Тенденциите на модерния душ

Всеки оценява приятно гореща вана, особено в студените зимни дни. Ваната е идеална за релаксация след напрегнат и тежък работен ден. Въпреки това ваните се монтират във все по-малко домове. Особено по -младите поколения предпочитат душ кабини и открити душове. Самата вана тук се оценява само като бонус, но отдавна е престанала да бъде „задължителна“. Но откъде идва тази тенденция и как е проектирана нова модерна баня с душ?

модерни душове идеи за декориране на баня идеи за подови настилки

Душ на нивото на пода

Тенденцията към душ кабина на нивото на пода в момента намира своя път във всички домакински бани. Тук можете напълно да се откажете от душ кабина. Душ-кабина се счита за особено модерна и излъчва известна нотка на лукс, въпреки че това не е задължително свързано с допълнителни разходи.

Душ кабините с изключително големи размери, на нивото на пода, са екранирани с големи стъклени стени. Това прави банята да изглежда още по -голяма. Такива модерни Душ кабини можете да намерите в Baddepot се намира. Baddepot предлага разнообразие от стандартни душ кабини. Но също така могат да бъдат направени индивидуално адаптирани душ кабини. Всеки, който се нуждае от съвет, може да се обърне към ръководството за вътрешно обзавеждане за душ кабини.

Между другото, ако ви притеснява оттичането на водата, което обикновено се намира в средата на душ кабината, можете да поставите черешката на тортата на новия си модерен душ с канал за стена. Със стенен дренаж водата просто “изчезва” в стената и се подава от там към канализационната система.

модерни душове баня идеи малка баня

Смяна на душовата глава

Доскоро душовата глава беше горе -долу стока, средство за край. Но това също се променя изцяло в съвременните бани и душ кабини. Въпреки че конвенционалният душ не може да бъде лесно заменен, има много различни атрактивни дизайни и алтернативи. Все повече бани у дома се правят с изключително приятните и луксозни дъждовни душове монтиран. Този тип душ глава е проектирана да имитира приятното усещане на топъл дъждовен душ и по този начин гарантира незабравимо изживяване под душа. Дъждовната душ глава може да бъде монтирана в допълнение към конвенционалната душ глава или може да бъде прикрепена директно към тавана на душ кабината.

модерни душове идеи за баня с дъждовен душ

Подът на душа

Тъй като обикновено се къпете боси, усещането, което се абсорбира през стъпалата на краката ви, също играе важна роля. Студените, гладки плочки вероятно са добре познати на всички. Но подът на душ кабина също не е задължително да е скучен. Тук също можете да експериментирате с голямо разнообразие от материали и повърхности. Какво ще кажете за груб естествен камък или дори чакълено легло? Това може да бъде засадено например с бамбук. Заедно с дъждовен душ това доставя незабравимо изживяване под душа като в тропическите гори.

модерни душове дизайн на баня душ кабина вана

модерни душове баня подложка за баня