Днешното ежедневие е достатъчно динамично и изтощително, че все повече хора искат да се радват на повече спокойствие и релакс в собствения си дом. Много съвременни хора искат зелен оазис у дома, където да облекчат стреса на ежедневието. Голяма част от тези хора могат да реализират тази мечта и да се поглезят с голяма, слънчева и добре озеленена баня. Ако не сте от онези късметлии, тогава не бива да висите глава веднага! Защото винаги има добро решение за всяка ситуация! Дори ако банята ви е доста малка и тъмна, имаме страхотни предложения за вас как да я превърнете в зелен оазис въпреки всичко. Ще ви покажем нашите любими сред зелените стайни растения, които процъфтяват без много слънчева светлина. Първо, те се чувстват прекрасно там и, второ, променят визуално вашата баня. След малко ще разберете за кои стайни растения говорим!

Има стайни растения, които се чувстват комфортно в тъмната баня без дневна светлина

Стайни растения Банята на Zamioculca без много дневна светлина

Стайните растения за банята имат повече от декоративна функция. Те несъмнено украсяват банята и създават домашна атмосфера там. Известно е, че всяка атмосфера, където има зелени растения, излъчва приятно спокойствие и спокойствие. Ако искате да превърнете банята си в истински оазис за релакс, първо трябва да изберете правилните растения за баня.

 Благословени ли сте със светла баня или предпочитате тъмна?

Стайни растения ярка баня много идеи за светло зелен оазис

  • На какво трябва да обърнете внимание, когато избирате стайни растения за банята??

Най-важният фактор за добрия растеж на всички стайни растения са условията на осветление. Повечето зелени растения не могат да процъфтяват без слънчева светлина. За тях естествената светлина е източник на енергия за фотосинтеза. За съжаление, има безброй малки и тъмни бани, главно в големите градове по света, където почти не прониква слънчева светлина през деня. Въпреки че вашата баня може точно да отговаря на това описание, не трябва веднага да отхвърляте идеята за зелена баня. Има такива стайни растения, които се справят с малко светлина. Избрахме сред любимите си точно тези, които са лесни за грижи и имат скромни изисквания.

 В допълнение към светлинния фактор, трябва да вземете предвид и влажността там, преди да изберете вашите стайни растения за банята. Разбира се, стайните растения, които предпочитат да виреят на сух въздух, не са подходящи за банята.

Също така имайте предвид, че в малката баня температурата често се покачва при душ и къпане. Така че за това място предпочитате зелени растения, които могат да издържат на високи стайни температури.

 Когато има малко дневна светлина, късметлийският пудел от пера се чувства като у дома си.

Стайни растения за баня, малко дневна светлина Перо на късмет

  • Кои стайни растения са идеални за банята?

Следните стайни растения правят прекрасна зелена декорация във всяка тъмна баня. Те визуално променят стаята и я правят да изглежда много по -хубава. И трите са подходящи и за собственици на жилища, които нямат зелен палец, но ценят естетическия вид в банята.

 Внесете природата във вашата баня с ниска осветеност с това стайно растение!

Стайни растения за бани с ниска осветеност Zamioculcas

  • Замиокулкас

Zamioculcas или накратко Zamie е идеалното растение за всяка баня с ниска осветеност. Тъмните им зелени листа ще станат още по -тъмни в атмосфера без слънчева светлина. В немскоговорящите страни Zamioculcas все още е известен като щастливото перо и често се предпочита от хора без зелен палец. Изглежда малко здрав, но е изключително красив и лесен за грижи.

 Донякъде здрав, но красив и лесен за грижи

Стайни растения за баня Zamioculcas здрав лесен за грижи красив

Замие е първоначално от Африка, но е пренесено в Европа преди два века. Тук той украсява много дневни, тераси и балкони, но е просто идеален за банята. Щастливото перо се чувства комфортно дори при малко светлина. Растението съхранява достатъчно вода в корените си, за да може да преживее дори дълги периоди на суша. В банята няма риск да умрете от липса на вода, въпреки високата степен на влажност в тази стая, замие трябва да се полива редовно и да се наторява от време на време. Ако искате да внесете природата в банята, разбира се, можете да разчитате на Zamioculcas без колебание. Техните вечнозелени листа са подобни на тези на папратите и изглеждат наистина ефектни!

Spathiphyllum или единичният лист внася природата директно във вашата баня!

Еднолистни стайни растения Spathiphyllum за банята

  • Спатифилум

Спатифилумът, известен в цялата страна като единичен лист, е едно от най -популярните стайни растения от всички. Първоначално това растение идва от тропическите райони на Америка, но е пренесено в Европа от пътешественици през 1870 г. Спатифилумът е типично стайно растение, рядко процъфтяващо на открито. Не изисква много поддръжка, но изисква постоянно поливане. Най -лошото за това цвете би било да го оставите да изсъхне. Нуждае се от много влага, поради което чаршафът е просто идеален за банята. Той има много елегантен външен вид и внася благородна нотка в атмосферата, където се намира. Ако искате да вдъхнете повече елегантност на банята си, изберете един лист.

Цветето е перфектно оформено и веднага забележимо, защото излъчва много елегантност

Стайни растения за баня Еднолистен елегантен цъфтеж

Със своите вечнозелени листа той веднага привлича погледа и е истинско привличане на очите в банята. Обикновено растението има луковично съцветие, което стърчи над зелените листа и привлича вниманието на всички. Със своя бял и кремав цвят, цветето стои в голям контраст със зелените листа, което прави спатифилума още по -привлекателен.

Обущарската палма е идеална за банята, защото предпочита тъмни и сенчести места

Палмово стайно растение за баня на тъмни, сенчести места

  • Аспидистра

Друго здраво стайно растение се вписва чудесно в тъмната баня, а това е аспидистрата! Ако това име не означава нищо за вас, нека веднага обясним кое растение се има предвид под него. Schusterpalme е немски еквивалент, все още е известен като месарска палма или белег от щит. Единственият от тези растителни видове, който процъфтява на закрито, е Aspidistra elatior. Това предпочита тъмни и сенчести места, където повечето други стайни растения изобщо няма да процъфтяват. Палмата на обущаря също може да понася добре течения и температурни колебания. Растението също е невзискателно към температурните условия в помещението – може да расте еднакво добре както в топли, така и в хладни помещения. Тъй като е лесен за грижи, той е идеалното декоративно листно растение за тъмната баня.

Обущарският завод винаги е истински привличащ погледа в стаята

Стайни растения за сандъче за баня в банята

Палмата на обущаря определено ще внесе зелено, естествено докосване във вашата баня. Тъмнозелените му буйни листа са месести и имат продълговати канали. Поради това, това стайно растение изглежда малко драматично и винаги придава елегантен, но същевременно ефектен вид. Може да нарасне до 70 см височина и да показва цветята си много скромно, които са скрити предимно от зелените листа. Поливайте обущарската си длан много внимателно, тя не обича прекалено много вода, в противен случай корените й могат да отмрат и да изгният. Също така наторявайте растението внимателно, тъй като то не се нуждае от много хранителни вещества в почвата. Той ще ви благодари за грижите с лъскавите си зелени листа!

 Създайте зелен ъгъл и поставете дланта на обущаря там!

Стайни растения за банята обущар палмово зелен ъгъл

Нашият допълнителен съвет: Ако искате да прочетете повече информация и полезни съвети за грижа за тези и други растения за баня, можете да го направите веднага тук  кликнете и получете най -добрата информация.

Превърнете вашата тъмна баня в зелен оазис с подходящи стайни растения, където можете да се насладите на много наслада и забавление от къпане сутрин и вечер!

 Растенията за баня излъчват елегантност и внасят благороден усет в атмосферата!

Стайни растения за баня обущар палма елегантност благороден усет