De Nakshatra’s maken deel uit van maanconstellaties en Aswininakshatra is de eerste in de Vedische astrologie. Het is de eerste ster in de hele cyclus. Als uw baby onder dit sterrenbeeld wordt geboren, wordt het als gunstig beschouwd om een ​​bepaalde naam te kiezen uit de aangewezen lettergrepen. Met onze gids over Ashwini nakshatra-babynamen, zullen we uw werk gemakkelijk doen!

Maar voordat we ingaan op de lijst met onze Ashwini nakshatra-namen, wat zijn precies de kenmerken van een persoon die onder deze ster is geboren? Welke lettergrepen zijn goed om een ​​naam te kiezen om mee te beginnen? Wij beantwoorden al uw vragen in één keer!

Ashwini Nakshatra babynamen

Kenmerken van Aswini Nakshatra:

Maar laten we, voordat we hierop ingaan, ook begrijpen waar deze nakshatra over gaat? Gezien de eerste in de cyclus, wordt gezegd dat Ashwini nakshatra helende energie bezit en bezit en de kracht om nieuwe ideeën en begin te creëren en te initiëren. Van de inboorlingen van dit sterrenbeeld wordt gezegd dat ze spontaniteit bezitten. Degenen die onder deze nakshatra zijn geboren, kunnen nooit saai of niet actief zijn. Ze zijn ook multi-getalenteerd en zacht van aard. De heer van deze ster is Ketu, en het symbool is een ruiter. De vier pada’s in deze nakshatras worden geregeerd door respectievelijk Mars, Venus, Mercurius en Maan. Het Vedische maanteken van de dierenriem van deze ster is Ram (Mesha). De heersende godheid van Ketu is Ganesha’.

Naam lettergrepen van Aswininakshatra-baby’s:

Als uw baby wordt geboren in deze gunstige Ashwini nakshatra, wordt aangenomen dat de startletter van de baby moet zijn met Chu, Che, Cho, Choo, La, Laa. Houd er echter rekening mee dat dit soms per panchangam kan verschillen.

Ashwini Natchathiram-babynamen:

We hebben een lijst samengesteld met babynamen voor jongens, meisjes en unisex voor degenen die in deze Nakshatram zijn geboren. Even kijken!

Aswini-sterrennamen voor jongens:

1. Chetaan:

De naam Chetan is afkomstig uit het Sanskriet en betekent vol geest of vol bewustzijn. Het betekent ook een intelligent persoon of een pittig persoon. Het is momenteel een van de meest populaire namen in India

2. Lavit:

Lavit betekent lieflijk en klein. Maar volgens de hindoeïstische mythologie beschouwen sommigen de naam Lavit ook als symbool en betekenis van Lord Shiva. Dit is een meervoudige betekenis met zowel diepgaande charme, nietwaar?

3. Laks:

Laksh betekent richten, doel en bestemming. De naam is afgeleid van zowel Hindi als Sanskriet en is een van de meest populaire namen. Een andere variatie op deze naam omvat Lakshman.

4. Cherith:

Cherith betekent geliefd of dierbaar. Dit is een vrij zeldzame naam in India en een unieke keuze. De oorsprong van de naam zijn Hindi en Sanskriet tijden. Dit is een ideale moderne Ashwini nakshatra-naam voor babyjongens.

5. Cheta’s:

Chetas hebben meerdere betekenissen, zoals geest, iemands perceptie, wijsheid, genialiteit, ziel, hart en intelligentie. Dit zijn ook mooie en meest betekenisvolle dingen die we ooit horen om onze baby te noemen. Wat denk je?

6. Laliet:

Kan ook worden gespeld als Lalit; het betekent mooi, zachtaardig, gracieus en wenselijk. De exacte betekenis en beschrijving zijn moeilijk uit te leggen voor deze naam, gezien de charme van positiviteit. Het is afkomstig uit het Sanskriet en is een populaire Zuid-Indiase naam.

7. Lakshmaan:

Het is de populaire naam afgeleid van de hindoeïstische mythologie. Lakshman is de broer van Lord Ram en betekent ook welvarend en iemand die geboren is om te geven. Een andere variatie in de spelling omvat Laxman.

8. Draaibank:

Lathesh betekent iemand die is geboren om anderen geluk te geven en te geven. In sommige regio’s en gemeenschappen betekent Lathesh ook heer van klimmers. We houden van beide intense betekenissen van deze babynamen voor Ashwini nakshatra.

9. Lash:

Lashit in Hindi en Indiase taal betekent gewenst en gewenst. Hoewel de exacte oorsprong van welke taal niet erg bekend en ingeburgerd is, hoort Lashit zelf uniek en zeldzaam. Andere spellingsvarianten van de naam zijn Lashith.

10. Lakhit:

Kan ook worden gespeld als Lakit of Lakhith; de naam betekent Heer Vishnu. Het is een moderne, unieke en eigentijdse naamkeuze die toch de traditionele en conventionele betekenis heeft met schoonheid.

11. Tsjervik:

Chervik betekent validatie. Deze mannelijke naam Ashwini nakshatra is opnieuw een moderne en nieuwe nieuwste naam voor jongens om te noemen in deze generatie.

12. Chetak:

Chetak is eigenlijk de naam van het paard van Rana Pratap. Later is het echter populair geworden, gezien de schoonheid in zijn naam en het unieke geluid. Het is afgeleid van het Sanskriet.

13. Cholan:

Chola is eigenlijk de naam van de Zuid-Indiase dynastie en de naam is afgeleid van het woord. Iemand die de voorkeur geeft aan een conventionele en toch betekenisvolle, dichte naam, kan zijn kind liever Cholan . noemen.

14. Lakshit:

Ook gespeld als Lakhshith, betekent het onderscheiden. De andere betekenis omvat ook iemand. De betekenis is uniek en de naam is afkomstig uit het Hindi.

15. Lalit Aditya:

De naam Lalit zoals we hierboven zagen, betekent mooi, zachtaardig en wijs. Aditya betekent zon, ochtendstralen. De combinatie van beide namen maakt een prachtig paar, met zo’n prachtige betekenis.

16. Laatste:

Kan ook worden gespeld als Lathesh; het betekent krijger, soldaat en iemand die vecht. De naam symboliseert ook positiviteit, dapper en iemand die nooit opgeeft. De oorsprong van de naam komt uit het Hindi.

17. Layak:

Layak betekent iemand die bekwaam en goed geïnformeerd is. Hoewel de exacte oorsprong onbekend is, zijn de Ashwini nakshatra Mesha rashi babynamen voor jongens een unieke en moderne keuze voor veel ouders in het westelijke deel van de Indiase gordel..

18. Laukik:

Laukik is geïnspireerd door twee betekenissen. Ten eerste symboliseert het woord loukik iemand die wereldse kennis heeft. Anders betekent laukik ook roem en iemand beroemd. Wauw, we zijn dol op beide betekenissen. Het is een populaire naamkeuze voor Hindi-sprekende regio’s.

19. Lakshmi Narayana:

De naam Lakshmi Narayana is een zeer populaire keuze voor traditionele naamgeving. Het betekent Heer Vishnu en Godin Lakshmi samen. Degenen die de voorkeur geven aan traditionele naamgeving en mythologische namen, kunnen deze verkiezen

20. Chelan:

Chelan betekent bewustzijn. Dit is een unieke moderne naam die zelden wordt gevonden. Toch is het kort en krachtig. De oorsprong van de naam is afkomstig uit de Hindoe- en Tamil-talen.

21. Laliet:

Lalitesh betekent god van schoonheid. Het is een Hindi jongensnaam afgeleid van de Hindi taal en rijmt in de buurt van de namen van Lalit.

22. Weelderig:

Weelderig betekent schattig en lief. Het symboliseert iemand die er rijk en lief uitziet. Het is afkomstig uit het Sanskriet.

23. Lavin:

Lavin betekent geur. Het is weer afkomstig uit het Sanskriet en betekent goede geur of aangename geur.

24. Lavitra:

Lavitra betekent Heer Shiva. Het is een unieke en moderne adoptie van de naam van Lord Shiva.

25. Lagan:

Lagan in het Hindi vertaalt naar toewijding, tijd en gepaste tijd. Het symboliseert iemand die altijd toegewijd is aan iets in het leven.

Ashwini Nakshatra-namen voor babymeisjes:

26. Cherika:

Cherika betekent maan. Het symboliseert ook gloed, glans en liefde. Het komt van de Sanskriet-oorsprong en is een unieke naam voor meisjes die in dit gen . zijn geboren.

27. Chetana:

Chetana betekent uitstekende intelligentie of kracht van kunst en intellect. Hoewel de naam behoorlijk populair is in de Zuid-Indiase namen, is hij ook populair in de Noord-Indiase gordel. Het is afgeleid van Sanskriet oorsprong. Een andere variatie spellingen omvatten Chethna en Chetna.

28. Lakshmi:

Nu is Lakshmi al een vrij populaire naam. Afgeleid van de hindoeïstische mythologische oorsprong en van de godin Lakshmi zelf, is de naam een ​​tijdloze en traditionele optie voor ouders die er de voorkeur aan geven.

29. Lasja:

Laasya, of ook gespeld als Lasya, is afgeleid van de naam van de dansvorm uitgevoerd door godin Parvathi. De uitspraak en betekenis zelf zijn heel mooi en elegant. Het betekent ook een glimlach, gloed en grijns.

30. Latika:

Heb je gehoord van de naam Latika? De naam Latika betekent eigenlijk een kleine wijnstok of klimplant. De vrouwelijke namen van Ashwini nakshatra zijn afgeleid van de Hindi-taal en zijn over het algemeen een vrij populaire naam in India.

31. Laasjavi:

Laasyavi is een vrij unieke en moderne naam. Het betekent Glimlach van een Godin. Met zijn intense en mooie betekenis is de naam zeker opgevallen als een eigentijdse optie.

32. Lahari:

Lahari betekent een golf. Het is afkomstig uit het Sanskriet en is een populaire maar tijdloze en sierlijke naam. Vaak horen we deze naam van mensen die van kunst en literatuur houden.

33. Latha:

Latha betekent weer in veel Indiase talen een klimplant of vallende wijnstok. Velen symboliseren ook Latha’s naam voor slank en mooi.

34. Lalitha:

Nogmaals, Lalitha is al van oudsher een vrij populaire Zuid-Indiase naam in India. Lalitha betekent begeerlijk, mooi en sierlijk. De naam symboliseert vrouwen van schoonheid, gratie en elegantie. Het is afgeleid van het Sanskriet.

35. Lalasa:

Dit is een vrij zeldzame en voorname naam die velen niet horen. Lalasa betekent liefde. Deze namen van Mesh Rashi Ashwini nakshatra-babymeisjes betekenen ook vriendschap en velen geloven dat het van Perzische afkomst is.

36. Lavanya:

Lavanya is weer een andere populaire en tijdloze naam die we al in veel delen blijven horen. Ook gespeld als Laavanya, betekent het gratie en schoonheid. Het is afkomstig uit het Sanskriet.

37. Laranja:

Laranya betekent gracieus of een persoon vol gratie en charme. Het is afgeleid van de Hindi-taal en is een unieke moderne keuze van nieuwe generatie.

38. Chetaki:

Chetaki betekent iemand die altijd alert en bij bewustzijn is. De naam is weer afgeleid van het Sanskriet. Het staat echter nog niet vast. Het is al een populaire Zuid-Indiase naam, vooral in de gordels van Kannada en Tamil Nadu.

39. Lalana:

Lalana betekent iemand die mooi en jeugdig is. De naam symboliseert en leidt ook af naar een mooie jonge dame, mooie vrouwen. We zijn helemaal verliefd op deze betekenis!

40. Lasritha:

Lasritha betekent iemand die altijd lacht of lacht. De naam is afkomstig van het hindoeïstische en de betekenis zelf is een gelukkig getinte mooie.

41. Laya:

We zijn onder de indruk van deze eenvoudige, korte en toch schattige naam. Laya is een naam van muzikaal ritme en is een zeer mooie en tijdloze keuze om het mooie kleine meisje te noemen!

42. Laina:

Laina is een moderne moderne naam en de oorsprong ervan is niet helemaal bekend. De naam betekent echter zonnestralen of ochtendglans. Het symboliseert ook glans en gloed.

43. Laksjana:

Lakshana is van Sanskriet oorsprong. Het betekent iemand die goed gedrag vertoont. Sommigen geloven ook dat het elegant betekent. We houden echter van beide betekenissen!

44. Lara:

Lara is niet echt een Indiase naam; het is echter geïnspireerd door Grieks en Perzisch. Gezien de schoonheid van de naam, zien we nu een paar Indiërs die de mooie naam dragen. Lara betekent gracieus en iemand slim.

45. Lavanthika:

Lavanthika is weer een zeer zeldzame en unieke naam. Het is een van de namen van de Raga en wordt in de volksmond geadopteerd door iemand die van muziek en kunst houdt.

46. ​​Chesta:

Cheshta betekent in het Sanskriet iemand die het oneindige verlangen heeft of altijd gemotiveerd is om dingen te proberen. Dit is iets bemoedigends, nietwaar?!

47. Larina:

De naam Larina komt uit het Latijn. Het is echter onlangs opgenomen in de Indiase namenlijst, vanwege zijn unieke klank. Larina betekent iemand die beschermt.

48. Laxmi Priya:

Lakshmi Priya betekent Godin Lakshmi of Tulsi. Het is een combinatie van twee namen, Lakshmi en Priya, en beide zijn overgenomen uit de hindoeïstische mythologie.

49. Lalan:

Lalan komt uit de Hindi taal en betekent iemand die zorgzaam of heel zorgzaam is.

50. Laghima:

Laghima is een andere naam voor de godin Parvathi. Het is afgeleid van de Sindhi-regio’s en is nu al een populaire naamkeuze.

Ashwini Nakshatra Unisex-babynamen:

51. Chahat:

Chahat is een unisex naam en komt zowel bij jongens als bij meisjes voor. Het is afkomstig uit de Hindi-taal en betekent verlangen of wens.

52. Lahar:

Lahar betekent zwaaien. Dit is weer een unisex naam. Er is echter ook een vrouwelijke versie van hetzelfde, Lahari. Het is afgeleid van Sanskriet oorsprong

53. Chaitanya:

Chaitanya is door de eeuwen heen een vrij populaire naam in India en toch staat het vaak als een klassieke optie. Het is van Sanskriet oorsprong en betekent waar bewustzijn. We zijn echter dol op de betekenis!

54. Laksja:

Laksya betekent doel of doel. Het is weer afkomstig uit het Sanskriet en heeft zo’n positieve en motiverende betekenis erachter.

55. Laksmin:

De naam Laksmin is een vrij unieke naam en wordt zelden gevonden. Laksmin is een mix van namen van Godin Lakshmi en Lord Vishnu samen. Het is afgeleid van de hindoeïstische mythologie.

Ashwini Nakshatra Tweelingnamen voor babyjongens en -meisjes:

56. Chelan-Cheliyan:

De namen Chelan en Cheliyan zijn beide jongensnamen. Chelan betekent zowel ‘bewustzijn’ als ‘diepe golven en water’. Cheliyan betekent echter ‘rijk’ en ‘welvarend’. Beide namen beginnen met cheen eindigen met ‘n’.

57. Laasak-Laakini:

De namen Laasak en Laakini zijn respectievelijk de namen van een babyjongen en een meisje. Laasak betekent danseres en symboliseert ook een mooie pauw. Laakini daarentegen betekent goddelijk en een godin die kan geven en nemen. Beide namen beginnen met laa waardoor ze perfect zijn voor een tweelingjongens- en meisjesnaam.

58. Laboni-Labonya:

Laboni betekent iemand die gracieus en vol genade is. Labonya betekent weer mooi en iemand die hypnotiseert. Beide namen zijn voor de tweelingbabymeisjes en passen goed bij elkaar.

59. Lakshay-Lakshanya:

Lakshay voor een jongetje betekent bestemming en mikken. Lakshanya betekent iemand die succesvol is en haar doelstellingen en doelen bereikt. Beide namen gecombineerd rijmen niet alleen goed, maar passen ook perfect wat betreft hun betekenis.

60. Lalit Chandra-Lalita Mohana:

Lalit Chandra is een naam voor babyjongen, en het betekent een mooie maan. Lalita Mohana daarentegen is perfect voor een tweelingmeisje en betekent iemand die aantrekkelijk en charmant is. Beide namen beginnen met ‘Lalit’ en eindigen met ‘a’, wat samen een perfecte tweeling babyjongen en meisjesnaam maakt.

We hopen dat je het leuk vond om deze mooie Ashwini nakshatra-babynamen te bekijken. Deze zowel jongens- als meisjesnamen, inclusief unisex-namen, zijn trending en zijn heel mooi, geschikt voor zowel klassieke betekenissen als moderne korte en elegante namen.

Vrijwaring:

De hierboven genoemde namen kunnen verschillende en uiteenlopende betekenissen en symbolieken hebben, afhankelijk van de specifieke taal, cultuur, gemeenschap en regio. Voer uw onderzoek uit voordat u de naam van de baby definitief maakt.