Volgens hindoeïstische overtuigingen wordt het als gunstig en gelukkig beschouwd als de baby bij de geboorte wordt genoemd volgens de regerende nakshatra. Voor degenen die hun baby in Uttarashada nakshatra hebben, hebben we de lijst met babynamen in Uttarashada nakshatra voor u samengesteld. Deze specifieke babynamen beginnen op aangewezen lettergrepen of beginletters volgens het sterrenbeeld.

uttarashada nakshatra babynamen

Vandaag zullen we de Uttarashada nakshatra-namen zien voor jongens en meisjes die dit millennium zijn geboren.

Uttarashada Nakshatra en zijn kenmerken:

De Uttarashada nakshatra is de 21e van in totaal 27 tekens in de Indiase Vedische astrologie. De nakshatra varieert van 26.40 Boogschutter tot 10 in het sterrenbeeld Steenbok. Het symbool van Uttarashada nakshatra is het kleine bed, en de ster zal onder invloed van de zon staan.

Van degenen die in de Uttarashada-geboortester zijn geboren, wordt gezegd dat ze heel zachtaardig, zorgzaam en zachtaardig zijn. Ze zijn privé en introvert, staan ​​bekend als erg geduldig en gepassioneerd. Ook zijn de Uttarashada nakshatra-baby’s zeer verantwoordelijk, nemen altijd taken op hun schouders en zijn als persoon dankbaar. Ze gehoorzamen ouderlingen, zijn betrokken bij verschillende werken en ook intelligent.

Uttarashada Nakshatra-namen beginnende letters/lettergrepen:

Als uw kleintje wordt geboren in de Uttarashada nakshatra, is het gunstig en gelukkig als hun naam begint met

Bhe, Bho, Ja, Jaa, Ji, Jee, Bha, Be, Bo.

Voor het geval u op zoek bent naar naamgeving volgens de padas,

  • Uttarashada nakshatra 1e pada-namen beginnen met Bhe.
  • Uttarashada nakshatra 2e pada-namen met Bho
  • De Uttarashada nakshatra 3e pada namen met Ja
  • Uttarashada nakshatra 4e pada-namen beginnen met Ji.

Babynamen van Uttarashada Nakshatra Geboren met hun betekenis:

Daar gaan we; we hebben een lijst samengesteld met namen voor Uttarashada nakshatra-geborenen, samen met hun betekenis. Laten we ze samen verkennen.

Namen van babyjongens in Uttarashada Nakshatra:

1. Bheem:

De naam Bheem is vrij populair in Indiase huishoudens. De naam Bheem is afgeleid van de Pandavas-verhalen en mythologische verhalen. Bheem betekent ook angstig.

2. Bhoomik:

Als je een betekenisvolle maar mooie en traditionele naam wilt, kan Bhoomik een goede keuze zijn. Bhoomik betekent aarde of Heer van de aarde in verschillende Indiase talen. Het is een van de meest voorkomende Uttarashada nakshatra Dhanu rashi-namen.

3. Jaagrav:

Jaarav betekent alert, wakker en waakzaam. De naam betekent ook zon en andere namen voor de Agni. Het is een moderne maar toch betekenisvolle en klassieke naam voor een babyjongen voor Uttarashada nakshatra.

4. Jaasvin:

Als je een supermoderne en eigentijdse, zeldzame naam voor een babyjongen wilt voor Uttarashada nakshatra, kan Jaasvin een goede keuze zijn. Jaasvin betekent heilig of heilig.

5. Jagadesh:

Jagadesh betekent koning van het universum. Het betekent ook heer van de wereld of leverancier van de wereld. Het is een zeer populaire en veel voorkomende traditionele naam voor babyjongens. Dit is de gebruikelijke naam van Uttarashada nakshatra.

6. Jagan:

Jagan is een korte en toch veel voorkomende naam voor een babyjongen, vooral in huishoudens in Telugu en Kannada. Het betekent wereld of universum. Het is een populaire naam voor babyjongens voor Uttarashada nakshatra.

7. Jaideep:

De naam Jaideep is afkomstig van twee Hindi-woorden Jai en Deep. Jai betekent overwinning en Diep betekent licht. De naam symboliseert voortaan de overwinning van het licht.

8. Jaïnil:

Jainil is een moderne en nieuwe naam voor baby’s. Toch is de betekenis vrij traditioneel. Jainil betekent zegevierende god. Het betekent ook Victory of the Blue. Dit zijn nieuwe namen voor babyjongens voor Uttarashada nakshatra.

9. Jaivín:

Jaivin of Jaiwin betekent winnaar. Het is afkomstig van de Indo-westerse naam; betekent echter ook eerlijk, briljant en vol ambities. Dit is een mooie babyjongensnaam voor Uttarashada nakshatra.

10. Janak:

Als u op zoek bent naar een zeer creatieve en betekenisvolle naam, kan Janak goed zijn om te gaan. Janak betekent schepper of vader.

11. Janith:

Janith of Janit betekent geboren. Dit is afkomstig uit de Hindi- en Sanskriettaal en is een korte en schattige, mooie babyjongensnaam voor Uttarashada nakshatra.

12. Japan:

Japan betekent het veranderen van gebeden of aanbidding. De naam betekent ook recitatie. Deze naam is afkomstig uit het Sanskriet. We houden van deze traditionele mannelijke namen uit Uttarashada nakshatra.

13. Jashan:

Jashank betekent volgeling van Lord Shiva. Dit is een veel voorkomende naam voor babyjongens in Noord-India; het is echter een unieke keuze voor pasgeborenen.

14. Javin:

Javin betekent snel en snel. Het symboliseert ook paard en hert. Hoewel de oorsprong van de naam nog niet goed is ingeburgerd, is dit een unieke en verfrissende nieuwe naam voor een babyjongen.

15. Jayaditya:

Jayaditya betekent zegevierende zon. De naam is afkomstig van twee woorden Jaya en Aditya, in het Sanskriet. Het is een mooie en betekenisvolle Uttarashada nakshatra babyjongensnaam.

16. Jayan:

Jayan is een korte en schattige mooie naam. Het betekent overwinning en is afkomstig uit de Hind- en Sanskriettaal voor de naam van babyjongens in Uttarashada nakshatra.

17. Jayant:

Jayanth betekent weer zegevierend. Deze naam is echter relatief erg populaire en veel voorkomende mooie babyjongensnaam voor Uttarashada nakshatra.

18. Jayasoorya:

Jayasoorya of Jayasurya is weer een veel voorkomende naam die begint met ‘jay’. ‘De naam betekent zegevierende zon. Het is afkomstig uit het Sanskriet. Dit zijn traditionele jongensnamen voor Uttarashada nakshatra.

19. Jigar:

Jigar is een korte en schattige maar veel voorkomende naam in Noord-India. Het betekent het hart in de Hindi taal. Het is een moderne naam voor Uttarashada nakshatra.

20. Jihan:

Jihan betekent universum, de wereld. Het betekent ook springen. Jihan is een relatief nieuwe naam voor babyjongens voor geborenen uit Uttarashada nakshatra.

21. Jishnu:

Jishnu is een veel voorkomende Zuid-Indiase naam. Het is een populaire babyjongensnaam voor Uttarashada nakshatra in de taal Tamil en Malayalam. Jishnu betekent triomfantelijk. Het symboliseert ook Heer Vishu.

22. Jitène:

Jiten is een mooie Noord-Indiase jongensnaam afkomstig uit de Hindi-taal. De naam Jiten betekent overwinnaar.

23. Jitesh:

Jitesh betekent opnieuw God van Overwinning of altijd winnaar. Deze Uttarashada nakshatra-namen voor jongens zijn een moderne eigentijdse naamkeuze voor Uttarashada nakshatra-geborenen.

24. Jivan:

Jivan betekent leven in het Hindi en Sanskriet. Het symboliseert ook levengevend of brenger van leven. Is het niet zo’n prachtige en filosofische naam voor jongens in Uttarashada nakshatra.

25. Jiyan:

We houden van de naam Jiyan. Jiyan betekent altijd dicht bij het hart en betekent gelukkig. Het is een schattige en mooie moderne naam. Het is een van de nieuwe Makar rashi uttarashada nakshatra-namen voor baby’s.

Namen van babymeisjes in Uttarashada Nakshatra:

26. Bhoomika:

Bhoomika is een van onze favoriete babynamen. De naam Bhoomika betekent aarde. Het is een veel voorkomende maar toch zeer klassieke en groenblijvende mooie babymeisjesnaam voor Uttarashada nakshatra.

27. Bhoopali:

Bhoopaali is de naam van Raga in de muziekwereld. Als je een sukkel bent voor muziek, kun je je kind naar Bhoopali vernoemen en het klinkt ook heerlijk.

28. Jaagrithi:

Jaagrithi betekent ontwaken of bestaan. Het is een zeldzame en mooi klinkende babymeisjesnaam voor Uttarashada nakshatra.

29. Jaahnavi:

Jaahnavi of jahnavi is inmiddels een veel voorkomende babymeisjesnaam in alle staten. Jahnavi betekent maanlicht. Het betekent ook de rivier de Ganges. Is het niet een mooie en schattige meisjesnaam??

30. Jaami:

Jaamini betekent nacht of duisternis. Het is een niet vaak gevonden naam, maar klinkt erg mooi en mooi. We houden van deze babymeisjesnamen voor Uttarashada nakshatra.

31. Jagathi:

Jagathi betekent universum en aarde. De naam symboliseert ook grenzeloos en oneindig. De naam is afgeleid van het Sanskriet.

32. Jaini:

Jaini betekent zegevierend meisje. Het betekent ook een geschenk van God. Het is een moderne, schattige en korte meisjesnaam voor Uttarashada nakshatra.

33. Jaishnavi:

Jaishnavi betekent godin van de overwinning. Het is een zeldzame naam, maar mooi en traditioneel in zijn betekenis en symboliek. Dit zijn mooie vrouwelijke namen uit Uttarashada nakshatra.

34. Jalaja:

De naam Jalaja is een zeer literaire en artistieke creatieve naam. Jalaja betekent lotus of degene die voortkomt uit water. Deze vrouwelijke namen van Uttara ashada nakshatra symboliseren ook de godin Lakshmi.

35. Jamuna:

De naam Jamuna betekent heilige rivier Yamuna. Het is een zeer populaire en traditionele maar toch vintage en klassieke groenblijvende babymeisjesnaam voor Uttarashada nakshatra.

36. Jana:

Jana is een zeer korte en schattige maar betekenisvolle babymeisjesnaam. De naam Jana betekent geboren dappere ziel. We zijn helemaal weg van deze Uttarashada nakshatra-meisjesnamen voor baby’s.

37. Janaki:

Janaki is een andere naam voor godin Sita. Het betekent ook de dochter van Janak. Dit is weer een veel voorkomende en traditionele naam voor babymeisjes.

38. Janavi:

Janavi betekent rivier de Ganges. Het betekent ook kostbaar of edelsteenachtig leven. Het is een zeer zeldzame en toch mooie en klassieke naam voor een babymeisje voor Uttarashada nakshatra.

39. Janita:

Janita betekent engel of geboren. Het is niet veel voorkomende naam voor een babymeisje, maar het is een nieuwe uitvinding en een mooie zinvolle. Dit is een schattige Uttarashada nakshatra-naam voor meisjes.

40. Jasmika:

Jasmika betekent geur. Het betekent ook schoonheid en symbolisch voor eeuwig en oneindig. De naam is een nieuwe en toch zeer zeldzame keuze voor baby’s uit Uttarashada nakshatra. We houden van deze naam!

41. Jasvi:

Jasvi is een korte schattige naam voor een babymeisje met vijf letters. Het betekent vastberadenheid. Het betekent ook iemand die alle credits krijgt. Dit is een moderne en unieke naam voor een babymeisje voor moderne ouders.

42. Jay:

Jaya is een zeer populaire en bekende Indiase naam. De naam Jaya betekent Godin Durga of Overwinning. Het betekent ook verovering.

43. Jayani:

Jayani is een mooie meisjesnaam en toch traditioneel in de betekenis. Het betekent gunstig, zegevierend. Deze meisjesnaam voor Uttarashada nakshatra betekent ook Lord Ganesha.

44. Jayna:

Jayna is een mooie moderne eigentijdse naam. De Jayna betekent goed karakter.

45. Jia:

Jia is een mooie en zeer korte meisjesnaam die lieverd betekent. De alternatieve spelling voor deze naam is Jiya of Jiyah.

46. ​​Jigna:

Jigna is een literaire term die intellectueel nieuwsgierigheid symboliseert. De naam wordt nog niet vaak gevonden, maar als je de voorkeur geeft aan een unieke en creatieve naam, kan dit een goede deal zijn.

47. Jisja:

Jisha betekent emotioneel of persoon met goede gevoelens. Dit is een veel voorkomende naam in Noord-India, maar het is een zeer mooie en charmante keuze voor geborenen uit Uttarashada nakshatra.

48. Jivi:

Jivi is een andere korte en mooie naamkeuze. De naam Jivi betekent leven of onsterfelijk.

49. Jiyana:

Jiyana betekent kracht of God is genadig. Dit is afkomstig van de lokale Indiase talen, maar is een zeer zeldzame naam die helemaal niet wordt gevonden.

50. Jivika:

Jivika is een mooie meisjesnaam die vooral in Noord-Indiase Hindi-staten wordt gevonden. Het betekent de bron van leven of levengevend. Het is een mooie naam voor babymeisjes voor Uttarashada nakshatra.

Unisex babynamen voor Uttarashada Nakshatra Borns:

51. Jinal:

Jinal betekent Heer Vishnu. Het betekent ook de goedhartige, goedaardige persoon die de ideale naam is voor zowel babyjongens als -meisjes in Uttarashada nakshatra.

52. Jishna:

De naam Jishna wordt opnieuw geassocieerd met Heer Vishnu. Het betekent ook Lord Ganesh en is de ideale unisex-naam met traditionele betekenis, geschikt voor jongens en meisjes.

53. Jital:

Jital betekent winnaar of zegevierend. De naam is geschikt voor zowel babyjongens als meisjes in de Uttarashada nakshatra.

54. Jameel:

Jameel betekent Heer Murugan. Het betekent ook Godin Saraswathi of vuur. Het is een zeer unieke en mooie naam voor een babymeisje.

55. Janja:

Janya is ook een mooie en zeldzame, unieke babynaam voor jongens en meisjes. Het betekent leven en beminnelijk of geboren.

Tweelingbabynamen voor Uttarashada Nakshatra:

56. Jaagrath – Jaagrav:

Jaagrath en Jaagrav zijn mooie naamkeuzes voor babyjongens voor een tweeling. De naam Jaagrath betekent ontwaakt. Jaarav betekent alert of waakzaam.

57. Jaanvi – Jaanya:

Jaanvi en Jaanya zijn schattige en korte rijmende namen voor tweelingmeisjes. De naam Jaanvi betekent Ganga rivier. Jaanya betekent leven, geboren of beminnelijk.

58. Jagadisj – Jagmatha:

Als u een traditionele babynaam wilt, is dit de ideale naam. Jagadish betekent koning van de wereld of heer van de wereld. jagmatha betekent godin Durga. Dit zijn zinvolle keuzes voor de naam van een babyjongen en een meisje.

59. Jagvi – Jagvir:

Jagvi en jagvir zijn rijmende tweelingnamen voor meisjes en jongens. De naam Jagvi betekent werelds. Jagvir betekent strijder van de wereld of winnaar

60. Jitha- Jithan:

Jitha en Jithan symboliseren en betekenen zegevierend of overwinnend. Het zijn tweelingkeuzes voor babymeisjes en jongens met vergelijkbare betekenissen en rijmpjes.

We hopen dat je deze mooie en betekenisvolle Uttarashada nakshatra-ideeën voor babynamen met plezier hebt gelezen. Laat ons weten hoe je je kleintje wilt noemen; we horen graag van je.

Vrijwaring:

Alle bovenstaande namen hebben hun betekenis per context en tijd. Deze betekenissen en symbolen kunnen veranderen afhankelijk van verschillende culturen, landen, regio’s en talen. We raden aan om eerst uitgebreid onderzoek te doen om de verschillende interpretaties van de naam te begrijpen.