хидромасажна вана у дома артистична и много романтична

Спа вана у дома

Спа ваната в банята ви кара да се чувствате като в скъпа хотелска стая. За тези инсталационни аксесоари обаче трябва да сте много търпеливи с поддръжката. Нека научим малко повече от него.

Спа вана е всяка вана с въздушно заключване, система за гореща вода или дюзи с особено дълбок дизайн за пълна вана.

Някои бани са кръгли, други квадратни или овални или правоъгълни. Ваната може да се монтира в ъгъл или свободно стояща.

Перфектна елегантност в бяла керамика от Amelie de Gaulle Interiors

спа вана у дома бяла овална керамика

Забележка: Никога не купувайте баня, в която не сте седели. Ако искате да го използвате с партньора си, и двамата седнете там.

На снимката е вграден модел. И двата модела – вградени или свободно стоящи обаче имат различни трудности при сглобяването.

Класически овал с теракота от Green Apple Design

спа вана у дома бели овални керамични теракотни плочки

Обикновено ваните се предлагат с водна помпа, отоплителна или въздушна система. Трябва да ги изпробвате преди сглобяването. Тогава би било много неудобно да разберете, че системата се изчерпва или не работи.

Забележка: вграденият монтаж понякога е по-изгоден, тъй като отдолу има място за помпата и нагревателя, които иначе са трудни за скриване. Тази вана също има по -добро закрепване благодарение на плочките около нея. Самостоятелните бани се нуждаят от предпазни щипки, за да не се плъзгат. Трябва да се внимава скобите да не пречат на тръбите и тръбите на системите.

Дълбока вана – минималистична и с вкус от Синтия Мърфи

хидромасажна вана у дома минималистичен дизайн

Размерът на ваната е субективен; някои се чувстват по -добре при по -дълги вани, други искат краката им да докосват ръба на ваната.

Помислете за размера на вашата баня и вашия интериор. По -добре би било да имате изглед към прозореца от ваната, а не само към стената. Не вземайте масивна вана, ако котелът е с малък капацитет и не може да го обслужва.

Къпане с изглед от Марк английски архитекти, AIA

спа вана у дома просторни големи панорамни прозорци

Ваната има и аксесоари като помпа, вентилатор, LED генератор и други, от които се нуждае правилното жилище. Някои ги строят навън в килер, други искат да са им достъпни. Трябва да вземете предвид и точката. Трябва също да попитате за изискванията за електрическата система на модела, тъй като някои варианти могат да означават допълнителни разходи за вашия дом.

Пълна вана, на която да се насладите

спа вана у дома за релаксираща вана

Тази дълбока спа вана има струи, светлини, много въздушни мехурчета, нагревател, съединител за промиване и подложка за насочване. Те трябва да бъдат тествани индивидуално преди сглобяването.

Забележка: Тези светлини са проектирани според изискванията на клиента. Ако имате и вътрешно осветление, тогава можете да опитате 4 броя.

Забравете ежедневието – баня като в космоса

спа вана у дома къпане във Вселената

Допълнителните функции на струите поставят допълнителни изисквания – например за вентилация на помещението или боята по стените. Много джетове се използват само с пълна функционалност през първите няколко месеца. Някои имат функция за самопочистване, която за съжаление е много шумна.

Стилен дизайн – триъгълен и прозрачен

хидромасажна вана у дома триъгълна, удобна и прозрачна

Преди да инсталирате системата за пръскане, трябва също да помислите в коя посока искате да седнете и дали сте с дясна или с лява ръка.

Ергономична вана за накисване до прозореца от Sienna Building, LLC

спа вана у дома бели дълги тъмни плочки

Уелнес в двора

хидромасажна вана у дома малък басейн със сиви плочки

На верандата – като боговете във Франция

СПА вана у дома къпане на верандата