Volgens de hindoeïstische astrologie bepalen de geboortetijd, datum en plaats iemands geboortester, zon en maanteken. Als je in astrologie gelooft en je kind liever nakshatra noemt, zal deze serie je helpen. Vandaag zullen we de Uttara Phalguni Nakshatra-babynamen zien voor die kinderen die onder deze ster zijn geboren.

Of u uw kind nu een moderne naam of een traditionele naam wilt geven; we hebben een lijst samengesteld met zinvolle, mooie, creatieve en schattige Uttara phalguni nakshatra-namen voor babyjongens en -meisjes die onder deze ster zijn geboren. Dit is de twaalfde in volgorde, zowel in de volgorde van sterren als in series waarin babynamen worden besproken volgens nakshatras.

uttara phalguni nakshatra namen

Uttara Phalguni Nakshatra en kenmerken:

Uttara phalguni nakshatra staat twaalfde in de volgorde van in totaal 27 sterrenbeelden, beïnvloed door Surya (zon). De nakshatra varieert van 26.40 in de Leo-dierenriem tot 10 in Maagd. De ster wordt gesymboliseerd door vier poten van het bed. Als je kleintje is geboren onder Uttara phalguni nakshatra, dan wordt er gezegd dat ze erg vriendelijk van aard zijn. De geborenen van Uttara phalguni nakshatra zijn aardig, genereus, zachtaardig, behulpzaam en vriendelijk. Ze zijn ambitieus en hebben een sterke wilskracht, zijn vastberaden en streven er altijd naar om hun doelen te bereiken.

Niet alleen dat, de Uttara phalguni nakshatra-geborenen staan ​​erom bekend altijd succesvol te zijn in hun inspanningen. Laten we nu doorgaan en de nieuwste namen voor Uttara phalguni nakshatra-geborenen hieronder verkennen.

Uttara Phalguni Nakshatra Beginletter/lettergreep voor babynamen:

De namen van Uttara nakshatra moeten beginnen met de volgende lettergrepen:.

Te, Ta, Taa, Pa, Paa, Pi, Pee, To

Namen voor Uttara Phalguni Nakshatra Borns 2020:

Daar gaan we; laten we beginnen en de mooiste Uthiram natchathiram-namen voor babyjongens en -meisjes verkennen.

Namen van babyjongens in Uttara Phalguni Nakshatra:

1. Paarak:

Paarak betekent aangenaam. De naam betekent ook reddend en bevrijdend. Dit is een van de zeldzame en unieke Uttara phalguni nakshatra-babynamen voor jongens.

2. Paaras:

Paaras is de moderne naam, wat gezond betekent. De naam wint tegenwoordig aan betekenis en is een vrij nieuwe keuze voor moderne ouders van vandaag.

3. Paarth:

Paarth is een andere naam van Arjun. De naam betekent ook als alternatief koning, prins. Het is een traditionele maar mooi klinkende naam voor een babyjongen.

4. Paatav:

Paatav betekent hakmes. Dit is een zeer zeldzame naam en is zowel betekenisvol als modern. Nog niet veel mensen kennen deze mannelijke namen van Uttara phalguni nakshatra.

5. Paavan:

Paavan of Paawan betekent vuur, heilig en puur. Dit is een veel voorkomende naam voor babyjongens in het afgelopen decennium, maar toch erg klassiek in zijn betekenis.

6. Padmanabh:

Padmanabh betekent iemand die lotus heeft. De naam is ook een alternatieve naam voor Heer Vishnu. Andere variaties met dezelfde naam zijn Padhmanabh, Padhmanabha en Padhmanabhan.

7. Paksjin:

Pakshin of Pakhshin betekent een gevleugelde baard. De Uttara phalguni nakshatra-namen voor een jongen zijn oorspronkelijk afgeleid van het woord pakhshi, wat in verschillende Indiase talen een vogel betekent.

8. Palash:

Palash is een volledig moderne naam voor een babyjongen. Het betekent groen. De andere betekenis van dezelfde babyjongensnamen voor Uttara phalguni nakshatra is het paard.

9. Pallav:

Pallav is een unieke en jeugdige naam voor een babyjongen. pallav betekent jonge scheuten en bladeren. De naam is ook een woord uit de muzikale terminologie.

10. Pankaj:

Pankaj is een zeer populaire Indiase naam, maar met een mooie en mooie betekenis. Het betekent lotusbloem. De naam is ook een andere naam voor Lord Brahma.

11. Pankit:

Pankit betekent Lijn. Dit is een zeer unieke en nieuwe moderne naam voor een babyjongen onder Uttara phalguni nakshatra.

12. Panvith:

Als u een traditionele naam wilt die toch mooi modern klinkt, kan Panvith ideaal zijn. Panvith is Lord Shiva.

13. Paragraaf:

Parag is al een populaire naam voor een Noord-Indiase babyjongen. De naam Parag betekent roem. Het betekent ook geurige en goede geur.

14. Paramesh:

De naam Paramesh is letterlijk afgeleid van de namen van Lord Shiva en Lord Vishnu. De Uttara phalguni nakshatra-namen voor een jongen betekenen God van de hele wereld.

15. Paranjay:

Paranjay vertaalt naar Varun, Lord of the Sea. Het is een mooie en betoverende babyjongensnaam voor Uttara phalguni nakshatra.

16. Parijat:

De naam parijat betekent een goddelijke boom in hindoeïstische mythologische teksten. Het is een hemelse bloem.

17. Parochie:

Parochie betekent een zoeker of iemand die iets zoekt. Dit is een zeer moderne en eigentijdse naam voor babyjongens.

18. Parithos:

Parithos betekent tevredenheid en verrukking. Dit is een veel voorkomende en bekende naam voor babyjongens, meestal in de Noord- en West-Indiase staten.

19. Parteek:

Parteek betekent een symbool. Dit is een zeer unieke en zeldzame naam voor een babyjongen die is afgeleid van de Hindi-taal.

20. Parvan:

Parvan betekent volle maan. Het is afgeleid van en afkomstig uit de Indiase talen en symboliseert ook gloed en geluk.

21. Pasupathi:

Pasupathi is een zeer traditionele babyjongensnaam van generaties samen. Toch is dit een klassieke naamkeuze. Pasupathi betekent Heer van alle dieren. Het is ook een andere naam voor Lord Shiva.

22. Pathik:

Pathik betekent een reiziger of een avonturier. De naam is een nieuwe en moderne naam met eigentijdse betekenissen en mooie connotaties. Het is afkomstig uit de Hindi-taal.

23. Piyush:

Piyush betekent nectar. Dit is weer een veel voorkomende naam voor babyjongens die vooral in Noord-India wordt gevonden.

24. Pavan:

Pavan of Pawan betekent bries, wind en lucht. Dit is een veel voorkomende en meestal gevonden naam in verschillende staten van India, waaronder Zuid-India.

25. Pavith:

Als je iets wilt met een schattige betekenis en mooie symboliek, kan dit goed zijn om te gaan. Pavith betekent liefde.

Uttara Phalguni Nakshatra meisjesnamen:

26. Paarthvi:

Paarthvi is een heel mooie meisjesnaam. Het is een veel voorkomende en nieuwe naam die steeds belangrijker wordt in Noord-India. Parthvi is een andere naam voor godin Lakshmi en Sita Devi. Het betekent ook Dochter van de Aarde.

27. Pavani:

Paavani of Paawani betekent iemand die waar en heilig is. Dit is een veel voorkomende meisjesnaam in verschillende staten van India, afgeleid van de Indiase talen.

28. Padmaja:

Padmaja is weer een traditionele en oude naam die al generaties lang populair is, maar toch is het een mooie en klassieke naam. Het betekent Godin Lakshmi, iemand die is geboren uit de Lotus.

29. Pankhuri:

Pankhuri is een heel mooie Noord-Indiase meisjesnaam. Het betekent bloemblaadjes van de bloemen. Dit zijn mooie Uttara phalguni nakshatra vrouwelijke namen.

30. Panvi:

Panvi betekent een godin. Dit is een zeer zeldzame en unieke naam voor een babymeisje, maar met een mooie en intense betekenis. Wat denk je?

31. Parameshwari:

Parameshwari of Parameswari betekent Godin Durga. De naam impliceert de opperste heerser van de aarde. Dit is een heel traditionele meisjesnaam.

32. Paravana:

Paravana is een heel nieuwe en unieke, verfrissende keuze voor een meisje in Uttara phalguni nakshatra. Het betekent licht. Het symboliseert ook hoop en gloed.

33. Pari:

Pari is een klassieke en voor altijd schattige naam, wat fee of engel betekent. Het is afgeleid van het Hindi-woord Pari. Deze vierletterige babymeisjesnamen voor Uttara phalguni nakshatra zijn best mooi met een mooie betekenis.

34. Parimala:

Parimala betekent in verschillende talen, waaronder Hindi, Sanskriet, Telugu en andere, geur. Dit is een mooie keuze in namen voor Uttara phalguni nakshatra babymeisje.

35. Parineetha:

Parineetha betekent een deskundige. Het betekent ook een compleet wezen, goed geïnformeerd en wijs. Dit is een klassieke en mooie meisjesnaam.

36. Parni:

Parni betekent lommerrijk. Dit is een moderne en nieuwe babynaam onder Uttara phalguni nakshatra. Dit is een van de unieke Uttara phalguni nakshatra-namen voor babymeisje.

37. Parel:

Parul betekent een mooi persoon. Het betekent ook praktisch, vriendelijk. Als alternatief is er ook een bloem vernoemd naar Parul. Dit is een mooie maar veel voorkomende babymeisjesnaam in veel delen van India.

38. Parvathi:

Parvathi is niemand minder dan de godin Parvathi Devi. Dit is een traditionele naam voor babymeisjes onder Uttara phalguni nakshatra.

39. Pavishka:

Pavishika of Pavishka betekent natuur. De naam is nieuw en modern met een unieke betekenis. Het is een zeldzame naam, ideaal voor moderne ouders die op zoek zijn naar een leuke nieuwe naam.

40. Padma Priya:

Padma Priya is een mooie en klassieke meisjesnaam. De naam Padma Priya is een liefhebber van de lotus.

41. Pavitra:

Pavithra is een veel voorkomende naam in verschillende staten, afgeleid van het woord Pavithra zelf. Het betekent puur.

42. Betaling:

Payal in de Hindi taal betekent een enkelbandje. Dit is een korte en schattige meisjesnaam Uttara phalguni nakshatra.

43. Pihu:

Als je nog een zeer korte en mooie meisjesnaam wilt, kan Pihu ideaal zijn. Pihu betekent een lief en uitstekend persoon.

44. Piramila:

Piramila betekent koningin van de hele wereld. Dit is een heel nieuwe en innovatieve Uttara phalguni nakshatra naam.

45. Piya:

Piya is geliefd. Dit is een veel voorkomende maar klassieke naamkeuze voor ouders van de afgelopen twee decennia. De naam is ook erg artistiek en poëtisch.

46. ​​Piyushi:

Piyushi betekent heilig water. De naam is de vrij traditionele maar toch moderne en unieke zeldzame naam voor babymeisjes in Uttara phalguni nakshatra.

47. Pavana:

Pavana betekent versheid en zuiverheid. Aan de andere kant betekent het ook heilig.

48. Parveen:

Parveen betekent een ster. Dit is een veel voorkomende meisjesnaam in verschillende staten van Noord-India.

49. Piyali:

Piyali is een mooie en schattig klinkende naam voor een babymeisje. Piyaali of Piyali betekent een boom. Dit is een mooie Uttara phalguni nakshatra Kanya rasi namen keuze voor meisjes.

50. Partha:

Parmitha of Parmita betekent wijsheid. Dit is een unieke en nieuwe naamkeuze onder de lijst met namen van babymeisjes voor Uttara phalguni nakshatra.

Unisex-namen voor Uttara Phalguni Nakshatra:

51. Parsha:

Parsha betekent vroom. Dit betekent ook heilig in de Perzische taal. Dit is een zeldzame en mooie babymeisjes- en jongensnaam voor Uttara phalguni nakshatra.

52. Pavi:

Pavi betekent puur. Dit kan worden genoemd voor zowel babymeisjes als jongens onder Uttara phalguni nakshatra.

53. Pavni:

Pavni kan een unisex-naam zijn, ideaal voor babyjongens en -meisjes. De naam Pavni betekent honing, waar en Heer.

54. Padma:

De Padma is een zeer bekende en bekende naam, ideaal voor zowel baby jongens als meisjes. Dit kan ook worden gebruikt als voorvoegsel voor een naam als voornaam. De Padma betekent lotus. Het betekent ook Godin Lakshmi.

55. Pahal:

Pahal betekent een begin. Het symboliseert ook initiatief en facet. Dit is een mooie moderne unisex-naam voor babymeisjes en jongens.

Tweeling Babynamen Keuzes voor Uttara Phalguni Nakshatra:

56. Piyasha – Piyusha:

Piyasha betekent liefde. Piyusha betekent Amrit, een drankje dat een persoon onsterfelijk kan maken. Beide zijn lieve en betekenisvolle tweelingnaamkeuzes voor babymeisjes

57. Pival- Pivari:

Pival betekent een boom. Pivari betekent de vrouw van Sukha. Als je een rijmende tweelingbabynaam wilt, kunnen deze goed zijn voor babymeisjes.

58. Paanik – paaraj:

Paanik betekent hand. Paarl daarentegen betekent goud. Het symboliseert ook een kostbaar, edelsteenachtig persoon. Dit zijn korte en schattige tweelingnaamkeuzes voor babyjongens.

59. Padmadhar-Padmajai:

Padmadhar betekent iemand die een lotusbloem vasthoudt. Padmajai is godin Lakshmi, iemand die is geboren uit Lotus. Dit zijn traditionele naamkeuzes voor baby-tweelingmeisjes voor Uttara phalguni nakshatra.

60. Pakhi – Paksha:

Pakhi betekent een vogel. Paksha betekent fasen van de maan. Dit zijn een mooie en schattige naam voor een babymeisje en een jongen voor een tweeling.

We hopen dat je deze lijst met babynamen van Uttara phalguni nakshatra nuttig vond. Ze zijn de perfecte balans tussen betekenisvolle, mooie, traditionele en moderne babynamen voor jongens en meisjes. Laat ons weten welke naam je leuk vond voor de kleine; we horen graag van je!

Vrijwaring:

Alle bovenstaande namen hebben hun betekenis per context en tijd. Deze betekenissen en symbolen kunnen veranderen afhankelijk van verschillende culturen, landen, regio’s en talen. We raden aan om eerst uitgebreid onderzoek te doen om de verschillende interpretaties van de naam te begrijpen.