Всеки има свои индивидуални идеи за това как трябва да изглежда мечтаната баня. Изборът е голям и не само функционалните аспекти трябва да се вземат предвид при планирането, но и дизайна на стената и пода, защото креативността е на дневен ред. Само ако банята е привлекателна и отразява индивидуалността, тя се превръща в място за почивка и релакс за собственика.

Перфектният стил за малката баня

Що се отнася до банята, любителите на романтиката и пуристите имат точно толкова шанс, колкото и любителите на модерните стилове на обзавеждане. Модерният стил се вписва много добре в по -малки бани, тъй като акцентът тук е върху елегантни, практични и прости мебели и санитарни помещения. Това прави стаята да изглежда много подредена и оптически по -голяма и оптично отделена, ако за мократа зона се използват други плочки. Материали като метал, хром, стъкло и дърво се използват умишлено при планирането на модерни бани, а също така могат да се комбинират много добре. Във връзка с душ кабина или просто оформена кубична вана, например от харди24, тези елементи извеждат модерния стил особено добре.

баня обзавеждане вана керамична

баня-модерно-обзавеждане за баня

Предпочитайте ясни линии

Съвременните бани днес са ясни и прости. Повечето керамични изделия за баня са строго геометрични и мебелите изглеждат леко намалени. Други характеристики на съвременните мебели за баня са гладки повърхности без видими дръжки и широки врати на шкафа, които покриват рамката. Дори меките форми перфектно се вписват в модерна баня, например вътрешните умивалници на умивалника, тоалетната и бидето могат да бъдат леко извити и по този начин да създадат силен контраст с строгия екстериор.

идеи за луксозно обзавеждане на баня

Модерни мебели за баня

Всеки, който притежава малка баня, знае това Мястото за съхранение е голям проблем. Спестяващи място огледални шкафове, тоалетни шкафове и шкафове за баня предлагат добро решение. В модерния стил на обзавеждане семплите шкафове в светли цветове обикновено имат гланцова повърхност и геометричен дизайн.

Изображение 1: © istock.com/2Mmedia

Изображение 2: © istock.com/dit26978

декориране на модерна баня в минималистичен стил