Er is een populair gezegde: “Je kunt een Indiaan uit India halen, maar India niet uit een Indiaan”! Er zijn veel Indiërs die zich in andere landen, zoals Amerika, hebben gevestigd, maar nog steeds geworteld zijn in onze cultuur en tradities. Vooral als het gaat om het benoemen van hun baby’s, geven NRI’s de voorkeur aan namen van Indiase oorsprong boven de westerse woorden. In dit artikel zullen we kijken naar de Top 50 Indiase Amerikaanse babynamen voor meisjes en jongens!

Indiase Amerikaanse babynamen

Deze unieke Indiase namen die in de VS worden gevonden, hebben betrekking op verschillende religies en culturele achtergronden. Lees verder om meer te weten te komen over elk van deze namen met betekenissen, oorsprong en symboliek (indien aanwezig).

Top 50 beste Indiase Amerikaanse babynamen met betekenissen:

Het is een veel voorkomende misvatting dat Indiase namen in de westerse wereld moeilijk uit te spreken en te spellen zijn. Maar deze Indo-Amerikaanse namen bewijzen het helemaal verkeerd. Het zijn geïmproviseerde versies van de ouderwetse Indiase namen met een gemakkelijke uitspraaksleutel en impactvolle betekenissen.

Top 15 Indiase Amerikaanse babyjongensnamen:

Hier zijn 15 trending Indo-Amerikaanse babyjongensnamen met een verengelste spelling en uitspraak, zonder de oorspronkelijke betekenis en symboliek van het woord te verdunnen.

1. Aarav:

Aarav is een beroemde Amerikaanse hindoe-babyjongensnaam die “vreedzaam” of een “persoon die in vrede is” betekent. Het wordt uitgesproken als “ah-rav” en is afgeleid van het Sanskriet. De bijnamen van dit woord kunnen “rav”, “aarvy” of “ravvy” zijn en de spellingsvariant is “Arav”.

2. Ontwikkelaar:

Dev is een eenvoudige naam voor Indo-Amerikaanse babyjongens en wordt uitgesproken als “Dehv”. Dit uit het Sanskriet afgeleide woord betekent “goddelijk”. De meeste Indiase ouders geven de voorkeur aan deze naam voor hun mannelijke kinderen, omdat het gemakkelijk uit te spreken en te lezen is. De variantnamen zijn “Devan”, “Devin” enz.

3. Neeel:

Het woord “Neel heeft meerdere betekenissen in verschillende culturen. In de Indiase context betekent het “blauwe kleur”. Dit vertegenwoordigt symbolisch Lord Shiva, die wordt afgebeeld als de God met de blauwe nek vanwege vergif. Neel is een korte vorm voor “Neelakant” en kan ook worden gespeld als “Neil”.

4. Samar:

Samar is een Sanskriet afgeleide naam die “krijger” betekent. Het woord is afkomstig van een oud Sanskrietmanuscript genaamd “Samarangana Sutradhara”, dat spreekt over de verschillende details en technieken van oorlogsvoering. De Amerikaanse versie van deze naam is “Sam” of “Sammy”.

5. Dars:

Darsh is een traditionele Indiaanse naam voor jongens en betekent “Heer Krishna”. Het woord is afgeleid van de Sanskrietterm “Darshan”, wat “zien” betekent. Omdat Krishna alomtegenwoordig is en de macht heeft om alles in de wereld te zien, wordt hij “Darsh” genoemd..

6. Amit:

Amit is een Indiase hindoeïstische babyjongensnaam die ‘grenzeloos’, ‘oneindig’ of ‘grenzeloos’ betekent. Het is een moderne variant van het Sanskrietwoord “Amitav”. Dat is niet alles! Amit is een van de vele namen van Lord Ganesha, de olifantengod.

7. Hard:

Harsh is een Noord-Indiase naam voor jongens in Amerika. Het is van Sanskriet oorsprong wat “geluk” of “vreugde” betekent. De variantnaam is “Harsha” en de naam van de vrouwelijke broer of zus is “Harshi”.

8. Jatin:

Jatin is een hindoeïstische naam voor babyjongens, wat ‘de gunstige’ betekent. Het is afgeleid van de naam “Jatadhari”, wat “iemand met gematteerd haar” betekent, of kortweg Lord Shiva. Sommige van de Amerikaanse bijnamen voor Jatin kunnen “Jaty”, “Jatkin” enz. zijn.

9. Ayaan:

Ayaan is een van de populaire Amerikaans-Indiase mannelijke namen, wat “een geschenk van God” of “toekomst” betekent. Het is een Urdu-woord en wordt gebruikt voor het benoemen van moslimjongens. De variantnamen zijn “Aayan” en “Ahyan”. Interessant is dat dit ook een van de trending namen is in Noord-Indiase gemeenschappen.

10. Namir:

Namir is een islamitische jongensnaam en betekent “panter” of “luipaard”. Het is afgeleid van de Arabische taal en geschikt voor Amerikaanse Indianen vanwege de eenvoudige uitspraak en spelling.

11. Manit:

Manit is een hindoeïstische jongensnaam die ‘zeer gerespecteerd’ of ‘degene die het hart wint’ betekent. Deze naam is trending in de hitlijsten in de lijst met Amerikaanse Indianennamen. De spellingsvarianten zijn “Maneeth” en “Manith”.

12. Om:

Je kunt gewoon niet fout gaan met deze Indiase naam met één lettergreep voor babyjongens! Het wordt gebruikt als een korte vorm voor de “Omkara”, het heilige geluid. De naam wordt gebruikt door hindoes, boeddhisten en jains, echter met verschillende betekenissen en connotaties. De variantnamen zijn “Omkar”, “Onkar”.

13. Varun:

De Varun wordt gebruikt als een eigentijdse versie van het woord “Varuna”, de hindoegod van de lucht en de zeeën. De eigenlijke naam zelf heeft meerdere betekenissen, zoals “intelligent”, “verstandig”, “opperste” enz. Het is een woord met drie lettergrepen en de variantnamen zijn “Varuna”, “Waruna” en “Barun”.

14. Jas:

Yash is een stijlvolle naam voor kinderen van Indiase afkomst. Het is afgeleid van het Sanskrietwoord “Yashas” dat wordt geassocieerd met meerdere betekenissen zoals “succes”, “luxe”, “rijk”, “roem” enz. Een andere verwante naam voor Yash is “Yashwanth”.

15. Jaï:

Het woord “Jai” is van Indiase oorsprong en afgeleid van het Sanskriet. Het vertaalt naar “Overwinning” of “Zegevierend”. De naam wordt vaak verward met het woord “Jay” – een vogel, vanwege een vergelijkbare uitspraak. Dit woord kan samen met andere namen worden gebruikt, zoals “Jaidev”, “Jaideep” enz..

Top 15 Indo-Amerikaanse namen voor babymeisjes:

Hier zijn de 15 beste Indiase namen die Amerikaans klinken en passen bij beide culturen. Het zijn perfecte voorbeelden van tradities vermengd met moderniteit – precies wat u zoekt in de naam van uw baby:

16. Aanja:

Aanya is een hindoe-meisjesnaam die meerdere betekenissen heeft, zoals “gracieus”, “vriendschappelijk” en “iemand die anders is”. Het is een korte en schattige naam met 2,5 lettergrepen. De eenvoudige spelling en gemakkelijke leesbaarheid maken het een van de populaire namen voor Indo-Amerikaanse babymeisjes.

17. Eesha:

Het woord “Eesha” is afgeleid van de hindoe-godinnaam “Eeshwari”, wat “Gemalin van Lord Shiva” of Parvati betekent. De andere betekenissen van Eesha zijn “geschenk van God”, “zuiverheid”. De religieuze associatie en de hedendaagse spelling van dit woord maken het geschikt voor meisjes van Indiase afkomst.

18. Disha:

Disha is een van de beste Indiase meisjesnamen in de VS. Het is afgeleid van het Sanskriet, wat ‘richting’ betekent. Er zijn twee lettergrepen in dit woord en de naam van de mannelijke broer of zus kan “Dishant” zijn.

19. Gina:

Gina is een Engels klinkende Indiase naam voor babymeisjes. Het heeft meerdere betekenissen zoals “koningin”, “puur”, “krachtige vrouw” enz. De naam wordt vaak gebruikt als een korte versie van “Regina”, een Italiaans woord voor koningin.

20. Kajal:

Kajal is een mooie naam voor meisjes van Indiase afkomst. Het is een Hindi-woord dat zich vertaalt naar “Kohl” of “Eyeliner”. In termen van symboliek wordt Kajal echter geassocieerd met talent, schoonheid en charme. De varianten van deze naam zijn “Kajol” en “Kaajal”.

21. Urvi:

Urvi is een tweelettergrepig woord van Indiase oorsprong dat een van de vele namen is van “Moeder Aarde”. Volgens de hindoeïstische overtuigingen heeft deze naam de voorkeur voor meisjes die zijn geboren in Vrishabharasi en KrithikaNakshtram, omdat het “U” heeft als de algemene startletter van de naam.

22. Tisja:

Tisha is een van de meest gewilde Amerikaanse meisjesnamen. Het heeft meerdere betekenissen, zoals “vreugde”, “geluk”, “sterke wil”, “Overlevende” enz. De gebruikelijke bijnamen zijn “Tish”, “Tiya”.

23. Riya:

Het woord “Riya” vindt zijn oorsprong in vele culturen met verschillende betekenissen. In de Indiase context wordt deze naam beschouwd als een van de vele namen van godin Parvati. De variantnamen van dit woord zijn “Ria” en “Reya” en de bijnaam is “Ri” of “Ray”.

24. Nirvi:

Nirvi is een zoet klinkende Amerikaanse hindoe-meisjesnaam die “gelukzaligheid” of “bevrijding” betekent. Het wordt gebruikt als een vrouwelijke variant van het Sanskrietwoord “Nirvan”, dat dezelfde betekenis heeft. Dit woord met 3 lettergrepen wordt vaak gekozen voor meisjes geboren in Anuradha Nakshatra.

25. Myra:

Myra is een Indiase naam voor babymeisjes die is afgeleid van de hindoe-taal. Het heeft meerdere betekenissen, zoals “zoet”, “een aristocratische dame”, “honing”, “bewonderenswaardig” enz. Interessant is dat het woord “Myra” ook in de Griekse taal wordt gevonden, wat de naam is van een aromatische struik.

26. Keya:

Keya is een Bengaals woord dat “bloem” betekent. Het wordt gebruikt als voornaam voor Indiaanse babymeisjes en heeft twee lettergrepen.

27. Ishita:

Ishita is een uit het Sanskriet afgeleide Indiase naam voor meisjes, wat ‘meester’, ‘iemand die superieur is’ betekent. Het is ook een van de vele namen van Heer Durga die afkomstig is van het woord “Ishitva”. Enkele van de schattige bijnamen van dit woord zijn “Ishu”, “Isha”, “Ish” enz.

28. Tanja:

Het woord “Tanya” is een woord uit het Sanskriet dat “Dochter” betekent. De naam heeft ook meerdere betekenissen in verschillende culturen van de wereld. Er is bijvoorbeeld een Russische naam “Tanya”, die wordt gebruikt als een korte vorm voor “Tatiana”, wat een “feeënkoningin” betekent. Dus als u op zoek bent naar een Indiase naam met een wereldwijd perspectief, kan dit ideaal zijn.

29. Zoja:

Zoya is een moslimnaam voor Indo-Amerikaanse meisjes. De betekenis van dit woord is “levend”, “aanhankelijk”, “mooi” enz. Het heeft zijn oorsprong in zowel de Perzische als de Hindi-taal.

30. Diya:

Diya is een hindoeïstische meisjesnaam die is afgeleid van het Sanskriet. Er zijn twee betekenissen voor dit woord – “lamp” of “schijnend licht” en de andere “geschenken verdienen” omdat het afkomstig is van het woord “Diy” dat “geven” betekent. Sommige van de variantnamen zijn “Diyo”, “Divaa” enz.

Top 5 Twin American Indian babynamen:

Veel ouders geven de voorkeur aan rijmende namen voor hun tweelingbaby’s. Beide namen moeten hetzelfde klinken of op zijn minst een verwante betekenis hebben. Hieronder vindt u 5 Indo-Amerikaanse namen voor een tweeling:

31. Asha en Jisha:

Als je tweelingbabymeisjes hebt, kan het heel lief klinken om ze Asha en Jisha te noemen. Beide zijn Hindi-oorsprongsnamen die verwante betekenissen hebben. Asha betekent “hoop”, en Jisha betekent “een zeer optimistisch persoon” of “een persoon die hoop en passie heeft om te leven”.

32. Divya en Navya:

Dit is een andere reeks rijmende namen voor Indo-Amerikaanse tweelingbabymeisjes. Divya en Navya hebben beide 5 letters met “v-ya” als de gewone lettergrepen. Ze zijn afkomstig uit het Sanskriet. Het woord “Divya” betekent goddelijke of hemelse schittering, terwijl het woord “Navya” “jong” en “lofwaardig” betekent.

33. Adin en Adil:

Adin en Adil zijn korte en betekenisvolle namen voor Indo-Amerikaanse tweelingbabyjongens. Ze hebben meestal de voorkeur van mensen uit Noord-Indiase en moslimgemeenschappen. Het woord “Adil” heeft vele betekenissen, zoals “oprecht”, “eerlijk”, “iemand die eerlijk en rechtvaardig is”. “Adin” daarentegen betekent “iemand die plezier en vreugde geeft”.

34. Himir en Mihir:

Als je op zoek bent naar een paar pakkende namen voor je tweelingjongens, probeer dan Himir en Mihir. Het zijn anagramnamen, die tegengestelde betekenissen hebben. “Himir” betekent “koud” of “iemand die kalm is” en Mihir betekent “zon” of “persoon met autoriteit en macht”. Beide woorden zijn afgeleid van de Hindi-taal.

35. Amrit en Amrita:

Veel ouders geven er de voorkeur aan om gelijkaardige namen te hebben voor hun tweelingkinderen. Als je een jongen en een meisje hebt, werken de namen “Amrit” en “Amrita” best goed. Beide woorden komen uit het Sanskriet en betekenen “elixer”, “onsterfelijk”, “ambrosia” of “nectar”..

Top 5 Unisex Indo-Amerikaanse babynamen:

Er zijn veel Indiase namen die geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes. De genderneutrale betekenis en uitspraak maken ze geschikt voor beide geslachten. Dit zijn onze top 5 keuzes:

36. Aarya:

Aarya is een Indiase topnaam voor beide geslachten. Het is van Sanskriet oorsprong en vertaalt naar “een persoon met het nobele karakter” of “degene die anderen respecteert”. De variantnamen zijn “Aria”, “Ariya” of “Aryo”.

37. Gek:

Geet is een Indiase naam voor meisjes en jongens uit Punjab en andere Noord-Indiase gemeenschappen. Het woord van oorsprong uit het Hindi betekent “Lied”. Het wordt meteen populair na het personage “Geet” gespeeld door Kareena Kapoor in ‘Jab We Met’.

38. Kiran:

Kiran is een unisex-naam afgeleid van het Sanskrietwoord “Kirana” dat “lichtstraal” betekent. Het is een hindoeïstische naam. Enkele van de beroemdheden en beroemde mensen met deze naam zijn Kiran Bedi, Kiran Kher, Kiran Kumar (mannelijk), Kiran Powar (mannelijk).

39. Ishu:

Ishu is een hindoeïstische unisex-naam die “lichtstraal”, “mooi persoon” betekent. Het is een woord met 2 lettergrepen dat is afgeleid van de Hindi-taal en een genderneutrale betekenis heeft.

40. Jiva:

Jiva is een moderne Indiase Amerikaanse naam die “leven” betekent. Het is afgeleid van het Sanskrietwoord “Jeev”, wat “leven” of “ademen” betekent..

10 Indiaanse babynamen:

Hoewel onze kinderen van Indiase afkomst zijn, zijn het vooral Amerikanen. Het is dus volkomen logisch om een ​​naam te kiezen die is geïnspireerd op de Indiaanse cultuur. Hier is de top 10 beste namen met betekenissen:

41. Chenoa:

Chenoa is een aboriginal Amerikaanse naam voor babymeisjes, wat “duif” betekent.

42. Kimi:

Kimi is een mooie meisjesnaam die ‘geheim’ betekent in de Indiaanse taal.

43. Aponi:

Aponi is een inheems Amerikaans woord voor “butterfuly” en kan worden gebruikt als naam voor babymeisjes.

44. Imala:

Het woord “Imala” is van Indiaanse oorsprong, wat “een disciplinaire” of een “sterke persoon” betekent.

45. Doba:

Dit is een eenvoudig klinkende naam voor babymeisjes wat “geen oorlog” betekent. Het is afkomstig uit de inheemse Amerikaanse taal en is perfect in de tijd van vandaag!

46. ​​Elsu:

Elsu is een Indiaanse babyjongensnaam wat “een vliegende valk” betekent. Symbolisch betekent het om naar de hemel te streven en nieuwe hoogten in het leven te beklimmen.

47. Jaïr:

Jair is een stijlvol klinkende naam voor babyjongens, afgeleid van de inheemse Amerikaanse taal. Het vertaalt naar “een persoon die schittert in zijn leven”.

48. Nieuw:

Nova is een populaire naam voor babyjongens en betekent “nieuw”. Het is perfect voor die ouders die enthousiast zijn om een ​​nieuw hoofdstuk in hun leven te ontvouwen.

49. Powa:

Het woord “Powa” betekent “rijk” of “luxe”. Als je wilt dat je kind een weelderig leven leidt, is dit de beste manier om hem te noemen!

50. Tyee:

Tyee, uitgesproken als “Taiee” is een aboriginal woord dat “chef” betekent. Deze naam wordt vaker gebruikt als titel voor de leiding van de stamgroepen.

Let op enkele punten voordat u een van deze Indiaas-Amerikaanse namen voor uw baby kiest. De naam moet voor iedereen op school gemakkelijk uit te spreken zijn, mag geen negatieve betekenis hebben of klinken als een gênante term of woord. Onthoud dat het gaat om de identiteit van uw kind in een ander land dan waarin u bent opgegroeid. Zorg er dus voor dat de naam op de lange termijn vreugde en geluk brengt in plaats van spijt!

Vrijwaring: Sommige van de hierboven genoemde Indo-Amerikaanse namen passen mogelijk niet in de Amerikaanse context en kunnen leiden tot een ander begrip of andere manier van uitspraak. Het is belangrijk om alle aspecten grondig te overwegen voordat u een van deze babynamen voor uw kind kiest.