Simha Rashi of Leo is het vijfde van de twaalf sterrenbeelden. Het wordt vertegenwoordigd door een felle leeuw die hoge energie en leiderschapskwaliteiten symboliseert. Volgens de Indiase Vedische astrologie behoren kinderen geboren in de volgende Nakshatra’s tot het Leeuw-teken -Magha (Alle 4 Padas), Purva Falguni (4 Padas), Uttara Nakshatra (1st Pada). In dit artikel zullen we 60 beste Simha Rashi-babynamen voor jongens en meisjes bekijken.

Maar laten we eerst eens kijken naar de beginletters van Simha Rashi:

Maa, Mee, Moo, Me, Mo, Taa, Tee, Too, Te

simha rashi babynamen

Top 60 Simha Rashi-babynamen voor jongens en meisjes met betekenissen:

Veel Indiase ouders geloven dat het noemen van hun kinderen na de geboorte Rashi een zekere manier is om de positieve eigenschappen van dat specifieke astrologische teken aan te trekken. De opmerkelijke kenmerken van deze Rashi zijn onbevreesdheid, bevelend en toch genereus. Scroll naar beneden om de beste Simha Rashi-babynamen in detail te ontdekken.

25 Simha Rashi-namen voor babyjongens:

Als je een babyjongen bent die is geboren in Simha Rashi, kun je deze betekenisvolle namen voor babyjongens bekijken die beginnen met de Rashi-letters:

1. Mahesh:

Mahesh is de korte vorm van Shiva’s andere naam “Maheshwara”, wat “de grote heerser” betekent. Het is een van de meest populaire namen voor jongens, vooral onder Shaivaite hindoes.

2. Maana’s:

Het Sanskrietwoord “Maanas” betekent geest of ziel. De naam wordt geassocieerd met spiritualiteit, intellect en inzicht. “Manas” is een andere spelling van deze naam.

3. Maanvir:

Als je op zoek bent naar een modern en krachtig klinkende naam voor jongens die begint met M, probeer dan “Maanvir”. Het betekent “dapper vanuit het hart”. Dit is een perfecte keuze voor degenen die de kinderen willen opvoeden als dappere en onverschrokken individuen.

4. Maruthi:

Maruthi is een andere naam voor Lord Hanuman. De letterlijke betekenis van dit woord is “iemand die is geboren uit Marut (God van Lucht). Het is een traditie om kinderen deze naam te geven naar hun favoriete godheid.

5. Madhur:

Madhur is een Sanskriet woord dat “zoet”, “honing” betekent. De naam symboliseert kwaliteiten van goedheid, vriendschappelijke aard en zachtheid.

6. Mahadev:

Het is de droom van elke ouder om hun zoon in een torenhoge positie te zien. Een naam die succes en macht belichaamt, is “Mahadev”. Dit is een van de vele namen van Lord Shiva, wat “God der Goden” betekent..

7. Manvik:

Manvik is een aantrekkelijke naam voor babyjongens, wat ‘intelligent’, ‘goedhartig’, enz. betekent. Deze naam wordt geassocieerd met alle wenselijke positieve eigenschappen van een kind.

8. Mihir:

Het woord “Mihir” is een mix van tradities en moderniteit. Deze stijlvolle naam is oorspronkelijk afgeleid van de Sanskriettaal waarin het “De Zonnegod” betekent. De alternatieve spelling kan “Miheer” zijn.

9. Maharshi:

Maharshi is een mooie naam die gevuld is met mystieke vibes. Het is een mix van twee Sanskrietwoorden “Maha”, wat geweldig betekent en “rishi”, wat ziener of salie betekent. Dus, Maharshi is een wijze van de hoogste orde die een voorbeeld is van kwaliteiten van wijsheid en intellect.

10. Mahendra:

Een ander samengesteld woord dat geschikt is om Simha Rashi-babyjongens een naam te geven, is “Mahendra”. Het wordt gevormd door twee woorden “Maha” wat groot betekent en “Indra” wat koning der goden betekent.

11. Mahidher:

De naam “Mahidher” heeft meerdere betekenissen. Het is een van de vele namen van Heer Vishnu die in Vishnu Sahasranama worden genoemd. Volgens de Mahabharata wordt “Mahidhar” genoemd als een grote berg.

12. Mokshith:

Mokshith is een Sanskriet woord dat “iemand die bevrijdt” betekent. Het komt van het oorspronkelijke woord “Moksha”, wat bevrijding betekent. Deze naam wordt vaak gebruikt om naar Lord Shiva of Lord Vishnu te verwijzen, afhankelijk van het geloofssysteem.

13. Maya:

Het woord “Mayank” in het Sanskriet betekent “maan”. Het is een interessante naam voor door Simha Rashi geboren babyjongens en staat voor kwaliteiten van welwillendheid, uitstraling en verlichting.

14. Moksh:

Moksh wordt gebruikt als een korte vorm van Moksha, wat bevrijding betekent. Veel ouders geven de voorkeur aan deze naam voor hun babyjongens vanwege de diepe filosofische associatie en het eigentijdse gevoel.

15. Mohit:

Mohit is een andere veelgebruikte naam voor babyjongens van Simha Rashi. Het betekent “iemand die charmant of betoverend is”. Het is ook een andere naam van Heer Krishna, die een aantrekkelijke en aangename persoonlijkheid heeft.

16. Mridul:

Jongens hoeven niet altijd ruw en stoer te zijn! Ze kunnen ook zachtaardig en welgemanierd zijn. Dus, als je de voorkeur geeft aan de laatste reeks kwaliteiten, kies dan “Mridul” om je babyjongen een naam te geven!

17. Munchen:

Munish betekent “Heer Boeddha”. Het is van oorsprong een Sanskriet woord dat “Hoofd van de wijzen” betekent. Na verloop van tijd werd het woord geassocieerd met zowel het hindoeïsme als het boeddhisme.

18. Milin:

Milind is een van de vele namen van Heer Krishna, wat honingbij of een nectarvogel betekent. Er wordt aangenomen dat jongens met deze naam er aantrekkelijk en charmant uitzien.

19. Maanav:

Maanav is een Sanskriet woord dat “Mens” betekent. De spellingsvariant is “Manav”, en de naam wordt geassocieerd met jeugdigheid en materialisme.

20. Mukesh:

Lord Shiva wordt ook Mukesh genoemd omdat hij Muka, de demon, overwon. Een andere interpretatie is dat Lord Shiva de heerser is van alle 3 de werelden, wat hem die naam oplevert. Kortom, Mukesh betekent Shiva.

21. Mohnish:

Mohnish is een andere naam van Heer Krishna, die afkomstig is van het woord “Mohana”, wat betoverend, boeiend betekent. Het woord wordt geassocieerd met ongeëvenaarde fysieke schoonheid.

22. Manvith:

Manvith betekent “iemand die mens is”. Dit Sanskrietwoord wint langzaam aan populariteit in de lijst met topnamen voor babyjongens voor Simha Rashi.

23. Mithilesh:

Mithilesh betekent “Koning van Mithila” of Janak Maharaj. Hij is de vader van Sitha Devi. Als u op zoek bent naar een unieke Ramayana-geïnspireerde naam, dan is deze een geschikte keuze.

24. Manideep:

Manideep is een samengesteld woord dat is gevormd uit “Mani” wat diamant betekent en “diep” wat licht betekent. Dus, Manideep vertaalt naar het licht van een diamant.

25. Mahipal:

Mahipal betekent koning. Er wordt ook aangenomen dat het de naam van Heer Krishna is. Jongens met deze naam hebben meestal goed leiderschap en bestuurlijke kwaliteiten.

25 namen van Simha Rashi-babymeisjes:

Van Simha Rashi geboren babymeisjes is bekend dat ze een complex karakter hebben dat agressie combineert met zachtaardigheid. Ze vinden het heerlijk om als koninginnen behandeld te worden en willen overal in de schijnwerpers staan. Dus, hier zijn enkele van de beste keuzes voor het benoemen van deze koninklijke dames!

26. Malvika:

Malvika is de naam van een Indiase prinses die in de stad Malwa in Centraal-India woonde. De naam wordt geassocieerd met schoonheid, gratie en geduld.

27. Mallika:

Mallika is een van de meest populaire namen van Indiase babymeisjes die begint met “M”. Dit Sanskrietwoord betekent “Jasmijn”, wat wordt beschouwd als de koningin van bloemen.

28. Manasa:

Het woord “Manasa” is afgeleid van het Sanskriet, wat intelligentie, creatieve geest enz. betekent. Er wordt aangenomen dat meisjes met deze naam opgroeien tot zeer intellectuele en succesvolle mensen.

29. Manaswini:

De naam “Manaswini” heeft meerdere betekenissen. Er wordt gezegd dat het een van de namen is van de godin Durga. De andere interpretaties van dit woord zijn zichzelf respecterend, intelligent en deugdzaam.

30. Manjula:

Manjula is een populaire naam voor babymeisjes, wat mooi en mooi betekent. De naam heeft een traditionele uitstraling, waardoor het een ideale keuze is voor ouders die op zoek zijn naar een typisch Indiase naam.

31. Megha:

Megha is een korte en lieve naam voor je kleine meid. Het betekent “wolk”. De naam staat voor bewustzijn, zuiverheid, onschuld en andere eigenschappen. Dus, ga voor deze als je deze kwaliteiten wenselijk vindt.

32. Maanya:

Maanya is een mooie meisjesnaam en betekent “de gerespecteerde”. Het is afgeleid van het Hindi-woord “Maan”, wat respect betekent. Naast een zoet geluid heeft deze naam ook een rijke betekenis.

33. Madhavi:

Madhavi wordt beschouwd als de vrouwelijke vorm van “Madhav”, wat honing betekent en ook een naam is van Heer Krishna. Je kunt ook “Madhavi Latha” proberen, wat zich vertaalt naar “een klimplant met prachtige bloemen”.

34. Madhulika:

Madhulika is afgeleid van het Sanskrietwoord “Madhu”, wat honing betekent. Deze naam staat voor kwaliteiten als lief en vriendschappelijk karakter.

35. Mayra:

Er zijn meerdere betekenissen en oorsprongen van de naam “Mayra”. Volgens het hindoeïsme betekent Mayra Honing, lieve. In het Spaans betekent hetzelfde woord “geweldig”, “gelukkig”. Dus in beide culturen kun je er zeker van zijn dat de naam positieve vibes heeft. Myra is de spellingalternator.

36. Misika:

Mishika is een mooie naam die betekent “iemand die zo zoet is als suiker”. Het is ook een andere dan de andere namen die vergelijkbare betekenissen hebben, zoals Madhu, Madhulika enz.

37. Mokshitha:

Mokshitha is een mooie naam voor Simha Rashi-meisjes, wat ‘iemand die vrij is bevrijd’ betekent. Het komt van het Sanskrietwoord “Moksha”, wat bevrijding betekent.

38. Maitri:

Maithri is een Sanskriet woord dat vriendschap, goede wil en vriendelijkheid betekent. De naam zal zeker een blijvende indruk maken op mensen met zijn vriendelijke en vriendschappelijke betekenis.

39. Mandira:

Mandira is een geweldige naam die begint met “M”. Het betekent tempel en is afgeleid van het Hindi-woord “Mandir”. De naam zegt veel over je rijke cultuur en religieuze achtergrond.

40. Mangali:

Mangali is afgeleid van het Sanskrietwoord “Mangala”, wat gunstig betekent. Dus de betekenis van deze naam is “iemand die gunstig is”. De naam heeft een optimistisch gevoel.

41. Manisha:

Volgens het hindoeïsme is Manisha de naam van de godin van de geest. Van dit dieet is bekend dat het je intelligentie, wijsheid en intellect schenkt. De mannelijke tegenhanger naam is Manish.

42. Mayuri:

Mayuri is een zoet klinkende naam die goed werkt voor de nieuwere generatie kinderen. Het is een Sanskrietwoord dat “erwtenkip” betekent en de kwaliteit aangeeft van “schoonheid met hersens”.

43. Medha:

Medha is een Sanskriet woord dat intelligentie, wijsheid betekent. Godin Saraswathi wordt vaak Medhadue genoemd vanwege deze eigenschappen.

44. Meghana:

Meghana is een andere naam die is geïnspireerd op de schoonheid van de natuur. Het betekent een wolk waaraan verschillende symbolische betekenissen zijn verbonden. Je kunt je kind liefdevol “Megha” noemen, wat ook een wolk betekent.

45. Mohini:

Mohini is de naam van een mooi, maar mysterieus personage uit de oude hindoeïstische Purana’s. Het is afgeleid van het woord “Moha”, wat betoverend, waanvoorstellingen enz. betekent. De naam wordt geassocieerd met onberispelijke schoonheid en slim denken. (herinner je je het verhaal van Mohini en Basmasura?)

46. ​​Moksha:

Moksha is de vrouwelijke variant van “Moksh”, wat bevrijding of bevrijding betekent. De naam wordt in de volksmond gebruikt voor meisjes in veel religies, zoals het hindoeïsme, het boeddhisme en het jaïnisme.

47. Monalika:

De naam “Monalika” wordt beschouwd als een van de vele namen van godin Shakti. Het zou een uitgebreide vorm kunnen zijn van het woord “Monal”, wat een vogel betekent.

48. Mounika:

Mounika is een aangename naam die komt van het woord “Mounam” dat stil betekent. Van meisjes met deze naam wordt algemeen aangenomen dat ze zwijgen en meer luisteren dan praten.

49. Mrinalini:

Mrinalini is een van de beste namen voor Simha Rashi-meisjes vanwege de betekenis en het zachte geluid. Het Sanskriet woord betekent “een verzameling lotussen”. De alternatieve spelling is “Mrunalini”, die vaak wordt gebruikt in de zuidelijke regio’s van het land.

50. Meena:

Meena is een eenvoudige en lieve naam die “vis” betekent. De naam wordt ook geassocieerd met het hindoeïsme, aangezien de eerste avatar van Heer Vishnu een vis was (Matsya of Meena hebben dezelfde betekenis).

5 Unisex Simha Rashi-babynamen:

Ben je op zoek naar genderneutrale namen die geschikt zijn voor jongens en meisjes? Kijk dan eens naar deze 5 unieke namen:

51. Madhu:

Als je niet wilt dat de naam van je kind klinkt als een bepaald geslacht, ga dan voor Madhu. Het betekent Honing dat staat voor een zoete natuur. De naam werkt voor zowel meisjes als jongens.

52. Mani:

Een andere genderneutrale naam voor Simha Rashi-baby’s kan Mani zijn. Het is een Sanskriet woord dat diamant of kostbare edelsteen betekent. De naam wordt geassocieerd met zeldzaamheid en unieke persoonlijkheid.

53. Mahi:

Mahi betekent geweldig. Hoewel het twee lettergrepen heeft, werkt de naam goed zonder extensies. Je kunt het voor beide geslachten kiezen vanwege de neutrale betekenis.

54. Mirakel:

Miralis een unieke naam voor zowel jongens als meisjes. Het komt met de betekenis van een stralende zee of iemand die onafhankelijk is.

55. Mithra:

De betekenis van het woord “Mithra” is een vriend. Het is ook bekend als een andere naam van Zonnegod. De naam is kort, eenvoudig en heeft zelfs een unisex-betekenis.

5 Tweelingbabynamen voor Sinh Rashi:

Als je een gelukkige ouder bent van een tweeling, dan hebben we deze 5 beste naamcombinaties voor je:

56. Manish – Maya’s:

De namen Manish en Mayas zijn geschikte naamkeuzes voor door Simha Rashi geboren tweelingjongens. Manish betekent mens of iemand die zijn geest onder de knie heeft. Maya’s betekenen plezier of verfrissing. Dus de twee namen vullen elkaar perfect aan.

57. Mayukh – Mayuran:

De namen Mayukh en Mayuran zijn twee tweelingnamen voor babyjongens die beginnen met de letter “M”. Mayukh betekent “een lichtstraal”, en Mayuran betekent “pauw”.

58. Manvitha-Mitakshi:

Als je op zoek bent naar Leo Sign-tweelingnamen voor babymeisjes, probeer dan Manvitha en Mitakshi. Manvitha betekent geluk en wordt ook beschouwd als een andere naam van godin Durga. Mitakshi is ook een alternatieve naam van Durga ma, wat “vast op aarde” betekent..

59. Mohitha – Mokshitha:

De namen – Mohita en Mokshita werken goed voor je tweelingbabymeisjes. Beide namen beginnen met de klank “Mo” en eindigen met het vrouwelijke achtervoegsel “itha”. Mohitha betekent charmant of aantrekkelijk, en Mokshitha betekent iemand bevrijdt.

60. Mihira-Miran:

Als je gezegend bent met een tweeling, een meisje en een jongen, probeer dan Mihira en Miran. Mihira betekent zonlicht, wat afkomstig is van het Sanskrietwoord “Mihir”. Miran betekent koninklijk of prinselijk.

We hopen dat deze lijst met 60 populaire Simha Rashi-babynamen je naamgevingsuitdagingen heeft opgelost. Het kiezen van de juiste naam voor je baby is erg belangrijk, omdat je ze een identiteitsgevoel geeft dat voor altijd blijft bestaan. Naast dat ze goed klinken, hebben deze namen ook rijke betekenissen en symboliek die een blijvende indruk op anderen kunnen maken.

VRIJWARING: Het is belangrijk op te merken dat deze namen in verschillende landen, culturen en talen verschillende betekenissen kunnen hebben. Zorg er dus voor dat u de symboliek van een naam in uw lokale cultuur volledig begrijpt voordat u deze voor uw baby kiest. U moet niet vertrouwen op het materiaal in dit artikel, aangezien de informatie niet wordt ondersteund door uitgebreid onderzoek of deskundig advies.