Сигурен съм, че споделяте нашето мнение, че съвременният живот е твърде динамичен и че всичко се развива и променя много бързо. В същото време нашите желания, нужди и идеи. Съвременните хора сега имат съвсем нови изисквания към хигиената си и във връзка с това към собствената си баня. Това представлява специално помещение в четирите стени, в което не само се влиза и се използва сутрин и вечер за лична хигиена. Банята вече е място за отдих и трябва да предлага релакс и комфорт в едно. Новите предизвикателства оживиха и новия дизайн на банята. Например години наред плочките с дървесен вид са били особено популярни там, защото са в крак с най -новите тенденции в дизайна на стаите. Дървото сега се използва широко в банята, но оставя някои въпроси без отговор.

От известно време дървото решително се премества обратно в банята

Дървена баня много модерни плочки дъждовен душ зелени растения по стената

Дървото всъщност не е ново явление в интериорния дизайн в банята, защото все още се използва като популярен материал в мокри помещения в древни времена. Тази тенденция се развива допълнително и намира своя разцвет през Възраждането. В по -модерни времена финландските сауни и спа центрове навлязоха на мода, където дървото се използва в изобилие в банята.

Няма съмнение, че е естетичен, но доколко е практично използването на дървото в банята е това, което искаме да обясним в тази статия. Останете на линия, за да научите малко повече за това.

 Дървото в банята е модерно – така внасяте повече топлина в модерната баня!

Дърво в банята, модерен умивалник, много нови възможности за дизайн, огледало за саксия

  • Можете да използвате дърво в банята без колебание

Много собственици смятат, че много дърво в банята води до растеж на мухъл. Ако мислите така, грешите. Дървото и водата се разбират добре и това се доказва от дървените мебели в кухнята, дървената облицовка по фасадите на къщата, дървените прозорци и врати и много други. Въпросът дали би било практично да използвате дърво в банята обаче е напълно оправдан, тъй като дървената повърхност не трябва да влиза в пряк контакт с водата. От съществено значение е също така да изберете правилния вид дърво и да го поддържате редовно.

От практическа гледна точка дървото е повече от подходящо в банята.

Дървото се използва широко в банята и се създават нови дизайни за баня

Добре известно е, че отделните видове дървесина се различават значително един от друг в зависимост от тяхната степен на твърдост, зърно, цвят и дълголетие. Някои са по -чувствителни от други, когато става въпрос за влажност на околната среда. Експертите говорят за така нареченото „тихо дърво“. Това се отнася до онези видове дървесина, които могат да се справят добре с промените във влажността. В повечето случаи те са устойчиви на съдържанието на киселина, съдържащо се в почистващите препарати за баня. Такива видове дървесина са например махагон, бук, смърч, клен, бор, орех, череша, ясен, тик, дуглаз и лиственица. Ако планирате ремонт на баня и бихте искали по -широко използване на дърво в банята, тогава спешно ви съветваме да изберете един от изброените по -горе видове дървесина. Забравете за растежа на мухъл, защото с такова дърво гарантирано нямате проблеми в банята.

 Всеки, който използва “спокойно” дърво в банята, по принцип не може да има проблеми с него.

Тихо дърво в банята, широко използване на правилния тип дърво, много зелено на заден план

След това идва логичният въпрос: къде дървесината се използва най -често в банята? Бихме казали, че дървеният под в банята е абсолютен акцент и е малко вероятно скоро да излезе от мода. Умивалникът или легенът от дърво също изглеждат привличащи вниманието и внасят естествен усет в стаята. В специализираните магазини, но и онлайн, със сигурност ще намерите много такива модели, които най-добре отговарят на вашите нужди и изисквания. Има дори фантастични вани, изработени от дърво или изкуствена реплика. Тези модели обаче изглеждат много модерни и не оставят нищо да се желае.

 Растенията от дърво и баня правят тази бетонна баня по -уютна.

Дървените растения за баня правят бетонната баня уютна

Можете също така да покриете цяла стена в банята с дърво, придавайки на цялата стая супер уютен вид. От естетическа гледна точка това е наистина уникално, но трябва да осигурите задна вентилация преди процеса на облицовка на стената с дърво, така че да няма проблемни зони. В този случай ви съветваме да се консултирате с професионалист и да ги накарате да обличат стените с дърво. Тогава можете да сте сигурни, че това ще бъде овладяно професионално.

Дървената облицовка на стени е в абсолютна визуална хармония с дървения под, но в контраст с бетона.

Облицовка на дървени стени в банята в хармония с дървения под за разлика от бетона

  • Правилната грижа за дървото в банята е на дневен ред!

Не на последно място искаме да разгледаме един важен въпрос, който е тясно свързан с използването на дърво в банята, а именно правилната грижа! Това всъщност не е толкова сложно, колкото си мислите. Поддържането на дърва в банята не е нито отнемащо време, нито трудоемко. Всичко, което трябва да направите, е да избършете дървените повърхности с влажна кърпа и да ги натриете с твърдо олио за измиване два до три пъти годишно. Това е напълно достатъчно за редовната грижа за дървесината. Втриването в масло предотвратява набъбването на дървото от водата. По този начин вие също не давате шанс на водни петна или отлагания от варовик и мръсотия. Благодарение на лесната, но необходима поддръжка, можете да продължите да се наслаждавате на уютна и топла вана.

 Тази баня в минималистичен стил излъчва много топлина благодарение на широкото използване на дърво.

Баня в минималистичен стил дърво в банята много светлина

Последен съвет: Боядисването на дърво в банята не се препоръчва!

Следвайте нашите съвети за широко използване на дърво в банята и внесете естествен усет в тази така наречена мокра стая. Със сигурност ще се забавлявате много под душа и къпането. Редакционният екип на Freshideen ви пожелава същото!

 В нашата галерия със снимки можете да се възхитите на други страхотни идеи за баня с дърво.

Много дървесина в банята зелено растение огледало красив дизайн на банята

 Банята може да бъде и безпроблемно продължение на спалнята.

Дървото в банята безпроблемно разширение на спалнята

Снимка 3: Ето как изглежда банята в селски стил, където е използвано много дърво.

Дърво в банята в селски стил

 Модерна баня на тавана – страхотни дизайнерски идеи!

Дърво в банята на тавана много страхотни дизайнерски идеи

Естествените материали трябва да бъдат първият ви избор в банята.

Дърво в банята Каменни антрацитни плочки Естествени материали първи избор

Бетонът и дървото вървят добре заедно в банята.

Бетонът и дървото вървят добре заедно в банята

Много модерен и прост дизайн на банята

Дървото в банята е много модерно и опростено за баня

Стайните растения в банята почистват въздуха.

Дървесина в банята Стайните растения правят въздуха в помещенията чист

 Дърво в банята – семпъл дизайн, страхотно визуално въздействие.

Дърво в банята прост дизайн страхотно визуално въздействие дървен шкаф дървен под

Дърво в банята Дървена маса за вода Откройте в банята контрастни сиви бетонни плочки

Дърво в банята дървена маса за вода

Дървена мивка контрастира със сивите бетонни плочки

Дървен умивалник

 Дървото в банята е абсолютен акцент в сиво-черни плочки, бетонен вид

Дървото в банята е абсолютен акцент в сиво-черни плочки, бетонен вид

прост дизайн много привлекателен Дървото в банята излъчва топлина

Дърво в банята