Pasgeborenen zijn net als een nieuw begin voor onze familie. We zien ze als zegeningen van de almachtige en wensen hen het goede toe. Weinig ouders geven er zelfs de voorkeur aan hun kind een naam te geven, wat God symboliseert. Als je in deze regels denkt, kunnen deze Lord Vishnu-babynamen voor jongens en meisjes helpen. We hebben ons best gedaan en de beste trending, populaire, zinvolle Lord Vishnu-babynamen samengesteld, speciaal voor jou!

heer vishnu babynamen

Van traditionele tot moderne en unieke naamkeuzes, we hebben ze allemaal. Laten we eens kijken naar de unieke namen van Lord Vishnu.

Lord Vishnu geïnspireerde kindernamen voor jongens en meisjes:

Deze Lord Vishnu-babynamen zijn ideaal voor de baby’s die in deze generatie zijn geboren en willen een traditionele betekenis aan hun naam hebben. Onze suggesties voor de meest bekende en mooie babynamen gerelateerd aan Lord Vishnu zijn voor zowel jongens als meisjes.

Lord Vishnu-namen voor babyjongens:

We hebben ruime keuzes voor babyjongens die naar de namenlijst komen, geïnspireerd door onze favoriete Lord Vishnu. Ze zijn een mix van zowel traditionele als oude naamkeuzes en moderne en verfijnde mooie naamideeën. Afhankelijk van uw keuze, kunt u de beste pasvorm voor uw kleine ster zien. Laten we aan de slag gaan en de babynamen van Heer Vishnu controleren met betekenis.

1. Aashrit:

Aashrit betekent heerser. Lord Vishnu wordt beschouwd als een van de belangrijkste belangrijke goden in de hindoeïstische mythologie, en hij wordt beschouwd als een heerser en beschermer. Dus de naam Aashrit kan zowel ideaal, uniek als ook mooi zijn voor de babyjongen.

2. Achjoet:

Achyut betekent onverwoestbaar of onvergankelijk. In feite echoot de naam Lord Vishnu opnieuw heel goed en is het een mooi kort en modern idee voor een babyjongensnaam.

3. Diep:

Adeep is een heel nieuwe en zelden gevonden naam voor babyjongens. Het betekent Licht van de Heer Vishnu. Dit is een ideale keuze voor pasgeboren baby’s en moderne ouders die een zinvol en volledig nieuw naamidee willen.

4. Adrit:

Adhrit-naam betekent iemand die anderen ondersteunt en altijd beschermt. Heer Vishnu wordt beschouwd als de beschermer van het universum en heeft verschillende keren vele vormen aangenomen voor het algemene goed en het verslaan van het kwaad. De naam Adhrit weerspiegelt volledig de zegen van Vishnu.

5. Ajan:

Ajan in het Sanskriet betekent Liefde van Heer Vishnu. Het is een vierletterige schattige en korte, lieve babyjongensnaam met zo’n intense betekenis. Dit is onze favoriet onder Lord Vishnu-namen voor babyjongen.

6. Akshar:

Akshar betekent iemand die onsterfelijk of eeuwig is. De naam symboliseert indirect Lord Vishnu en is een mooie moderne maar betekenisvolle naamkeuze.

7. Amitash:

Amitash is een populaire moderne naam voor babyjongens, meestal gespot in Noord-India. De naam Amitash in het Hindi betekent alomtegenwoordig. Het is ook een andere naam voor onze God Vishnu. Dit is populair onder Lord Vishnu-namen voor babyjongens, beginnend met A.

8. Anant:

Anant betekent eindeloos. Het betekent ook oneindig. De naam kan worden gezien als symboliek voor onze God Vishnu. Het is momenteel een trend in de Vishnu sahasranamam-namenlijst voor babyjongen.

9. Anijs:

Anish wordt tegenwoordig weer een trendy en beroemde naam in de 21e eeuw. De naam Anish betekent opperwezen. Men kan de betekenis van de naam gemakkelijk associëren met onze Heer Vishnu.

10. Bhavesh:

Bhavesh betekent iemand die de hele wereld regeert. De naam is al beroemd en wordt algemeen gevonden en wordt ook geassocieerd met de naam van onze Heer.

11. Chakradhar:

Chakradhar betekent een persoon die chakra draagt. Dit is niemand minder dan God Vishnu. Het is een zeer traditionele, oude en toch tijdloze naamkeuze voor babyjongens. De namen zijn een populaire keuze voor babyjongens in de Telugu-taal voor Lord Vishnu.

12. Ontwikkelen:

Devesh betekent Heer van alle heren. Heer Vishnu zelf nam verschillende avatars en vormen aan om het kwaad in onze mythologieën te verslaan.

13. Dharesh:

Dharesh betekent God van de hele aarde en de naam wordt gebruikt om God Vishnu te symboliseren. Het is een van onze favoriete namen voor babyjongens.

14. Durjay:

Durjay betekent de persoon die niet kan worden verslagen of veroverd. Heer Vishnu kwam altijd zegevierend naar voren en is degene die nooit kan worden verslagen wat hij beoogt.

15. Hari:

Hari-naam is opnieuw een veel voorkomende keuze, wat almachtig betekent. Men kan de symboliek en de betekenis van de naam snel associëren met God Vishnu.

16. Hemang:

Hemang betekent iemand met een gouden of glanzend lichaam. De naam associeert en betekent indirect Lord Vishnu.

17. Inesha:

Inesh betekent sterke of machtige leider of heerser.

18. Jagadis:

Jagadish is opnieuw een wijdverbreide naam voor babyjongens, vooral in Zuid-Indiase staten. De naam betekent heerser van de wereld, wat is afgeleid van twee woorden Jagat en Ish. Dit kan worden geassocieerd met God Vishnu.

19. Janardhan:

Janardhan is opnieuw een beroemde en klassieke naamkeuze voor babyjongens, wat onze eigen Heer betekent.

20. Jayant:

Jayant of Jayanth betekent altijd overwinnaar. Dit is weer een moderne en stijlvolle babyjongensnaam voor baby’s van de nieuwe generatie.

21. Jishnu:

Jishnu is een andere naam die rechtstreeks voor Heer Vishnu is, wat overwinnaar betekent. Dit is een populaire maar moderne naam voor een babyjongen voor hindoes.

22. Kesjava:

Keshava betekent iemand met lang, glanzend, mooi haar. Dit kan worden geassocieerd met Heer Vishnu, Brahma en Siva, die Heer van schepping en substantie zijn. Dit is een populaire en zeer traditionele babynaamkeuze.

23. Loknath:

Loknath betekent Heer Vishnu, die boven alle anderen in de hele wereld staat. Dit is weer een erg mooie maar conventionele en oude naam, die tijdloos is. Het kan de juiste keuze zijn voor ouders die een intense en traditionele naam willen voor hun babyjongens.

24. Madhusudan:

Madhusudan is de vernietiger van de demon Madhu. De naam symboliseert Heer Krishna en Heer Vishnu erin.

25. Murthy:

Murthy betekent gewoon een afgod of standbeeld van God. De naam kan worden opgevat als het idool van elke God en kan meestal symboliseren en associëren met onze God Vishnu Ji.

26. Narsimha:

De naam Narsimha zelf betekent God Narsimha, de leeuwengod. Hij is echter de reïncarnatie van Heer Vishnu.

27. Narayan:

Narayan is weer een andere bekende naam, vooral in Telugu en Tamil voor babyjongens. De naam symboliseert indirect Heer Vishnu. Deze namen van Lord Vishnu en Narayana voor babyjongens beginnend met N is een prachtig traditioneel idee voor babyjongensnamen.

28. Nikes:

Nikesh is een moderne, schattige babyjongensnaam, wat de oneindige persoon betekent. Deze namen van Vishnu voor de betekenis van een babyjongen zijn niemand minder dan onze God.

29. Pramod:

Pramod is gebruikelijk bij namen in Telugu en ook in Hindi-talen; het betekent verrukking of glimlach. De naam is geïnspireerd door Lord Vishnu en Krishna Ji.

30. Rakshan:

Rakshan is iemand die een beschermer of bewaker is. Deze naam is geïnspireerd door Lord Vishnu, die bekend staat als de beschermer van het universum.

31. Reyaansh:

Reyaansh betekent een deel van de ziel van heer Vishnu. De naam impliceert ook zonnestralen of een deel van het zonlicht. Dit is een zeer stijlvolle, moderne en mooie naam voor babyjongens in deze generatie.

32. Rishik:

Rishik betekent stralen van de zon. De naam associeert indirect met onze Heer. Het is een unieke onder Lord Vishnu-namen voor babyjongen, beginnend met R.

33. Rohin:

Rohin is gewoon een andere naam voor God Vishnu Ji. De naam komt vooral voor in de Noord-Indiase staten. Het is echter zeldzaam en wordt zelden gevonden. De term betekent ook stijgen of klimmen.

34. Samarjit:

Samarjit betekent de winnaar van alle veldslagen. De naam betekent ook overwinnaar. De naam is geïnspireerd door onze eigen Heer.

35. Shatrughan:

Shatrugan of Shatrughan betekent vernietiger van alle vijanden. Deze naam is een andere populaire naam die aan Lord Vishnu zelf wordt gegeven.

36. Shreeman:

Shreeman is een zeer traditionele naam die respectabel of gunstig betekent. De naam echoot en symboliseert Heer Vishnu. Dit is ook een trendy onder Lord Perumal-namen voor babyjongen in Tamil.

37. Srinivas:

Srinivas is de verblijfplaats van de godin Lakshmi, die niemand minder is dan Heer Vishnu. De naam kan ook worden gespeld als Shrinivas.

38. Taran:

Taran is een korte en schattige moderne naam voor babyjongens voor hindoe-baby’s. Het betekent hemel, donder en licht. Ze kunnen allemaal gemakkelijk worden geassocieerd met Lord Vishnu.

39. Trilokesh:

Trilokesh betekent God van alle drie de werelden. Dit is een zeer conventionele naamkeuze die onze eigen favoriete God symboliseert.

40. Trivigram:

Trivikram is een andere naam voor God Vishnu. Het betekent de persoon wiens passen het hele universum en de aarde bedekten. Het is een heel traditioneel en conventioneel maar toch betekenisvol idee voor de naam van een babyjongen.

41. Upendra:

Upendra betekent de broer van Heer Indra, die Heer Vishnu . is.

42. Varun:

Varun betekent zon. De naam betekent ook stralende. Het is een al bekende en populaire naam, maar associeert ook met onze God Vishnu.

43. Vasu:

Vasu is een korte en toch zeer bekende en bekende babyjongensnaam. Het betekent rijkdom, van onschatbare waarde en een juweel. De naam associeert met God Vishnu.

44. Venkat:

Venkat betekent goddelijk en bestaand. Deze naam is ook symbolisch voor Heer Vishnu.

45. Viresh:

Viresh betekent een dappere heer. De naam staat symbool voor onze favoriete God en is een traditionele en beroemde naam voor babyjongens.

46. ​​Vishruth:

Vishruth betekent iemand die brutaal en bekend is. De naam klinkt modern en elegant en kan een ideale naam voor een babyjongen zijn.

47. Visvakarma:

Viswakarma of Vishvakama betekent de schepper van het hele universum. De naam is symbolisch voor Heer Brahma en Heer Vishnu. Dit is weer een heel oude en traditionele naamkeuze voor een babyjongen.

48. Visva:

Visva of Vishvam is weer een andere naam die wereld of universum betekent. Het is een beroemde en toch klassieke naamkeuze voor babyjongens.

49. Vitaal:

Vithal is een andere naam voor God Vishnu. De naam betekent ook iemand die voorspoed en voorspoed brengt.

50. Jajnesh:

Yajnesh betekent Heer van aanbidding. De naam kan worden geassocieerd met verschillende God en Godin.

Lord Vishnu-namen voor babymeisjes:

We hebben ook een reeks suggesties voor meisjes die zijn geïnspireerd op Gods symbolische namen. Deze Lord Vishnu-namen voor babymeisje worden als gunstig en ook intens en traditioneel in betekenissen beschouwd. Hier zijn een paar naamideeën en keuzes voor de namen van babymeisjes.

51. Dyuti:

Dyuti betekent zonlicht en zonneschijn. De naam betekent ook zonnestralen en pracht. De naam is modern en ook lief en zelden gevonden.

52. Nivriti:

Nivriti betekent gelukzaligheid en zegen van God. Het is een traditionele maar zelden gevonden meisjesnaam. Tegenwoordig is deze naam een ​​​​populaire naam in namen van babymeisjes die verband houden met Lord Vishnu.

53. Harika:

Harika is een populaire naam in Telugu en Kannada-talen voor babymeisjes. Deze naam betekent Heer Vishnu zelf.

54. Indira:

Indira is de vrouw van God Vishnu en is ook een andere naam voor Godin Lakshmi. Het is een traditionele keuze in God Vishnu-namen voor babymeisjes.

55. Lalima:

Lalima is weer een zeer traditionele naam en is een andere naam van de vrouw van Lord Vishnu.

56. Savya:

Savya betekent Heer Vishnu. De naam betekent ook een mooi en perfect persoon. De naam is populair in de Malayalam-taal voor babymeisjes met Lord Vishnu-namen.

57. Zeg:

Shree is vaak een voorvoegsel voor de naam, of soms zelfs de naam zelf. Het betekent de vrouw van God. Dit zijn beroemde Vishnu-godsnamen in het Sanskriet.

58. Srigna:

Srigna is een unieke en zeer zelden gevonden naam. De naam Srigna betekent bevel van de Heer Vishnu.

59. Vaishnavi:

Vaishnavi is een populaire begrip in India in verschillende staten en talen. De meisjesnaam Vaishnavi betekent aanbidder van Heer Vishnu.

60. Vishnuja:

Vishnuja zelf is de naam van een babymeisje, die de dochter van Heer Vishnu zelf symboliseert.

Unisex-babynaamideeën met betrekking tot Lord Vishnu:

Deze set unisex-ideeën voor babynamen kan geschikt zijn om zowel babyjongens als meisjes een naam te geven. Deze namen zijn zowel traditionele als moderne creatieve namen die de symboliek van Vishnu . weerspiegelen.

61. Eha:

Eha is een andere naam voor God Vishnu. Dit is een unieke en onbekende korte en lieve naam, ideaal voor zowel jongens als meisjes.

62. Jyeshta:

Jyeshta is een ster- of nakshatra-naam. Het is echter ook een populaire unisex-naam voor zowel babyjongens als meisjes, die Lord Vishnu . symboliseert.

63. Mahatru:

Mahatru is een zeer oude en oude naam, maar het is een klassieke keuze. Het betekent Heer Vishnu, de grootste van allemaal.

64. Shauri:

Shauri betekent iemand die altijd dapper is. De naam is vernoemd naar Lord Vishnu en is ideaal voor zowel babymeisjes als jongens.

65. Vitala:

Vithala is een andere naam voor God Vishnu. Dit is een zeer traditionele babynaam in India.

Tweelingbabynaamideeën voor Lord Vishnu:

We hebben zelfs een reeks suggesties voor namen van babyjongens en meisjes in het geval van een tweeling. Ze associëren ook allemaal met onze favoriete God.

66. Adinath-Adisesj:

Beide namen hebben rechtstreeks betrekking op en symboliseren Heer Vishnu. Dit zijn andere namen voor God en zijn populaire traditionele keuzes voor babyjongens.

67. Badri – Bali:

Beide zijn korte en schattige tweelingnamen voor babyjongens die beginnen met B. dit zijn andere namen voor Lord Vishnu.

68. Hariom – Hiranya:

Dit zijn tweelingideeën voor babyjongens en meisjes met betrekking tot Heer Vishnu. Hiranya betekent rijkdom en goud, wat God symboliseert, en Hariom betekent rechtstreeks God zelf.

69. Kamal Kant – Kumud:

Dit zijn tweelingideeën voor babyjongens en meisjes. Beide namen betekenen Heer Vishnu zelf.

70. Satindra – Satveer:

Deze Lord Vishnu-namen voor babyjongens die met S beginnen, symboliseren beide God zelf rechtstreeks. Het zijn traditionele, maar zelden gevonden naamideeën.

We hopen dat je de juiste keuze hebt gevonden uit deze lijst met Lord Vishnu-babynamen voor jongens en meisjes. Dit zijn perfecte mixkeuzes van zowel traditionele als moderne woorden. Ze zijn ook zinvol, uniek en zeer fascinerend. Vertel ons ook welke jouw favoriet is. We horen graag van je!

Vrijwaring:

Alle bovenstaande namen hebben hun betekenis volgens de context met betrekking tot het land India. Deze betekenissen en symbolen kunnen veranderen afhankelijk van verschillende culturen, landen, regio’s en talen. We raden u aan uitgebreid onderzoek te doen voordat u de verschillende interpretaties van de naam begrijpt. Houd er verder rekening mee dat dit slechts een informatieve gids is over de ideeën en keuzes voor babynamen; de auteur is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten of discrepantie.