Според статистиката през 2014 г. в германските домакинства са се случили 3,15 милиона произшествия с наранявания. Това означава, че около три пъти повече злополуки се случват насаме, отколкото на работното място. Децата са особено изложени на риск, тъй като осъзнаването им за опасностите не е силно изразено през първите няколко години от живота. Затова родителите с деца трябва да обърнат внимание на сигурността на домакинството. Банята е особен източник на опасност. Но само няколко прости предпазни мерки могат да помогнат тази зона да стане безопасна зона, в която бебетата и малките деца също могат да процъфтяват.

Домакинствата са особено опасни за децата

На възраст между 6 и 12 месеца бебетата започват да пълзят, за да изследват заобикалящата ги среда и да се подготвят за ходене, като се дърпат върху мебели и други предмети. Проучването включва и всичко "разбирам" и слагат всякакви предмети в устата си. По този начин те автоматично се излагат на опасност. До 6 -годишна възраст те не могат да преценят точно риска от нараняване, поради което родителите трябва да ги държат под око по принцип. Но можете да защитите децата с прости мерки и те могат да го направят внимателно да ви запозная с източниците на опасност в ежедневието.

Независимо дали става дума за апартамент или къща – семействата с деца трябва да започнат с избора на стаи Пространство и фактори за безопасност за вашето потомство уважение, мислете високо. Най -големите опасности дебнат в стаите с чекмеджета, контакти, остри ръбове, стръмни стълби и гладки подове. Съществува и риск от злополуки поради отравяне и химически изгаряния, ако децата имат достъп до домакински химикали. Родителите обаче могат да се противопоставят на това сравнително лесно вземете първите спешни предпазни мерки – Например, обезопасете отворените контакти с пластмасова защита, заключете почистващи препарати и дръжте номерата за спешни случаи ясно видими близо до телефона.

Как да направим банята защитена от деца

Банята е особено чувствителна зона, тъй като там често сте дори по -малко защитени поради липсата на дрехи. Освен това електронните устройства в банята представляват особена опасност, тъй като източниците на вода могат лесно да доведат до токови удари. Затова нанесете в банята специални защитени зони. Следователно обзавеждането на банята също изисква повишена осведоменост за безопасността. Но дори водата, продуктите за грижа и козметиката могат да застрашат здравето на децата. На първо място, родителите никога не трябва да откъсват поглед от бебетата и малките деца в банята, защото бебетата и малките деца могат да се удавят във ваната, дори ако нивото на водата е ниско; Влагата и гладките повърхности създават риск от падане. Когато купувате душ душ, например, човек трябва да се увери, че има такъв Модел с достатъчно голяма стояща площ да се интегрира в банята, която е покрита с нехлъзгаща се постелка. Това предотвратява падане върху хлъзгави повърхности.

Веднага щом децата станат достатъчно големи, за да стигнат до крановете, се препоръчва и термостат, който регулира максималната температура на водата. Това предотвратява случайното изгаряне на детето при посягане към чешмата. Ароматните, цветни продукти за грижа или почистващи препарати често правят децата любопитни. За да не ги поставяте в устата си и да ги поглъщате, те трябва да се съхраняват в заключващи се шкафове. Електрическите устройства обикновено не трябва да се съхраняват в близост до водни места, като мивки или вани. Когато не се използват, те трябва да бъдат изключени и също така да се държат далеч от деца, за да се избегне риск от токов удар. С тези прости методи родителите могат да осигурят хармонична и безопасна среда за къпане, в която те и техните деца да се чувстват добре за дълго време.

Права на изображението: Flickr Къпя се Майкъл Зейзинг CC BY 2.0 Някои права са запазени