Значи вие сте един от онези нови родители, които търсят италиански имена за вашето малко снопче радост? Тогава нека ви кажа, че това е чудесен избор. В днешно време много родители се насочват към италиански имена за децата си. Имена като Абриана и Алесандра са не само героични и елегантни, но и имат дълбоко значение, скрито под него. В тази статия сме закръглили около 100 красиви италиански имена на бебета заедно с техния произход и значение. Вижте ги тук.

Италианците имат атмосфера на елегантност и романтика, която се пренася в имената, които те избират за своите бебета. Хората обожават напредналите, но конвенционални предавания на италиански имена, които отразяват етническото наследство на Италия и нейния начин на живот. По -голямата част от тези имена също очертават характера и личността на мъжа. Италия е произходът на Ренесанса, Микеланджело, пици и всичко италианско, за което се сетите. Името, което избирате за сина или дъщерята си, зависи от социалната значимост и основа.

Уникални италиански имена на бебета

Италиански имена:

В италианската конвенция децата обикновено са кръстени на баба и дядо и очевидно други роднини. Най -голямото дете обикновено е кръстено на дядо си, а първото малко момиченце е кръстено на баба по бащина линия. Второто дете е кръстено на дядо по майчина линия, а младото момиче – на баба. Освен това, в случай, че имате повече деца, то се стига до имената на лели, чичовци и светци. Това е причината да видите много имена преработени и това е изображение на придържане към конвенциите. В случай, че за бебето бъде избрано друго име, то се разглежда като индикация за липса на уважение.

Съдържание:

  • 50 най -добри италиански детски имена
  • Започни с A, B, C, D, E, F, G, L, M, N, O, P, R, S, T, V, Z
  • Унисекс италиански бебешки имена
  • Имена на италиански знаменитости
  • Комбинирани езикови имена
  • Италиански имена на деца
  • Италиански имена за близнаци

50 най -добри италиански детски имена заедно със значението им:

В Италия името се състои от даденото име, което е „nome“ и фамилия, което е „Cognome“. Начинът, по който се изписва италианска фамилия, може да разкрие много откъде е вашето семейство.

1. Абриана:

Това отличително италианско име може да се използва като алтернатива на Сабрина или Адриана. Това уникално име от четири срички е женската версия на Авраам и означава „баща на множествата“.

2. Агата:

Това е красиво име от гръцки произход с красиво значение „добро сърце“. Името стана известно заради детективските истории на известната писателка Агата Кристи.

3. Алба:

Произхожда от латинската дума Alba, обикновено се използва за момичета с бяла кожа, тъй като буквалното й значение е също „Светло, бяло.“ Това е и женската форма на Albus, испанската дума, която означава „изгрев“.

4. Алдо:

Това е име от немски произход, придобило огромна популярност в Италия. Всъщност той се използва в Италия по -често, отколкото в Германия. Значението на Алдо е „Стар и мъдър.“ Името придоби огромна популярност в Италия поради факта, че покойният им премиер беше Алдо Моро.

5. Алфио:

Въпреки че Алфио е италианско име, той произхожда от гръцката дума Алфиос. Името означава „светлокожа или светеща“.

6. Алма:

Името Алма произхожда от латинския език, което означава грижа или насърчаване. Името получи своята слава след битката при Алма през 1854 г. На испански думата Алма означава Душа и е името на няколко богини.

7. Аманда:

Това е женската форма на думата Amandus, която означава „Този, който заслужава любов“ Тя води своя произход от латинския език.

8. Анжелика:

Името Ангелика произхожда от гръцкия език, което означава „Божи пратеник“. Това е женско име, което се използва от 18 век.

9. Бенито:

Името Бенито е испанската и италианската версия на Бенедикт, което означава „Благословен“.

10. Бибиана:

Бибиана е вариант на Вивиан, което означава „пълен с живот.“ По -рано Вивиан беше мъжко име, но днес то е строго женско име, така е и Бибиана.

11. Камила:

Името Камила произхожда от латинската дума Камила, която означава дева с безупречен характер. Това е много известно женско име с много актриси със същото име, като Камила Бел, Камила Лудингтън и др..

12. Каприана:

Името Каприана произхожда от италианския език и означава „Неясно.“ Името е получено от италианския остров Капри, където някои източници предполагат значението му като „Причудливо или игриво“.

13. Каприз:

Името Caprice произхожда от италианската дума Capriccio, което означава фантазия. Въпреки че е идеално използван за момичета, много момчета също споделят същото име. Каприс Коулман, известният борец, споделя същото име.

14. Кара:

Това име с латински произход означава „скъпа“. Някои хора също предполагат значението му като „спътник“.

15. Християнин:

Името християнин произхожда от латинската дума Christianus, която означава „християнин“ или „последовател на Христос.“ Това е идеално име за момчета, но е използвано взаимозаменяемо и от момичета. Кристиан Бейл и Кристиан Сератос са известният актьор и актриса, които споделят едно и също име.

16. Кларис:

Кларис е италианският вариант на известните думи Кларис и Клер. Това е средновековна форма на Клара, която означава „ясна и ярка.“ Това е класическо и неостаряващо име от италиански произход, което излъчва красота и женственост.

17. Клавдия:

Клаудия е красиво женско име, което произхожда от латинския език, което означава „слаба жена“.

18. Козима:

Cosima е мъжка форма на Cosimo от италиански произход. Това е много елегантно и отличително име, което означава „ред и красота“.

19. Кристиано:

Това едно от най -известните италиански имена заради футболната звезда Кристиано Роналдо, свързано със същото. Кристиано също произхожда от латинската дума Christianus, което означава християнин. Кристиано е едно от най -известните италиански имена.

20. Дарио:

Произведено от италианската дума Darius, името Dario е мъжко име, което означава „Притежател на добро.“ Известните личности, които споделят същото име, включват Dario Medrano, Dario Saric и Dario Benedetto.

21. Deangelo:

Deangelo е известното име от италианския произход, което означава „от ангела“ или „от ангела“. В Америка името се изписва като D’Angelo или DeAngelo.

22. Даяна:

Даяна води началото си от латински език, което означава „Божествена жена“. Името получи своята популярност зад покойната принцеса Даяна.

23. Донте:

Donte е италианската версия на латинската дума Dante. Това означава „Устойчив, издръжлив.“ Има много известни футболисти и баскетболисти, които споделят едно и също име.

24. Едита:

Това е италиански вариант на традиционното английско име Едит, което означава „Просперираща във война.“ Казват, че жените с това име са безгрижни и креативни, но все пак много силни лидери и визионери.

25. Емилия:

Това е наистина женско италианско име, получено от женското латинско име „Aemilius“. Името означава „съперник, превъзходство или подражание.“ Много известни актриси на Холивуд споделят същото име, като най -скорошният актьор Стенли Тучи назовава дъщеря си, родена през 2018 г. със същото име.

26. Енцо:

Енцо е италиански вариант на името Хенри, което означава „владетел на къщата.“ Това е едно от най -популярните и силни мъжки имена на века, което се използва с различни правописи по света.

27. Febe:

Febe е испанският вариант на думата Phoebe. Думата произхожда от гръцки, което означава „най -светлата жена“. Според гръцката митология Фийби е името на дъщерята на Уран.

28. Giada:

Това сладко име на момиченце произхожда от италианската дума „нефрит.“ Известният готвач на знаменитости Giada De Laurentiis споделя същото име.

29. Джорджо:

Тази дума е известна като име и фамилия, което означава „Джордж“. Тя произлиза от гръцката дума „Georgos“, което означава земя работник или земеделски производител.

30. Джовани:

Това прочуто име има своя произход от италианския родствен „Йоан“, което означава, че /„Бог е милостив.“ В други страни, той се използва като форма на по -често срещано име Фредерик.

31. Лоренцо:

Това е много известно италианско мъжко име, което води началото си от римската фамилия „Laurentius“, което означава „от Laurentum.“ Риалити телевизионната звезда Никол Полици кръсти сина си Лоренцо през 2012 г..

32. Лука:

Известното мъжко име Лука е роднина на Лука, което произлиза от Луций. Означава „от Лукания.“ Това би направило очарователно име и за момичета.

33. Марсела:

Сродни на френската дума Marcella означава италианско име Marcella, което е женската форма на името Marcel. Това е умалителна форма на Маркъс. Това очарователно италианско име означава „войнствен“.

34. Марио:

Името Марио е вариант на испанската дума Mauris, която означава „посветен на Марс.“ Марс, който е бил римският бог на войната, е бил наричан бог Арес от гърците. Маурис означава „мъж“.

35. Матео:

Италианската форма на Матей означава Матео, което означава „Божи дар“. Известната знаменитост, свързана с това име, е Матео Бочели (поп певец).

36. Милан:

Това е унисекс име, което се използва както за момчета, така и за момичета. Името Милано произлиза от славянската дума Mil, която означава „мил, любящ, милостив.“ Той също е много известен град в Италия..

37. Нико:

Това отново е унисекс име, което е и съкратената форма на Никола или Никола. Името означава „победители“.

38. Оливия:

Оливия води своя произход от латинската дума „маслина.“ Тя е използвана за първи път от Шекспир в пиесата си „Дванадесета нощ“..

39. Палмиро:

Палмиро е италианският вариант на името Палмър, което означава „поклонение“. Името традиционно се дава, за да означава, че родителите на споменатото лице са ходили на поклонение или в Светата земя.

40. Реджина:

Реджина произхожда от латинския език, което означава „кралица“. Това име стана известно в края на викторианската ера, която стана синоним на кралица Виктория.

41. Роко:

Името Роко води своя произход от немски и италиански, което означава „почивка.“ Рок или Роки са прякорите, често свързани с Роко.

42. Саверио:

Това е продължение на старото римско име Северо. Въпреки че дава усещане за фамилия, това всъщност е италианско бебешко име. И Северо, и Саверио имат своя произход от Италия и са вариации на Северус, което означава Стърн.

43. Стефано:

Това мъжко име води началото си от италианската дума Stephen, която означава „гирлянд или корона.“ Стефано Габана, известният моден дизайнер, споделя същото име.

44. Сузета:

Suzzeta е италианската версия на Susan или Sussana, чийто произход е от иврит. Това е очарователно име за малко момиченце

45. Тито:

Това кратко и сладко бебешко име е испански и италиански вариант на Titus, което означава „почетна титла.“ Така че, ако търсите кратко име, което не е скучно и скучно, тогава Тито е идеалният избор.

46. ​​Тит:

Произходът на това известно италианско име се крие в латинския език, което означава почитан. Това е и името на римския император Тит Флавий от 1-ви век.

47. Ванна:

Това очарователно име за малко момиченце произхожда от иврит, което означава „Божи дар“. Най -известната личност, свързана с Вана, е телевизионната водеща Вана Уайт от известното телевизионно предаване „Колелото на късмета“.

48. Вера:

Това очарователно женско име произхожда от италиански, което означава „Истина“. Има много известни знаменитости, свързани с това име, включително телевизионната актриса Вера Фармига и модният дизайнер Вера Уанг.

49. Виторио:

Това италианско мъжко име води началото си от името Виктор, което означава „Победа“. Виторио Де Сика е известният режисьор, който споделя същото име.

50. Зета:

Първото нещо, което идва на ум, когато чуете Зета, е известната холивудска знаменитост, Катрин Зита-Джоунс. Зета всъщност има своя произход от тевтонски, което означава бронирана девойка или просто много силна жена.

Най -добрите 10 унисекс италиански бебешки имена и значения:

1. Ария:

Ария е едно от най -добрите италиански бебешки имена, което се превежда като „Въздух“. Също така означава „лъвица“ на иврит. Просто трябва да го изпишете като Arya и имате унисекс име, което на санскрит означава „благороден“.

2. Лука:

Това е красиво унисекс име на красивия град в Тоскана. Това също има толкова сладък прякор – Лука

3. Калисто:

Това име има своя гръцки и италиански произход, което означава „Най -красивото.“ Това е красиво унисекс име с прекрасен прякор, както и Кали.

4. Геона:

Това унисекс име е усукана версия на по -често срещаното женско име „Джана“, което означава „Бог е милостив“.

5. Леоне:

Както подсказва самото име, това означава „лъв“ и може да се използва както като женско, така и като мъжко име.

6. Кала:

Това име произхожда от Сицилия, което означава „залив“.

7. Маркиза:

Името има красиво значение „Роялти.“ Това име е напълно идеално за вашето бебе, било то момче или момиче.

8. Данте:

Името Данте означава „издръжлив“. Това е унисекс име и напълно има смисъл, тъй като вашето бебе ще споделя името с известния поет Данте Алигиери.

9. Санто:

Както подсказва самото име, това означава „Свети.“ Санто може лесно да се използва като унисекс име, идеално за вашето бебе.

10. Порфирио:

Porfirio е унисекс име, получено от италиански и испански произход, което означава „лилаво оцветяване“.

10 имена на известни италиански знаменитости:

Следват някои от красивите италиански бебешки имена, които са и имената на някои известни личности.

1. Гага:

Лейди Гага е известна певица от италиански произход. Тя е автор на хитовите песни като „Аплодисменти“ и „Покер лице“.

2. Силвестър:

Силвестър Сталоун е известният боливудски актьор от италиански и френски произход. Работил е в известни филми като „Роки“ и „Първа кръв“.

3. Мадона:

Бащата на Мадона е италианец, докато майка й е французойка. Тя е известна певица, която е известна със своите хитови песни като „Like a virgin“ и „Holiday“. Мадона е едно от най -популярните италиански имена за бебета.

4. Леонардо:

Леонардо ди Каприо е известен актьор от италиански произход. Той участва във филми като „Титаник“ и „Вълкът от Уолстрийт“

5. Алиса:

Алиса Милано има италиански произход. Тя участва в предавания като „Очарована“ и „Кой е шефът“.

6. Хълк:

Хълк Хоган, известният борец на WWE, е от италиански произход. Той е класиран като #5 в списъка на най-добрите професионални борци на всички времена.

7. Линдзи:

Линдзи Лоън, известната актриса, има ирландски и италиански произход. Работила е във филми като „Подли момичета“ и „Капан за родители“.

8. Кейли:

Кейли Куоко е известната телевизионна звезда от италиански и немски произход. Тя участва в известните телевизионни предавания като „Теорията на Биг бенда“ и „8 прости правила“

9. Стив:

Стив Карел е известен актьор с италиански и полски произход. Той е участвал във филми като „Малката мис Съншайн“ и „40-годишната дева“.

10. Бретан:

Британи Мърфи беше от италиански и ирландски произход. Работила е във филми като Sin City и Clueless и умира на 32 -годишна възраст.

Топ 10 на италианските комбинирани езикови имена:

1. Габриела:

Това красиво италианско женско име произхожда от иврит, което означава „Бог е моята сила“ Това е женската версия на известното име Габриел.

2. Сандра:

Това италианско име има английски произход, което означава „защитник на човечеството.“ То също се счита за кратката форма на Алесандра, която е италианската версия на гръцката дума Александра.

3. Дона:

Това италианско име е синоним на Lady или уважително заглавие за женския еквивалент на Don произхожда от латински.

4. Серджо:

Това италианско име води своя произход на латински, което означава придружител или слуга.

5. Карина:

Красивата италианска дума, която означава малко скъпа, произхожда от латински, което означава Кийл, една от петте звезди на съзвездието Орион.

6. Антонио:

Това е италианска дума, която означава безценна. На латински означава похвално. Това е и женска форма на Антонио.

7. Пиа:

Тази кратка и сладка дума Пиа има своя произход на латински, което означава Благочестив или чист.

8. Desiderio:

Името произхожда от испански език, което означава желано.

9. Елизабетта:

Elisabetta е италианският вариант на английското име Elizabeth, което означава „Моят Бог е изобилен или Бог на изобилието“.

10. Монтес:

Това италианско мъжко име води началото си от испанския език, което означава планина. Това е съкратена форма на Монтегю или Монтгомъри.

25 уникални италиански имена на деца заедно със значения:

Ето няколко италиански имена, които са англицизирани, за да отговарят на днешния начин на живот:

1. София:

Мелодично, звучащо име, София се търкаля музикално от езика. Популярно име, произходът на София е в Гърция и Испания. Имайки предвид мъдрост, който не би искал сладката им снопче радост да бъде мъдра.

2. Изабела:

Произведено от иврит, Изабела означава предана на Бога. Име, свързано със средновековни принцеси, кралици и шекспирови пиеси. Име като Изабела може да изпълни принцесата ви с чувство на гордост и самочувствие, съчетано с искреност и преданост към близките си.

3. Ария:

Внесете магията на музиката в живота на вашето дете с това мелодично име. От Италия идва Aria, означаваща мелодия. Нека сърцето на вашето мъниче бие с любов и хармония всеки път, когато изпеете името му.

4. Ариана:

Това име е придобило известност заради поп звездата Ариана Гранде, но води началото си от гръцки и италиански корени, означаващи „напълно чист“ и „много свят“. И в двата случая всяко италианско момиченце, дадено с това красиво име, ще бъде небесен ангел, изпратен от боговете.

5. Беатрис:

Беатрис, име от литературата, сега е придобило нов живот. След принцеса Беатрис името отново е в центъра на вниманието. Със славно значение „тя, която носи щастие“, това е перфектно име за бебе, което със сигурност ще донесе дълбоко щастие на всеки, чието сърце докосне.

6. Аврора:

От латинското значение Зора, в римската митология, Богинята на изгрева е Аврора, чиято сълза е сутрешната капка роса. Име, което вашето бебе ще цени, когато всеки ден внася лъч слънце в живота ви и се радва да играе приказната принцеса Аврора в Спящата красавица.

7. Франческа:

От мъжкия Френсис, тази женска версия идва от Италия, означава „Безплатната“. Прекрасен жест зад името, предполагащ, че едно момиченце расте, за да стане независимо и самоуверено, да израства крила и да се издига над останалите. Това уникално италианско име на бебе ще бъде оценено от всеки, който го има.

8. Алесия:

С италианския и гръцкия си произход името Алесия предизвиква образи на гръцки богини. Името, макар и много женствено и красиво означава да защитава воин. Гордейте се, че кръщавате бебето си Алесия, тъй като това предполага, че жената в нея ще бъде силна, подкрепяща и отдадена.

9. Бианка:

Красиво име и вариант на френската версия, Blanche. Бианка означава бяла, блестяща. Внесете светлина в живота си с очарователно момиченце и я кръстете Бианка. Бъдещето й трябва да блести ярко, а душата й да е чиста като бяла.

10. Джая:

Gia е по -кратък вариант на Gianna. Прекрасен, мелодичен звук, когато го казвате с италиански акцент. Самото име означава милостив дар от Бог. Детето винаги би се чувствало обичано и милостиво, знаейки, че то е любящ подарък за родителите си от Всевишния.

11. Леонардо:

Име, което резонира в света на изкуството и забавленията. Леонардо да Винчи даде на това име дълбочина и характер. Името намери допълнителна слава с актьора и сърцераздирател, Леонардо Ди Каприо. Съкратено до Лъв, означава лъв. Нека вашето бебе бъде силно и майстор на изкуствата, като му дадете това класическо, италианско име.

12. Лука:

Толкова сладко звучащо име. Перфектен за подскачащо, момченце. Лука е друга форма на името Лукас. Името означава „носител на светлина“. Дете с това име излъчва и внася светлина в живота на тези, които го обичат.

13. Данте:

Силно звучащо, мъжко име. Името е печално известно поради Данте Алигиери, средновековния италиански поет и неговата Божествена комедия. Името всъщност означава трайно. Твърдо име, което може да помогне за изграждането на силен ум и характер, решително дете, което е малко вероятно да се откаже лесно.

14. Енцо:

Съкратена версия на Винченцо или Лоренцо, името има своя произход в Италия и Испания. И в двете култури това означава владетел на домакинството. Победител или завоевател. Традиционно подходящо име за мъж от къщата. Сега името за момче, което ще бъде страхотен влиятелен човек, който печели сърца и успява.

15. Антонио:

Латинските корени, испанското и италианското значение на Антонио е безценно и безценно. Излишно е да казвам, че всяко бебе е безценно за всеки родител. Момченце с това име ще расте в безопасност, като знае, че е безценно за родителите си и ще бъде обичано и обгрижвано повече от всеки скъпоценен камък.

16. Джовани:

Класическо и традиционно име на италианско момче, Джовани означава, че Бог е милостив или милостив от Бога. Тъй като италианците са дълбоко религиозни, можем да разберем, че подобно име би имало голямо благоговение и дете с това име би се считало за огромна благословия от Бог.

17. Марко:

Популярно италианско име, Марко, често се свързва с известния италиански пътешественик Марко Поло. Името означава Воюващ или Бог на Марс. Назоваването на малкия херувим Марко гарантира за силен и доблестен млад мъж, който ще отстоява правата си и ще се бори за своя народ.

18. Алесандро:

Това име е вариация на Александър и може да бъде проследено в историята до Александър Велики. Гръцкото и италианското значение предполагат Защитник/помощник на човечеството. Името се изплъзва музикално от езика и предполага, че момче на име Алесандро ще бъде любезно и склонно към природата и да помага на хората.

19. Адриано:

Значението на това име е свързано с Адриатическо море. Вашият сноп радост може да е водно бебе и незабавно да отидете до басейна. Някои деца получават толкова много радост да се пръскат във водата.

20. Николо:

Често съкращавано до Нико, това име е очарователно и идеално за малко бебе. Дори и детето ви да се държи лошо, би било трудно да го упрекнете с такова име. Николо означава Победа или завоевател на хората. С такова име той със сигурност ще завладее много сърца и ще победи в начинанията си.

21. Адриан:

Италиански произход, име на момче – Адриан се използва от англоговорящите хора от години. Значението на Адриан е „от Адрия“. Това е град в Северна Италия, от който Адриатическо море е получило името си. Английският папа през 12 век е първият, който се казва Адриан, който не е италианец.

22. Антъни:

Това е английската версия на „Антонио“, която е от италиански, испански и латински произход. Той стана много популярен, откакто много имигранти започнаха да се преместват в Америка. Светци, римски генерали и актьори направиха това име популярно през годините.

23. Лука:

Произведен от гръцки произход, Lucanus, регион в Южна Италия. Означава „от Лукан“. Лука е един от апостолите, който е бил лекар. Междузвездни войни направиха това име още по -популярно сред известния Люк Скайуокър.

24. Джулиан:

Джулиан е момчешко име с латински и гръцки произход. Това е друга форма на Хулио, което означава „младо или дете на Джоув“. Юлиан е мощно фамилно име на няколко римски императори. Жул, Джулия и Жулиен се считат за много шикозни имена за бебета.

25. Ромео:

Сериен флирт, шоколадовото момче, романтичният герой, Ромео е момчешко име от италиански произход. Сега той се използва широко по целия свят от филма „Ромео“, а Жулиета беше излъчена. Ромео означава „гражданин на Рим“. Това е универсално име.

Италиански имена за близнаци:

1. Джино и Джан:

Джино, име от италиански произход за момчета, означава „вечно жив“. Това е съкратената версия на Ambrogio. Друга версия на това име е Юджийн. Джино придобива по -голяма популярност през последните няколко десетилетия в сравнение с другите версии на името.

Джан е от еврейски и италиански произход и е популярен избор за момчета. Произнася се като Джон. Значението на Джан е „Бог е милостив“. Има много версии на това име. Джан обаче се откроява и звучи абсолютно италиански.

2. Роко и Фико:

Фицо е много популярно италианско име за момчета, което е съкратената версия на Федерико. Значението на Fico е „смокиня“. Това не е много често срещано, но определено уникално име.

Роко е от немски и италиански произход. Значението на Роко е „почивка.“ Това име стана известно от светец, който излекува жертвите на чумата. Роки е друга форма на Роко. Това също означава „боен вик.“ Това име е доста разпространено сега.

3. Рико и Бианка:

Рико е име на момче от италиански произход. Това е прякорът за Енрико или Рикардо. Това е и италианската форма на Хенри.

Бианка е популярно име за момичета от италиански произход. Значението на Бианка е „бяло“ или „чисто“. Алтернативна версия на това име е Bianca или Blanche на френски.

4. Амедео и Елда:

Amedeo е чудесен избор за име на момче и е от латински произход. Значението на Amedeo е „Бог е любов“.

Това е Елда е древногерманско име за момиче. Елда означава битка. Elda е италианската версия на Hilda. Това е много популярен избор за малки момичета. Тези редки италиански имена за бебета, особено за близнаци, ще оценят всички.

5. Джана и Мадона:

Това е Джана е великолепно име за момиче и е от еврейски и италиански произход. Джана означава „Бог е милостив“. Джана е Света, която рискува живота си, за да спаси бебето си. Това е друга форма на Джейн, от Джон.

От италиански произход Мадона е момичешко име. Значението на Мадона е „милейди“. Това е много почтен начин да се обърнете към жена като на френски „мадам“. Това име също означава Мария, майка на Исус. Това име стана много популярно заради певицата Мадона.

6. Доника и Енрика:

С корените си на италиански, Donica е име на момиче, което означава „дама“. Това е друг вариант на Дона. На латински значението Donica е „давам“. В по -ранните векове Donica рядко се използва.

Енрика е от италиански и старогермански произход. Енрика означава „домашен лидер“. Това е женската версия на Хенри и други алтернативни версии включват Ерика, Енрика, Енрикетта.

Тези съвременни италиански имена на бебета са получени от италиански, испански и гръцки корени. Значението на религията, която определя италианската култура и наследство, се подчертава в техните бебешки имена. Имената имат мелодично качество, когато се произнасят с автентичния италиански акцент

Така че гореспоменатият е списъкът с италиански имена, разделени в различни категории, заедно с техния произход и значения, които ще улеснят работата ви, за да разберете най -доброто име, подходящо за вашето дете. Уведомете ни дали сте успели да разберете най -доброто име за вашите бебета от горния списък. Споделете отзивите си в коментарите по -долу.