Kokos is een universeel geliefde vrucht die ook wel een noot of een zaadje kan worden genoemd. Deze kokosnoot heeft niet alleen meerdere toepassingen, maar ook meerdere voordelen die hem zo populair maken. Hoewel de vrucht populair en vertrouwd is, zijn er nog steeds mythes over kokoswater voor baby’s, de voordelen en bijwerkingen ervan, dus laten we dieper ingaan en meer te weten komen over dit wonderwater.

kokoswater voor baby's

Voordelen van kokoswater voor baby’s:

1. Geneest verkoudheid en griep

Kokoswater heeft helende eigenschappen die helpen bij het genezen van verkoudheid, griep en koorts. Het kokoswater vernietigt alle mogelijke oorzaken van griep en bouwt de immuniteit weer op en herstelt de gezondheid van de kinderen.

2. Vernietigt maagwormen

Kokoswater helpt bij het wegspoelen van alle wormen die mogelijk in de maag van uw baby leven, waarvan er veel onzichtbaar zijn voor het blote oog maar problemen veroorzaken. Kokoswater helpt bij het gemakkelijk verwijderen van deze wormen.

3. Reinigt het lichaam

De voedingsstoffen in kokoswater helpen bij het reinigen van het lichaam van binnenuit. Kokoswater verwijdert alle soorten gifstoffen die in het lichaam aanwezig zijn, waardoor je lichaam lichter, frisser en actiever aanvoelt.

4. Behandelt alle soorten darmproblemen

Of het nu diarree, braken of gewoon lopende bewegingen is, kokoswater is de oplossing voor al deze veelvoorkomende darmproblemen. De regelmatige consumptie van kokoswater zal gemakkelijk gastro-intestinale problemen behandelen.

Bijwerkingen van het geven van kokoswater voor baby’s:

Kokoswater wordt beschouwd als wonderwater, het consumeren ervan heeft geen bijwerkingen voor iedereen, inclusief baby’s en volwassenen. Hoewel een ding dat in gedachten moet worden gehouden, het tijdstip is waarop je kokoswater aan baby’s begint te geven, aangezien het alleen wordt aanbevolen en aanbevolen door professionals om ze niets anders te geven dan alleen melk tot ze minstens 6 maanden oud zijn. Kokoswater voor peuters is dus volkomen veilig, maar voor zuigelingen zou het pas na de voorgestelde leeftijd moeten beginnen, omdat het lichaam het kokoswater niet kan verwerken.

Tips om kokoswater aan het kind te geven:

Kokoswater heeft een lekkere zoete smaak die niet te zoet is. Het water heeft ook geen overweldigende of weerzinwekkende geur waardoor de kinderen het kokoswater lekker vinden zoals het is.

  • Een kind kan het kokoswater één keer per dag consumeren als energiedrank.
  • Je kunt kokoswater in het deeg gebruiken om zoet smakende platte tarwebroden te maken.
  • Kokoswater kan samen met zoet smakende gerechten worden gekookt en gemakkelijk door kinderen worden geconsumeerd.

[ Bekijk meer: ​​Lekkere recepten voor kieskeurige peuters ]

Het juiste moment om kokoswater aan de baby te geven:

Artsen en voedingsdeskundigen stellen voor om baby’s na hun zesde geboortemaand alleen kokoswater te geven. Het enige dat baby’s tot die leeftijd zouden moeten consumeren, is alleen melk en niets anders, omdat het lichaam van een baby niet voldoende ontwikkeld is om iets anders dan melk te verwerken en te verteren.

Voedingswaarde van kokoswater voor baby’s:

Vragen naar de voedingswaarde van kokoswater is vergelijkbaar met het in twijfel trekken van een genie omdat ze het allemaal hebben. Noem maar op en kokoswater heeft die voedingsstof in overvloed. De aanwezigheid van deze voedingsstoffen helpt bij de behandeling van veel voorkomende ziekten; laten we eens kijken naar enkele van deze veelvoorkomende voedingsstoffen.

Kokoswater bevat 19 kcal energie en daarom is een glas kokoswater al een energieboost. Het bevat ook respectievelijk 2 g en 4 g calcium en vitamine C. Kokoswater bevat geen cholesterol en bevat 1 g ijzer en 6 g magnesium wat ons laat zien dat het goede voedingsstoffen bevat. Het bevat ook respectievelijk 105 mg, 0,2 g, 250 mg, 3,7 g en 0,7 g natrium, totaal vet, kalium, koolhydraten en eiwit.

Een veel voorkomende vrucht in veel regio’s van verschillende landen, de voordelen en het gebruik van kokosnoten maken het een vrucht waar iedereen van houdt. Hoewel het leren hoe dezelfde vrucht enorm kan profiteren voor jongeren, het een must-have maakt voor mensen van alle leeftijdsgroepen. Eén vrucht en meerdere toepassingen suggereren ook dat één consumptie veel voordelen kan hebben en de voedingswaarde maakt kokoswater voor kinderen een must-consumer voedselproduct.

Veelgestelde vragen en antwoorden:

1. Kan ik mijn baby kokoswater geven als het koud is? & Griep?

Ja, je kunt je baby kokoswater geven als het koud is & griep, omdat kokoswater helpt de gevallen immuniteit van de baby terug op te bouwen en de verkoudheid in een sneller tempo te genezen.

2. Wat is de aanbevolen hoeveelheid kokoswater om een ​​baby te geven??

Omdat baby’s een zeer kleine eetlust hebben, is het geschikt om ze een paar lepels kokoswater te geven. Hoewel het altijd raadzaam is om vooraf een arts te raadplegen.

3. Kan ik kokosnootstukjes aan een baby geven??

Kokosbrokjes kunnen niet aan de baby worden gegeven, maar alleen kokoswater, omdat het spijsverteringsstelsel van de baby pas een jaar oud is om vaste stoffen te verteren.