дизайн на баня с плочки орехови дървени шкафове овални огледала

Дизайн на баня с плочки: правилното полагане на плочки около суетата

Плочките около новата суета или шкафовете пречат на водата да тече в къщата. И когато плочките се поставят широко около суетата, стаята изглежда по -голяма.

Тъй като сутиените стават все по -популярни в декора на банята, важно е да се разберат предимствата и недостатъците на облицовката.

Разгледайте как суетата и подовите плочки са комбинирани в тези бани и научете какво да поискате от вашия доставчик на услуги.

Като начало трябва да се уверите, че подът е идеално равен. Може да бъде наистина трудно да се изравни такава суета след полагане на плочките. Ако вашата суета е изработена по поръчка, поръчайте регулируеми крака според височината им, така че масата да е идеално равна.

Забележка: помислете дали можете напълно да пропуснете краката и да монтирате суетата директно върху стената. Регулирането на четири крака е много по -лесно от изравняването на осем крака.

Успокояващ тюркоаз и мрамор

дизайн на баня с плочка стол от ковано желязо

Ако подът в банята е малко странен и искате да си спестите неприятностите при изравняването му, една малка четвърт пръчка визуално ще елиминира проблема. Това също така предпазва умивалника от повреда от вода.

Забележка: Ако планирате четвърт прът, изградете суетата на около 3 мм отдолу, така че само четвъртният прът да докосва пода. В случай на изтичане на вода, четвъртният прът ще поеме щетите. Много по -лесно и по -евтино е да го смените вместо целия умивалник.

Тази мивка има по -високи крака и допълнително място за краката

Дизайн на баня с мраморна повърхност с неутрален цвят

Традиционните шкафове за банята и кухнята често имат по -малко място за краката (малкото пространство под последното чекмедже). Ако искате да застанете по-близо до умивалника и да се наведете към огледалото, свободно стоящата мивка с допълнителна височина на крака е добра идея.

Забележка: Ако инсталирате лъчисто подово отопление, трябва да го монтирате върху цялата повърхност, така че краката ви да са винаги топли. Ето защо препоръчваме кабелни отоплителни системи, които ви позволяват да контролирате по -добре разположението на отоплението.

Ако харесвате открити пространства, плаващата суета би направила стаята да изглежда по -голяма.

Понякога мивката трябва да бъде извадена поради подово отопление

дизайн на баня с плочки стъклени врати от благородно дърво

Плочките под суета запечатват всякакви празнини, които биха могли да натрупат вода и да повредят конструкцията на къщата, особено ако са инсталирани неправилно.

Безкрайна перспектива със стенно огледало – от Дизайн на Casa Verde

дизайн на баня със сиви и бели плочки със стенно огледало

В по -голяма баня цената на облицовката може да бъде определящ фактор за това дали да поставите плочки под суетата или не. Обикновено поръчвате резерв от 10% за бани. За по-големи пространства обаче е достатъчен резерв от 5%, можете да използвате секциите под умивалника. Така че можете да използвате предимствата без допълнителни разходи.

Забележка: Ако вашите плочки са изключително скъпи, помислете за по -евтини, подобни плочки под суетата. Никой не забелязва.

Оттенък, текстури и светлина – топло и слънчево

дизайн на баня с плочки слънчево с много светлина

По -големите умивалници с плътен плот като този на снимката са много тежки за пода с плочки

дизайн на баня с плочки модерно стенно изкуство

Когато постигнете такъв вид и стил, обсъдете го предварително с вашия изпълнител, за да могат те да подготвят пода за такава инсталация.

Забележка: Искате ли да знаете дали вашият под е достатъчно здрав? Просто тествайте с чаша вода, преди да поставите плочките. Поставете го на различни места и се разходете. Ако водата се излее в даден момент, подът ще се движи твърде много и няма да е подходящ за по -тежка суета.

Светлината под суетата е страхотен нощен елемент и внася още един слой светлина в стаята. Някои плочки са достатъчно лъскави, за да действат като огледало под суетата, но ги почиствайте редовно.

Забележка: За по -равномерно осветление насочете светлината към стената, а не директно надолу. Не е толкова ярко, но е много равномерно.

дизайн на баня с плочки правоъгълно огледало с дълга стена жълта рамка