Lord Ganesha-babynamen – Als je je afvraagt ​​​​over een traditionele naamkeuze voor je pasgeboren baby, die is geïnspireerd en als een directe zegen van God wordt beschouwd, wat is dan het beste dan hem of haar een naam te geven met een naamidee dat symbolisch is voor de Heer? De door Lord Ganesha geïnspireerde babynamen kunnen de juiste pasvorm zijn. We beginnen allemaal elke nieuwe taak met de zegen van Ganesh Ji, en deze namen kunnen ook een goed begin voor jou zijn, in de vorm van je kleintje.

lord ganesha babynamen

Met verschillende naamideeën die passen bij jongens en meisjes, kunnen deze Ganapati-namen voor baby geschikt zijn en passen ze in alle contexten. Laten we ze eens bekijken.

Lord Ganesha inspireerde kindernaam voor jongens, meisjes en tweelingen:

Men mag er niet van uitgaan dat alle namen die vermeld staan ​​met betekenis en symboliek die betrekking hebben op onze Heer, traditioneel moeten klinken en er traditioneel uit moeten zien. We hebben speciaal voor jou allerlei soorten babynamen samengesteld – van traditionele en conventionele tot moderne en unieke namen; we hebben ze allemaal. Hier gaan we met de mooie babynamen gerelateerd aan Lord Ganesha.!

Lord Ganesha geïnspireerde namen van babyjongens:

Laten we eerst de beroemde, populaire en unieke namen van babyjongens verkennen, geïnspireerd door onze Lord GanapatiJi. Deze zijn ideaal voor moderne ouders die hun kleine ster een naam willen geven met de zegen van onze olifantengod. Hier is een lijst met onze favoriete en trendy en mooie naamideeën met symboliek, andere betekenissen en meer!

1. Ayog:

Aayog is een naam voor een babyjongen met een moderne en schattige klank. De naam betekent echter een persoon die een band en zegen heeft van Lord Ganesha. Het is een aantrekkelijke en eigentijdse keuze geïnspireerde naam voor een babyjongen.

2. Aatesh:

De naam Aatesh zelf symboliseert direct Lord Ganesha. De naam is vrij beroemd en wordt trendy in de Noord-Indiase Hindi-taalsprekende staat. Het is weer een moderne en unieke, ongebruikelijke naamkeuze.

3. Akurath:

Akurath betekent iemand die een muis als wagenmenner heeft. Dit is niemand minder dan onze favoriete God. Het is een zeer moderne en toch traditioneel klinkende betekenisvolle naamkeuze voor babyjongens in deze generatie.

4. Amit:

Amit, hoewel het een veel voorkomende naamkeuze is voor babyjongens, betekent het ook eindeloos of grenzeloos. We weten echter niet dat het ook een mooie algemene naam is die voor Lord Ganesh Ji betekent. Dit is zo’n korte en schattige Lord Ganesha-naam voor babyjongen.

5. Anaïmuga:

Anaimuga is Sanskriet oorsprong andere naam voor God Ganapathi. Het is een zeldzaam maar zeer traditioneel naamidee. Dit zijn ook oude en traditionele Lord Ganesha-namen voor babyjongen in het Sanskriet.

6. Avighna:

Avigna of Avighna symboliseert direct onze God, Ganesh Ji. Het is weer een zeer traditionele en conventionele naam, en al een beroemde populaire keuze.

7. Balesj:

De naam Balesh wordt gebruikt als symboliek die verwijst naar zowel Lord Shiva als Lord Ganesh Ji. We houden van deze traditionele Ganpati-namen voor babyjongen.

8. Bhuvanpathi:

Bhuvanpathi vertaalt zich letterlijk naar Heer van de hele wereld. Het symboliseert indirect de God Ganesh Ji. Dit is populair onder trending Ganesha-jongensnamen.

9. Dharmik:

Dharmic of Dhaarmik betekent een persoon die liefdadig is zoals Ganesha. Het is een traditioneel klinkende naamkeuze, ideaal voor babyjongens. Dit kan een goed idee zijn voor ouders die een conventionele naam voor hun kinderen willen.

10. Ekadant:

Ekadant of Ekadanta betekent eentandige God. Dit is onze Ganesh Ji. Het is wederom een ​​zeer traditionele naam en is niet een veel voorkomende naam in deze generatie kinderen.

11. Gadadhara:

Gadadhara is een zeer traditionele en conventionele mythologische naamkeuze. Het betekent iemand die zo sterk is als iedereen en geïnspireerd is door de eigenschappen van God Ganesh Ji.

12. Gajanan:

Gajanan betekent een persoon met een gezicht als een olifant. De naam symboliseert onze favoriete God, Ganesh Ji, en is een ongewone maar zeer bekende betekenisvolle naamkeuze voor babyjongens. Is het niet??

13. Ganapathi:

Hoe zit het met de oorspronkelijke naam Ganapathi zelf? Het is een veel voorkomende en beroemde naam, een tijdloze keuze die toch van generatie op generatie samenkomt. Het betekent ook Heer van alle Goden.

14. Gaurindan:

De naam Gaurinandan vertaalt naar de zoon van Godin Parvathi of Godin Gauri. Dit betekent onze eigen Ganesh Ji. De naam is opnieuw een traditionele keuze, maar toch een schattige en zinvolle. Is het niet??

15. Gaurik:

Gaurik betekent knappe zoon van godin Gauri of godin Parvathi. Dit is een modern en kort naamidee geïnspireerd door onze God en het is een schattige keuze om uit te proberen.

16. Haridra:

Haridra betekent een persoon met een gouden huidskleur en is een mooie, schattige, moderne zeldzame naam die symboliseert en is geïnspireerd door onze Ganesh Bhagwan.

17. Ibaan:

Ibhaan is een zeer moderne en mooie korte jongensnaam. Het betekent iemands gezicht dat op een olifant lijkt, dat is onze eigen Heer. Is het niet mooi?

18. Karunya:

Karunya, de naam betekent iemand die kalm, vredig en stil is. De naam symboliseert indirect onze God, Ganesh Ji, met al zijn kenmerken en eigenschappen op deze naam. Het is ook een zeer creatieve en innovatieve mooie naamkeuze voor babyjongens. Wat vind je van deze Vinayagar-namen voor babyjongen??

19. Kavis:

Kavish is een andere naam voor God Ganapathi Ji, maar het wordt nog niet vaak gevonden. Het is afkomstig uit het Sanskriet.

20. Laavin:

Laavin betekent een persoon die de aanwezigheid van Lord Ganesh zelf draagt. Dit is opnieuw een mooie en moderne, zelden gevonden naamkeuze voor babyjongens in deze generatie. Dit is veel zelden gezien onbekende Lord Ganesha gerelateerde namen van babyjongens.

21. Lambodara:

Lambodara is meestal een veel voorkomende bijnaam die wordt gevonden in het Indiase land. Dit betekent iemand met een enorme buik. Het is ook een bijnaam en een schattige naam die aan onze Ganesh Ji is gegeven. Is het niet heerlijk?

22. Mahabali:

Mahabali betekent een persoon die zo sterk is als God Ganapathi Ji. Het is een veel voorkomende naam die ook mythologisch bekend is. Het is een populaire en oude Lord Vinayaka-naam voor babyjongen.

23. Mahodhar:

Mahodhar in de Hindi-taal vertaalt zich letterlijk naar iemand die vriendelijk en erg genereus is. Deze naam is ook geïnspireerd en symboliseert onze Lord Ganesh en is een perfecte traditionele keuze voor ouders die er een willen noemen voor hun babyjongens. De naam wordt ook zelden gevonden.

24. Mrityunjay:

Mrityunjay is een veel voorkomende naam in de noordelijke staten van India. Het betekent een persoon die de dood heeft overwonnen, en dat is God Ganesh Ji. Het is een teken van de naam die als een zegen aan de pasgeborene is gegeven om een ​​heel gelukkig en gezond lang leven te leiden.

25. Natik:

Natik is een andere naam voor God Ganesh. Het is een korte en schattige moderne naamkeuze, geïnspireerd op de naam van onze Heer, en wordt nog niet vaak gevonden. Dit zijn zeldzame Lord Ganesha-namen die beginnen met N.

26. Nidheeshwar:

Nidheeswar of Nidheeshwar betekent schenker van rijkdom. Aangezien het aanbidden van Ganesh Ji voor elke gelegenheid gunstig is en rijkdom creëert voor elk huis, symboliseert deze naam ook onze favoriete God. De moderne variant met dezelfde naam is Nidheesh.

27. Omkara:

Omkara of Omkar betekent een nieuw begin of zegen het nieuwe begin. Deze naam wordt opnieuw geassocieerd met Ganesh Bhagwan, hem aanbiddend voor een goed en gezond begin. De naam is een populaire keuze voor mannelijke jongens in verschillende staten van India.

28. Ojha’s:

Ojas of Ojhas is een zeer unieke en mooie korte naam voor een babyjongen. Ojhas betekent iemand die helder en briljant straalt zoals onze Heer.

29. Parin:

Parin is een korte jongensnaam met vijf letters. Het is een andere naam voor onze Ganesh Ji zelf. Aangezien nog niet veel mensen deze naam kennen, kan dit de juiste keuze zijn voor moderne ouders die op zoek zijn naar een zinvolle maar charmante en unieke optie voor de kleine ster. Een andere spelling voor dezelfde naam is Pareen.

30. Praag:

Prahar betekent Heer die inspireert en een nieuw begin zegent. De naam symboliseert indirect onze God Ganesh Ji en is een creatieve en mooi klinkende moderne naam voor babyjongens. We houden van deze. Wat denk je?

31. Prathmesh:

Prathmesh of Pratmesh betekent de eerste persoon van allemaal. De eerste persoon en God, we denken en bidden terwijl we aan nieuwe taken of eerste keren beginnen, zijn Ganesh Ji. Deze naam symboliseert hem.

32. Ridheesh:

Ridhesh betekent een Heer die in het hart van ons woont. Hoewel dit meerdere goden kan betekenen, kan het ook onze eigen favoriete Ganapathi Ji zijn. Wat denk je?

33. Shambhav:

Shambhav betekent zoon van Heer Shiva, dat is Heer Ganesh. Dit is direct een andere naam voor onze favoriete God. Dit is ook een van de vele namen in Lord Ganesha-namen die beginnen met S.

34. Shivatmaj:

Shivatmaj betekent een persoon die de ziel van Shiva is of geboren is als een ziel van Shiva. Dit is weer onze eigen Ganesh Ji. Het is een traditionele en uitstekende conventionele naam. Het wordt echter zelden een keuze gevonden.

35. Shubham:

Subham of Shubham is een populaire en bekende naam in Noord-India voor babyjongens. Dit betekent een goed begin of gunstig. Deze naam symboliseert indirect onze Heer Ganesh Ji.

36: Sidhesh:

Siddesh of Siddhesh betekent God van al het werkschip, dat is onze Ganapathi Bhagwan. Het is een wijdverbreide naam voor babyjongens, maar het is een beroemde en klassieke naam om zelfs vandaag nog te proberen.

37. Sidhivinayak:

De naam is al populair gezien de beroemde Ganesh tempel met deze naam. Deze naam is echter ook bekend en is toch een klassieke keuze voor degenen die dit willen proberen als een zegen van Ganesh Ji.

38. Sumuk:

Sumuk is een andere naam voor God Ganesh Ji.

39. Swaroop:

Swaroop is een moderne en mooie babyjongensnaam, wat betekent iemand met een aangenaam en mooi gezicht. Dit symboliseert de naam van onze Heer en is een beroemde naam in de namen van Lord Vinayaka in Telugu.

40. Taks:

Taksh is een schattige en sterke, lieve babyjongensnaam. Het is ook creatief en mooi van klank. Taksh betekent sterk. Het betekent ook iemand die machtig is.

41. Umaputra:

Uma is niemand minder dan godin Parvathi. Uma Purtra betekent Godin Uma’s zoon, dat is Lord Ganesh Ji.

42. Varad:

Varad is een stijlvolle en korte schattige naam voor een babyjongen voor Ganesh Ji. Het betekent kracht en is een mooi en zelden gevonden idee om de geboren kinderen van vandaag een naam te geven.

43. Vidhyadhar:

Vidyadhar betekent eigenlijk iemand die vol wijsheid en kennis is. De naam kan verschillende goden betekenen en een van de vele is onze Ganesh Ji. Het is beroemd onder Lord Ganesha-namen die beginnen met V.

44. Vignesh:

Vignesh is een veel voorkomende naamkeuze, vooral in Zuid-Indiase staten. De Vignesh betekent de persoon die obstakels wegneemt; het is Ganapathi Ji. De naam is beroemd en wordt goed gevonden in Malayalam, Kannada, Telugu en Tamil-talen voor Lord Ganesh-namen voor babyjongens

45. Vikat::

Vikat is een moderne en zeer unieke, zeldzame naamkeuze voor babyjongens. Het betekent een persoon met een prachtige persoonlijkheid, die onze God Ganesh symboliseert.

46. ​​Vinayak:

Vinayak is een andere naam voor God Ganesh en is al een beroemde keuze in verschillende staten van India.

47. Visvak:

Visvak of Viswak is een persoon die penningmeester is van de hele wereld. Het symboliseert indirect Lord Ganapathi Ji.

48. Visvamukh:

Dit betekent iemand die de meester is van het hele universum of de hele wereld. De naam betekent ook meerkoppige God.

49. Yogadipa:

Dit is een minder bekende en toch mooie naamkeuze geïnspireerd door onze God Ganesh Ji.

50. Yunay:

Yunay is opnieuw een zeer ongebruikelijke, moderne en zelden gevonden naam. Het betekent de machtigste God van de hele aarde.

Lord Ganesha geïnspireerde ideeën voor babymeisjesnamen:

Je zult misschien verrast zijn, maar mooie naamideeën geïnspireerd door God Ganesh Ji voor meisjes. Dit zijn symbolieken of directe namen die ook voor babymeisjes kunnen worden genoemd. Hier geven we u onze topsuggesties, bestaande uit zowel traditionele als moderne keuzes. Daar gaan we!

51. Binaka:

Binaka is de naam van God Ganesh. De naam symboliseert ook creativiteit en kracht uit kwetsbaarheid. We houden van deze intense betekenissen; wat vind je van deze Lord Ganesha-namen voor babymeisje??

52. Ehika:

Ehika betekent een persoon die obstakels verwijdert en voorspoed brengt tijdens een nieuw begin. Dit is niemand minder dan onze favoriete Heer. Is het niet?.

53. Kapila:

Kapila betekent geelbruin gekleurde huid. Het is ook geïnspireerd op de naam van Lord Ganesh Ji en is geschikt voor babymeisjes. Deze Ganapati-namen voor babymeisje worden zelden gevonden en klinken ook modern.

54. Kaya:

Kaya is een andere naam die wordt gegeven voor Lord Ganesha en is een perfecte keuze voor het kleine meisje. Het betekent ook vernietiger van arrogantie. Het is een favoriete korte en schattige moderne Ganesha-naam voor babymeisjes.

55. Nitja:

Nitya betekent eeuwig of eeuwig. Het symboliseert ook Ganesh Ji. Dit is een korte, schattige en klassieke naamkeuze voor babymeisjes.

56. Praag:

We houden van de naam Prahara. Het wordt gegeven aan babymeisjes en is een moderne en zelden gevonden naam. Het verwijst naar Lord Ganesh Ji.

57. Shambavi:

De naam Shambavi betekent Godin Parvathi, en zij is de moeder van onze favoriete Lord Ganesh Bhagwan. Dit zijn de traditionele Vinayagar-namen voor babymeisjes om uit te proberen.

58. Rudrapriya:

Rudra’s naam wordt gegeven aan verschillende godinnen zoals Durga en zelfs Parvathi. De geliefde van Godin Parvathi is onze Ganapathi Ji.

59. Shwetha:

De meesten van ons weten niet dat de naam Shweta eigenlijk is geïnspireerd door God Ganesh.

60. Varaya:

Varaya is opnieuw een zeer zelden gevonden naam en is ook uniek. De naam Varaya betekent zegeningen van God. Het betekent ook voorspoed. We houden van deze unieke en nieuwe Lord Vinayaka-namen voor babymeisje.

Ideeën voor uniseks babynamen:

Er zijn ook specifieke naamideeën en suggesties die uniek zijn en ideaal kunnen zijn om zowel babyjongens als meisjes een naam te geven. Laten we ze ook eens bekijken!

61. Karthika:

Karthika is een veel voorkomende naam die geschikt is voor zowel jongens als meisjes. Het betekent zoon van Lord Shiva.

62. Kirti:

Kirti betekent roem en reputatie. Het betekent ook het geluk van een nieuw begin. Dit is een geschikte naam voor zowel jongens als meisjes, geïnspireerd op Ganesha.

63. Kshipra:

Kshipra betekent iemand die klaar is om te sussen. De naam symboliseert onze Ganesh Bhagwan en is een zelden gevonden maar mooie en unieke naamkeuze, geschikt voor zowel jongens als meisjesbaby’s.

64. Nandana:

Nandana is een unisex naamkeuze die Zoon van Lord Shiva betekent.

65. Jasjaswi:

Als je je afvraagt, is Yashashwi de naamkeuze van een meisje; dit is ook geschikt voor babyjongens. Het betekent iemand die roem en succes brengt, wat God Ganesh Ji . symboliseert.

Tweelingnaamideeën:

Als je op zoek bent naar bijpassende ideeën in naamkeuzes voor tweelingbaby’s, dan hebben we je hier zelfs voor gedekt. Dit zijn onze topsuggesties.

66. Alampat-Avaneesh:

Beide zijn unieke en zelden gevonden hedendaagse naamideeën die God Ganesh symboliseren. Beide betekenen God van de wereld en God van het nieuwe begin.

67. Pitambar – Pramoda:

Beide zijn een andere symboliserende naam voor God Ganesh en zijn tweelingideeën voor babyjongens.

68. Shanmukh – Saurjyesh:

Dit zijn beide tweelingideeën voor babyjongens. Shanmukh betekent een persoon met meerdere hoofden en symboliseert hier onze favoriete God. Saurjyesh vertaalt ook naar Ganesha en ook Kartikeya, beide.

69. Supash – Swarna:

Dit zijn opnieuw tweelingideeën voor babyjongens en meisjes. Supash betekent God Ganesh, iemand die in goddelijk land leeft. Swarna is goud, ook een andere naam voor God Ganesh.

70. Vishwaraja – Vishvamukha:

Dit zijn tweelingideeën voor babyjongens. Beide betekenissen draaien en symboliseren God Ganesh Ji en veroveraar van de wereld.

We hopen dat je het leuk vond om deze lijst met mooie en nieuwste Lord Ganesha-babynamen voor jongens en meisjes te verkennen. Deze zijn perfect voor zowel traditionele als moderne kijkkeuzes en zijn uniek en betoverend om uit te proberen. Vertel ons welke naam je het leukst vond. We horen graag van je!

Vrijwaring:

Alle bovenstaande namen hebben hun betekenis volgens de context met betrekking tot het land India. Deze betekenissen en symbolen kunnen veranderen afhankelijk van verschillende culturen, landen, regio’s en talen. We raden u aan uitgebreid onderzoek te doen voordat u de verschillende interpretaties van de naam begrijpt. Houd er verder rekening mee dat dit slechts een informatieve gids is over de ideeën en keuzes voor babynamen; de auteur is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten of discrepantie.