Meena Rasi of Vissen is het 12e sterrenbeeld van de hindoe-vedische astrologie. Je kunt deze Rashi herkennen aan een paar zwemmende vissen die met een koord aan elkaar zijn verbonden. Kinderen die zijn geboren onder Poorvabhadra (1,2,3 Padas), Uttarabhadra (4 Padas) en Revathi (4 Padas) behoren tot deze Rasi. Als je nu gelooft in het benoemen van je baby’s volgens de Rashi-regels, dan kun je deze lijst met 60 Meena Rashi-babynamen voor jongens en meisjes bekijken!

meena rashi babynamen

Maar laten we eerst eens kijken naar de Meena Rasi-startalfabetten (geluiden):

  • Poorvabhadra –Se, So, Dha, dhi
  • Uttarabhadra – Dhu, Syam, Jha, Dha
  • Revathi – Dhe, Dho, Cha, Chi

60 beste Meena Rasi-babynamen voor jongens, meisjes, unisex en tweelingen:

Scroll naar beneden voor een lijst met 60 populaire namen voor jongens en meisjes die in Meena Rasi zijn geboren. Als bonus hebben we zelfs een paar namen vermeld in de categorie Unisex en Twins:

25 Meena Rasi-namen voor jongens:

Jongens geboren onder Meena Rasi staan ​​bekend als zeer gevoelige en zachtaardige mensen. Natuurlijk kunnen ze, wanneer de situatie daarom vraagt, ook een sterke wil hebben en zich extreem aanpassen. Laten we nu eens kijken naar de 20 populaire namen voor jongens die in Meena Rasi zijn geboren:

1. Sechar:

Sekhar, ook geschreven als Shekhar, is een van de vele namen van Lord Shiva. Het komt van het Sanskrietwoord “Sikhara” wat “berg of piek” betekent. De naam wordt geassocieerd met succes en het beklimmen van nieuwe hoogten in het leven. Sommige mensen geven er zelfs de voorkeur aan het woord “Chandra” of de maansikkel toe te voegen om een ​​compleet gevoel te krijgen.

2. Sehej:

Als je op zoek bent naar een naam voor je babyjongen met een rustgevende betekenis, probeer dan “Sehej”. Het betekent Kalm, vrede en aangenaam. De naam is slechts 3 lettergrepen en is ideaal voor degenen die de voorkeur geven aan korte en betekenisvolle woorden.

3. Sobith:

Sobith is een leuke naam voor babyjongens geboren in Meena Rashi. Het betekent “iemand die mooi is” of “iemand die is versierd met ornamenten”. De naam wordt ook geassocieerd met de uitstraling van lichaam en geest.

4. Somil:

Somil is een perfecte naam voor door Meena Rasi geboren baby’s die van nature zachte en gevoelige mensen zijn, omdat het “zachtaardig” betekent. Het wordt vaak gebruikt als alternatief voor “Komal” om zich te houden aan de voorschriften van het Rasi-alfabet.

5. Sohan:

Sohan is een afgeleid woord uit het Sanskriet en betekent “goed uitziend”. Het is ook een van de populaire Meena Rashi-namen voor jongens vanwege de korte spelling en stijlvolle uitspraak.

6. Sopan:

Sopan is een Sanskriet woord dat zich vertaalt naar “ladder naar de hemel”. Het kan ook wijzen op de ultieme gelukzaligheid of de staat van Moksha. Dit is een perfecte naam voor babyjongens geboren in Meena Rashi en Poorvabhadra Nakshatra.

7. Syamrit:

Als u op zoek bent naar een zeldzame naam die begint met “Syam”, probeer dan Syamrit. Dit unieke woord komt uit het Sanskriet, wat “Krachtig” of “Verrukkelijk” betekent.

8. Sysank:

Syasank is een van de vele namen van Lord Shiva, wat letterlijk betekent “Eén met de maan”. Sommige mensen schrijven liever Shashank of Sasank als spellingsvarianten.

9. Dhaksj:

Dhaksh is een veelgebruikte naam voor jongens geboren in Meena Rashi. Het betekent “Eeshawar”, d.w.z. Lord Shiva. Sommige mensen geloven zelfs dat Dhaksh verwijst naar God in het algemeen (ongeacht de namen).

10. Dhamaan:

Dhaman is een mooi klinkende naam die afkomstig is uit het Sanskriet. Het heeft meerdere betekenissen, zoals “glorie”, “uitstraling”, “kracht”, “majestueus” of zelfs gebruikt om een ​​”woonplaats” te beschrijven.

11. Dharma:

Het woord “Dharma” heeft een krachtige uitspraak en betekenis. Het betekent “Wet van alle dingen”. De naam wordt geassocieerd met zowel hindoeïsme als boeddhistische religies. Je kunt zelfs een extra mijl gaan en “Dharmendra” proberen, de Heer van Dharma.

12. Dhiren:

De naam “Dhiren” is een Sanskrietwoord dat afkomstig is van het woord “Dheera” dat sterk of krachtig betekent. Dhiren vertaalt naar “Iemand die sterk is”. Of het nu verwijst naar fysieke kracht, mentale kracht of beide, deze naam kan de persoon veel vertrouwen geven.

13. Dheeraj:

Het woord “Dheeraj”, wat moed betekent, kan zeker een blijvende indruk op anderen maken. Het onthult veel over de aard van een persoon. Afgezien van moed, wordt de naam geassocieerd met mentale scherpzinnigheid en tolerantie.

14. Dhilan:

“Dhilan” is een relatief nieuwe naam voor Meena Rashi geboren babyjongens. Het is een modern woord dat is afgeleid van de Hindi-taal en ‘zoon van de golven’ betekent. Een eigenzinnige bijnaam voor dit woord kan “Dhillu” zijn.

15. Dhanesh:

Dhanesh is een mannelijke naam die is afgeleid van twee Sanskrietwoorden “Dhana”, “Eesh”. De letterlijke betekenis van dit woord is “Lord of Wealth”, niemand minder dan Kuber. Dus als je wilt dat je babyjongen een leven leidt in de schoot van rijkdom, dan is dit de naam die je hem moet geven!

16. Dhanvin:

De naam “Dhanvin” heeft twee verschillende betekenissen. Sommigen beschouwen het als “Boogschutter”, terwijl anderen het als een van de vele namen van Lord Shiva beschouwen. Interessant is dat er ook wordt gezegd dat het een van de namen is van Lord Rama, omdat hij een bekwame boogschutter was.

17. Dhavak:

Als je op zoek bent naar een zeldzame naam die je nog niet eerder hebt gehoord, probeer dan “Dhavak”. Het betekent “atleet”, “voorloper” of “renner”. “Dhavak” wordt geassocieerd met fysieke fitheid en een sterk innerlijk verlangen om altijd aan de top te blijven.

18. Dheekshit:

Het woord Dheekshit betekent “eerlijke huidskleur”. Als je baby wordt geboren met een mooie en stralende teint, weet je nu hoe je hem moet noemen! De spellingsvariant van deze naam is “Dixit”.

19. Charvik:

Charvik is een betekenisvolle naam voor Meena Rashi geboren babyjongens. Het heeft veel betekenissen, zoals intelligentie, slimheid, briljant, slim, attent, slim enz. Je kunt ook “Chaarvik” als spellingsvariant proberen.

20. Chatur:

Chatur is een van de best gerangschikte namen voor Meena Rashi-baby’s in termen van gebruik en populariteit. Het is afgeleid van het Sanskriet, wat “Slim”, “Sluw”, “Slim” enz. betekent.

21. Chirag:

Chirag is een andere mooie naam voor hindoe-baby geboren in het sterrenbeeld Vissen. Het betekent “licht”, “leidende lamp” enz. Chirag wordt vaak gebruikt door Hindi-sprekende gemeenschappen, waar het woord “Chiraag” ook als spellingsvariant wordt gebruikt.

22. Chinmaya:

Chinmaya betekent “God”. Het komt van twee woorden “Chit” en “Maya”, wat betekent “iemand die uit alle kennis bestaat”. De naam verwijst naar degenen die de ultieme kennis van het leven hebben bereikt, zoals heiligen, Sadhu’s enz.

23. Chintan:

Het woord “Chintan” betekent “diepgaande gedachte” of “meditatie”. De naam betekent ook “iemand die aan het comfort van anderen denkt”. Het wordt vanwege de betekenis ervan gebruikt in hindoeïstische, boeddhistische en jaïnistische religies.

24. Jhaswin:

“Jhaswin” is een Sanskriet afgeleide naam die “schoonheid van het leven” betekent. Volgens andere interpretaties zou dit woord van de vele namen van Lord Shiva moeten komen. Je kunt ‘Jhasvin’ ook als alternatieve spelling gebruiken.

25. Jhanish:

Jhanish is een naam die in de moderne tijd is ontstaan. Dus, het vertaalt zich ruwweg naar “Gods genadige vlinder”. Er zijn echter niet veel mythologische associaties met deze naam.

25 Meena Rasi-babynamen voor meisjes:

Meena Rasi geboren meisjes worden over het algemeen geacht eigenschappen te hebben zoals empathie, liefde en genegenheid voor familie en creatief denken. Het zijn ook zachtaardige individuen die altijd proberen een positieve omgeving om hen heen te behouden. Hier zijn 25 beste namen voor deze kleine meisjes geboren in het sterrenbeeld Vissen:

26. Sejal:

Het woord “Sejal” is een van de meest geprefereerde namen voor meisjes die in Meena Rashi zijn geboren. Dit van het Hindi afgeleide woord betekent “puur”, “onschuldig” en verwijst zelfs naar “rivierwater”. De naam wordt vaak gevonden in Noord-Indiase regio’s.

27. Selvi:

Selvi is een Tamil woord dat “dochter” betekent. Naast het gebruik als naam, wordt “Selvi” ook gebruikt voor vrouwen die worden beschouwd als de trots van een bepaalde gemeenschap of een veld.

28. Sehana:

Het woord “Sehana” klinkt misschien Indisch, maar is eigenlijk afgeleid van de Filippijnse taal. Dus, als je het niet erg vindt om een ​​naam voor je dochter te kiezen van over de grens, dan is dit mooie woord heel toepasselijk. “Sehena” betekent godin van de liefde!

29. Somita:

De naam “Somita” is een bewerking van meerdere talen en heeft dus verschillende interpretaties. Het betekent “zonsopgang” en “iemand die bevriend raakte met het goede uiterlijk”. Hoe dan ook, “Somita” is een mooie naam voor je kleine baby.

30. Sohini:

Sohini is de naam van een raga in de Indiase Carnatische muziek. Het staat erom bekend dat het een rustgevend effect heeft op de geest en zintuigen van de luisteraar. Muziekliefhebbers die geïnspireerd zijn door deze Ragam geven er de voorkeur aan hun dochters ernaar te vernoemen.

31. Sonaal:

Sonal is een Hindi die de naam voor babymeisjes heeft afgeleid en afkomstig is van het woord “Sona”, wat “gouden” betekent. De naam vertaalt naar “puur goud” of “kostbaar” enz. Een variant van deze naam is “Sonali”, de naam van een populair Bollywood-model en actrice!

32. Dhaatri:

Dhaatri is een Sanskriet woord dat “Moeder Aarde” betekent. Het is ook een van de vele namen van de godin Parvati die in Lalita Sahasra Namam wordt genoemd. Een spellingsvariant kan “Dhatri” zijn.

33. Dhaaravi:

Dhaaravi wordt beschouwd als een andere naam voor godin Parvati, de vrouw van Lord Shiva. Je kunt ook de spelling “Dharavi” gebruiken om de extra ‘a’ van het woord te verwijderen.

34. Dishana:

Dishana, ook wel geschreven als “Dhishana”, heeft meerdere betekenissen en interpretaties. Het verwijst naar religieuze wijsheid, heilige hymnen, spraak en zelfs de godin zelf. Vanwege de multidimensionale symboliek wordt Dishana in de volksmond gekozen voor Meena Rasi geboren babymeisjes

35. Dhriti:

Dhriti heeft verschillende betekenissen omdat er geen goede vertaling voor is in het Engels. Dit Sanskrietwoord betekent “vastberaden handelen”, “geduld”, “vastberadenheid” en “tolerantie”. Het spellingsalternatief kan “Dhruti” zijn.

36. Divija:

Divija is een mooie naam voor in Vissen geboren babymeisjes. Het betekent “iemand die in de hemel is geboren”. Dit is een passend woord om uw dochter te beschrijven, van wie u denkt dat het een geschenk van God is. De spellingsvariant kan “Dhivija” zijn.

37. Dhitika:

Chitika betekent “iemand die attent is” of “wijs”. Het komt uit de Hindi-taal en wordt veel gebruikt als naam voor babymeisjes. Hoewel het vaker voorkomt in de boeddhistische religie, kiezen veel hindoes deze mooie naam ook voor hun dochters.

38. Dhiyaan:

Dhyana is een unieke naam voor Meena Rashi-babymeisjes. Het betekent “meditatie” of “diep denken”. De naam voelt prettig aan, samen met een licht verengelst geluid dat rijmt op “Tiana”. U kunt de extra “a” verwijderen als u dat wilt.

39. Dheryanshi:

Een andere zeldzame naam voor meisjes van deze Rashi kan “Dheryanshi” zijn. Het vertaalt zich ruwweg in “geduld”. De naam wordt geassocieerd met passie, creativiteit, toewijding en enthousiasme. Mensen met deze naam staan ​​ook bekend als snelle leerlingen!

40. Syamili:

Syamili is een spellingsvariant voor “Shamili”, wat “een mooie engel” betekent. Het heeft meestal de voorkeur van mensen uit de zuidelijke staten die het originele woord willen gebruiken, maar het willen verdraaien volgens de Nakshatra-regels.

41. Syamolee:

Syamollee, ook wel geschreven als Syamoli, is gekozen door mijn ouders die geloven dat schemering mooi is! Het woord betekent letterlijk “meisje dat schemerig is”. Met het toenemende bewustzijn over kleurdiversiteit, is er geen beter moment om dit mooie woord te kiezen om je babypop met honinghuid te beschrijven!

42. Jhanak:

De naam Jhanak wordt vaak verward met Janak (de vader van Seetha). “Jhanak” verwijst naar het rinkelende geluid van de voeten, vooral een geluid dat afkomstig is van de payal-kralen. Het symboliseert ook energie en levendigheid.

43. Jharna:

Jharna betekent een “Cascade” of een “waterval”. Dit woord wordt geassocieerd met een continue stroom van energie en creativiteit. De naam komt om de Hindi-taal te vormen en is populair onder Noord-Indiase gemeenschappen.

44. Jhanhavi:

Veel mensen geven er de voorkeur aan om “Jhanvi” als de korte vorm van het woord te gebruiken. “Jhanhavi” betekent “rivier de Ganges”. Er wordt ook aangenomen dat het de naam is van de dochter van een Yaksha, terwijl een andere betekenis voor deze naam “iemand is die wijs is”. U kunt deze spellingsvarianten proberen – “Jaanvi”, “Jahanvee” en “Jahnavi”.

45. Jhansi:

Als we het hebben over meisjesnamen met “Jha”, kunnen we “Jhaansi” gewoon niet missen. Meer dan de werkelijke betekenis van het woord dat “rijzende zon” is, maakt de historische associatie met de beroemde Jhansi ki Rani het populairder.

46. ​​Chaaya:

Het woord “Chaaya” komt uit het Sanskriet en betekent “schaduw” of “schaduw”. Het wordt geassocieerd met symboliek zoals ondersteunend zijn, anderen in nood helpen enz. De alternatieve spelling is “Chhaya”.

47. Charvi:

Chaarvi is een uitstekende naam voor Meena Rasi geboren babymeisjes. Het betekent “een mooi meisje” of een “mooie vrouw”. Het woord is afgeleid van het Sanskriet en heeft slechts 2,5 lettergrepen.

48. Charita:

Charitha is een lieve naam voor babymeisjes wat betekent “iemand met een goed karakter” of “iemand met een warm hart”. Het symboliseert kwaliteiten als zuiverheid, goedheid en eerlijkheid.

49. Chikita:

Chikita is een moderne naam die is afgeleid van het Mexicaanse woord “Chiquita” dat “schattig meisje”, “klein meisje” betekent. In bepaalde culturen kan deze naam echter worden geassocieerd met zinnelijkheid. Het is dus belangrijk om de volledige betekenis te kennen voordat je deze kiest.

50. Chiranvi:

Chiranvi is een mooie naam voor babymeisjes en betekent “lachen” of “iemand die blij is”. Dit woord wordt geassocieerd met positiviteit, uitstraling en energie. Dus, als je deze eigenschappen in je meisje wilt, geef haar dan deze naam!

5 Unisex Meena Rashi-babynamen:

Als je op zoek bent naar een genderneutrale babynaam, dan raden we je aan om deze 5 beste keuzes te bekijken voor baby’s die in deze Rashi zijn geboren:

51. Jiva:

“Jiva” is een uitstekende naam voor baby’s geboren in Meena Rashi. Het betekent “iemand die vol leven is” of “iemand die bestaat”. Vanwege de neutrale betekenis kan de naam zowel voor jongens als voor meisjes worden gebruikt.

52. Dharuka:

Dharuka is de Sanskrietnaam voor Deodar-boom. Er is ook een bos in de Himalaya dat de “Dharukavana” wordt genoemd. Dus veel hindoeïstische ouders geven er de voorkeur aan dit woord voor hun baby’s te noemen.

53. Chaitaal:

Chaital is een Hindi-woord dat ‘Bewustzijn’ betekent. Het wordt gekozen voor beide geslachten vanwege de neutrale betekenis. Het woord impliceert ook spiritueel ontwaken en mentale alertheid.

54. Charu:

Chaaru is een mooie naam voor zowel jongens als meisjes, wat “goed uitziend”, “gekoesterd”, “aangenaam” betekent. Het wordt vaak gecombineerd met andere woorden om geslachtsspecifieke namen te vormen, zoals “Chaaru Latha”.

55. Chaturya:

Chaturya is een unisex-alternatief voor namen als ‘Chatur’, wat ‘iemand die intelligent is’ betekent. Het is geschikt voor beide geslachten vanwege de neutrale betekenis.

5 Meena Rashi-namen voor tweelingbaby’s:

Bekijk deze 5 verschillende combinaties van namen voor Meena Rashi geboren tweelingen, waaronder jongen-jongen, jongen-meisje en meisje-meisje:

56. Diyara en Dikshit:

Als je gezegend bent met een tweelingmeisje en -jongen geboren in Meena Rashi, probeer dan Diyara en Dikshit. “Diyara” betekent “Helderheid” en “Dikshit” betekent “iemand ontvangen initiatie om kennis te verwerven”.

57. Somesh en Sonalika:

De namen Somesh en Sonalika vormen een paar mooie namen voor Meena Rashi geboren tweelingjongens en meisjesbaby’s. “Somesh” betekent “Lord Chandra” of Maan en “Sonalika” betekent “Gouden”. Zo heb je een onweerstaanbare combinatie van Zilver (kleur van de maan) en Goud.

58. Deepak en Deepthi:

Deepak en Deepthi is een ander paar Meena Rashi tweelingbabynamen. Beide woorden komen van het stamwoord “Deep”, wat “lamp” betekent. “Deepak” betekent “Bron van Licht” of “lamp”, terwijl “Deepthi” “een heldere vlam” betekent.

59. Dinakar en Divyesh:

Dinakar en Divyesh zijn uitstekende namen voor tweelingjongens. Ze beginnen allebei met de letter “Dhi”, en zelfs hun betekenis is hetzelfde. Zowel het woord betekent “De Zonnegod”.

60. Chandana en Chandini:

Een andere reeks namen voor tweelingbabymeisjes is Chandana en Chandini. “Chandana” betekent “Puur Sandelhout” en “Chandini” betekent “maanlicht”. Beide namen delen een vergelijkbare reeks alfabetten.

We hopen dat je deze lijst met 60 beste Meena Rashi-namen leuk vond. U kunt verschillende combinaties, voorvoegsels of achtervoegsels met deze namen proberen om unieke woorden te vormen om uw baby een naam te geven. Als je zulke creatieve namen hebt waarvan je denkt dat ze tot deze lijst moeten behoren, laat het ons dan weten!

VRIJWARING: Het is belangrijk op te merken dat deze namen in verschillende landen, culturen en talen verschillende betekenissen kunnen hebben. Zorg er dus voor dat u de symboliek van een naam in uw lokale cultuur volledig begrijpt voordat u deze voor uw baby kiest. U moet niet vertrouwen op het materiaal in dit artikel, aangezien de informatie niet wordt ondersteund door uitgebreid onderzoek of deskundig advies.