Балконната градина често е единственият ни естествен рай в градската джунгла. Дори ако имате много малки площи, трябва да внимавате, когато ги проектирате. На пръв поглед дизайнът на балкона с растения изглежда по -лесен от обичайния градински дизайн. Тук обаче имаме малко място и има много ключови стилистични въпроси, които трябва да се вземат предвид. В случай на по -голяма градина, можем да разпределим една зона за комфорт на живот и друга – за други цели. Все пак трябва да можете да комбинирате всичко на малкия балкон. Така че в този случай сме изправени пред малко по -сложни сложни проблеми и предизвикателства. Ето нашите съвети как да излезете успешно от тази ситуация!

Можете също така да засадите само една част от балкона!

Балконен градински парапет

Определете връзката между домашните и растителните елементи

Трябва ли балконската градина да остане уютна зона или трябва да използвате главно растения там? Или и двата аспекта трябва да бъдат представени еднакво? В зависимост от това коя опция избирате, ще трябва да използвате различни стратегии за проектиране и в двата случая.

Ако решите за домашния вариант, тогава първо трябва да разпределите мебелите според вашите нужди и вкус. Растенията трябва да завършат вашата концепция. Те обаче идват на първо място, когато искате да създадете буйна или кухненска градина. В този случай трябва да подредите мебелите между тях възможно най -практично и оптимално.

Балконското засаждане също може да внесе тропически усет със себе си

Балконна градина с висок контрастен ефект

Практическите въпроси за грижата за растенията

Растенията на балкона имат същите нужди като тези в по -голяма градина. В зависимост от вида, те трябва да са на слънце, на сянка или на частична сянка. Защитата от вятър и дъжд също е от голямо значение. Растенията все още трябва да бъдат внимателно оплодени и напоени. Изберете сортове, за които наистина се грижи добре при тези обстоятелства. Не забравяйте също, че растенията привличат различни насекоми. Можеш ли да се справиш?

Засаждането на балкони с ядливи растения е много модерно

Балконна градина с годни за консумация растения

Стилистичната препратка към интериорния дизайн

Балконската градина трябва да представлява разумно разширение на интериора от практична и стилистична гледна точка. Най -често служи като допълнителна зона за сядане. В много случаи функционалните повърхности са проектирани там и по този начин спестяват място в кухнята. По отношение на стила, можете да изберете концепция, която съответства на интериора. Или можете да постигнете ободряващ контраст. Във всички случаи обаче балконската градина трябва да изглежда като допълнение към интериора.

Какво ще кажете за малка акцентна стена с растения на балкона?

Балконна градина със скеле за растения

Направете справка с околната среда

Балконската градина неминуемо влияе на външния вид на сградата, в която живеете. Освен това цялото нещо изглежда по -хармонично, когато се позовава на него. Можете да създадете това по няколко начина. Например, дизайнът на балконската градина може да бъде в хармония с околната среда по отношение на цветове или форми. Винаги обмисляйте този аспект! Ако е необходимо, потърсете съвет от съседите си.

Растенията са акценти в този балконски дизайн

Балконна градина със сводести форми

И така, какво е важно в градината на балкона??

С балконската градина е важно да се насладите на повече близост до природата, повече комфорт и по -добро качество на живот чрез правилното засаждане. Можете да постигнете това с помощта на много растения. Разчитайте на собствените си чувства и запомнете колко време и усилия можете да инвестирате в това. И накрая, трябва да определите връзката между екстериора и интериора. Балконската градина може да се разглежда като ограничение: тя може да бъде течаща и да позволи на външната среда да има по-силен ефект върху интериора. Но може просто да ни предпази от външния свят и да ни предложи почивка от сивата атмосфера навън чрез буйни растения. Как бихте се почувствали най -комфортно? Надяваме се, че нашите конкретни примери също ще ви дадат конкретно вдъхновение за вашия балконски дизайн!

Сиво-зелена цветова палитра за модерен дизайн на балкон

Балконна градина с дърво и морава

С подходящите мебели и зелени растения можете да постигнете истинска дзен атмосфера на балкона

Балконна градина със средиземноморски елементи

Едно зелено растение може да преобрази дизайна на балкона

Балконна градина с мебели и декоративни растения

Друга стратегия за проектиране на балкони в селски стил

Балконна градина със самостоятелно изработени мебели

Сиво-зелената цветова палитра е идеална за големия град

Балконна градина с градски и градски характер

Балконна градина с много пешеходна зона

Балкон градина модерни и класически елементи

Балконна градинска ниша за сядане

Вертикална градина за дизайн на балкон! Винаги добра идея!

Балконна градина вертикална в сеялки

цветни акценти на градински балкон

контраст между зелена и сива балконска градина

няколко различни сеялки на балконска градина

Модерен, минималистичен, оживен – за мнозина идеалният дизайн на балкон с растения!

супер модерен външен вид на балконска градина