Първите лъчи на пролетното слънце събуждат необходимостта от чист въздух и почивка! Може би не сте планирали пътуване за това лято? Тогава имаме съвет за вас: Вместо това се насладете на топлите нощи и слънчевите уикенди на собствения си балкон! Красивият дизайн на балкона и правилната селекция от мебели, цветя и декорации могат да превърнат дори най-малкия балкон в истинска зона за добро усещане.

Ние ви даваме съвети, които ще ви дадат това празнично усещане на вашия собствен балкон!

усещане за почивка на балкон дизайн на балкона

Планиране на дизайна на балкона

Независимо дали имате голям или малко по -малък балкон, той може да бъде обзаведен практически и най -вече удобно. Основното е, разбира се, да изберете мебели и декорации според вашия вкус, така че да се чувствате напълно спокойни.

Понякога може да бъде полезно да измислите цветова схема преди да купите. От една страна, това улеснява избора, а от друга страна, можете да изберете подходящите продукти по целенасочен начин. Често предварително определена посока е важна, за да се постигне хармонична цялостна картина в крайна сметка.

идеи за обзавеждане на балкон дизайн на балкон дизайн на балкон

Практични и удобни мебели

Ако балконът ви не е твърде голям, трябва да разчитате на многофункционални мебели. Сгъваемите столове и маси са добър избор. Предлагат се в голямо разнообразие от дизайни и отговарят на всеки стил на живот. Практичното нещо: те могат да бъдат оставени настрана по всяко време. За да изглежда вашата малка лятна резиденция още по -просторна, препоръчваме мебели с място за съхранение. Те предлагат достатъчно място за сядане и можете да скриете възглавници или други прибори като саксии, почва или тор отдолу и да ги съхранявате безопасно. Романтиците сред вас могат да поставят малка люлка на верандата на балкона. По този начин придавате приказна нотка на външното си пространство и на всичкото отгоре гарантирате уютно сближаване.

Чувство на хол на балкона

Според проучване на Möbel24 собствениците на балкони разчитат на удобни външни мебели, които превръщат балкона в хол на открито. Порталът за сравнение съобщава: “От почти 1000 […] анкетирани собственици на балкони, повече от половината биха искали да инвестират във висококачествени градински мебели, изработени от полиратан”. Дори финият тик е далеч напред с 31%. Като цяло мебелите от дърво или с тъкан вид с меки външни възглавници в момента са на мода.

балконски растения балконски дизайн украсяват балкон

По -близо до природата

За да изглежда балконът ви още по -домашен и наистина релаксиращ, трябва преди всичко да имате красиви цветя и растения. Свежото зелено и приятният аромат ви приближават до природата. Използвайте парапета, за да окачите саксии с цъфнали цветя или да прикрепите висящи рафтове към стената на къщата. Особено креативно: поставете дървена стълба на стената! Стълбата се превръща в рафт за растения, декорации или пресни билки и винаги привлича вниманието. И още един съвет за избора на растения: Малките палмови дървета добавят нотка на екзотика и увеличават усещането за почивка.

Домашен текстил и защита от слънце

С любов поставен домашен текстил като възглавници, одеяла и килими придава на вашия балкон усещане за домашен уют. Те също така осигуряват цветни акценти и хармонична цялостна картина. Използвайте свежи и светли цветове, като сладолед – тенденцията за тази година. Те включват нежно синьо, пастелно жълто или ягодово розово. Внимавайте обаче да не използвате твърде много различни цветове, в края на краищата всичко трябва да е в хармония помежду си.

За да можете да се предпазите от силното лятно слънце и да се насладите на вашия малък балконски рай, трябва да осигурите подходяща слънцезащита. Елегантен чадър ви доближава още повече до усещането за почивка.

хамак балкон дизайн празник усещане на балкона

Още няколко съвета за спокоен дизайн на балкон

Ако обичате да се насладите на освежаващ коктейл вечер, практичната количка за сервиране е точно нещо за вас. Просто го поставете на балкона и го снабдете с любимите си напитки. Още няколко коктейлни чаши, кубчета лед от охлаждащото отделение и мини-бара са готови.

Хамакът може да бъде истински акцент на голям балкон. Ако не обичате особено люлките, препоръчваме уютен салон. Много модели имат меки възглавници, почти като дивана в хола. Можете да прочетете още идеи за това празнично усещане на балкона си тук.

идеи за декорация на балкон балкон балкон; бел

дизайн на балкон, който се чувства празник на вашия собствен балкон