добре проектиран дизайн на стена за баня зелен шкаф за измиване на стена

6 съвета за добре проектирана баня

Съществена част от дизайна е как смесваме обекти с различни размери, тегло, пропорции и шарки заедно. Архитектите използват обхвата, за да създадат интерес и баланс. Вижте шестте бани по -долу и продължете да четете нашите коментари.

Използвайте подобни форми с различни размери

Добре проектирана баня кръгло стенно огледало, кърпи, мивка

Подобни форми – например правоъгълници и квадрати или кръгове и шестоъгълници – в различни размери са интересни и умело движат окото в стаята.

За разлика от повечето бани, където квадратните и квадратните плочки са типични, тази баня има кръгли елементи – шестоъгълни плочки, кръгли огледала и кръгли постелки за баня. Така че имате забавна и минималистична среда.

Белите шестоъгълни плочки по стените, пода и суетата правят стаята да изглежда по -голяма и по -светла.

Играйте с материал

добре проектирани плочки за баня тъмно сив дизайн на стени

Изборът на основен материал за цветовата схема на вашата баня хармонизира елементите в приятен вид.

Ето един добър пример за прилагане на основен материал за усещане за спокойствие. Големите плочки 30 на 60 см намаляват броя на фугиращите линии и стаята изглежда се разширява. Простотата на един материал прави присъствието на произведението на изкуството в стаята – сребърната волска глава – наистина впечатляващо.

Използвайте различни размери и форми на материали и мебели

добре проектиран шкаф за плочки за баня класическа вана

Трансформацията между размерите на мебелите и материалите свързва отделните части на помещението по различни начини.

В тази класическа баня има много примери за мащаб. Размерът се променя от пода до тавана, с плетени плочки на пода, средните плочки на метрото за ламперията и голямата стена от суха облицовка до тавана.

Дизайнът на прозореца се свързва с под от ракита с плочки чрез модел и пропорции. И тъй като таванът е много висок, високият дървен скрин е на правилното място до ваната – той свързва стаята от пода до тавана.

Изградете колекции

добре проектирана баня червено бяло синьо цветове комбинирани стенни лампи

Групираните обекти със същата степен внасят ритъм и разнообразие. Не забравяйте връзката между апликацията и суетата в банята.

Тъй като огледалото на масата и масата са с еднаква ширина, аплиците трябва да имат една и съща ширина. Вместо голямо хоризонтално осветление, дизайнерът използва колекция от три стенни аплици над огледалото, така че ритъмът и силата на числото три са там.

Когато работите с един материал, използвате различни размери

добре проектирана баня дървена вана мивка рустик

Дървените дъски на пода и стената в тази прекрасна баня с щанд са с един размер, дъските на суетната стена са по -тесни, а таванските дъски между гредите са още по -различни.

Използването на един и същ материал в различни размери – трик с размери – направи тази баня просто красива.

Използвайте контрастни форми

добре проектирани плочки за баня черна вана душ кабина

Понякога използването на една и съща форма може да донесе хармония, а понякога използването на различни форми може да създаде добър контраст.

В тази креативна баня малките бели подови плочки контрастират с лъскави черни керамични стенни плочки с размери 10 на 10 см. Стенописът може да впечатли в черно -бялата палитра.

Ще се радваме да видим и вашите резултати от мащабния трик. Изпратете снимките си като коментар по -долу

добре проектиран баня плочки вана огледало стена миене шкаф

Ултрамодерен дизайн на баня

Добре проектирани нюанси на плочки за баня на кафява стена с рафт за душ кабина    Сива цветова схема в банята    добре проектиран мивка за баня лъскав стенен модулен шкаф