Банята несъмнено е една от най -важните стаи в нашия дом. Никой не може да отрече това! Освен в спалнята, дните ни започват и завършват точно в банята. Освен това много хора се чувстват най -креативни в тишината и уединението, които ни предлага банята. Всъщност ние прекарваме около 1,5-2 години от живота си в тази стая. Така че, когато се гримираме, правим си косите, бръснем се, повтаряме реч или просто се гледаме пред голямото огледало, осветлението определено трябва да е правилно. В противен случай нашите усилия просто няма да дадат желаните крайни резултати. Когато става въпрос за грим, правилното осветление, разбира се, е особено важно. В следващите няколко реда бихме искали да разгледаме по -отблизо темата за лампите за баня и да ви дадем ценни съвети за всички аспекти на закупуването на такова осветление.

Лампи за баня - ръководство за закупуване на всичко, свързано с осветлението на модерни мебели за огледала

Лампи за баня като част от модерно съоръжение

Много професионални интериорни декоратори и дизайнери вярват, че декорът на банята може да диктува декора на останалата част от дома. Също така е доста лесно да се разбере защо е така. В крайна сметка при ремонта строителните работи обикновено започват с банята.

В сравнение с другите стаи, обзавеждането му несъмнено е и най -скъпото. Докато малките компромиси могат да бъдат направени по отношение на цена и качество в хола, например, не трябва дори да мислите за тях в банята. Защото никой наистина не иска да има опит с каквито и да било щети от вода.

Следователно изборът на лампи за баня е много по-важен, отколкото си представят много собственици. Те не само ни помагат да изглеждаме добре поддържани и да се чувстваме уверени чрез Таг. Те също до голяма степен определят стила на останалата част от осветлението във всеки дом.

Лампи за баня - ръководство за закупуване на всичко, свързано с осветлението на модерни огледални идеи

Лампи за баня – интензивност, дизайн и др

Осветлението може напълно да промени облика на вашата баня. Стаята може да бъде както място за отдих и почивка, така и място за събуждане и освежаване. Всичко зависи от интензитета, цвета и посоката на светлината. Важно е да можете да наемете и трите.

Например, ако нанасяте грим или сменяте дрехите си, препоръчително е да го направите на светлина, симулираща дневна светлина. Когато се подготвяте за работа или университет сутрин, задайте интензитета на светлината на около 4000-5000 Kelvin. Тази студена цветна температура перфектно симулира дневна светлина. Ако обаче излизате вечер, по-ниска интензивност на светлината и по-топла цветова температура от 2200-3000 келвина биха били по-подходящи. Тази светлина е идеална и за релакс.

Винаги помнете, че използването на прекалено силни или твърде слаби лампи за баня може да създаде грозни сенки. Затова е по -добре да използвате повече от една лампа и да ги позиционирате така, че светлината да не хвърля остри линии и сенки върху лицето ви.

Също така, винаги избирайте LED светлини за баня. През 21 век това е от само себе си. Те са енергоспестяващи, издръжливи, устойчиви на влага, не се нагряват дори след дълъг период на експлоатация и са екологично чисти. Освен това само LED лампи са съвместими с устройства за интелигентен дом. Само те също предлагат опции за промяна на интензитета на светлината и цветовете.

Лампи за баня - ръководство за закупуване всичко за осветление на модерни и класически светлини

Дизайн и естетика

Що се отнася до дизайна, много е важно да изберете онези лампи за баня, които харесвате. Те, разбира се, трябва да допълват перфектно вашия съществуващ или планиран интериор. Както бе споменато по -рано, добра идея е да имате повече от една или две лампи в банята. Ето защо вашите светлини не трябва да бъдат твърде обемни или декоративни. Лампите за баня не трябва нито да отвличат вниманието от останалата част от декорацията, нито да бъдат трудни за почистване.

В тази връзка препоръчваме да го направите за вашата баня Купете LED вградени прожектори. Докато вградените светлини често бяха пренебрегвани преди няколко години поради сложната им инсталация, днес ситуацията е малко по-различна. Вградените LED прожектори вече са много по -лесни за настройка и далеч не са подходящи само за басейни или магазини. Те също така спестяват много място, което ги прави идеални за по-малка баня. Като допълнителен плюс, вградените прожектори естествено предлагат и всички други предимства на другите LED светлини.

Лампи за баня - ръководство за закупуване на всичко свързано с осветление, вградени светлини, тоалетна за баня

Лампите за баня са съществена част от обзавеждането и декорацията на тази стая. Но не всички светлини са еднакво добри. Съвременните модели като LED вградени прожектори допринасят за естетиката и улесняват вашата сутрешна и вечерна рутина.

Лампи за баня - ръководство за закупуване на всичко свързано с осветяване на черно -бяла светлина за баня