Обикновено в банята има много малко място. Следователно ремонтирането, обновяването или цялостното обновяване на банята винаги е шедьовър. За да приложите добър план за баня, имате нужда не само от квалифицирани майстори, но и от необходимата промяна. За да не се увеличават разходите, важно е да планирате внимателно предварително. Една точка винаги е от съществено значение, дори и в най -малката баня: място за съхранение. Банята вече не е просто функционална. Съвременните бани са оазиси за благополучие. Перфектната атмосфера в банята изисква не само практично обзавеждане, мебели за баня и аксесоари също играят важна роля, като красиви материали, уютни кърпи или топла светлина.

обзавеждане на банята

Илюстрация 1: Когато планирате банята, е важно да планирате достатъчно място за съхранение и опции за тезгяха, така че продуктите за грижа, аксесоарите и кърпите да не лежат само в банята.

Мебели за баня за вашия личен уелнес храм

Днес модерната баня е нещо повече от място за лична грижа за тялото. Това е и място за почивка и релаксация. Душът с душ за дъжд или джакузи, шикозен обков на свободно стоящата вана или огледален шкаф ви канят в програмата за красота. Това превръща ежедневната програма за грижа за тялото в уелнес ритуал. Банята може да се превърне в частен спа център с мебели за баня и подходящи аксесоари. Шикозните пуфове от водоустойчив материал като рафтове, малки табуретки и скринове от дърво създават топла атмосфера. Обзавеждане за баня изработени от дърво в естествени тонове подобряват уютния ефект. Малките кошници са подходящи, така че да няма хаос с многото различни продукти за грижа. Връзките за коса, кремчетата, маските за коса и гребените могат лесно да се прибират.

обзавеждане за баня

Илюстрация 2: „Плаващите“ мебели за баня, които са извън пода, придават на банята въздушна атмосфера. Също така улеснява почистването на пода мокър.

Мебелите за баня за повече място за съхранение правят банята по -практична

Много бани нямат място за съхранение. Инсталирането на стенни шкафове или аксесоари за баня не винаги е толкова лесно в напълно облицовани с плочки бани, защото пробиването на плочки има своите клопки. В допълнение, това може да доведе до проблеми с наемодателя в апартаменти под наем, ако Плочки има дупки в края. Има идеи за място за съхранение и евтини мебели за баня, за които никой не трябва да пробива дупки. Има опции за залепване, които могат да бъдат премахнати по -късно без следа и все още се държат много добре.

Малките ролкови контейнери са евтини мебели за баня, които могат да се използват не само като място за съхранение, но и като места за сядане. Често липсва и място за съхранение в душа. Има висящи кошници като решение, което може да се окачи на душ преградата или да се намери на смесителя – също без да се пробиват дупки в плочките. Има и стилни самозалепващи аксесоари за зоната за миене, като например държачи за сешоар и кърпи, дозатори за сапун и рафтове.

елегантно обзавеждане за баня

Подово покритие – важна тема в планирането на банята

В банята подовата настилка, подобно на мебелите за баня, трябва да отговаря на специални изисквания. Влажността там е особено висока, във въздуха има постоянна водна пара и в случай на случайни малки аварии вода на душ или вана излиза на пода. Класиката в банята са плочките. Но съвременните подови настилки отварят много повече възможности за индивидуален дизайн на баня, като корк, винил, ламинат или каменен килим.

обзавеждане за баня настилка килим за баня

Цветен, топъл и пухкав килим за баня може да бъде привлекателен за окото. В същото време осигурява и по-голяма стабилност на частично мокрия под на банята благодарение на нехлъзгащо покритие на гърба. Красивият килим за баня прави банята завършена. Той разпространява домашна атмосфера и осигурява топли крака.

Фигура 1: Pixabay © сенчести огнени изкуства (CC0 Public Domain) Фигура 2: Pixabay © PIX1861 (CC0 обществено достояние)

     идеи за декорация на малка баня