroemde persoonlijkheden.

1. Gaga:

Lady Gaga is een beroemde zangeres van Italiaanse afkomst. Ze is de schrijfster van hits als ‘Applause’ en ‘Pokerface’.

2. Sylvester:

Sylvester Stallone is de beroemde Bollywood-acteur van Italiaanse en Franse afkomst. Hij heeft meegewerkt aan beroemde films als ‘Rocky’ en ‘First Blood’.

3. Madonna:

Madonna’s vader is een Italiaan, terwijl haar moeder Frans is. Ze is een beroemde zangeres die bekend staat om haar hits als ‘Like a virgin’ en ‘Holiday’. Madonna is een van de meest populaire Italiaanse namen voor baby’s.

4. Leonardo:

Leonardo DiCaprio is een beroemde acteur van Italiaanse afkomst. Hij speelde in films als ‘Titanic’ en ‘The Wolf Of Wall Street’

5. Alyssa:

Alyssa Milano heeft Italiaanse afkomst. Ze speelde in de shows zoals ‘Charmed’ en ‘Who’s the boss’.

6. Hulk:

Hulk Hogan, de beroemde WWE-worstelaar, is van Italiaanse afkomst. Hij is gerangschikt als #5 in de beste Pro-worstelaars aller tijden.

7. Lindsay:

Lindsay Lohan, de beroemde actrice, is van Ierse en Italiaanse afkomst. Ze heeft gewerkt in films zoals Mean Girls en The Parent Trap.

8. Kaley:

Kaley Cuoco is de beroemde tv-ster van de Italiaanse en Duitse afkomst. Ze speelde in de beroemde tv-shows zoals ‘The Big Band theory’ en de ‘8 Simple Rules’

9. Steve:

Steve Carell is een bekende acteur van Italiaanse en Poolse afkomst. Hij speelde in films als Little Miss Sunshine en The 40-Year-Old Virgin.

10. Bretagne:

Brittany Murphy was van Italiaanse en Ierse afkomst. Ze werkte in films als Sin City en Clueless en stierf op 32-jarige leeftijd.

Top 10 Italiaanse combinatietaalnamen:

1. Gabriëlla:

Deze prachtige Italiaanse vrouwelijke naam heeft zijn oorsprong in het Hebreeuws, wat ‘God is mijn kracht’ betekent. Het is de vrouwelijke versie van de beroemde naam Gabriel.

2. Sandra:

Deze Italiaanse naam heeft een Engelse oorsprong, wat ‘Verdediger van de mensheid’ betekent. ‘Het wordt ook beschouwd als de korte vorm van Alessandra, de Italiaanse versie van het Griekse woord Alexandra.

3. Donna:

Deze Italiaanse naam is synoniem voor Lady of een respectvolle titel voor het vrouwelijke equivalent van Don heeft zijn oorsprong in het Latijn.

4. Sergio:

Deze Italiaanse naam heeft zijn oorsprong in het Latijn, wat bediende of dienaar betekent.

5. Carina:

Het mooie Italiaanse woord dat kleine schat betekent, vindt zijn oorsprong in het Latijn, wat Kiel betekent, een van de vijf sterren van het sterrenbeeld Orion.

6. Antonio:

Dit is een Italiaans woord dat onbetaalbaar betekent. In het Latijn betekent het Lofwaardig. Het is ook een vrouwelijke vorm van Antonio.

7. Pia:

Dit korte en lieve woord Pia heeft zijn oorsprong in het Latijn, wat vroom of puur betekent.

8. Desiderius:

De naam vindt zijn oorsprong in de Spaanse taal, wat ‘gewenst’ betekent.

9. Elisabetta:

Elisabetta is de Italiaanse variant van de Engelse naam Elizabeth, wat ‘Mijn God is Overvloedig of de God van Overvloed’ betekent.

10. Monte:

Deze Italiaanse mannelijke naam vindt zijn oorsprong in de Spaanse taal, wat berg betekent. Het is een verkorte vorm van Montague of Montgomery.

25 unieke Italiaanse kindernamen samen met betekenissen:

Hier zijn een paar Italiaanse namen die zijn verengelst om te passen bij de huidige levensstijl:

1. Sofia:

Een melodieuze, klinkende naam, Sophia rolt muzikaal van de tong. Een populaire naam, Sofia’s oorsprong ligt in Griekenland en Spanje. Betekenis wijsheid, wie zou niet willen dat hun schattige bundel van vreugde een wijs is?.

2. Isabella:

Isabella, afgeleid van het Hebreeuws, betekent toegewijd aan God. Een naam die wordt geassocieerd met middeleeuwse prinsessen, koninginnen en toneelstukken van Shakespeare. Een naam als Isabella kan je prinses vullen met een gevoel van trots en zelfvertrouwen gecombineerd met oprechtheid en toewijding aan haar dierbaren.

3. Arie:

Breng de magie van muziek in het leven van uw kind met deze melodieuze naam. Uit Italië komt Aria, wat melodie betekent. Laat het hartje van je kleintje met liefde en harmonie kloppen elke keer dat je hun naam zingt.

4. Ariane:

Deze naam heeft bekendheid gekregen vanwege popster Ariana Grande, maar het vindt zijn oorsprong in zowel Griekse als Italiaanse wortels, wat ‘volkomen puur’ en ‘zeer heilig’ betekent. In beide gevallen zal elk Italiaans meisje dat deze mooie naam krijgt een hemelse engel zijn die door de goden is gestuurd.

5. Beatrix:

Beatrice, een naam uit de literatuur, is nu nieuw leven ingeblazen. In navolging van prinses Beatrice staat de naam opnieuw in de schijnwerpers. Met een glorieuze betekenis “zij die geluk brengt”, is dit een perfecte naam voor een baby die zeker diep geluk zal brengen aan iedereen wiens hart ze aanraakt.

6. Aurora:

Van de Latijnse betekenis van Dawn, in de Romeinse mythologie, was de godin van zonsopgang Aurora wiens traan de ochtenddauwdruppel was. Een naam die je baby zal koesteren als ze elke dag een zonnestraal in je leven brengt en geniet van het spelen van de sprookjesprinses Aurora in Doornroosje.

7. Francesca:

Van de mannelijke Frances komt deze vrouwelijke versie uit Italië, wat “De vrije” betekent. Een prachtig gebaar achter de naam, die suggereert dat een meisje groeit om onafhankelijk en zelfverzekerd te worden, vleugels te krijgen en boven de rest uit te stijgen. Deze unieke Italiaanse babynamen zouden gewaardeerd worden door iedereen die ze heeft.

8. Alessia:

Met zijn Italiaanse en Griekse oorsprong roept de naam Alessia beelden op van Griekse godinnen. De naam, hoewel zeer vrouwelijk en mooi, betekent een verdedigende krijger. Wees trots om je babymeisje Alessia te noemen, want het suggereert dat de vrouw in haar sterk, ondersteunend en toegewijd zal zijn.

9. Bianca:

Een mooie naam en een variant op de Franse versie, Blanche. Bianca betekent wit, glanzend. Breng licht in je leven met een schattig meisje en noem haar Bianca. Haar toekomst zou helder moeten schijnen en haar ziel zo puur als wit.

10. Gia:

Gia is een kortere variant van Gianna. Een mooi, melodieus geluid als je het met een Italiaans accent zegt. De naam zelf betekent een genadige gave van God. Het kind zou zich altijd geliefd en genadig voelen, wetende dat ze een liefdevol geschenk van de Almachtige aan haar ouders is.

11. Leonardo:

Een naam die resoneert in de wereld van kunst en entertainment. Leonardo Da Vinci gaf deze naam diepte en karakter. De naam vond extra bekendheid bij acteur en hartenbreker, Leonardo DiCaprio. Afgekort tot Leeuw, betekent het leeuw. Laat je babyjongen sterk en een meester in de kunsten zijn door hem deze klassieke, Italiaanse naam te geven.

12. Luca:

Zo’n schattig klinkende naam. Perfect voor een stuiterende babyjongen. Luca is een andere vorm van de naam Lucas. De naam betekent “brenger van licht”. Een kind met deze naam straalt en brengt licht in het leven van degenen die van hem houden.

13. Dante:

Een sterk klinkende, mannelijke naam. De naam is berucht vanwege Dante Alighieri, de middeleeuwse Italiaanse dichter, en zijn goddelijke komedie. De naam betekent eigenlijk Duurzaam. Een standvastige naam die kan helpen bij het opbouwen van een sterke geest en karakter, een vastberaden kind dat waarschijnlijk niet snel opgeeft.

14. Enzo:

Een verkorte versie van Vincenzo of Lorenzo, de naam heeft zijn achtergrond in Italië en Spanje. In beide culturen betekent het heerser van het huishouden. Winnaar of veroveraar. Traditioneel een passende naam voor een man des huizes. Nu de naam voor een jongen die een geweldige influencer zal zijn die harten wint en een succesvolle presteerder.

15. Antonio:

Latijnse wortels, de Spaanse en Italiaanse betekenis van Antonio is onbetaalbaar en van onschatbare waarde. Onnodig te zeggen dat elke baby van onschatbare waarde is voor elke ouder. Een babyjongen die deze naam krijgt, zal veilig worden in de wetenschap dat hij van onschatbare waarde is voor zijn ouders en dat hij meer geliefd en verzorgd zal worden dan welk kostbaar juweel dan ook.

16. Giovanni:

Giovanni, een klassieke en traditionele Italiaanse jongensnaam, betekent dat God genadig of genadige gunst van God is. Omdat Italianen diep religieus zijn, kunnen we begrijpen dat een naam als deze grote eerbied zou hebben en een kind met deze naam zou als een enorme zegen van God worden beschouwd.

17. Marco:

Een populaire Italiaanse naam, Marco, wordt vaak geassocieerd met de beroemde Italiaanse reiziger Marco Polo. De naam betekent Strijdende of God van Mars. Het benoemen van de kleine cherub Marco rechtvaardigt een sterke en dappere jonge man die zal opkomen voor zijn rechten en vechten voor zijn volk.

18. Alessandro:

Deze naam is een variatie op Alexander en kan ver terug in de geschiedenis worden getraceerd tot Alexander de Grote. De Griekse en Italiaanse betekenis suggereren Verdediger/helper van de mensheid. De naam glijdt muzikaal van de tong en suggereert dat een jongen genaamd Alessandro aardig en genegen zou zijn voor de natuur en mensen helpt.

19. Adrianus:

De betekenis van deze naam is verbonden met de Adriatische Zee. Je bundel van vreugde kan een waterbaby zijn en meteen naar het zwembad gaan. Sommige kinderen krijgen zoveel plezier als ze in het water spetteren.

20. Nicolo:

Vaak afgekort tot Nico, deze naam is schattig en ideaal voor een kleine baby. Zelfs als uw kind zich misdraagt, zou het moeilijk zijn om hem met een naam als deze te berispen. Nicolo betekent Overwinning of veroveraar van het volk. Met een naam als deze zal hij zeker vele harten veroveren en zegevieren in zijn inspanningen.

21. Adriaan:

Een Italiaanse oorsprong, jongensnaam – Adrian wordt al jaren gebruikt door de Engelssprekende mensen. De betekenis van Adrian is “van Hadria”. Het is een stad in Noord-Italië waaraan de Adriatische Zee zijn naam ontleent. De Engelse paus in de 12e eeuw was de eerste die Adrian werd genoemd, die geen Italiaan was.

22. Antonius:

Dit is de Engelse versie van “Antonio”, die van Italiaanse, Spaanse en Latijnse oorsprong is. Het is erg populair geworden sinds veel immigranten naar Amerika zijn verhuisd. Heiligen, Romeinse generaals en acteurs hebben deze naam in de loop der jaren populair gemaakt.

23. Lukas:

Afgeleid van Griekse oorsprong, Lucanus, een regio in Zuid-Italië. Het betekent ‘van Lucanus’. Lucas is een van de apostelen die arts was. Star Wars maakte deze naam nog populairder bij de beroemde Luke Skywalker.

24. Juliaan:

Julian is een jongensnaam van Latijnse en Griekse oorsprong. Het is een andere vorm van Julio die ‘jeugdig of Zeuskind’ betekent. Julian is een krachtige familienaam voor verschillende Romeinse keizers. Jules, Julia en Julien worden beschouwd als zeer chique namen voor baby’s.

25. Romeo:

Een seriële flirt, de chocoladejongen, de romantische held, Romeo is een jongensnaam van Italiaanse oorsprong. Het wordt nu wereldwijd veel gebruikt sinds de film Romeo en Julia werd uitgezonden. Romeo betekent ‘burger van Rome’. Dit is een universele naam.

Italiaanse namen voor tweelingen:

1. Gino en Gian:

Gino, een Italiaanse naam voor jongens, betekent ‘eeuwig leven’. Het is de verkorte versie van Ambrogio. Een andere versie van deze naam is Eugene. Gino is de afgelopen decennia populairder geworden dan de andere versies van de naam.

Gian is van Hebreeuwse en Italiaanse afkomst en een populaire keuze voor jongens. Het wordt uitgesproken als Jon. De betekenis van Gian is: “God is genadig”. Er zijn veel versies van deze naam. Gian valt echter op en klinkt absoluut Italiaans.

2. Rocco en Fico:

Fico is een zeer populaire Italiaanse naam voor jongens, de verkorte versie van Federico. De betekenis van Fico is “vijg”. Dit is niet erg gebruikelijk maar zeker een unieke naam.

Rocco is van Duitse en Italiaanse afkomst. De betekenis van Rocco is ‘rust’. ‘Deze naam werd beroemd gemaakt door een heilige die slachtoffers van de pest genas. Rocky is een andere vorm van Rocco. Het betekent ook ‘strijdkreet’. ‘Deze naam is nu vrij wijdverbreid.

3. Rico en Bianca:

Rico is een jongensnaam van Italiaanse afkomst. Het is de bijnaam voor Enrico of Ricardo. Het is ook de Italiaanse vorm van Henry.

Bianca is een populaire meisjesnaam die van Italiaanse afkomst is. De betekenis van Bianca is “wit” of “puur”. Een alternatieve versie van deze naam is Bianca of Blanche in het Frans.

4. Amedeo en Elda:

Amedeo is een goede keuze voor een jongensnaam en is van Latijnse oorsprong. De betekenis van Amedeo is: “God is liefde”.

Het is een Elda is een oude Duitse naam voor een meisje. Elda betekent strijd. Elda is de Italiaanse versie van Hilda. Het is een zeer populaire keuze voor kleine meisjes. Deze zeldzame Italiaanse babynamen, speciaal voor tweelingen, zullen door iedereen gewaardeerd worden.

5. Gianna en Madonna:

Dit is de Gianna is een prachtige naam voor een meisje en is van Hebreeuwse en Italiaanse afkomst. Gianna betekent “God is genadig.” Gianna is een heilige die haar leven riskeerde om haar baby te redden. Het is een andere vorm van Jane, van John.

Madonna is van Italiaanse afkomst en is een meisjesnaam. De betekenis van Madonna is: “mijn dame”. Het is een zeer respectabele manier om een ​​vrouw aan te spreken zoals in het Frans ‘madame’. Deze naam betekent ook Maria, moeder van Jezus. Deze naam werd erg populair vanwege de zangeres Madonna.

6. Donica en Enrica:

Met zijn wortels in het Italiaans, is Donica een meisjesnaam die ‘dame’ betekent. Het is een andere variant van Donna. In het Latijn is de betekenis van Donica ‘geven’. In vroegere eeuwen werd Donica zelden gebruikt.

Enrica is van Italiaanse en Oud-Duitse afkomst. Enrica betekent ‘thuisleider’. Het is de vrouwelijke versie van Henry, en andere alternatieve versies zijn Erica, Enricka, Enricketta.

Deze moderne Italiaanse babynamen zijn afgeleid van Italiaanse, Spaanse en Griekse roots. Het belang van religie, die de Italiaanse cultuur en erfgoed definieert, wordt benadrukt in hun babynamen. De namen hebben een melodische kwaliteit wanneer ze worden uitgesproken in het authentieke Italiaanse accent

Dus het bovengenoemde is de lijst met Italiaanse namen, onderverdeeld in verschillende categorieën, samen met hun oorsprong en betekenissen, die uw taak zullen vergemakkelijken om de beste naam te vinden die bij uw kind past. Laat ons weten of je de beste naam voor je baby’s uit de bovenstaande lijst hebt kunnen vinden. Deel uw feedback in de opmerkingen hieronder.