Независимо дали става въпрос за ремонт или ново строителство, добре проектираната баня винаги е начело на списъка. Защото нищо не е по -освежаващо от сутрешния душ малко след ставане. Тялото и умът се развиват приятно и се подготвят за всички по -нататъшни дейности през деня. Правилният избор на душ кабина или душ кабина играе изключително важна роля, защото осигуряват комфорт при къпане и цялостния вид на банята. И въпреки че вашият собствен вкус не е без значение при избора на душ кабина, влизат в действие много други аспекти, които са още по -решаващи и определено трябва да се вземат предвид при планирането. По -долу ще намерите най -важните от тях и ще научите още повече по темата.

Какви видове душ кабини се предлагат?

Не всички душ кабини са еднакви. В зависимост от ситуацията на инсталиране и наличното пространство в банята, можете да изберете правилния тип душ кабина. По-малките бани са най-подходящи за ъглови и кръгли душове, например, защото тези варианти имат форма, която пести място и използва две от съществуващите стени в стаята. Ъгловият вход и петоъгълният душ също се препоръчват в този случай и предлагат още повече комфорт и малко по -различен дизайн. Нишовият душ също е вид душ кабина, но идва под въпрос само ако има съществуваща ниша в банята и се нуждае само от врата на душ кабина. Модерните душ кабини и душ кабините U са идеални за просторни бани. И двете осигуряват по -голяма свобода на движение. Първият вариант е дори напълно без бариери, защото няма врата. Голям избор от всички тези душ кабини можете да намерите на www.badwelten24.de.

изберете душ кабина душ кабина

Допълнителен съвет: Ако в момента живеете в апартамент под наем и имате само вана, добрата сгъваема стена за вана би била идеалното решение.

Изберете подходящия душ мивка и врати

Душ умивалникът все още се нарича душ кабина или душ кабина. Това е основата на всяка душ кабина и затова трябва да бъде избрана по подходящ начин. Позицията и състоянието играят фундаментална роля. Можете да изберете душ корито от емайлирана стомана, санитарен акрил, камък, плочки, Silestone или различни композитни материали, както и да изберете от различни цветове. Стандартният размер е 90 х 90 см, но ако имате повече място в банята, все пак можете да използвате по -големи душ корита. Душ кабините са тенденция от известно време и съответно вече изобщо не изискват душ мивка.

душ кабина schulte акрилна петоъгълна душ кабина

При избора на врати основният акцент отново е върху условията в помещението – етажния план, квадратурата, мивката и мебелите за баня. Вашите лични нужди и физическо състояние също могат да бъдат допълнителен критерий за вземане на решение. Основните видове душ кабина са люлеещи се, сгъваеми, плъзгащи се и плъзгащи се врати. Също така помислете предварително коя панта на вратата предпочитате, дясна или лява.

Допълнителен съвет: За някои душ кабини, вратите за душ с така наречения механизъм за повдигане и спускане имат смисъл, защото това предпазва уплътнителните ленти и други дефлектори за вода.

обучен майсторски клас за душ кабина

А какво ще кажете за панти, профили и държачи??

Обикновено те се предлагат от производителя по стилен начин и съответстват на съответния модел душ кабина. Разбира се, можете да избирате от предлаганите варианти. По принцип се препоръчват пантите, изработени от плътен месинг или отлит алуминий, които след това се хромират до високо качество. Що се отнася до профилите, алуминиевите са най -добрият избор в повечето случаи. Те са анодизирани, цветно прахово боядисани или хромирани, за да имат по-добър живот. Този аспект е особено важен при напълно оформени душ кабини. Разбира се, можете да поръчате и такива, които са само наполовина или напълно без рамки. Последните са възможни само със стъклени врати. Те изглеждат много по-фини и възвишени, но са малко по-скъпи. Голям плюс: душ кабините без рамки са изключително лесни за грижи.

За коя душ кабина е по -лесно да се грижите?

Говорейки за лекота на грижа, този аспект изобщо не е маловажен във вашето решение за покупка. Тъй като продуктите с интензивна поддръжка след това ви струват много време и енергия и могат ненужно да замърсяват околната среда с химически почистващи препарати. По принцип важи следното: душ кабинки без рамки със стъклени стени и врати са много по -лесни за почистване в сравнение с напълно рамкирани кабини, изработени от пластмаса, които имат твърде много профилни ъгли. Последните благоприятстват натрупването на мръсотия и варовик.

ъглов вход плъзгаща се душ кабина

Ако изберете стъклена душ кабина, определено трябва да изберете такава, която е оборудвана с закалено защитно стъкло. Дебелина на стъкло от 6 мм е напълно достатъчна в повечето случаи. Много от моделите дори се справят перфектно с 5 мм и също са малко по -евтини. Стъклени стени, които имат ефект на перли и по този начин също предотвратяват натрупването на варовик и замърсявания едновременно, са чудесно нещо. Един такъв препоръчителен стъклен уплътнител е Fixil. Моделираните видове стъкло със структура от чинчилова козина или с шарки Carré са, освен тези в матово, антрацитово или пясъкоструене, също доста практични и предпочитани от много.

Допълнителен съвет: За по -лесно почистване подвижните части на напълно оформена душ кабина трябва да бъдат сгъваеми.

Ако е възможно, поглезете се с удобна и привлекателна душ кабина и започнете деня изпълнен с енергия всяка сутрин. Разчитайте на високо качество Made in Germany и разчитайте на професионалното обслужване на експертите, както за съвети, така и за измервания и монтаж.

     душ кабина без рамки на нивото на пода