De Jyeshta nakshatra valt in de 18e van een totaal van 27 sterren volgens de Indiase Vedische astrologie. Voor ouders die hun kleintje een naam willen geven volgens de tradities en overtuigingen van nakshatras, hebben we een lijst met Jyeshta nakshatra-babynamen – voor degenen die in deze ster zijn geboren.

Laat ons vandaag alles weten over de Jyeshta nakshatra en de kenmerken van degenen die in deze ster zijn geboren, lettergrepen van namen en een mooie lijst met mooie Jyeshta nakshatra-namen voor jongens en meisjes.

jyeshta nakshatra babynamen

Wat is Jyeshta Nakshatra en zijn kenmerken??

De Jyeshta nakshatra varieert van 16.40 tot 30 in het sterrenbeeld Schorpioen en valt onder invloed van Mercurius. Het symbool van Jyeshta Nakshatra is een paraplu en het is de 18e ster van in totaal 27 sterren. In het Sanskriet betekent het woord Jyeshta de oudste. Dienovereenkomstig zal de geboren Jyeshta nakshatra de invloed en kwaliteit van de oudste broer of zus laten zien. Ze zijn erg beschermend, lief voor anderen en maken zich vaak zorgen over het welzijn en de veiligheid van anderen, vooral de gezinsleden. De Jyeshta nakshatraborns zijn zacht van aard, oprecht, toegewijd en briljant. De dierennaam van Jyeshta Nakshatra is mannelijk hert.

Jyeshta Nakshatra-namen beginnende letter/lettergreep:

Als je kleintje is geboren onder de Jyeshta nakshatra, dan is het gunstig als hun naam begint met de volgende lettergrepen

Nee, Ya, yaa, Yi, Yee, Yu.

Als je volgens de pada’s wilt gaan, de:

  • Jyeshta Nakshatra 1e pada-namen beginnen met No.
  • Jyeshta Nakshatra 2e pada-namen beginnen met Ya.
  • De Jyeshta Nakshatra 3e pada-namen beginnen met Yi.
  • Jyeshta Nakshatra 4e pada-namen beginnen met Yu.

Mooie en moderne klassieke namen voor Jyeshta Nakshatra:

Daar gaan we; we hebben een lijst samengesteld met sierlijke, charmante en mooie Jyeshta-sterrennamen voor baby’s die in dit teken zijn geboren. Laten we ze samen zien.

Jyeshta Nakshatra-namen voor babyjongens:

1. Jaadav:

Yadav of Yaadav is een zeer populaire naam voor babyjongens in India. De naam is afkomstig van de naam van Heer Krishna en afstammeling van de Yadu-gemeenschap.

2. Jamir:

Yaamir of Yamir betekent een maan. Het symboliseert ook maanlicht en helderheid. Als je een moderne en nieuwe naam wilt, kan dit een goede keuze zijn.

3. Yadhu:

Yadhu is de naam van de oude koning en afgeleid van de koninklijke verhalen. Het is een traditionele maar betoverende naam voor een babyjongen.

4. Yadvik:

Yadvik betekent uniek. Deze jongensnamen van Jyeshta nakshatra is een mooie en unieke zeldzame naam op zich en is afkomstig uit de Indiase talen.

5. Yagya:

Yagya betekent offer in het Hindi en andere Indiase talen. De naam is niet erg populair en kan een prachtige, betekenisvolle maar zeldzame naam voor een babyjongen zijn in Jyeshta nakshatra.

6. Jaja’s:

Yajas betekent aanbidding of offer. Het is een nieuwe en lieve babyjongen wiens naam afkomstig is uit het Sanskriet.

7. Yajin:

Yajin in het Hindi en andere Indiase talen betekent opoffering en religie. Dit is een naamvariant op Yajas. Als je een korte en schattige naam wilt, kan dit goed zijn om te gaan.

8. Jaksjit:

Yakshit is een nieuwe en moderne naamkeuze. Het betekent permanent en God. Een andere spellingsvariant is Yakshith.

9. Yamit:

Yamit betekent ingetogen of beperkt. Dit is een nieuwe naam die helemaal niet gebruikelijk is, waardoor het ideaal is voor moderne ouders die op zoek zijn naar een mooie zeldzame naam voor Jyeshta nakshatra-geborenen.

10. Yans:

Yansh betekent de naam van God. Dit is afkomstig uit de Indiase talen; het is echter nog niet beroemd. Dit is een van de zeldzaamste en schattigste mannelijke namen van Jyeshta nakshatra.

11. Jas:

Yash is een populaire Indiase begrip in India, met name in de Hindi-sprekende regio’s. De naam Yash betekent glorie, succes, geluk en overwinning.

12. Yashpal:

Als je de voorkeur geeft aan een veel traditionele naam voor een babyjongen, kan Yashpal een goede zijn. yashpal betekent de beschermer van roem in het Hindi.

13. Yashu:

Yashu is een korte en schattige mooie babyjongensnaam Jyeshta nakshatraborns. De naam Yashu betekent vrede en kalmte.

14. Jasjven:

Yashven of yashvin betekent onvergankelijk. Met zo’n creatieve en mooie betekenis, vinden we het geweldig hoe deze Jyeshta nakshatra-namen voor een jongen het doen.

15. Yashwanth:

Yashwanth is een zeer populaire en beroemde naam voor een Indiase babyjongen, vooral in zuidelijke staten zoals Telugu en Tamil. Het betekent een beroemd persoon of degene die altijd glorie bereikt. Dit zijn veelvoorkomende namen van Jyeshta nakshatra.

16. Yatán:

Yatan betekent toegewijde. De naam is nieuw en modern met een traditionele betekenis, wat nog niet zo gebruikelijk is. Het is alleen afkomstig uit Indiase talen.

17. Yathavan:

Yathavan betekent Heer Vishnu. De naam is traditioneel en religieus van aard, dus voor die ouders die een conventionele naam voor een babyjongen willen, kan dit een unieke en goede keuze zijn.

18. Yatish:

Yatish betekent de leider van alle toegewijden. Dit is een klassieke en oude naam voor een babyjongen voor Jyeshta nakshatraborns.

19. Jatvik:

Yatvik betekent degene die slaagt. Het impliceert ook genialiteit en vastberadenheid. Yatvik is geen veel voorkomende naam, waardoor het haalbaar is voor ouders die een zeldzame naam willen kiezen met een goede betekenis.

20. Yazat:

Als je een korte, schattige en wederom een ​​mooie naam met moderne connotaties wilt, kan Yazat een goede keuze zijn. Yazat betekent heilig of heilig en goddelijk. Het betekent ook de maan.

21. Yug:

Yug is een klassieke en groenblijvende naamkeuze voor jongens in Jyeshta nakshatra. Het betekent een tijdperk, en de naam is afkomstig van de hindoeïstische religieuze teksten en verhalen.

22. Joegoslavië:

Yugandhar is weer een veel voorkomende naam in Telugu en Tamil-talen. De naam Yugandhar betekent Heer Vishnu en Heer Krishna.

23. Yukt:

Yukt is een vierletterige korte schattige babyjongensnaam die welvarend en attent betekent. De naam betekent ook een bekwaam persoon en een slim brein.

24. Yuvansh:

De naam Yuvaansh is afkomstig van het Hindi woord Yuva wat jeugdig betekent. Deze Vrischika Rashi Jyeshta nakshatra-naam betekent ook Lord Shiva.

25. Yuvraj:

Yuvraj is een veel voorkomende maar mooie klassieke naamkeuze in India. De naam Yuvraj betekent prins en erfgenaam. Het impliceert ook een jongere of een jonge ziel.

Jyeshta Nakshatra namen babymeisjes:

26. Noshi:

Noshi is een korte en schattige meisjesnaam, die ook als bijnaam kan worden gebruikt. De naam Noshi betekent lieve mensen.

27. Yaadavi:

Yaadavi betekent Godin Durga. Dit is een zeer traditionele en mooie, betekenisvolle naam voor een babymeisje die beroemd is.

28. Yaasana:

Yaasana betekent wens of verlangen. Het is afgeleid van het Sanskriet en is een mooie maar zeldzame meisjesnaam.

29. Yamini:

Yaamini of Yamini is een populaire Telugu en de naam van het Tamil-meisje is afkomstig uit het Sanskriet. Yaamini betekent nacht of duisternis.

30. Yachana:

Yachana betekent gebed of smeken. Het is een nieuwe en zeldzame naam voor een babymeisje die ook een traditionele betekenis wil. Dit is een van de zeldzame Jyeshta nakshatra vrouwelijke namen chocies.

31. Jakshita:

Yakshitha of yakshita betekent wonderbaarlijk of mooi. De naam is weer klassiek en traditioneel in klinkende maar met een mooie en betekenisvolle naam.

32. Yamrutha:

Yamrutha betekent een aardige. Het is een mooie en unieke naam voor een babymeisje die nog niet zo bekend is. Dit is een van de betoverende en schattige meisjesnamen voor Jyeshta nakshatra.

33. Yamuna:

De Yamuna is een veel voorkomende en bekende naam in Zuid-India. De Yamuna betekent de Jamuna-rivier. Het is een klassieke en groenblijvende naamkeuze.

34. Yasaswi:

Yasaswi is al een populaire Telugu-meisjesnaam. Het betekent beroemd en beroemd. Dit is een klassieke en groenblijvende meisjesnaam.

35. Yashani:

Yashani betekent zegen. Het is afkomstig uit het Sanskriet en het Hindi en is een zeldzame naamkeuze voor babymeisjes in Jyeshta nakshatra.

36. Yasjmita:

Yashmita betekent glorieus. Het impliceert ook beroemd en succesvol. De Jyeshta nakshatra-namen voor een meisje worden nog niet vaak gevonden, maar mooi en prachtig in zowel betekenis als klank.

37. Yashoda:

Yashoda is een traditionele meisjesnaam. De naam is naar de moeder van Heer Krishna. Het is een klassieke en mooie meisjesnaam voor Jyeshta nakshatra.

38. Jasjri:

Als je een korte en schattige meisjesnaam wilt, kan Yashri een goede keuze zijn. Yashri betekent overwinnaar of geluk. De naam betekent ook gelukkig of gunstig. De andere betekenis voor de naam is Godin Lakshmi.

39. Jasjtika:

Yashtika of Yastika betekent een parelsnoer. De naam symboliseert ook kostbaar, mooi en als een edelsteen. De naam is ook zeldzaam en uniek voor in Jyeshta nakshatra geboren meisjes.

40. Yathi:

Yathi is een korte en schattige meisjesnaam die Godin Durga betekent. Het is een andere naam voor de Durga Devi, met een traditionele betekenis en toch modern en elegant klinkend.

41. Yatishma:

Yatishma betekent schattig. De naam ziet er vrouwelijk en mooi uit, maar met zo’n charmante naambetekenis.

42. Yayati:

Yayati is een unieke en zeldzame meisjesnaam. Het betekent reiziger en zwerver. De naam is afkomstig uit het Sanskriet.

43. Yukasri:

Yukasri betekent vriendelijk en geurig. De naam is ook uniek en wordt zelden gevonden, met een mooie uitspraak en ook een mooie betekenis. Het is afkomstig uit het Sanskriet.

44. Yuktha:

Yuktha is een veel voorkomende en lieve meisjesnaam. De mooie naam betekent attent en bekwaam. Het symboliseert ook welvaart en vaardigheid.

45. Yuvakshi:

De naam Yuvakshi is afkomstig van de woorden Yuva en akshi in het Sanskriet. Ze betekenen mooie ogen of jeugdige ogen.

46. ​​Yuvanja:

Yuvanya betekent jong of eeuwig jong. De naam wordt niet vaak gevonden en heeft toch mooie en moderne connotaties. Wat denk je?

47. Yuvathi:

Yuvathi vertaalt letterlijk naar een jongedame in het Sanskriet en andere Indiase talen. Het is een klassieke en groenblijvende naam voor een babymeisje voor Jyeshta nakshatra borns.

48. Yutika:

Yutika betekent bloem. Hoewel de oorsprong van de naam nog niet goed bekend is, symboliseert het ook bloei, schoonheid en lente.

49. Yugantika:

De naam yugantika is afgeleid van het Sanskriet, wat tot het einde van de eeuw betekent. Het symboliseert ook onbeperkt en oneindig.

50. Yauvani:

Yauvani is de naam van de godin Gayatri Devi. Het heeft een moderne en mooie zeldzame uitspraak en naam, maar met de traditionele betekenis.

Unisex-namen voor baby’s in Jyeshta Nakshatra:

51. Yaamya:

Yaamya is een unisex-naam die ideaal kan zijn voor zowel jongens als meisjes. De naam Yaamya betekent Lord Shiva of Lord Vishnu.

52. Jaksha:

Yaksha betekent degene die bossen beschermt. De naam betekent ook halfgod. Het is een zeldzame en unieke naam, ideaal voor jongens en meisjes.

53. Yati:

Yati betekent godin Durga. Het betekent ook degene die altijd een doel dient. Het is een traditionele maar korte en mooie unisex-naam voor jongens en meisjes.

54. Nora:

Nora betekent licht. De naam kan ideaal zijn voor zowel babyjongens als meisjes. Deze Jyeshta nakshatra-namen zijn afgeleid van Engelssprekende landen.

55. Yadnya:

Yadnya betekent heilig vuur of heilig vuur. Hoewel de naam is afgeleid van het Sanskriet, is hij ideaal voor zowel jongens als meisjes.

Tweelingbabynamen voor Jyeshta Nakshatra Borns:

56. Noshita – Noyonika:

Noshita betekent groot of eeuwig. Noyonika betekent degene met prachtige en mooie ogen. Ze zijn allebei mooie tweelingnamen voor babymeisjes voor Jyeshta nakshatra borns.

57. Yaami – Yaaj:

Yaami betekent vooruitgang of pad. Yaaj betekent offer of salie. Het is ook een andere naam voor Heer Krishna. Het zijn allebei tweelingnamen voor meisjes en jongens.

58. Yaashvan – Yaatiesh:

Yaashvan en yaatiesh zijn mooie tweelingnamen voor babyjongens. De naam Yaashvan betekent winnaar. Yaatiesh betekent heer van toegewijden.

59. Yaduvir – Yadva:

Yaduvir betekent dappere mannen of Heer Krishna. Het betekent ook een afstammeling van yadu. Yadva betekent inzicht of een intelligent meisje. Dit zijn een mooie tweelingnaam voor een babyjongen en een meisje voor Jyeshta nakshatra.

60. Yaksha-Yalini:

Yaksha betekent snel of beschermer. Yalini betekent godin Saraswati Devi. Dit zijn traditionele en betoverende naamkeuzes voor baby-tweelingmeisjes voor Jyeshta nakshatra.

We hopen dat je het leuk vond om de lijst met Jyeshta nakshatra-babynamen voor jongens en meisjes te lezen. Als uw kleintje in deze ster is geboren, hopen we dat deze lijst u de ideale naam heeft gegeven die bij uw voorkeuren past. Laat ons je favoriete naam weten en waarom we graag van je horen.

Vrijwaring:

Alle bovenstaande namen hebben hun betekenis per context en tijd. Deze betekenissen en symbolen kunnen veranderen afhankelijk van verschillende culturen, landen, regio’s en talen. We raden aan om eerst uitgebreid onderzoek te doen om de verschillende interpretaties van de naam te begrijpen.