In de hindoeïstische kalender en Vedische astrologie-termen spelen nakshatra’s een prominente rol in hun uitdrukkingen, leven en emoties. Als uw baby onder een bepaalde nakshatra wordt geboren, wordt het als gunstig beschouwd om hem of haar dienovereenkomstig te noemen voor een goed leven. In deze serie hebben we vandaag Mrigasira nakshatra-babynamen voor degenen die onder deze ster zijn geboren.

Als uw baby onder Mrigasira is geboren, hebben we een lijst met namen van babyjongens en -meisjes samengesteld onder deze Mrigasira Nakshatra. Laten we ze eens bekijken!

mrigasira nakshatra babynamen

Mrigasira Nakshatra en zijn kenmerken:

De mrigasira nakshatra varieert van 23.20 Stier-teken tot 6.40 Tweelingen-teken in zijn sterrenbeelden. De naam Mrigasira betekent hoofd van een hert of antilope. Degenen die geboren zijn onder Mrigasira Nakshatra staan ​​bekend als heel vriendelijk, lief voor mensen, maar hebben toch een wispelturig karakter en richten ze zich op tijdelijk materieel comfort en wensen. De persoon staat echter ook bekend als joviaal en zachtaardig met mensen, en altijd gastvrij.

De in Mrigasira nakshatra geboren baby’s worden geregeerd door Mars, en hun godheid is Soma, de god van onsterfelijkheid. Als uw baby onder deze ster wordt geboren, wordt hij of zij als een geluksvogel beschouwd en wordt het als gunstig beschouwd als men de specifieke lettergreep volgt om het kind een naam te geven. Laten we daar vandaag alles over ontdekken.

Mrigasira Nakshatra benoemt beginletter/syllabus:

Als uw baby wordt geboren onder Mrigasira Nakshatra, wordt het als gunstig en goed beschouwd als de naam van zijn of haar baby begint met het volgende: Ve, Vo, Ka, Kaa, Ki, Kee, We, Wo.

Mrigasira-sternamen voor babymeisje, jongen en tweeling 2020:

Daar gaan we; laten we hier alle mogelijke lieve en innovatieve babynamen voor Mrigasira Nakshatraborns verkennen. Je kunt je zoektocht hiermee beëindigen en een perfecte naam voor je kleine baby vinden.

Mrigasira Nakshatra namen voor babyjongens:

1. Kaamat:

De naam Kaamat is een Indiase jongensnaam, afkomstig uit de Hindi-taal. Kaamat betekent iemand die vrij is van geest en aanwezigheid, die ongeremd en zonder enige beperking is. Het is een unieke babyjongen, Mrigasira-sterrennamen in dit millennium.

2. Kaanha:

Als je op zoek bent naar een schattige en mooie maar betekenisvolle Gods gezegende babyjongensnaam, dan is Kaanha misschien geschikt voor jou. Het woord Kaanha is ontstaan ​​en uitgevonden uit de bijnaam van de jonge Heer Krishna. Is het niet lief?

3. Kant:

Het woord Kaant is weer een Indiase jongensnaam. kaant betekent aangename of aangename maan. De andere naam van Kaant betekent ook iemand die kostbaar en eeuwig is. Nu houden we van beide mooie en mooie namen, wat zeg je??

4. Kaartik:

Kaartik kan ook worden gespeld als Kaarthik betekent vreugde of iemand die veel moed heeft. Het is een moderne naam voor een babyjongen die nog steeds populair is en de laatste twee decennia behoorlijk beroemd is. Dit zijn best mooie babynamen voor Mrigasira Nakshatra.

5. Kaarten:

Als je je babyjongen naar een god of godheid wilt vernoemen, dan is kaartikeya een geweldige keuze. De naam klinkt ook uniek en modern, en verwijst ook naar Son of the Lord Siva. Als alternatief betekent Kartikeya ook iemand die altijd en krachtig actief is.

6. Kairav:

De naam Kairav ​​is afkomstig uit het Hindi en het Sanskriet en is een unieke en verfrissende nieuwe naam voor babyjongens van dit decennium. Kairav ​​betekent witte lotus. Het houdt ook in voor iemand die uit water is geboren. Is het niet een coole en schattige naam voor een nieuwe babyjongen??

7. Kalap:

Kalap is een nieuwe naam waar de meesten van ons nog nooit van hebben gehoord. Het is een nieuwe uitvinding die zijn oorsprong vindt in de Noord-Indiase talen, wat intelligent iemand betekent. Kalap betekent als alternatief ook maan of decoratie. We houden van al deze betekenissen. Wat vind je van deze Mrigasira Nakshatra mannelijke babynamen??

8. Kanan:

Ook gespeld als Kannan, het is een populaire Zuid-Indiase naam die afkomstig is uit het Sanskriet en de Dravidische talen. Kannan of Kanan betekent bos of een tuin. Het betekent ook als alternatief de mond van Heer Brahma.

9. Kanav:

De naam Kanav is een populaire Noord-Indiase jongensnaam. kanav betekent wijs, en iemand die mooi en intelligent is. De naam is ook naar de wijze Kanav in de oude mythologieën en tijden.

10. Kaushik:

De naam Kaushik is vrij populair en bekend op het Indiase subcontinent. Veel jongens worden hierin genoemd van de laatste decennia. De mooie betekenis is echter de moeite waard om bekend te worden. Kaushik betekent liefde en genegenheid. Het is ook een andere naam voor de Heer Indra.

11. Kirit:

De naam Kirit in de Hindi-taal vertaalt zich letterlijk naar een kroon. Het is uniek en kort, evenals een betoverende namen voor babyjongens.

12. Kiyaan:

Ook gespeld als Kiaan, klinkt de naam zelf super schattig en kort met een mooie uitspraak. Kiaan of Kiyaan betekent koningen of iemand die behoort tot de koninklijke familie en verwantschap.

13. Ved:

Het is een opkomende babyjongensnaam die ouders het laatste decennium het liefst noemen. Ved is een korte en schattige naam voor een babyjongen met een geweldige betekenis – het betekent heilige kennis. Ved in het hindoeïsme is vier filosofische geschriften.

14. Vedaan:

Vedant, ook wel gespeld als Vedaant en Vedant, betekent weer geschriften van het hindoeïsme. Het impliceert ook iemand die goed geïnformeerd is of koning van alle Veda’s, goed geïnformeerd is, of wereldse kennis heeft. Het betekent iemand die ultieme kennis heeft.

15. Vedans:

De naam Vedansh is een andere naamvariant voor de bovenstaande twee namen. Vedansh betekent een deel van de Veda en is afgeleid van het Sanskriet. Dit zijn moderne mrigasira nakshatra Vrishabha rasi babynamen.

16. Vedik:

Als je niet alleen op zoek bent naar een schattige en korte naam, maar ook modern en niet erg beroemd om mee te beginnen, dan is Vedik degene die je zoekt. Vedik is de naam van een rivier in India en betekent ook altaar of iemands bewustzijn. Zo’n mooie en diepe betekenis is het niet?!

17. Veekshit:

Ook gespeld als Veekshith en Veekhsit, betekent de naam iemand die altijd dapper is. Het is afgeleid van de talen Hindi en Sanskriet en is al een van de bekende namen van een babyjongen

18. Veer:

Voor iemand die op zoek is naar een informele en betekenisvolle naam, kan Veer een geweldige keuze zijn. De naam zegt het al – Veer betekent iemand die dapper en moedig is. Is het niet cool?

19. Veerabhadra:

Als je iets wilt dat oud en filosofisch is, dan kan Veerbhadra een goede keuze zijn. Veerbhadra is Heer Siva, die heerser en oppermachtig is over de hele wereld. Het is een mythologische hindoeïstische babyjongensnaam.

20. Veerman:

De naam is vrij uniek. Veeramani betekent in Indiase talen iemand die dapper is met een bel om zijn nek. Is het niet een unieke en betoverende naam voor een babyjongen onder Mrigasira-ster??

21. Locatie:

De naam Venu is een populaire Zuid-Indiase naam die is ontstaan ​​​​en afgeleid is van Dravidische en Sanskrietgebieden. Venu betekent fluit. Het is zo’n schattige, korte en toch tijdloze klassieke naam om een ​​babyjongen te noemen. Wat denk je?

22. Kishore:

Het is een andere populaire naam voor babyjongens in verschillende delen van India. Kishore, of ook gespeld als Kishor, betekent Heer Krishna. De naam impliceert ook een jonge jongen of jongen.

23. Kirin:

Kirin betekent een dichter. Als je een artistieke, creatieve en innovatieve naam voor een babyjongen wilt, kan Kirin ideaal zijn met zo’n mooie betekenis. Wat zeg je?

24. Kinsjoek:

Het is een populaire naam voor een babyjongen in Zuid-Azië en Noordoost-India. Kinshuk betekent een bloem of altijd bloeien. Dit is een vrij mooie en unieke moderne naam voor een babyjongen.

25. Karunakar:

De karunkar is afgeleid van de naam Karuna, wat iemand betekent die altijd barmhartig of vol van genade is. De naam is een bekende naam voor babyjongens in verschillende delen van India, afgeleid van het Sanskriet. De andere variant of mogelijkheid met dezelfde naam is Karunakaran.

Mrigasira Nakshatra namen van babymeisjes:

26. Kajal:

Ook gespeld als Kaajal, de naam is vrij populair in India voor Noord-Indiase regio’s. Kajal betekent Kohl of eyeliner. De naam symboliseert ook iemand die decoratieve en mooie ogen heeft. Dit is een van de zeer bekende namen voor vrouwelijke baby’s van Mrigasira Nakshatra.

27. Kaamya:

Kaamya betekent in het Hindi iemand die succesvol is. De naam van het babymeisje onder dit sterrenbeeld is een nieuwe en unieke moderne naam, die ook iemand impliceert die altijd wint of lief is.

28. Kani:

Ook gespeld als Kaanthi, de naam betekent letterlijk en impliceert ornament of licht. Het betekent ook verlangen en iemand die mooi is. Het is een populaire meisjesnaam in zowel de Noord- als de Zuid-Indiase delen.

29. Kaarunya:

Kaarunya is een mooie en creatieve naam voor een babymeisje, wat betekent dat iemand altijd aardig, meelevend en barmhartig is. De naam is een unieke en betekenisvolle naam voor een babymeisje om uit te proberen. Dit is een van onze favoriete namen voor babymeisjes voor Mrigasira Nakshatra.

30. Kaaveri:

Ook gespeld als Kaveri, het is de naam van de rivier in India. Als alternatief betekent de naam Kaveri ook kurkuma of iemand die van water houdt.

31. Kaavya:

Ook gespeld als Kavya, is de naam al decennialang vrij goed bekend en beroemd in India. Kavya betekent zowel muziek als poëzie. Het is afkomstig uit zowel het Hindi als het Sanskriet en is een mooie Mrigasira Nakshatra 1e pada-naam.

32. Kaira:

De naam Kaira betekent iemand die uniek is en altijd kalm en vredig. Het symboliseert ook aangenaam en mooi. Het is een nieuwe en eigentijdse, zeldzame meisjesnaam om uit te proberen. Dit zijn ook mooie Mrigasira Nakshatra-namen voor een meisje.

33. Kalapi:

Als je iets wilt dat weer zeldzaam is en helemaal niet bekend staat om het noemen van je kleine babymeisje, dan zou deze naam zowel mooi als uniek zijn. Kalapi betekent pauw en nachtegaal. Het is de naam van een modern babymeisje om uit te proberen. Is het niet lief?

34. Kalavati:

Ook gespeld als Kalavathi, het is afgeleid van de mythologieën van de hindoeïstische religie, wat godin Parvathi betekent. Als alternatief betekent Kalavathi ook artistiek.

35. Kalpana:

De naam Kalpana is afgeleid van het Sanskriet, dat populair is in verschillende Zuid-Indiase staten. Kalpana betekent creativiteit, idee en verbeelding.

36. Kalyani:

De naam Kalyani voor meisjes en vrouwen is een vrij oude en oude naam. Het blijft echter betekenisvol en tijdloos met zijn klassieke tinten. Kalyani betekent gunstig of fortuin.

37. Kamala:

Kamala is weer zo’n naam die velen kennen. Het blijft echter altijd bijzonder en artistiek, gezien de betekenis ervan – Kamala betekent bloem of lotusbloem. Het symboliseert ook passie, schoonheid en welvaart. Is het niet schattig en lief?

38. Kanchi:

De naam Kanchi is een betekenisvolle maar niet erg bekende naam in India. Kanchi betekent briljant. Het is ook een plaatsnaam van bedevaartsoorden in de staat Tamil Nadu

39. Kanja:

De naam Kanya in het Hindi betekent dochter of pure dame. Het is een zeldzame maar bekende naam in de Noord-Indiase regio’s.

40. Karishma:

Karishma betekent in de Hindi taal charme en schoonheid. De naam symboliseert ook gunst of een wonder. Zo’n betekenisvolle en betoverende naam voor een babymeisje, nietwaar?.

41. Kartyayani:

De naam kartyayani is een oude mythologische naam, wat Godin Parvathi betekent. Het is een creatieve en intrinsieke naamkeuze om een ​​meisje een naam te geven onder dit sterrenbeeld.

42. Kasjvi:

Kashvi, of kan ook Kashvika worden genoemd, betekent iemand die altijd gelukkig, helder, stralend en stralend is. Het is een mooie meisjesnaam afgeleid van de Hindi-taal.

43. Kaushiki:

Kaushiki, ook gespeld als Kaushikhi, betekent Godin Durga. De naam symboliseert ook de kracht van vrouwen of iemand die moedig is. Het is een Hindi mythologische oude naam.

44. Kavitha:

Kan ook worden gespeld als Kavita, het is een beroemde en vrij bekende Zuid-Indiase babymeisje- en vrouwennaam. Kavitha vertaalt zich letterlijk naar poëzie of gedicht in het Sanskriet.

45. Kiara:

De naam Kiara is een moderne en eigentijdse naamkeuze voor veel jonge en nieuwe ouders. Kiara betekent donkerharig of een kroon. Het klinkt lief en kort met een schattige uitspraak en betekenis

46. ​​Kinjal:

Het is vernoemd naar de oorsprong van de Hindi-taal en is een zeldzame naam voor Noord-Indiase baby’s. Kinjal betekent de rivier van de oever.

47. Kiranmayi:

De naam Kiranmayi is vrij populair in de Zuid-Indiase staten vanwege de Sanskriettaal. Kiranmayi is afgeleid van de naam Kiran wat licht betekent. Kiranmayi betekent lichtstralen.

48. Kirti:

De naam Kirti, die ook als Keerthi kan worden gespeld, betekent roem of geluk. Het symboliseert ook een reputatie. Het is een populaire en bekende naam voor babymeisjes.

49. Kiya:

Als je op zoek bent naar een heel korte en schattige meisjesnaam, dan is dit de naam! Kiya! Kiya betekent melodieus en symboliseert het gekonkel van de mooie vogel. Is het niet schattig?

50. Vedantika:

De naam vedantika betekent iemand die wereldse kennis en wijsheid heeft over Veda’s. Andere mogelijke wijzigingen van deze naam zijn Veda, Vedasri en Vedanta. Als je een traditionele, maar modern klinkende naam wilt, kan deze Mrigasira Nakshatra 2e pada-naam een ​​goede keuze zijn.

Unisex babynamen onder Mrigasira Nakshatra:

51. Kiran:

De naam Kiran is een vrij populaire Indiase naam die afkomstig is uit het Sanskriet. Kiran betekent licht, stralen of zon. Het is een populaire unisex-naam voor baby’s.

52. Kalki:

Kalki is een zeldzame en unieke baby-unisex-naam die Kali Yuga betekent. De naam is afgeleid van de woorden Kal, wat tijd betekent. Het is een moderne naam met mythologische en diepe betekenis.

53. Kirti:

De naam Kirti wordt uitgesproken als kir-ti. Het betekent geluk en roem; het is echter een unisex-variant en naamidee voor de meisjesnaam Keerthi.

54. Vedya:

De naam Vedya is een moderne en eigentijdse naam met religieuze en spirituele betekenis. Vedya betekent gevierd, goed geïnformeerd en wijsheid. Deze is populaire Mrigasira Nakshatra Mithun rasi-namen voor vrouwelijke baby’s.

55. Kaamuk:

Het is weer een nieuwe moderne naam die zowel voor babymeisjes als voor jongens kan worden genoemd. Kaamuk betekent iemand die begeerlijk, gepassioneerd en veel liefde heeft. Is het niet cool?

Mrigasira Nakshatra Twin Ideeën voor meisjes- en jongensnamen:

56. Kaali-kaalika:

Dit is een tweelingmeisjesnaamkeuze voor beide zussen. Kaali betekent nacht, en ook een andere naam voor Kaalimaata, die godin Durga is. Kaalika betekent aarde, mist en iemand die moedig is. Dit zijn dappere en unieke naamkeuzes voor een tweeling van een babymeisje.

57. Kahini – Kahita:

Dit zijn tweelingkeuzes voor babyjongens en meisjes. Kahini betekent iemand die altijd jong en sterk is. Kahita daarentegen betekent een gezegde. Beide zijn unieke en nieuwe keuzes voor tweelingbabynamen onder Mrigasira Nakshatra.

58. Vedika-Vedanshi:

Dit zijn tweelingkeuzes voor babymeisjes in de meest schattige zin. Vedika betekent bewustzijn en iemand met een sterk geloof. Vedanshi betekent een meisje met wereldse kennis en wijsheid over Veda’s. Dit is een betekenisvolle maar betoverende korte schattige baby-tweeling Mrigasira Nakshatra 3e pada-naam.

59. Kalash-Kalashree:

Kalash betekent een waterpot of kom vol water. Het symboliseert ook diepte. Kalashree of Kalasri betekent iemand die kunst bezit en creatief is. De tweelingnamen van babyjongens en meisjes zijn behoorlijk betekenisvol en afgeleid van het Sanskriet

60. Kanak – Kanan:

Beide zijn tweelingnamen voor babyjongens. Kanak betekent goud en tarwe. Kanan daarentegen betekent donker bos of tuin. Beide zijn eigentijdse en betekenisvolle, maar zeldzame naamkeuzes voor babyjongens om uit te proberen.

Met deze Mrigasira nakshatra-babynamen hopen we dat je de perfecte en ideale pasvorm hebt gevonden om je kleintje een naam te geven. Namen zijn altijd bijzonder en er wordt veel onderzoek gedaan naar het vinden van de juiste en geschikte naam. Met onze betekenisvolle en moderne naamkeuzes hopen we dat je de ‘one’ hebt gevonden.

Vrijwaring:

Alle bovenstaande namen hebben hun betekenis per context en tijd. Deze betekenissen en symbolen kunnen veranderen afhankelijk van verschillende culturen, landen, regio’s en talen. We raden aan om eerst uitgebreid onderzoek te doen om de verschillende interpretaties van de naam te begrijpen.