Sikh-babynamen zijn interessant. Sommigen van hen zijn ook erg modern, maar houden het gegrond op hun cultuur en traditie. Deze beroemde Sikh-babynamen hebben veel te maken met hun religie en cultuur. Bekijk alle mogelijke traditionele Sikh-namen.

Sikh babynamen

Nieuwste Sikh-babynamen voor jongens:

In dit artikel zullen we enkele van de beste Sikh-babynamen aller tijden bespreken.

1. Amul:

Dit is momenteel een van de beste Sikh-namen voor jongens. U kunt uw mannelijke kind bij deze naam noemen en niets is beter dan dit. Elk kind is van onschatbare waarde voor zijn ouders en daarom klinkt deze naam zo toepasselijk.

2. Abhai:

De betekenis van de naam Abhai is “zonder angst”. Waar de geest zonder angst is, kan een persoon bijna alles overwinnen. Dit is waar onze ouderlingen ons altijd over predikten, toch? Voor de geweldige betekenis is de naam helemaal geschikt voor een Sikh-babyjongen.

3. Akasha:

Op zoek naar Sikh-namen voor babyjongens? Dit is op dit moment een van de beste met een mooie betekenis. De betekenis van de naam Akash is “Heer van de dag”. Het wordt beschouwd als een van de mooiste namen voor alle Sikh-jongens en voor zo’n geweldige betekenis zal iedereen graag hun kind bij deze naam noemen.

4. Amtej:

Hier is een fantastische naam voor de Punjabi of Sikh babyjongens. De naam is geschikt voor alle slimme jongens die er zijn en de betekenis van deze naam is “Lover of God”, wat bijna elke Sikh is.

5. Anaik:

De betekenis van deze naam is “verschillend”. Het kan wijzen op een kind met verschillende eigenschappen of met verschillende persoonlijkheden. Het is op dit moment een van de chicste namen voor de Sikh-babyjongens.

6. Bhav:

Bhav is een vrij prestigieuze naam voor de Sikh-babyjongens. De betekenis van de naam is “alles op God”. De naam geeft het kind een speciale kracht om de aandacht te trekken, alleen vanwege de naam en vanwege de geweldige betekenis en uitspraak kan worden gezegd dat het een van de mooiste namen voor de Punjabi-kinderen is.

7. Balkan:

Dit is nog een andere geweldige naam voor de Sikh-babyjongens. De naam staat voor kracht en daarom klinkt de naam ook behoorlijk krachtig en zwaar in de oren.

8. Baldev:

Dit is een van de meest gebruikte namen voor de jongens die tot de Sikh-cultuur behoren. De naam is behoorlijk fascinerend en zal geschikt zijn voor alle jongens met een geweldige persoonlijkheid. Als een man zo wordt genoemd, krijgt hij automatisch respect.

9. Bikram:

De naam Bikram is iets waar elke vader en moeder hun kind naar wil noemen. Het is best fascinerend en gaat ook hand in hand met de culturele Sikh-namen.

10. Bahádar:

De betekenis van deze naam is dapper en het is gewoon perfect omdat ze allemaal dapper worden geboren. De naam klinkt ook best goed en kan worden gezegd dat het een van de beste namen is voor alle baby Sikh-jongens die er zijn.

11. Didar:

Didar betekent melancholie. De naam is een zeer populaire Sikh-naam voor de babyjongens.

12. Dharam:

Met de ideeën van juistheid in gedachten, betekent Dharam ‘religieus’. Voor die ouders die op zoek zijn naar een religieuze connectie, zal dit een goede zijn.

13. Diljeet:

Dit zou zeker een naam zijn die we vaak zouden hebben gehoord. Diljeet is een zeer populaire en veel voorkomende Sikh-naam die ‘zegevierend’ betekent. Als je op zoek bent naar wat positiviteit in de buurt, kan dit een goede zijn.

14. Dilbagh:

De naam betekent tijger. Deze beroemde Sikh-naam duidt op een gevoel van vrijmoedigheid en felheid.

15. Goeroe:

Wat dacht je van een traditionele Sikh-naam voor je babyjongen? Guru, ook bekend, betekent ‘leraar’. Je zou dit kunnen verfijnen als het overeenkomt met het thema dat je zoekt.

16. Gurmukh:

De naam Gurmukh is een bekende Sikh-naam. Gurmukh is een vroom man. Voor al die ouders die op zoek zijn naar een religieus sentiment, dit is een goede naam voor je babyjongen.

17. Diep:

Gurdeep betekent de lamp van de Guru. Dit is een teken dat je de wijsheid van God draagt ​​of wijsheid naar alle anderen brengt.

18. Heet:

Heet betekent ‘liefde’. Deze Indiase Sikh-babynaam is een keuze voor al die ouders die willen uitdrukken wat hun kind voor hen betekent.

19. Har:

Hebben we deze naam niet veel gehoord onder onze Sikh-vrienden? De naam verwijst naar de naam van Lord Shiva.

20. Harjeet:

Een andere variant van Har is Harjeet. De naam betekent overwinnaar.

21. Harjee:

Harjee is een manier om naar ‘God’ te verwijzen. Voor al die ouders die eerbied voor de Heer willen tonen, kunnen aan Harjee denken voor hun zoon.

22. Haripreet:

Haripreet betekent ‘geliefde van de goden’. Dit is een nieuwe Sikh-babynaam voor jongens.

22. Ishwar:

Een andere veel voorkomende verwijzingsnaam voor de Heer is Ishwar. Op zoek naar een religieuze naam voor je zoontje? Dit kan er een zijn!

23. Interpreet:

Inderpreet betekent ‘liefde voor God’. Om je liefde en respect voor God te tonen, omdat hij je gezegend heeft met een baby, zou je je kind ‘Inderpreet’ kunnen noemen.

24. Ishwin:

Ishwin is ‘iemand die God prijst’. Dit is nog een Sikh-babyjongensnaam voor je schattige zoon.

25. Punt:

Jag betekent ‘het universum’. Je zoon kan de wereld voor je betekenen en deze ene manier om hem te laten weten wat je voor hem voelt.

26. Jivan:

Jivan betekent ‘leven’. Dit is weer een nieuwe Sikh-naam voor een babyjongen die een goede keuze is voor je knappe zoon.

27. Kuldeep:

Een zeer populaire Sikh-naam voor babyjongens is Kuldeep. De naam betekent ‘de verlichte’.

28. Kanwal:

Kanwal betekent ‘bloem’. Voor al die tere schattige kleine jongens kan dit een goede keuze zijn om over na te denken.

29. Kulbir:

Kulbir betekent ‘held’. Je zoon is zeker je held en zal dat voor vele anderen zijn. Probeer deze naam!

30. Kulvir:

Kulvir betekent ook ‘held’.

31. Lakhvir:

Lakhvir betekent ‘dapper’. Wat dacht je van deze koninklijke Sikh-naam voor je babyjongen??

32. Laksman:

Lakshman betekent ‘kwaliteit van de geest’. Voor je babyjongen, wiens geest onschuldig is, zou dit een goede naam voor hem kunnen zijn.

33. Manvir:

Manvir betekent ‘dapper hart’. Deze Sikh-babyjongensnaam is terecht voor al die ouders die denken dat hun babyjongens dapper en stoutmoedig zijn.

34. Manjit:

Manjit betekent ‘veroveraar van de geest’. Heeft uw zoon werkelijk uw geest en hart veroverd? Deze naam is dan zeker voor hem.

35. Manmohan:

Manmohan betekent ‘aangenaam’. Het verwijst ook naar Heer Krishna in het hindoeïsme. Dit is een naam die betekenissen heeft in meer dan één religie.

36. Manjot:

Manjot betekent ‘licht van je hart’. Je zoon zou er zeker een kunnen zijn. Dit zal een goede naam voor hem zijn.

37. Nir:

Nir betekent ‘water’. Water is essentieel voor ieder van ons. Net zoals je, wanneer je je zoon Nir noemt, je in wezen uitdrukt wat hij voor je betekent.

38. Navigatie:

Navjot is een beroemde Sikh-naam die ‘helder’ betekent. Het geeft aan hoe je zoon een licht in je leven zal zijn.

39. Prem:

Prem betekent, zoals iedereen weet, ‘liefde’. Dit is een naam die in bijna alle talen populair is.

40. Prabhjot:

Prabhjot betekent ‘Gods licht’. Dit is een goede unieke Sikh-babynaam voor je zoon.

41. Paramvir:

Paramvir betekent ‘grootste krijger’.

42. Ranvir:

Het betekent ‘held’. Ranvir is een zeer populaire Sikh-naam in de cultuur.

43. Rajdeep:

Om aan te geven dat hij de beste van allemaal is, is hem Rajdeep noemen de beste manier om dat te doen. De naam betekent ‘beste der koningen’.

44. Ranjit:

Ranjit betekent ‘overwinnaar’. Om hem de overwinning te wensen in alles wat hij nastreeft, is het een goed idee om hem Ranjit te noemen.

45. Ravinder:

Ravinder is de ‘God van de zon’ of wordt ook gebruikt om ‘kennis’ te betekenen. Het duidt op suprematie.

46. ​​Sanjeet:

De naam Sanjeet betekent dat men altijd zegeviert. Sanjeet is een traditionele Sikh-naam die al heel lang in gebruik is bij Sikh-ouders.

47. Sajiv:

Sajiv betekent ‘levendig’ of ‘levend’.

48. Tej:

Het betekent ‘licht’. Tej is de nieuwe Sikh-babynaam waar veel ouders zich nu op richten.

49. Tirath:

Hier is een unieke Sikh-naam met betekenis. Het betekent ‘heilige plaats’.

50. Tanmeet:

Tanmeet betekent ‘sterk of loyaal’. Dit is een moderne Sikh-babynaam.

51. Uttam:

Uttam betekent beste. Hoe zit het met het uiten aan uw kind dat hij de beste is door hem zo te noemen??

52. Vaibhav:

Vaibhav betekent rijkdom. Dit is niet alleen een Sikh-naam, maar vindt ook zijn oorsprong in het hindoeïsme.

53. Veraaj:

Veraaj betekent koning.

Sikh babymeisjesnamen met betekenissen:

Hier zijn enkele van de nieuwste en moderne Sikh-namen voor babymeisjes

1. Asreet:

Asreet wordt gezien als iemand die onderdak geeft. Het betekent ook de God van rijkdom en ‘iemand die afhankelijk is van God’. Dit is een moderne Sikh-babynaam die je kunt bedenken.

2. Avneet:

Avneet betekent iemand die bescheiden of goedhartig is. Deze naam voor je babymeisje zal zeer zeldzaam en uniek zijn.

3. Babli:

Babli betekent iemand die mollig en lief is. Dit is ook een veel voorkomende Sikh-bijnaam voor meisjes.

4. Charanpreet:

De naam betekent iemand die de voeten van de Heer liefheeft. Deze Sikh-babymeisjesnaam is ook een traditionele.

5. Chainpreet:

Het betekent vredige liefde. Chainpreet is een geliefde vrouwelijke Sikh-naam.

6. Schotel:

Dishmeet betekent een mooie ziel. De naam is een nieuwste Sikh-naam voor babymeisjes die je kunt bedenken voor je lieve dochter.

7. Drivnaynee:

Drivnaynee betekent iemand met ‘engelenogen’. Als je babymeisje letterlijk door haar ogen kan praten, is deze naam zeker voor haar.

8. Ekampstraat:

Ekampreet betekent liefde voor je God. Op zoek naar een traditionele Sikh vrouwelijke naam? Dit is er een voor jou!

9. Fal:

Fal betekent ‘fruit’.

10. Garima:

Garima betekent warmte en is een moderne Sikh-naam voor babymeisjes. Deze naam is in de volksmond door veel ouders gebruikt om hun babymeisje te noemen.

11. Geweerjeet:

De naam betekent overwinning van de deugd. De naam was vroeger populair, maar wordt nu ook door ouders geadopteerd om hun kind een naam te geven.

12. Gurparveen:

Gurparveen betekent godin van de sterren. De naam is een populaire Sikh-meisjesnaam voor babymeisjes.

13. Gianpreet:

Dit is een naam die verwijst naar iemand die van de goddelijke kennis houdt.

14. Huur:

Hir is een andere moderne Sikh-naam voor babymeisjes voor je dochter. De naam betekent krachtig en wordt nu grotendeels door ouders gebruikt om hun dochter een naam te geven.

15. Heera:

De naam Heera betekent diamant en koningin der goden. Heera is een populaire en koninklijke Sikh-naam die grotendeels is gebruikt en geliefd bij Sikh-ouders.

16. Hardipa:

Hardipa is een vrij unieke Sikh-babynaam voor meisjes. De naam betekent ‘lamp van God’. Het signaleert het dragen van de lamp van wijsheid.

17. Harsimran:

Het betekent herinnering aan God. Je kind Harsimran noemen zou betekenen dat je altijd aan Almachtige denkt.

18. Haneet:

Haneet is de toepasselijke naam voor je mooie babymeisje.

19. Ishwarpreet:

Ishwarpreet betekent Gods geliefde. Deze naam kan erop wijzen dat uw kind eigenlijk het kind van God is.

20. Jasmeet:

Jasmeet is een populaire naam onder de Punjabi’s. De naam betekent beroemd of gevierd.

21. Jasnoor:

Jasnoor betekent het licht van God. Deze naam geeft weer aan hoe het kind werkelijk wijsheid zal dragen. Dit is een Sikh-meisjesnaam uit Gurbani.

22. Jasminder:

Je zou deze naam heel vaak hebben gehoord. Jasmeet is een populaire Sikh-meisjesnaam van de Guru Granth Sahib. De naam betekent de glorie van de Heer.

23. Jasleen:

Jasleen betekent veel dingen. Het betekent ‘in de naam van God’, iemand die opgaat in het zingen van Gods lof en verblijfplaats van roem.

24. Jasinder:

Jasinder betekent glorie van God. Hier is nog een traditionele Sikh-meisjesnamen voor je schattige dochter.

25. Kaur:

Kaur is een andere veel gehoorde Sikh-naam voor babymeisjes. Vaak wordt het gebruikt in combinatie met andere namen als voornaam. Kaur betekent prinses.

26. Karnapriya:

De naam betekent iets dat zoet in de oren is. Dit is een moderne Sikh-naam voor babymeisjes.

27. Lavanya:

Lavanya betekent ‘genade of schoonheid’. Dit kan een andere toepasselijke naam zijn voor je sierlijke dochtertje.

28. Luvleen:

Luvleen is een zeer populaire Sikh-naam. Het betekent verzonken in de bewondering van God.

29. Mithra:

Mithra betekent vriend of de zon. Deze naam wordt ook vaak gevonden als een hindoe-naam.

30. Meer:

Meher is een andere naam die ook in de islamitische cultuur voorkomt. Het betekent ‘welwillendheid’.

31. Manveer:

Manveer is iemand met een moedig hart. Dit is nog een goede naam die je kunt bedenken voor je dochter om aan te geven hoe sterk ze is.

32. Namroop:

Namroop betekent iemand die de belichaming wordt van de naamnaam. Dit is een zeldzame naam in de Sikh-cultuur.

33. Vooraf:

Preet is zowel een jongens- als een meisjesnaam. Het betekent ‘liefde’.

34. Paramleen:

Paramleen betekent opgenomen in het hoogste. Paramleen is een goede naam voor jou om op nul te gaan.

35. Premsiri:

Een andere naam met verwijzing naar liefde is Premsiri. Het is een nieuwste Sikh-naam voor babymeisjes.

36. Ridhima:

Het betekent lente van liefde. Ridhima is ook een populaire Sikh-babynaam voor meisjes.

37. Sai:

De naam is voor de Sikh-meisjes en je kunt niet simpelweg een betere naam krijgen voor een baby Punjabi-meisje, beter dan deze. Het betekent “vriend”, wat het best lief maakt.

38. Safa:

Safa betekent “prinses”. Bijna elk Sikh-meisje wordt als prinses geboren en daarom is deze naam zo geschikt voor alle vrouwen die in Sikh-families worden geboren. De naam klinkt ook best goed en voor de geweldige uitspraak is het goed voor elk meisje dat er is.

39. Samaï:

Sama betekent “verdraagzaamheid”. De naam is heel mooi en is even indrukwekkend voor de betekenis. Als je op zoek bent naar iets heel stijlvols en dat ook een goede betekenis heeft, dan is dit misschien iets voor jou.

40. Sonam:

Dit is een van de meest populaire Sikh-meisjesnamen die er zijn. De naam is vrij vaak gebruikt in Punjabi-families om meisjes een naam te geven en het betekent “mooi”. De naam heeft veel andere betekenissen, waarvan “goud” er een is.

41. Sidha:

De betekenis van de naam Sidha is “voedsel voor God” of “nectar”. Het is een van de mooiste namen voor alle meisjes die er zijn, vooral Punjabis. De naam is behoorlijk pakkend en zal geschikt zijn voor elk vrouwelijk kind dat in de Sikh-families wordt geboren.

42. Sonja:

Dit is nog een andere naam die vrij vaak door de ouders in de Punjabi-families wordt gebruikt om hun babymeisjes te noemen. De betekenis van de naam is “mooi” en natuurlijk zal voor elke vader en moeder hun dochtertje altijd mooi zijn.

43. Samran:

De betekenis van de naam Samran is “herinneren”. De naam is behoorlijk fascinerend en klinkt ook heel sjiek. Wees gerust, dit is een van de mooiste namen voor de Sikh-babymeisjes om mee genoemd te worden.

44. Satam:

De naam klinkt geschikt voor jongens, maar is eigenlijk een naam voor de vrouwelijke Sikh-baby’s. Als je iets heel aantrekkelijks nodig hebt in termen van Sikh-babynamen, dan is dit misschien de juiste keuze voor je kind. Het heeft een goede betekenis en klinkt ook goed in de oren.

45. Sonhan:

Sonhan betekent “mooi”. Deze naam heeft iets bijzonders. Het is vrij uniek en zowel jongens als meisjes worden er door genoemd, waardoor het een unisex-naam is. Het wordt beschouwd als een van de beste Sikh-babynamen aller tijden.

46. ​​Sadipak:

De betekenis van deze naam is best mooi. Sadipak betekent “eeuwige lamp”. Het duidt ook op “vuur”. Het zal een van die namen zijn waardoor een meisje klinkt alsof ze erg stoer is. Alleen de naam is genoeg om haar respect te schenken.

47. Taanu:

Taanu wordt ook gebruikt als een populaire Sikh-naam voor babymeisjes. Het betekent lichaam of delicaat. Dit is een goede Sikh vrouwelijke naam.

48. Tamnpreet:

Tamanpreet betekent goud of goud. Voor die lieve dochter van je is Tamanpreet een manier om te zien hoe kostbaar ze is als goud, of zelfs meer!

49. Tanweer:

Tanweer betekent stralend. Dit geeft aan hoe je dochter zal stralen en positiviteit aan het licht zal uitstralen naar mensen in nood.

Unisex babynamen: Sikh baby’s

1. Agampreet: Dit is een naam die ‘liefde voor God’ betekent.

2. Amarpreet: Amarpreet betekent ‘onsterfelijke liefde voor God’. Een goed begin om je kind te vernoemen naar een religieuze connectie.

3. Gurpreet: Gurpreet betekent Liefde van Guru of Almachtige.

4. Gurmeet: Gurmeet betekent vriend van de Guru.

5. Harbir: Harbir is een zeer zeldzame naam en betekent krijger van God.

6. Binnenstraal: Gods triomf is de betekenis van Inderjeet en is een populaire Sikh unisex-naam.

7. Ishwarpreet: Een andere veel voorkomende naam, de naam betekent Gods geliefde.

8. Jasbier: Jasbeer betekent zegevierende held.

9. Verzorger: Parminder is een zeer traditionele naam. Het betekent God der Goden.

10. Sukhwinder: Brenger van het lot is de betekenis van Sukhwinder.

Populaire Sikh-namen van Guru Granth Sahib:

1. Ajeet: Ajeet is een goede naam voor een babyjongen uit het Heilige boek dat zegevierend betekent.

2. Bhagwantjot: Dit is een populaire Sikh-meisjesnaam van Guru Granth Sahib. Het betekent Licht van God.

3. Gurja’s: Fame of Lord is wat deze naam betekent. Dit is een Sikh-naam voor een babyjongen uit Gurbani.

4. Chirag: Chirag betekent een brandende lamp.

5. Gurkiran: Gurkiran betekent straal van Guru’s licht. Dit is een Sikh-babynaam uit Gurbani.

6. Guneet: Guneet is de nieuwste Sikh-naam voor babyjongens. Het betekent iemand die verdienstelijk is.

7. Gurpreet: Gurpreet is een naam voor het meisje en betekent liefde voor God/Almachtige.

8. Aad: Aadh betekent de helft en is een goede naam voor het meisje.

9. Akalprem: Dit betekent Liefde van God en is een naam voor de jongen.

10. Guerman: Dit is de naam van een Sikh-babyjongen. Het betekent het hart van de Guru.

Onze nieuwste Indiase Sikh-babynamen zijn gemaakt om uw zoektocht naar een baan een stuk eenvoudiger te maken. De meeste van hen hebben een religieuze en culturele connectie of connotatie. Ze hebben ook de betekenis gekregen. Neem een ​​kijkje en beslis wat u denkt dat het beste is voor uw zoon en dochter.