Hasta nakshatra is de 13e ster in een totaal van 27 nakshatra’s. Als uw baby tijdens de Hastha Nakshatra wordt geboren, wordt het als gunstig beschouwd om hem of haar te noemen volgens de beginlettergreep die de ster beheerst. In onze reeks babynamen volgens astrologie bespreken we vandaag Hasta nakshatra-babynamen voor jongens en meisjes in dit millennium.

hasta nakshatra babynamen

Met de lijst van een mooie compilatie van betekenisvolle, moderne, traditionele, korte en schattige Hastha nakshatra-namen, wedden we dat je de juiste in deze gids kunt vinden, en je zoekopdracht eindigt hier!

Hastha Nakshatra en de kenmerken:

De Hasta nakshatra varieert tussen 10 – 23.20 uur in het sterrenbeeld Maagd. Het is de 13e nakshatra in de volgorde, met Surya deva als regerende godheid. Het symbool van Hasta nakshatra is een vuist, en de Maagd-dierenriem centreert de nakshatra. Van die baby’s die onder de Hasta nakshatra zijn geboren, wordt gezegd dat ze gevuld zijn met kennis, wijsheid, schittering, schoonheid en kracht. Ze zijn aardig, loyaal aan hun naaste leden en zijn erg genereus van aard. Het zijn zeer attente en actieve personen. De dierennaam van Hasta nakshatra is vrouwelijke buffel.

Hasta Nakshatra Babynamen Beginletters / lettergrepen:

Als je baby onder deze ster wordt geboren, wordt het als gunstig beschouwd als zijn of haar naam begint met Pu, Poo, Sha, Shaa, Na, Tha. Als je met pada wilt gaan?,

  • De Hasta nakshatra 1e pada-namen beginnen met Pu
  • Hasta nakshatra 2e pada-namen beginnen met Sha
  • Hastha nakshatra 3e pada-namen beginnen met Na
  • Hasta nakshatra 4e pada-namen beginnen met Tha

Laten we nu doorgaan en onze lijst met hastham natchathiram-namen voor jongens en meisjes met hun betekenissen verkennen.

Namen voor Hastha Nakshatra-baby’s met hun betekenis:

Daar gaan we; laten we eens kijken naar de mooie, betekenisvolle, schattige en moderne namen van Hasta nakshatra voor jongens en meisjes.

Hasta Nakshatra-namen voor babyjongens:

1. Poojith:

Poojith of Poojit is een veel voorkomende naam voor babyjongens, maar met een intense en traditionele betekenis. Poojit betekent aanbeden of een respectabele. Het is afkomstig uit de talen Hindi en Sanskriet.

2. Poorna:

Poorna betekent in het Sanskriet volledig. Dit is een betekenisvolle en traditionele mooie babyjongensnaam voor Hasta nakshatra. Een andere mogelijke variatie op deze naam voor babyjongens is poornan.

3. Poorvaj:

Het woord poorvaj in het Hindi betekent letterlijk oudsten of voorouders van de familie.

4. Pughul:

Pughul is een zeer unieke en zeldzame naam voor een babyjongen. Het betekent glorie. Dit is een nieuwe en moderne naamkeuze voor Hasta nakshatra-baby’s.

5. Pulastya:

Als je de voorkeur geeft aan traditionele en conventionele namen voor baby’s, dan kan dit een goede keuze zijn. Pulastya is de naam van de wijze in mythologieën en religieuze teksten.

6. Pulkit:

Pulkit in het Hindi en andere Indiase talen betekent geluk. Het symboliseert ook dolblij en opgewonden. Dit is een schattige en moderne babynaam voor Hasta nakshatra. Het is een van de mooie mannelijke namen van Hasta nakshatra.

7. Puneet:

Puneet is een veel voorkomende en schattige jongensnaam voor Hasta nakshatra. De naam Puneet betekent puur of heilig. Een andere spellingsvariant voor dezelfde naam is Puneeth of Punit.

8. Purav:

Purav betekent oost. Het symboliseert ook de zonsopgang en de stralen. De naam is een vrij moderne en unieke, zeldzame babynaamkeuze. Dit is een van onze favoriete schattige en korte Hastham natchathiram jongensnamen.

9. Purvesh:

Purvesh betekent aarde. Dit is weer een nieuwe en moderne eigentijdse babynaamkeuze, die niet veel wordt gevonden in India.

10. Pushkar:

Pushkar is een heilige plaatsnaam in de Indiase deelstaat Rajasthan. Deze babynamen van hastham-sterjongens betekenen ook als alternatief lotus, lucht en de zon.

11. Pushpaj:

Pushpaj betekent iemand geboren uit een bloem. Het symboliseert ook nectar. Deze hastham natchathiram jongensnaam is een mooie en creatieve naamkeuze voor een babyjongen.

12. Pushpak:

De naam Pushpak is afgeleid van de hindoeïstische mythologie. Het is een voertuig van Heer Vishnu. Dit is een traditionele jongensnaam.

13. Pushpesh:

Pushpesh is de heer van bloemen. Deze naam heeft een traditionele betekenis en klinkt toch heel modern en mooi, met een charmant geluid.

14. Shaan:

Shaan betekent trots. Het is afkomstig uit de Hindi-taal en betekent ook vredig. Dit is een van de unieke jongensnamen voor Hasta nakshatra.

15. Shan:

Shahan is een van de namen van de Kaurava’s. Dit is een traditionele en religieuze naam voor een babyjongen voor Hasta nakshatra.

16. Sjah:

Als je een schattige en mooie naam voor een babyjongen wilt, kan Shahu een goede keuze zijn. Shahu betekent een koning.

17. Shailaj:

Shailaj betekent kinderen van de bergen. Dit is een mooie naam voor een babyjongen met een traditionele maar diepe betekenis erachter.

18. Shailesh:

Shailesh is een veel voorkomende jongensnaam. Het betekent de Himalaya of God van de bergen. Dit is afkomstig uit de hindoeïstische mythologische teksten. Dit is een veel voorkomende Hasta nakshatra-naam in het Telugu.

19. Shaktidhar of Shakti:

Shakti betekent krachtig. Shaktidhar betekent Lord Shiva, die het krachtige wezen is. Het betekent ook kracht en bekwaamheid.

20. Shakya:

Shakya is heer Budha. Het is een moderne en schattige korte babynaam voor Hasta nakshatra, maar met een traditionele en intense betekenis.

21. Shamant:

Shamant of sjamanth is een zeer moderne en unieke zeldzame naamkeuze. De naam Shamant betekent universeel en Heer Rama.

22. Shami:

Shami is vuur. Het is ook de naam van de boom. Het is een heel andere en ongewone babynaamkeuze voor Hasta nakshatra. Dit is een van de aankomende beroemde Hasta nakshatra-namen in Malayalam.

23. Sharat:

Sharat of Sharath is de naam van een seizoen. Het betekent herfst. De naam symboliseert ook wind, wolken en lucht.

24. Sharvin:

Sharvin betekent een overwinning. Het is een nieuwe en toch erg mooie en betekenisvolle naam voor babyjongens. Dit is een van de beroemde hedendaagse Hasta nakshatra-babynamen in het Tamil.

25. Shashikant:

Shashikant of Shashikanth betekent een maan. Het symboliseert ook gloed, uitstraling en licht. Het is een klassieke en veel voorkomende naam voor een babyjongen in Hasta nakshatra.

Hasta Nakshatra namen van babymeisjes:

26. Poeja:

Pooja of puja is de meest voorkomende naam onder Hasta nakshatra-namen voor babymeisjes. De naam Pooja betekent aanbidden. Het is een klassieke naam voor een babymeisje.

27. Poojitha:

Poojitha betekent aanbeden worden of iemand die respect verdient of respectabel is. Deze Hasta nakshatra Kanya Rashi-namen zijn ook een veelvoorkomende naam voor babymeisjes.

28. Poonam:

Poonam is een zeer klassieke meisjesnaam in Noord-India. Het betekent volle maan. De vrouwelijke namen van Hasta nakshatra symboliseren ook schoonheid en gloed.

29. Poorva:

Poorva of Purva betekent eerder of ouder. Het is afgeleid van de Hindi-taal, wat een korte en lieve meisjesnaam is.

30. Pulkita:

Pulkita betekent omarmd. Dit is een unieke en niet veel voorkomende naam voor babymeisjes in Hasta nakshatra.

31. Punitha:

Punitha betekent liefhebben en puur. Het symboliseert ook heilig. Een andere variant van de naam is Puneetha. Dit is een van de zeldzame meisjesnamen van hastham natchathiram.

32. Pushpa:

Pushpa is een mooie naam voor babymeisjes, die vrij klassiek is en toch ook gebruikelijk voor babymeisjes. Het betekent bloem.

33. Shaanthi:

Shanthi of shaanthi is de naamkeuze van een veel voorkomende babymeisje. Het is een klassieke en mooie naam die van generatie op generatie samen voorkomt. Shanthi betekent vrede.

34. Shahana:

Als je een moderne en zeldzame unieke naam wilt, kan Shahana een goede keuze zijn. Shahana betekent raga. Deze babynamen van Hastham-sterrenmeisjes betekent ook geduld.

35. Shaivi:

Shaivi is welvaart. Het symboliseert ook rijkdom en voorspoed. Dit is een moderne en toch mooie, betekenisvolle babynaamkeuze voor Hasta nakshatra.

36. Shamita:

Shamita of shamitha betekent vredestichter. Deze babynamen van Hasta nakshatra-meisjes betekenen een persoon die vredig, kalm en altijd een zachte ziel is.

37. Shanmukhi:

Als u de voorkeur geeft aan een traditionele naam maar toch een ongewone en zeldzame naam, kan Shamukhi ideaal zijn. Shanmukhi betekent godin met zes gezichten.

38. Shanvi:

Shanvi is een heel schattige en mooie gedurfde naam. De naam Shanvi betekent gloeiend en aantrekkelijk. Het betekent ook Godin Parvathi. Zo’n mooie moderne naam met een betekenisvol effect is het niet?.

39. Sharani:

Sharani is de bewaker of beschermer van de aarde. Dit is een zeldzame en geheel nieuwe naam voor een babymeisje voor Hasta nakshatraborns.

40. Shravani:

Shravani is een veel voorkomende naam in India. shravani betekent een persoon geboren in de Shravan-maand. De naam betekent ook Godin Parvathi.

41. Sharaya:

Sharaya betekent prinses of verrukking. De naam is een zeldzame en eigentijdse keuze voor verschillende moderne ouders die een ongewone naam willen.

42. Sharika:

Sharika betekent godin Durga. De naam klinkt erg modern en eigentijds, maar met een intense traditionele betekenis.

43. Sharmika:

Sharmika in de Indiase taal komt voort uit schoonheid en mooie ziel. Dit is een mooie naam voor een babymeisje voor Hasta nakshatra.

44. Sharmitha:

Sharmitha betekent een stralend persoon. Dit symboliseert ook gloed, schoonheid en geluk.

45. Sharvi:

Sharvi betekent een goddelijk gevoel. De naam is afkomstig uit de Hindi-taal en is een vrij creatieve naamkeuze voor baby’s van deze generatie.

46. ​​Sjavik:

Shavika is de naam van de kleine vallei. Als je de voorkeur geeft aan een lief en mooi klinkende naam, kan dit een goede keuze zijn.

47. Shayna:

Shayna betekent mooi. De naam is een nieuwe en zeldzame keuze voor babymeisjes, die ook symbool staat voor een mooi en vrolijk wezen.

48. Shayla:

Shayla is een andere naam voor godin Parvathi. Dit betekent een persoon die in de bergen woont.

49. Shatarupa:

Shatarupa betekent gemalin van Brahma. Het symboliseert ook Lord Shiva. De naam is een vrij veel voorkomende keuze voor babymeisjes in Noord-India.

50. Sharvya:

Sharovya is een nieuwe eigentijdse naamkeuze. Deze naam is vrij jeugdig en betekent helder en liefdevol.

Unisex-namen voor Hasta Nakshatra-baby’s:

51. Sharva:

Sharva betekent Heer Krishna. Dit symboliseert ook een perfecte of complete ziel. Dit is een perfecte naam voor zowel babymeisjes als jongens

52. Shashi:

Shashi is weer een veel voorkomende naam in India, zowel voor jongens als voor meisjes. De naam Shashi betekent de maan.

53. Shasti:

Shasti betekent een bevel of bevel. Dit is ook een andere naam voor Lord Durga en de ideale unisex-naam voor zowel jongens als meisjes in Hasta nakshatra.

54. Punja:

Punya betekent goed werk. Dit houdt ook waardig eerlijk, heilig en heilig in. De naam is een zeldzame en unieke babynaam voor jongens en meisjes.

55. Shaiju:

Shaiju is een andere veel voorkomende naam voor jongens en meisjes. Deze unisex naam symboliseert de kracht van de zon. Het is een perfecte traditionele en betekenisvolle naam voor Hasta nakshatra-baby’s.

Tweelingbabynamen voor Hastha Nakshatra:

56. Pooran – Poorbi:

Pooran betekent een compleet wezen. Het symboliseert ook overvloed en opvolger. Poorbi betekent de oosterse of klassieke melodienaam. Dit is een perfecte rijmende tweelingnamen voor babyjongens en meisjes voor Hasta nakshatra.

57. Poornima – Poorti:

Poornima is een veel voorkomende naam voor meisjes, wat volle maan betekent. Poorti betekent weer voldoening. Dit zijn twee keuzes voor de naam van een babymeisje.

58. Poorvika-Pooshitha:

Poorvika betekent vroeger of voorouders. Pooshitha betekent gevoed of geliefd. Dit zijn mooie tweelingnaamkeuzes voor babymeisjes voor Hasta nakshatra.

59. Punarvika-Pundari:

Punarvika betekent een ster. Pundari betekent heilig. Dit zijn perfecte moderne maar zinvolle keuzes voor tweelingnamen voor babymeisjes voor Hasta nakshatra.

60. Shashvat- Shashrvat:

Shashvat betekent eeuwig of constant. Shashrvat is de naam van Lord Sun. Dit zijn unieke, ongewone en mooie tweelingnaamkeuzes voor babyjongens voor Hasta nakshatra.

Deze Hasta nakshatra-babynamen zijn moderne, betekenisvolle, mooie en heel schattige keuzes voor baby’s die deze generatie zijn geboren. Ik hoop dat je deze namen leuk vond en de ideale voor jou hebt gevonden. Laat ons je mening weten!

Vrijwaring:

Alle bovenstaande namen hebben hun betekenis per context en tijd. Deze betekenissen en symbolen kunnen veranderen afhankelijk van verschillende culturen, landen, regio’s en talen. We raden aan om eerst uitgebreid onderzoek te doen om de verschillende interpretaties van de naam te begrijpen.