Почистването на фуги е винаги нещо само за себе си. Мръсните стави не само изглеждат грозно, но и са добре дошли за шиене на пода за редица бактерии и гъбички. Разбира се, тук има и много химически агенти, които ще помогнат. Можете също така да получите електрически почистващ препарат за фуги или да поръчате професионални почистващи препарати, за да се отървете от досадните отлагания между плочките. Но е много по -умно и по -евтино първо да опитате по -прости средства. Вероятно вече имате повечето от тях у дома. Вижте тези 10 ефективни почистващи средства за фуги и опитайте този, който ви подхожда най -добре.

Сияйна чистота благодарение на прости почистващи препарати

почистващ препарат за баня

# 1 сода за хляб

Чудесната лечебна сода също помага тук, както и чистата сода или бакпулверът. Просто смесете праха с хладка вода в съотношение 3: 1 и нанесете сместа върху замърсената фугираща смес. След това изплакнете или избършете фугиращата смес за около 10-15 минути.

Внимавайте със силиконовите фуги!

В този случай е по -добре вместо това да вземете вода от Javel от аптеката.

Също така трябва да бъдете внимателни с мрамор и Ко със сода за хляб и сода, защото агентът ще отнеме блясъка на вашите плочки.

Допълнителен съвет: Оцетът и лимонът са доста неподходящи като почистващи препарати, тъй като тези средства съдържат киселина, която не е добра за цимента във фугиращата смес, но може да го направи порест..

Ако имате чувствителна кожа, най -добре е да използвате гумени ръкавици

домашно лекарство като почистващ препарат за разтворители, сода

# 2 измиване на мляко

Активното вещество тук е абразивен калциев карбонат. Освен механично почистване, това означава и химическо почистване. Емулсията всъщност е класика, когато става въпрос за замърсявания в банята или в кухнята. Просто следвайте инструкциите на опаковката.

# 3 Традиционна паста за зъби

Калциевият карбонат също играе важна роля като почистващ препарат за фугиращи смеси в случай на конвенционална паста за зъби. Нанесете пастата за зъби върху фугиращата смес и оставете за около 1 час. След това просто изтрийте останалата мръсотия с кърпа, напоена със сода за хляб.

За това ще ви помогне и използваната четка за зъби

Домашни средства със сода като почистващ препарат за фуги

# 4 биеща тебешир

Можете да получите този прахообразен продукт в магазина за хардуер. Това е много евтино и относително екологично. Белата креда може да се нанесе и върху фугите на плочките с четка за зъби и след кратко време да се изтрие с влажна кърпа. завършен!

Разбира се, силно се препоръчват и специални четки за фуги

Почистена четка за сода

# 5 лакочистител

Най -доброто нещо, което трябва да направите, е да използвате такъв, който има ацетон, защото това вещество, заедно с етилацетат, бутилацетат, изопропанол, гликол и т.н., не само атакува замърсяванията в ставите, но и унищожава плесента. Нанесете с памучни тампони, след това избършете с влажна кърпа.

# 6 препарат за изплакване

Обикновено използвате препарата за изплакване в съдомиялната машина. Но този агент е и отлично средство за почистване на фуги, особено в банята. Тъй като препаратът за изплакване перфектно премахва и варовиковите отлагания.

Можете да използвате обикновена гъба за това

Идеи за по -чисти гъбички

# 7 амоняк

Известен също като амонячна вода, този продукт може да се купи от аптеката без рецепта. Изсипете малко от течността в малка купа и изтъркайте фугиращата смес с четка за зъби, като я потапяте редовно в разтвора на амоняк.

# 8 водороден пероксид

Тази тъкан е силен дезинфектант и избелващ агент, който може да се използва за много упорити замърсявания и мухъл. Може дори да се използва успешно върху стени и други части на къщата. Най -добре е веществото да се използва в 3 % концентрация. Това се предлага във всяка аптека за малко пари.

Водородният пероксид също премахва упорити петна

водороден пероксид като препарат за почистване на фуги

# 9 паропречиствател

С такова устройство можете да постигнете оптимални резултати дори при най -упоритите замърсявания. Ето как можете да почистите фугите си напълно без химикали, старателно и много ефективно.

Устройството е идеално за вътрешно и външно ползване

шайба под налягане като почистващ препарат за фуги

# 10 гумичка за мръсотия

Понякога наричан чудо-гъба, този продукт се използва като универсален почистващ препарат за механично почистване у дома. Можете да го получите за малко пари в супермаркета или в аптеката.

Гумите за замърсяване много приличат на традиционни гъби

Почистващ гъбички естествени средства

Допълнителният трик със свещта

Това всъщност не е домашно лекарство, което действа като почистващо средство за фуги, а по -скоро малък трик, за да се предотврати навлизането на мръсотия и мухъл в разтвора. Леко боядисайте фугиращата смес за плочки с конвенционална бяла свещ. И това е всичко! По този начин върху ставите се образува невидим защитен филм. Мръсотията и водата се изтъркват от нея. Това означава, че фугите на плочките ви остават по-дълго без замърсявания.

Заключение:

В случай на замърсени фуги на плочки, често си струва първо да действате без химическия клуб. Много ефективни продукти са много подходящи като почистващи средства за фуги и вероятно вече ще имате повечето от тях в шкафа си за лекарства или в кухненския шкаф. Но понякога се случва, че фугиращата смес наистина трябва да бъде заменена. След това се използват определени скрепери за фуги и специални инструменти за пълно обновяване на хоросана. Изчислете правилно степента на замърсяване на фугите на плочките и вземете подходящия почистващ препарат за фуги!

Редакционният екип на Freshideen ви пожелава щастлива работа!

Домашно средство за почистване на фуги сода

Средство за почистване на фугираща смес