Съвременните бани вече не са само за душ. Те са доста малки, частни уелнес оазиси, в които можем да се къпем и да се отпуснем едновременно. Освен това нараснаха и нашите изисквания към дизайна и стила. Благородните повърхности, оптичната ширина и ясните линии са сред най -важните критерии, характеризиращи съвременната баня. Следователно изобщо не е изненадващо, че душовете от стъкло са абсолютният връх в обзавеждането на банята и са на мода от известно време. Можете да се възползвате от многобройните му предимства и да намерите индивидуално, оптимално решение за вашата собствена баня.

стъклени душове

Какви са предимствата на стъкления душ?

Независимо дали планирате да ремонтирате банята или искате да я настроите от нулата, закупуването на стъклен душ винаги си заслужава. Защото това впечатлява не само със своята прозрачност и изискана естетика, но и с оптималната си дълготрайност и издръжливост. Стъклените душове също са изключително безопасни. Стените ви не са от нормално, чупещо се стъкло. Но напротив. Това е устойчив на счупване и удароустойчив материал. Може да направи т.нар Закалено безопасно стъкло (ESG) или ламинирано защитно стъкло (VSG). И в двата случая почти няма риск от нараняване при счупване, защото не се създава опасно счупено стъкло. Оптичната ширина и забележимата щедрост, която стъкления душ дава на банята, се допълват от добра стабилност и устойчивост. Благодарение на множеството дизайни и конструктивни варианти на такива душове получавате и подходяща доза свобода на дизайна.

прозрачен душ без уплътнение

За да се възползвате оптимално от всички тези предимства, трябва да изберете само висококачествени продукти, като например Истински стъклени душове от Glasprofi24. Определено ще намерите перфектното решение за всяка баня. Независимо дали са душ кабини или просто душ преграда – всичко е направено от качествено стъкло и оборудвано с висококачествени стойки и фитинги от неръждаема стомана. Винаги можете да разчитате на най -доброто обслужване и безупречното качество "Произведено в Германия" Оставете качество.

Влезте под душа

Източник на изображението: © Glasprofi24 GmbH

Кой стъклен душ пасва в моята баня?

Не всички стъклени душове са създадени равни. В зависимост от наличното пространство в банята и личните нужди са подходящи различни варианти на стъклените конструкции. По -малките бани например са добре обслужвани с ъглов душ. Оптимално това все още има сгъваеми врати. Още по-спестяващо място решение са петоъгълните душове, които в същото време, но остават оптимално удобни.

Ако имате ниша в банята, можете да я оборудвате много практично с ниша душ. Или имате просторна зона за къпане? Тогава U-образни или широки душ кабини са направени точно за вас.

Опциите за дизайн на стъклени душове са невероятно разнообразни. Със специален онлайн конфигуратор и подходящ съвет на специалист определено ще можете да намерите оптималното решение за вашите желания и нужди.

Инсталирайте и планирайте душ

Можете също да изберете типа стъкло поотделно. Не винаги трябва да е класическото прозрачно стъкло. Може би предпочитате тонираната версия или предпочитате душ с вас Матирано стъкло. Има и сатенено или отпечатано стъкло за още по -взискателни фенове на банята, които търсят повече индивидуалност или игривост.

Открити срещу затворени душове: какви са предимствата и недостатъците?

Само вие можете да решите сами кое е по -доброто решение за вас. Защото както затворената душ кабина, така и отвореният душ имат своите предимства и недостатъци. Докато първият предотвратява пръскането на вода по време на душ и поддържа топлината оптимално, вторият предлага преди всичко най -добрата достъпност. Този голям плюс е полезен не само за възрастните хора. В резултат на това процесът на къпане обикновено е проектиран по много несложен и приятен начин. Неслучайно такива душове се наричат ​​душ кабини. Те също така придават на вашата баня атмосфера допълнителна порция ефирност и лекота. Душова табла на ниво закръглява цялото нещо и осигурява още по-добър комфорт при къпане.

безпрепятствени душове преграда баня

В този случай почистването също е по-лесно и по-бързо. Защото имате просторна зона за къпане, но има по -малко стени. Ако все пак изберете иновативно уплътняване на стъклата, мръсотията и варовикът почти не се придържат към него. Водата тече директно.

Модерните стъклени душове ви предоставят светъл и изискан рай за къпане във вашите собствени четири стени. Подарете си такова уникално SPA усещане всеки път, когато го правите "Вземи си душ" скок!

растенията създават приятна атмосфера в банята