Naam is iets dat ons tot het leven zal bijblijven. Wat we ook kiezen om ons kind te noemen, we zoeken naar iets zinvols en intens, met een mooie toon en gevoel. Deze vijfletterige babynamen die we voor je hebben samengesteld, bevatten ‘s werelds meest tijdloze, klassieke en toch eigentijdse namen om je te helpen bij het kiezen van een naam..

Alle namen van 5 letters die u overweegt – ze zijn perfect met zowel de toon als de uitspraak. Ze zijn niet te kort of te klein, en ook niet erg lang. Bekijk deze namen voor de kleine ster die we hebben samengesteld om je te helpen!

babynamen van vijf letters

Unieke en nieuwste babynamen van 5 letters om dit jaar uit te checken

Deze coole en superleuke namen van vijf letters die we hebben samengesteld, lossen al je zorgen in een handomdraai op! Daar gaan we!

Namen van babyjongens met 5 letters:

1. Kaïn:

Hoewel de oorsprong van de naam Craine niet erg zeker is, geloven velen dat ze van Ierse of Welshe afkomst zijn. Craine betekent echter ‘zoon van een jager’. ‘Het is een ideale en perfecte match voor die ouders die op zoek zijn naar een unieke en innovatieve, betekenisvolle naam.

2. Dirk:

Nu is Derek al een populaire Engelse naam die velen van ons zijn tegengekomen. Derek betekent ‘begaafde heerser’. ‘Het is een variatie op een andere naam, Derrick.

3. Felix:

Felix betekent ‘gelukkig’ en ‘succesvol’. Het vindt zijn oorsprong in de Romeinse lijst met namen, en we zijn er dol op hoe uniek, eigentijds en bijbels is.

4. Nolan:

Nolan betekent in het Engels ‘raadgever’ of ‘advies’. Het heeft echter een andere betekenis in de Latijnse taal, wat ‘een welbespraakte man’ betekent. We hebben ontzag voor beide betekenissen!

5. Aaryn:

In de volksmond ook wel Aaryan of Arisch genoemd, de naam betekent ‘berg van kracht’. Er wordt aangenomen dat het afkomstig is uit zowel Hebreeuwse als Zuid-Aziatische landen.

6. Farad:

Hoewel Farad als zodanig een vrij unieke naam is, weten velen de exacte oorsprong niet. De naam heeft meerdere betekenissen en omvat ‘een persoon met verantwoordelijkheden’ of ‘een leider’.

7. Albin:

Albin is tot op heden een vrij oude maar impopulaire en onbekende naam. Het betekent helder. Velen geloven echter dat de oorsprong ervan afkomstig is uit het Frans, Pools of Romeins, maar weet het niet zeker.

8. Logan:

Logan betekent afstammeling van een krijger. Het betekent ook weinig hol in het Schots. Hoewel het lang geleden een achternaam was voor baby’s, is het nu ook een voornaamkeuze voor veel kinderen geworden.

9. Tyler:

De schattige naam, Tyler, kan ook worden genoemd als Tylor. Het betekent tegelzetter. De betekenis van de naam is echter specifiek ontstaan ​​​​in de oude Franse tijd en is nu al populair over de hele wereld zonder zijn werkelijke betekenis.

10. Gegeven:

Gaven of ook wel Gavin genoemd, betekent een witte havik. Het is een populaire naam voor een jongenskind, zowel in Europa, Schotland als Amerika. De naam is zowel uniek als creatief, en vandaar de populariteit.

11. Hasan:

Als je een sukkel bent voor literatuur, ken je de betekenis misschien al uit de populaire roman Vliegeraar. Hasan betekent eigenlijk ‘knap’ of ‘weldoener’. ‘Het is een populaire Arabische naam.

12. Irwin:

We zijn onder de indruk van de naam Irwin. Irwin betekent ‘vriend van het zwijnen’. Hoewel de betekenis van de naam niet erg populair is, wordt hij geprezen vanwege zijn uniekheid en schattige klank en toon. Een andere variatie en geluid voor de naam zijn Irvin.

13. Jahir:

Jahir is een andere Arabische naam die nu populair is over de hele wereld. Tegenwoordig hebben niet alleen moslims, maar ook anderen de naam aangenomen vanwege de mooie betekenis, ‘creativiteit’ of ‘trooster’.

14. Myron:

Myron betekent parfum of geur. Hoewel de naam zelf vrij nieuw en modern is, is deze eigenlijk afkomstig uit het Grieks en Joods. We zijn echter dol op de innovatieve betekenis ervan!

15. Orvin:

Orvin is een Angelsaksische naam die nieuw is in veel landen en gemeenschappen met zijn moderne en eigentijdse uitstraling. De betekenis van Orvin is ‘een dappere vriend’. Nu zijn we onder de indruk, zeggen we:!

16. Aksel:

De naam Aksel komt ook in de buurt van de naam Lucian. Deze 5-letterige babyjongensnaam betekent de vader van het licht en de bron voor vrede. Iedereen die sterk gelooft in het idee van vrede, rust in het leven, staat bekend om deze naam. Een andere variant op de naam is ‘Axel’.

17. Quinn:

We wedden dat je deze naam helemaal niet hebt gehoord of bent tegengekomen. De naam Quinn is een vrij moderne naam, bekend en populair op dit moment. Het betekent wijs en essentie. Hoewel de oorsprong van deze naam iets is waar we niet erg zeker van zijn, zijn we aangetrokken tot de schoonheid van de betekenis ervan!

18. Amaël:

Amael kan ook worden uitgesproken als Amal, heeft zijn wortels uit het Arabisch. Het betekent deugden regeren. Dat is iemand die idealistisch is en deugden in het leven heeft en gelooft in het vasthouden aan hen terwijl hij zijn hele leven leidt.

19. Rufus:

Rufus betekent eigenlijk en in letterlijke vertaling ‘roodharig’. Het is populair vanwege zijn Latijnse wortels. We horen echter vaak christenen in de landen met deze naam populair.

20. Vidal:

Vidal heeft zijn Spaanse oorsprong en is vanaf nu een vrij unieke naam. Het betekent ‘leven’ of ook een andere naam voor ‘vitaal’. De betekenis van het leven zelf is behoorlijk intens en past goed bij ouders die een eenvoudige betekenis maar toch met een dicht gevoel willen.

5 namen van babymeisjes:

21. Sofia:

We houden allemaal van deze slanke en edgy naam, Sofia. Maar weet je waar het vandaan komt? Sofia, afgeleid van het Grieks, betekent ‘wijsheid’. Het wordt nu echter over de hele wereld en culturen geadopteerd en wordt ook uitgesproken als Sophia.

22. Chloë:

Chloe, in de Griekse mythologie, betekent godin van de vruchtbaarheid. Er wordt echter ook aangenomen dat Chloe ‘lente’ of ‘geluk’ betekent. Het is een populaire naam in zowel Europese gebieden als Amerika, en we houden van zijn uniekheid.

23. Alika:

Hoewel de naam niet is afgeleid van een opmerkelijke persoonlijkheid, is deze gebaseerd op de Hawaiiaanse oorsprong. De betekenis is waarheidsgetrouw. Nu is de betekenis van zijn naam zeker inspirerend; we willen allemaal dat onze dochters eerlijk zijn en toch het mooist, nietwaar?!

24. Amaya:

We zijn dol op deze andere eigentijdse, getinte naam, Amaya. Amaya komt oorspronkelijk uit Japan en Spanje. Deze vrouwelijke namen van 5 letters komen oorspronkelijk uit het dorp Amaya en klinken ook poëtisch en romantisch, nietwaar!

25. Fiona:

Fiona is tegenwoordig een vrij populaire naam in films. Maar weet je wat het betekent? Fiona betekent zowel ‘eerlijk’ als ‘wit’. Het is van Schotse afkomst en is ook populair in heel Europa.

26. Karen:

Karen betekent puur. Het is een trendy nieuwe moderne naam en een kortere variant voor de naam Katherine. Dit is van Engelse oorsprong en wordt over de hele wereld door verschillende landen overgenomen. Het is ook een van de populaire bijbelse meisjesnamen van 5 letters.

27. Megan:

Hé, we wedden dat we deze naam nu allemaal kennen om voor de hand liggende redenen. Maar weet je wat met Megan wordt bedoeld? Ook, een korte vorm of variatie voor Margaret, Megan betekent ‘machtig’ of ‘iemand sterk’. Dit is mooi, toch?!

28. Olijf:

Olive betekent ‘nuchter’, ‘zachtaardig’ en ‘nederig’. De betekenissen worden door verschillende culturen door elkaar gehaald, en deze vijfletterige vrouwelijke namen komen uit de Engelse landen zelf. Het is ook een simplistische versie van de naam Olivia.

29. Sara:

Ook wel Sara genoemd, het betekent prinses. De oorsprong is van het Hebreeuws, maar is tegenwoordig populair in alle religies en niet alleen bij christenen. De belangrijkste reden voor zijn populariteit is hoe schattig en mooi de naam klinkt!

30. Kayla:

Kayla betekent ‘bewaarder van geheimen’. De oorsprong en wortels van deze naam zijn echter niet vastgesteld, maar de naam is ook behoorlijk populair in de westelijke en oostelijke landen.

31. Erik:

Erika betekent ‘heerser van de wet’ of ‘heerser van het universum’. Ook uitgesproken als Erica of Ericka, vindt het zijn oorsprong in de koninklijke wortels van Italië en Duits.

32. Elena:

Elena is een Griekse naam en betekent ‘iets helders’ of ‘schijnend licht’. ‘Het is een vrij tijdloze en elegante naam die al vijf decennia trendy en populair is en tot nu toe nog steeds een populaire keuzenaam.

33. Diana:

Nogmaals, we kennen allemaal de naam, Diana. Maar wat is de betekenis ervan? Van Griekse oorsprong betekent Diana ‘Godin van de Maan’..

34. Naomi:

Naomi is van Joodse en Hebreeuwse afkomst. Het wordt echter later ook door andere religies over de hele wereld overgenomen, gezien de mooie betekenis ervan. Naomi betekent ‘aangenaamheid’ of ‘genieten’..

35. Renée:

Ook uitgesproken als Rene, betekent het ‘herboren’. Het is ook synoniem voor iets krachtigs. Deze vijfletterige meisjesnamen zijn van Romeinse oorsprong en werden later ook populair in Europa en Australië.

36. Layla:

Laila, ook uitgesproken als Leila of Lila, is een Perzische naam. Het is een poëtische uitdrukking en naam die al eeuwenlang veel wordt gebruikt, en het betekent ‘het vallen van de avond’ of ‘dochter van de nacht’. Nu, dit is iets!

37. Afida:

Afida is een vrij nieuwe dag en een unieke eigentijdse naam die we tegenwoordig vaak horen. Het is behoorlijk populair onder moslims en betekent ‘vechtende zwijnen’. Een andere variatie en uitspraak van dezelfde naam zijn Afeeda.

38. Ciara:

De naam Ciara betekent Donker. Ciara is afkomstig uit Ierland en andere Norweigan-landen en is een unieke moderne naam die dit decennium populair is geworden.

39. Zaria:

Zaria is een veelgebruikte naam en heeft zijn wortels ook in het Hebreeuws, Arabisch en Slavisch. Terwijl in sommige culturen Zaria Roos betekent, beschouwen anderen de betekenis van Zaria ook als een prinses. Hoe dan ook, we houden best van beide betekenissen!

40. Kyana:

De naam Kiana is een variatie op de jongensnaam, Kian. Kiana betekent oud. Het kan ook als alternatief worden opgevat als – iets tijdloos of klassieks. Velen beschouwen de naam als van Perzische oorsprong.

Indiase vijfletterige namen voor babyjongens en -meisjes:

41. Deel:

Parth betekent Heerser of een ster. Het is afgeleid van de Sanskriet-oorsprong en is populair in Indiase culturen en gemeenschappen, ongeacht in welke staat.

42. Nadine:

Heb je ooit de voorkeur gegeven aan een unieke nieuwjaarsnaam? Nadin is momenteel onze topfavoriet. Nadin betekent Heer van Rivieren. Afgeleid van het woord Nadi, het is een unieke en creatieve combinatie.

43. Viaan:

Viaan is weer ontstaan ​​in Indiase hindoeïstische namen en betekent energie of iemand die altijd vol leven is. Nu is het iets dat we allemaal wensen voor onze kleine rocksterren, nietwaar?!

44. Arisch:

Arisch is al een vrij populaire naam voor Indiase jongens en kinderen, en het betekent nobel. Het is afgeleid van namen uit de hindoeïstische mythologie en klinkt ook schattig en lieflijk; wat denk je?

45. Ishan:

Ishan, ook uitgesproken als Ishaan, betekent zon. Het is afgeleid van het Sanskriet en betekent ook anders een voorbode van rijkdom.

46. ​​Adwit:

Nu houden we ervan hoe innovatief en uniek deze naam, Adwit, is. Adwit betekent, zoals we begrijpen, Heer van de Wereld, of Heer Vishnu en Brahma. We vinden het geweldig hoe de naam zowel modern is als ook zo’n specifieke en intense betekenis heeft

47. Nehal:

Nehal is een moderne naam voor jongens en betekent knap en iemand die er goed en jeugdig uitziet. Het is op dit moment een vrij populaire naam in de Noord-Indiase gordel.

48. Laks:

Laksh, afgeleid van Lakshman, betekent Bestemming. Deze mannelijke naam van 5 letters is afgeleid van zowel het Sanskriet als de hindoeïstische mythologie en klinkt ook eigentijds.

49. Mahir:

Mahir is een unieke en geheel nieuwe naam die we de afgelopen dagen hebben gehoord. Hoewel de exacte oorsprong niet bekend is, betekent Mahir een expert of iemand die wijs is. We houden echter van de betekenis!

50. Aahan:

Aahan heeft meerdere betekenissen met betrekking tot ochtendstralen, zonsopgang, zonsopgang en de eerste lichtstraal. Als alternatief symboliseert het ook hoop en een nieuw begin. Zo’n mooie naam is het niet!

51. Aarna:

Aarna betekent in het Hindi godin Lakshmi. Het symboliseert rijkdom, fortuin, geluk en voorspoed. De naam is direct geïnspireerd op de goodwill en goede charme. Dit is best een schattige en mooie nieuwe-dag moderne babymeisjesnaam.

52. Kiara:

Kiara is momenteel een moderne en populaire naam die trending is in India. We horen vaak dat de new-gen-kinderen Kiara worden genoemd. Het betekent zowel schoonheid als donkerharig.

53. Kajal:

Kajal is weer een andere vrij populaire naam en is een vrij klassieke naam in India. Die in gemeenschappen en regio’s zijn bekend met deze beroemde naamkeuze. Kajal betekent Kohl, geassocieerd met schoonheid.

54. Disha:

Disha betekent richting. Disha is afkomstig uit het Sanskriet en is zowel een beroemde Noord- als Zuid-Indiase naam. Het betekent ook een weg vrijmaken.

55. Anshu:

Anshu, een variatie op en kortere weg van Anshula, betekent zon. Het is afgeleid van de inspiratie van de hindoeïstische mythologische naam en klinkt ook schattig en eigentijds.

56. Anupa:

Heb je ooit gehoord van de naam Anupa? Anupa betekent vijver of rivierlichaam. U kunt deze naam verkiezen vanwege deze nieuwheid en innovatieve betekenis en zeldzaamheid van de naamkeuze.

57. Bindo:

Bindu kan ook worden gespeld als Bindu een punt of punt betekent. Hoewel de naam zelf niet intens van betekenis is, heeft de naam nogal wat charme en gratie en is het een populaire keuze voor veel Zuid-Indiase meisjesnamen van oudsher.

58. Dyuti:

Dyuthi betekent gloeien, licht of lamp. Dit is opnieuw een zeldzame en moderne naam voor degenen die iets willen noemen dat te maken heeft met schijnen en licht, maar toch de voorkeur geven aan een unieke en mooie klank. Het is afkomstig van Sanskriet oorsprong.

59. Farha:

Farha betekent geluk. Hoewel de exacte oorsprong van deze naam nu bekend is, is Farha behoorlijk populair in zowel hindoeïstische als moslimculturen.

60. Hamsa:

Kan ook worden gespeld als Hansa, het betekent Zwaan. De naam is net zo mooi als zijn betekenis, en we houden ervan hoe elegant en stijlvol het klinkt als het wordt gespeld.

Met deze babynamen van vijf letters hopen we dat je de keuzes leuk vond. Deze omvatten zowel moderne, unieke als schattige namen die zeldzaam zijn, evenals namen die oud en toch tijdloos en klassiek zijn. Wat is op dit moment jouw keuze en voorkeur in de namenlijst? Laat het ons weten!

Vrijwaring:

Deze namen die hierboven worden gegeven, kunnen ook verschillende betekenissen en oorsprong hebben, afhankelijk van de culturen, gemeenschappen en landen. Zorg ervoor dat u een kruiscontrole uitvoert en uw onderzoek doet voordat u de naam van de baby definitief maakt.