Kanya Rashi of Maagd is het zesde sterrenbeeld dat het symbool van een maagdelijke vrouw draagt ​​(ook wel Kanya genoemd). Volgens de Indiase Vedische astrologie vallen kinderen die zijn geboren in de Nakshatra’s – Uttara Falguni (2,3,4 Padas), Hastha Nakshatram en Chittha Nakshatram (1,2 Padas) onder Kanya Rashi. In dit artikel hebben we 60 beste Kanya Rashi-babynamen met betekenissen op de shortlist gezet voor degenen die tot dit sterrenbeeld behoren.

maagd babynamen

Laten we nu kijken naar de startalfabetten of geluiden van deze Rashi Nakshatra’s:

  • De, Tho, Pa, Pi, Pu, Sha, Aan, Ta *

*kan variëren met Panchangam

60 beste Kanya Rashi (Maagd) babynamen voor jongens en meisjes:

Lees verder om de oorsprong, betekenis en symboliek van deze 60 namen voor door Kanya Rashi geboren baby’s te ontdekken:

25 nieuwste Kanya Rashi-jongensnamen:

Van Kanya Rashi geboren babyjongens wordt aangenomen dat ze een verlegen en introverte aard hebben. Het zijn echter ook zeer praktische en intelligente mensen. Als je jongen in deze Rashi Nakshatra is geboren, kies dan een van deze namen om positieve eigenschappen aan te trekken:

1. Paalit:

Paalit is een mooie naam voor baby’s geboren in Kanya Rashi, wat ‘beschermd’ of ‘kostbaar’ betekent. Het is een Hindi-woord met drie lettergrepen en perfect voor degenen die onder de Uttara Falguina Nakshatram vallen.

2. Paarth:

Het woord “Paarth” wordt voor het eerst genoemd in het grote Indiase epos Mahabharata. Het werd gebruikt om naar Arjuna te verwijzen als de “Zoon van de aarde”. De naam komt van Arjuna’s moeder, “Pritha” of Kunti. Veel ouders gebruiken ook uitgebreide versies zoals “Paarthasaradhi” om de volledigheid toe te voegen.

3. Pranith:

Pranith komt van het Sanskrietwoord “Praneetham”, wat kalmte, rust en sereniteit betekent. De vrouwelijke variant van deze naam is “Pranitha”, en de alternatieve spelling is “Praneeth”.

4. Pranav:

Pranav is een populaire naam voor Kanya Rashi-babyjongens. Het is afgeleid van de hindoeïstische mythologie, die ‘Pranav’ noemt als de kosmische naam van alle drie de goden samen (Brahma, Vishnu en Shiva). Het wordt ook beschouwd als een van de vele namen van Heer Vishnu.

5. Praneel:

Het woord “Praneel” wordt beschouwd als een van de namen van Lord Shiva. Dit is een woord gemaakt door twee namen “Prasanna” en “Neelakanta” te combineren, wat de betekenis geeft van “Iemand die leven geeft”. Er zijn geen andere varianten op deze naam.

6. Prijansh:

Priyansh is een leuke naam voor babyjongens die afkomstig is van de Sanskrietwoorden “Priya” wat lief betekent en “ansh” wat “een deel van” betekent. Samengesteld. De naam vertaalt naar “het beminnelijke deel van de persoon”.

7. Pragjaans:

Pragyan is een Sanskrietwoord dat “hoogste intelligentie” of “iemand met uitgebreide kennis” betekent. De naam wordt geassocieerd met wijsheid en intellectualisme. Het spellingsalternatief voor dit woord is “Pragyana”, wat werkt als een unisex-naam.

8. Piyush:

Piyush is een leuke jongensnaam en betekent “nectar” of “melk”. Het is afgeleid van de Sanskriettaal waarin het woord wordt gebruikt om het goddelijke elixer “Amrutha” aan te duiden. Sommige mensen geven er de voorkeur aan een extra U toe te voegen om het “Piyuush” te maken.

9. Prasanth:

De naam “Prasanth” is afgeleid van het Sanskriet en wordt geassocieerd met vrede en kalmte. De spellingsvariant kan “Prashanth” zijn en de bijnaam kan prashu, prash enz. zijn.

10. Pratish:

Pratish is een unieke naam voor babyjongens, wat hoop, verwachting enz. betekent. De naam wordt geassocieerd met optimisme en een positieve houding. U kunt ook “Pratheesh”, “Prathish” als alternatieve spelling gebruiken.

11. Partheev:

Partheev, ook geschreven als Parthiv, is een Sanskrietwoord dat “Prins van de aarde” betekent. De naam verwijst naar aardsheid, materialisme enz. Sommigen associëren het woord zelfs met moed, moed en andere krachtige eigenschappen.

12. Pradyumna:

Pradyumna is een populaire naam voor Indiase babyjongens. Het is oorspronkelijk de naam van de oudste zoon van Heer Krishna en is ook de incarnatie van Kamadeva, de God van Liefde. Sommige van de bijbehorende betekenissen zijn “iemand die machtig is”, “iemand die straalt” enz.

13. Pareekshit:

Een andere naam voor een babyjongen die uit de hindoeïstische mythologie komt, is Pareekshit. Het is de naam van een Kuru-koning genaamd Parikshit, en de werkelijke betekenis van het woord is “Geur”. Het spellingsalternatief is Parikshit.

14. Pushkar:

Het woord “Pushkar” is afkomstig uit het Sanskriet en heeft meerdere betekenissen, zoals “blauwe lotus”, “meer” enz. Er wordt ook aangenomen dat het een van de namen is van Lord Hanuman.

15. Bid:

Een andere naam voor als Maagd geboren babyjongens is “Prayan”, een uit het Sanskriet afgeleid woord dat “intelligentie” of “wijsheid” betekent. Deze naam wordt echter vaak verward met “Prayaan”, wat reis betekent.

16. Pranjal:

Pranjal is een leuke naam voor babyjongens en betekent “licht in de lucht voor zonsopgang”. De andere interpretaties van dit woord zijn “eerlijk”, “loyaal” en “waardig” enz. De naam heeft een stijlvolle en moderne klank.

17. Slecht:

Poorvith is een hindoeïstische jongensnaam wat ‘iemand die compleet is’ betekent. De naam is afgeleid van de Sanskrietterm “Poorv”, wat volledigheid betekent. De spellingsvariant kan “Purvith” zijn.

18. Prakul:

Prakul is een eigentijdse stijlnaam voor in Kanya Rashi geboren babyjongens, wat ‘knap’ betekent en ook kan worden geïnterpreteerd als ‘iemand met een mooi lichaam’.

19. Thamaan:

Als je op zoek bent naar een baby-geboren naam die begint met “th”, probeer dan “Thaman”. Hoewel het uit de islamitische cultuur komt, maakt de neutrale betekenis het geschikt voor het benoemen van hindoe-baby’s. Thaman betekent “prijs”, “waarde”, “geluk”, “vrolijk” enz.

20. Thanuj:

Thanuj is een andere geschikte naam voor babyjongens die begint met het “th” -geluid. Het woord is afgeleid van het Sanskriet, wat “Gods geschenk” betekent. Een andere interpretatie is “Koning der Koningen”. De spellingsvariant is “Tanuj”.

21. Thans:

Thanish, gewoonlijk geschreven als Tanish, is afgeleid van een van de vele namen van Lord Shiva. De naam kan ook worden geïnterpreteerd als “een juweel”, “iemand die mooi is” enz.

22. Takshak:

Mensen die in de wonderen van de Slangengod geloven, kiezen vaak deze naam “Takshak” voor hun babyjongens. Takshak betekent “Koningscobra”, wat in de hindoeïstische cultuur wordt beschouwd als een goddelijk wezen. Een spellingsvariant is “Thakshak”.

23. Shanmukh:

“Shanmukh” is een andere naam voor Lord Murugan of Kartikeya, de broer van Lord Ganesha. Hij krijgt die naam vanwege zijn zes gezichten. Hij is ook de God of War, die wordt geassocieerd met fysieke en mentale kracht.

24. Shankar:

Een van de meest gebruikte namen voor Indiase babyjongens is Shankar. Het is een van de namen voor Lord Shiva, die door hindoes “Siva Sankara” wordt genoemd. Sommige mensen schrijven het liever als “Sankar”, wat misschien niet past bij de Kanya Rashi-regels.

25. Shashi:

De naam “Shashi” is afkomstig uit het Sanskriet, wat maanlicht betekent. Veel ouders geven er de voorkeur aan de uitgebreide versie van deze naam te gebruiken, zoals “Shashidhar”, “Shashikanth” enz. om het zinvoller te maken.

25 beste namen voor Maagd-babymeisjes:

Van Kanya Rashi geboren meisjes is bekend dat ze creatieve flair toevoegen aan alles wat ze doen. Het zijn ook zeer verstandige, praktische en zachtaardige individuen. Laten we nu eens kijken naar enkele van de populaire namen voor meisjes die in deze Rashi zijn geboren, samen met betekenissen:

26. Poeja:

Pooja is een populaire naam voor hindoe-babymeisjes, wat ‘gebed’ betekent. Het wordt vaak geschreven als “Puja”, en veel filmmakers gebruiken dit woord om hun vrouwelijke hoofdrolspeler te noemen. Waarom? Het is kort, lief en betekenisvol tegelijk.

27. Prisja:

Prisha is een mooie naam voor babymeisjes, wat “Gods geschenk” of “de geliefde” betekent. De naam van 2,5 lettergreep is gemakkelijk te spellen en uit te spreken. Het rijmt wel op “Trisha”, maar heeft een andere betekenis.

28. Pranavi:

De naam “Pranavi” is een perfect voorbeeld van tradities en moderniteit. De oorspronkelijke verwijzing naar dit woord komt uit de hindoeïstische mythologie, waarin ‘Pranavi’ het eerste geluid van het kosmische universum Aum betekent. Het is ook de naam van de godin Parvati.

29. Parnik:

“Parnika” is een mooie naam voor Kanya rashi-babymeisje, wat Creeper of een zacht blad betekent. Godin Parvati wordt vaak met deze naam aangeduid.

30. Preethi:

Preethi is een veelgebruikte naam voor babymeisjes en betekent “plezier”, “vriendelijkheid”, “liefde”, “genade” enz. Het is afgeleid van het Sanskriet en de alternatieve spellingen zijn “Preity”, “Priti”, ” Prithi”, “Preety” enz.

31. Priyanka:

Priyanka is een mooie naam voor kleine meisjes die zowel hindoeïstische als boeddhistische verwijzingen heeft. De naam is afgeleid van de Sanskrietterm “Priyankera”, wat betekent “iemand die beminnelijk is” of “vriendschappelijk”.

32. Pari:

Pari is een Hindi-woord voor “Fee”. Het wordt geselecteerd door ouders die geloven dat hun dochters vermomde engeltjes zijn. U zult deze naam waarschijnlijk tegenkomen in families die Hindi, Parsi enz. spreken.

33. Parinita:

Parinita is een Sanskriet afgeleide naam voor babymeisjes wat “Volledigheid” betekent. Het dichtstbijzijnde alternatief voor dit woord is “Parineeta”, een Bengaals woord voor getrouwde vrouw.

34. Punarnavi:

De naam “Punarnavi” komt van de Sanskrietwoorden “Punar” betekent Opnieuw en “Navi” betekent Nieuw. Dus als geheel betekent de naam “Altijd nieuw”. De bijnaam voor meisjes met deze naam is “Punnu”.

35. Poornima:

Poornima is een Sanskriet woord dat “Volle Maan” betekent. De naam wordt geassocieerd met volledigheid, helderheid en voorspoed. De spelling alternatief is Purnima.

36. Pragnya:

Pragnya is een betekenisvolle naam voor babymeisjes geboren in Kanya Rashi. Het is afkomstig uit de Sanskriettaal waarin het “geleerde”, “geleerde” of “intellectueel” betekent. De naam heeft geen andere spellingsvarianten.

37. Pravja:

Pravya is een relatief nieuwe en moderne naam die zich vertaalt naar “iemand die alle vaardigheden kan leren”. Het woord is mogelijk afgeleid van de Sanskrietterm “Praaveenyam”, wat bekwaam betekent.

38. Pavika:

Pavika is een van de vele namen die aan godin Saraswathi, de godheid van kennis, is gegeven. Als je dit woord kiest om je baby een naam te geven, kan dit de wijsheid, intellectualiteit en educatie aantrekken.

39. Palomí:

Het woord “Palomi” heeft een mooi verengelst geluid, waardoor het geschikt is voor de nieuwe generatie baby’s. Het betekent “Duif”, een vogel die vrede, onschuld, zuiverheid en vriendschap symboliseert. De spellingsvariant kan Paulomi . zijn!

40. Pallavi:

Pallavi is een andere veelgebruikte naam voor babymeisjes geboren in Kanya Rashi. Dit woord is afgeleid van het Sanskriet, met de betekenis “zachte bladeren”. De naam verwijst ook naar het hoofdvers van een lied genaamd Pallavi.

41. Prameela:

Prameela is de naam van een van de vele vrouwen van Arjuna. De oorspronkelijke betekenis van dit woord is “Godin” of goddelijke dame. De alternatieve spelling is Pramila, hoewel de vorige versie een betere uitspraaksleutel heeft.

42. Praachi:

Veel Hindi sprekende ouders kiezen de naam “Prachi” voor hun dochters. De betekenis van Prachi is Oost, Zonsopgang, Ochtend enz. De naam symboliseert een nieuw begin en hoop.

43. Prajaktha:

Een andere Hindi-naam voor babymeisjes is Prajaktha, wat “Geurige bloem” betekent. Hetzelfde woord bestaat ook in het Sanskriet met een andere betekenis – “Godin van de schepping”.

44. Padmini:

Padmini is afgeleid van het Sanskriet wat betekent “iemand die op de lotus zit”, d.w.z. godin Lakshmi. Het dichtstbijzijnde alternatief voor deze naam is “Padmaja”, wat betekent “Iemand die is geboren uit Lotus”, verwijzend naar dezelfde godheid.

45. Shanti:

Shanti is een zachte en rustgevende naam voor babymeisjes, wat vrede, rust, gelukzaligheid en kalmte betekent. Het wordt vaak gecombineerd met andere woorden om langere namen te maken zoals “Shanti Priya” etc.

46. ​​Sharada:

Sharada is een van de namen voor godin Saraswathi, de godheid van het onderwijs. Het is ook een van de meest populaire keuzes uit de lijst met traditionele namen van hindoegodinnen. Het spellingsalternatief is “Sarada”.

47. Shambavi:

Shambavi is een andere naam van godin Durga. Het is ook de naam van een Yogische mudra genaamd “Shambavi”, waarvan wordt aangenomen dat deze door Lord Shiva wordt aangenomen. Sommige mensen geven er de voorkeur aan de alternatieve spelling “Sambhavi” te gebruiken.

48. Tanishka:

Tanishka is een van het Hindi afgeleid woord dat “godin van goud” betekent. Met andere woorden, deze naam verwijst naar de godin Lakshmi. Hoewel de naam begint met “T”, is de klank “tha”.

49. Tanuja:

Tanuja is een geschikte naam voor je kleine meisje omdat het ook “een dochter” betekent. De bijnaam kan “Tanu” zijn en de naam van de mannelijke broer of zus is “Tanuj”, wat zoon of mannelijk kind betekent.

50. Tanushree:

Het woord “Tanushree” is afgeleid van het Sanskriet, wat “mooi” of “jong meisje” betekent. Je kunt ook de spelling “Tanusri” gebruiken om het traditioneler te laten klinken.

5 Beste Kanya Rashi Unisex-babynamen:

Hier zijn onze vijf favoriete unisex-babynamen voor Kanya Rashi-geboren baby’s, die geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes:

51. Prafulla:

De naam “Prafulla” is geschikt voor beide geslachten, vanwege de neutrale betekenis. Het is afkomstig uit het Hindi en de betekenis is “Aangenaam”, “Vrolijk”, “Bloeiend” enz..

52. Punja:

Punya is een genderneutrale naam voor in Kanya Rashi geboren baby’s, wat “deugdzaam”, “goede daden” enz. betekent. Het is afgeleid van het Sanskrietwoord “Punyam”.

53. Priyan:

Priyan is een Sanskriet afgeleide naam die “Liefhebbende” betekent. Het stamwoord is “Priya”, wat geliefde betekent. De naam werkt goed voor zowel meisjes als jongens.

54. Teja’s:

Tejas is een leuke naam voor zowel meisjes als jongens. Het is afgeleid van het Sanskriet en de betekenis is “Glanzend”, “Schittering”, “uitstraling” enz..

55. Shakti:

Een populaire unisex-naam voor Kanya Rashi-baby’s is “Shakti”, wat vaardigheid en kracht betekent. Hoewel het verwijst naar de vrouwelijke godheid, is Shakti vanwege zijn krachtige betekenis ook geschikt voor mannelijke kinderen.

5 beste namen voor Kanya Rashi geboren tweelingbaby’s:

Als u op zoek bent naar verwante namen voor uw tweeling babyjongen-meisje, meisje-meisje of jongen-jongen geboren in Kanya Rashi, raadpleeg dan deze ideeën:

56. Purvi-Pruthvi:

Hier is een reeks leuke namen voor een tweelingbabymeisje en -jongen. “Purvi” betekent oost en “Pruthvi” betekent aarde. Ze beginnen met dezelfde letter en hebben ook verwante betekenissen.

57. Paarth – Pankaj:

De naam “Paarth” verwijst naar Arjuna, die door Heer Krishna “Paarthasaradhi” werd genoemd. “Pankaj” is een Sanskriet woord dat Lotus betekent. Ze hebben verschillende betekenissen en spellingen met dezelfde beginletter, net als je tweelingjongens – die identiek zijn, maar anders.

58. Prabhas – Prakrithi:

De mannelijke naam “Prabhas” betekent glanzend. Het is ook de naam van een regerend Zuid-Indiase acteur. Aan de andere kant is “Prakrithi” een vrouwelijke naam die mooi of natuur betekent. Deze reeks namen werkt goed voor Kanya Rashi geboren jongen en meisje.

59. Takshil – Tanya:

Het woord “Takshil” komt uit de Jain-cultuur, wat “iemand met een sterk karakter” betekent. “Tanya” is een meisjesnaam en betekent “Prinses”..

60. Sahithi – Sagarika:

Hier is een reeks namen voor tweelingbabymeisjes – Sahithi en Sagarika. “Sahithi” betekent gedicht of literatuur en “Sagarika” betekent Golf of “geboren uit de oceaan”.

We hopen dat je deze lijst met Kanya Rashi-babynamen nuttig vindt! We hebben ons best gedaan om veel informatie over elk van deze woorden in te graven. Als u nog meer details heeft om toe te voegen, aarzel dan niet om uw mening te delen. We plaatsen ze hier graag!

VRIJWARING: Het is belangrijk op te merken dat deze namen in verschillende landen, culturen en talen verschillende betekenissen kunnen hebben. Zorg er dus voor dat u de symboliek van een naam in uw lokale cultuur volledig begrijpt voordat u deze voor uw baby kiest. U moet niet vertrouwen op het materiaal in dit artikel, aangezien de informatie niet wordt ondersteund door uitgebreid onderzoek of deskundig advies.