Накшатрите са част от лунните съзвездия и Асвинанакшатра е първата по ред във ведическата астрология. Това е първата звезда в целия цикъл. Ако вашето бебе е родено под този звезден знак, се счита за благоприятно да изберете определено име от определените срички. С нашето ръководство за имената на бебетата Ashwini nakshatra, ние ще свършим работата ви лесно!

Но преди да влезем в списъка с нашите имена на ашвини накшатра, какви точно са характеристиките на човек, роден под тази звезда? Кои срички е добре да изберете име за начало? Ще отговорим на всички ваши запитвания наведнъж!

ашвини накшатра бебешки имена

Характеристики на Асвини Накшатра:

Но преди да влезем в това, нека също така да разберем за какво е тази накшатра? Като се има предвид първото в цикъла, Аквини накшатра държи и притежава лечебна енергия и силата да създава и инициира нови идеи и начала. Твърди се, че местните жители на този звезден знак имат спонтанност. Родените под тази накшатра никога не могат да бъдат скучни или да не са активни. Те също са много талантливи и меки по природа. Господарят на тази звезда е Кету, а символът е конник. Четирите пади в тази накшатра се управляват съответно от Марс, Венера, Меркурий и Луна. Зодиакалният ведически лунен знак на тази звезда е Овен (Меша). Управляващото божество на Кету е Ганеша.

Името на сричките на бебетата от Асвининакшатра:

Ако вашето бебе е родено в тази благоприятна ашвини накшатра, се смята, че началната буква на името на бебето трябва да е с Чу, Че, Чо, Чоо, Ла, Лаа. Имайте предвид обаче, че това понякога може да варира според panchangam.

Бебешки имена на Ashwini Natchathiram:

Съставихме списък с бебешки имена за момчета, момичета и унисекс за тези, които са родени в този Накшатрам. Погледни!

Имена на звезди Асуни за момчета:

1. Четан:

Името Четан произхожда от санскрит и означава пълно с Дух или пълно със съзнание. Това също означава интелигентен човек или одухотворен човек. Това е сред най -популярните имена в Индия в момента

2. Лавит:

Лавит означава прекрасен и малък. Но според хиндуистката митология, някои също смятат, че името Лавит символизира и означава Господ Шива. Сега това е многозначно с двата задълбочени очарования, нали

3. Лакш:

Лакш означава насочване, цел и дестинация. Името произлиза както от хинди, така и от санскрит и е сред най -популярните имена. Друг вариант на това име включва Лакшман.

4. Черит:

Черит означава любим или скъп. Това е доста рядко име в Индия и уникален избор. Произходът на името е от хинди и санскрит. Това е идеално модерно име на момченце Ashwini nakshatra.

5. Чети:

Четите имат множество значения, като ум, възприятие, мъдрост, блясък, душа, сърце и интелигентност. Това също са красиви и най -значими неща, които някога сме чували, за да кръстим бебето си. Какво мислиш?

6. Лалит:

Може също да се пише като Lalit; това означава красива, нежна, грациозна и желана. Точното значение и описание са трудни за изписване за това име, предвид очарованието му от позитивност. Произхожда от санскрит и е популярно име в Южна Индия.

7. Лакшман:

Това е популярното име, получено от индуската митология. Лакшман е брат на лорд Рам и също означава проспериращ и някой, който е роден да дава. Друг вариант в правописа му включва Лаксман.

8. Струг:

Стругът означава някой, който е роден да дава и осигурява щастие на другите. В някои региони и общности Lathesh означава и господар на катерачи. Обичаме и двете интензивни значения на тези бебешки имена за Ashwini nakshatra.

9. Лашит:

Лашит на хинди и индийски език означава желано и желано. Докато точният произход на кой език не е много известен и утвърден, самият Лашит чува уникалност и рядкост. Други варианти на правописа на името включват Lashith.

10. Лахит:

Може също да се изписва като Lakit или Lakhith; името означава Господ Вишну. Това е съвременен уникален и съвременен избор на име, който все пак има традиционното и конвенционално значение с красота.

11. Червик:

Chervik означава валидиране. Това мъжко име Ashwini nakshatra отново е модерно и ново най -ново име за момчета, което да назовем в това поколение.

12. Четак:

Четак всъщност е името на коня на Рана Пратап. По -късно обаче той е популяризиран, като се има предвид красотата в името си и уникалността в звученето. Произхожда от санскритския език.

13. Чолан:

Чола всъщност е името на южноиндийската династия и името произлиза от думата му. Някой, който предпочита конвенционалното и същевременно смислено плътно име, може да предпочете да кръсти детето си Чолан.

14. Лакшит:

Изписано също като Lakhshith, означава отличен. Другото значение също включва някой. Значението е уникално и името произхожда от хинди.

15. Лалит Адитя:

Името Lalit, както видяхме по -горе, означава красив, нежен и мъдър. Aditya означава слънце, сутрешни лъчи. Комбинацията от двете имена прави красива двойка с такова великолепно значение.

16. Последно:

Може също да се изписва като струг; това означава воин, войник и някой, който се бие. Името също символизира позитивност, смелост и някой, който никога не се отказва. Произходът на името е от хинди.

17. Лаяк:

Layak означава някой, който е умел и знаещ. Докато точният произход не е известен, имената на бебетата на момчетата Ashwini nakshatra Mesha rashi са уникален и съвременен избор за много родители в западната част на индийския пояс.

18. Лаукик:

Laukik е вдъхновен от две значения. Първо, думата loukik символизира някой, който има светски знания. Иначе laukik означава и слава и някой известен. Уау, много обичаме и двете значения. Това е популярен избор за региони, говорещи хинди.

19. Лакшми Нараяна:

Името Лакшми Нараяна е много популярен избор за традиционно именуване. Това означава лорд Вишну и богиня Лакшми заедно. Тези, които предпочитат традиционните имена и митологичните имена, могат да предпочетат това

20. Челан:

Челан означава съзнание. Това е уникално съвременно име, което рядко се среща. И все пак е кратко и сладко. Произходът на името е от индуски и тамилски езици.

21. Лалитеш:

Lalitesh означава бог на красотата. Това е момче на хинди, получено от езика на хинди и се римува близо до имената на Lalit.

22. Пищни:

Пищно означава сладък и обичан. Той символизира някой, който изглежда богат и сладък. Произхожда от санскритския език.

23. Лавин:

Лавин означава аромат. Отново произхожда от санскритския език и означава добра миризма или приятна миризма.

24. Лавитра:

Лавитра означава Господ Шива. Това е уникално и модерно приемане на името на лорд Шива.

25. Лаган:

Лаган на хинди означава преданност, време и подходящо време. Той символизира някой, който винаги е отдаден на нещо в живота.

Имена на момиченцето на Ашвини Накшатра:

26. Черика:

Черика означава луна. Той също така символизира блясък, блясък и любов. Произхожда от санскритския произход и е уникално име за момичета, родени от този род.

27. Четана:

Четана означава отлична интелигентност или сила на изкуството и интелекта. Въпреки че името е доста популярно в южноиндийските имена, то е популярно и в северноиндийския пояс. Произхожда от санскритски произход. Друг вариант на правопис включва Четна и Четна.

28. Лакшми:

Сега Лакшми вече е доста популярно име. Произведено от индуисткия митологичен произход и от самата богиня Лакшми, името е вечна и традиционна възможност за родители, които биха го предпочели.

29. Лася:

Laasya, или също изписано като Lasya, произлиза от името на танцовата форма, изпълнявана от богинята Parvathi. Произношението и самото значение са доста прекрасни и елегантни. Това също означава усмивка, блясък и усмивка.

30. Латика:

Чували ли сте за името Латика? Името Латика всъщност означава малка лоза или пълзящо растение. Женските имена на ашвини накшатра са получени от езика хинди и са доста популярно име като цяло в Индия.

31. Лаасяви:

Laasyavi е доста уникално и модерно име. Това означава усмивка на богиня. Със своя интензивен и красив смисъл, името със сигурност се е отличило като съвременен вариант.

32. Лахари:

Лахари означава вълна. Произхожда от санскрит и е популярно, но вечно и грациозно име. Много често чуваме това име от тези, които обичат изкуството и литературата.

33. Лата:

Latha отново на много индийски езици означава пълзяща или падаща лоза. Мнозина също символизират името на Лата за стройна и красива.

34. Лалита:

Отново, Lalitha е доста популярно име в Южна Индия вече в Индия, от векове заедно. Lalitha означава желана, красива и грациозна. Името символизира жените на красота, грация и елегантност. Произхожда от санскрит.

35. Лаласа:

Това е доста рядко и изтъкнато име, което мнозина не чуват. Лаласа означава любов. Това име Mesh Rashi Ashwini nakshatra също означава приятелство и мнозина вярват, че е с персийски произход.

36. Лаваня:

Lavanya отново е друго популярно и вечно име, което продължаваме да чуваме в много части. Също така изписано като Laavanya, означава благодат и красота. Произхожда от санскритския език.

37. Лараня:

Лараня означава грациозен или човек, изпълнен с грация и чар. Той произлиза от езика хинди и е уникален модерен избор на ново поколение.

38. Четаки:

Четаки означава някой, който винаги е буден и съзнателен. Името отново произлиза от санскрит. Все още обаче не е установено. Това вече е популярно име в Южна Индия, особено в поясите на Канада и Тамил Наду.

39. Лалана:

Лалана означава някой, който е красив и млад. Името също символизира и извежда на красива млада дама, красиви жени. Ние сме доста влюбени в това значение!

40. Ласрита:

Ласрита означава някой, който винаги се усмихва или се смее. Името произхожда от индуски, а самото значение е красиво с щастлив тон.

41. Лая:

Ние сме в страхопочитание от това просто, кратко и все пак сладко име. Laya е име на музикален ритъм и е много красив и вечен избор да кръсти красивото момиченце!

42. Лайна:

Laina е ново дневно име и произходът му не е напълно известен. Името обаче означава слънчеви лъчи или сутрешен блясък. Той също така символизира блясъка и свети.

43. Лакшана:

Лакшана е от санскритския произход. Това означава някой, който има добро поведение. Някои също вярват, че това означава елегантно. Ние обаче обичаме и двете значения!

44. Лара:

Лара всъщност не е индийско име; той обаче е вдъхновен от гръцки и персийски. Предвид красотата на името, сега забелязваме няколко индийци, които носят красивото име. Лара означава грациозен и някой светъл.

45. Лавантика:

Лавантика отново е много рядко и уникално име. Това е едно от имената на Рага и е популярно прието от някой, който обича музиката и изкуството.

46. ​​Честха:

Чеща на санскрит означава някой, който има безкрайно желание или винаги е мотивиран да опитва неща. Това е нещо окуражаващо, нали?!

47. Ларина:

Името Ларина е от латинския език. Въпреки това, наскоро беше приет в списъка с индийски имена, предвид уникалното му звучене. Ларина означава някой, който защитава.

48. Лаксми Прия:

Лакшми Прия означава богиня Лакшми или Тулси. Това е комбинация от две имена, Лакшми и Прия, и двете са приети от индуистката митология.

49. Лалан:

Лалан е от хинди език и означава някой, който се грижи или е много грижовен.

50. Лагима:

Лагима е друго име за богинята Парвати. Произхожда от регионите Синди и вече е популярен избор на име.

Унисекс имена за бебета на Ashwini Nakshatra:

51. Чахат:

Chahat е унисекс име и се среща както при момчета, така и при момичета. Произхожда от езика хинди и означава желание или желание.

52. Лахар:

Лахар означава вълна. Това отново е унисекс име. Съществува обаче и женска версия на същата, Лахари. Произхожда от санскритски произход

53. Чайтаня:

Чайтаня е доста популярно име в Индия през векове и времена и въпреки това стои като класическа опция много пъти. Той е от санскритски произход и означава истинско съзнание. Ние обаче много обичаме значението!

54. Лакшия:

Лакся означава цел или цел. Отново произхожда от санскрит и има такова положително и мотивиращо значение зад себе си.

55. Лаксмин:

Името Лаксмин е доста уникално име и рядко се среща. Лаксмин е смесица от имена на богинята Лакшми и Господ Вишну заедно. Произхожда от индуистката митология.

Ашвини Накшатра, близнаци, имена на момчета и момичета:

56. Челан – Челиян:

Имената Челан и Челиян са имена на близнаци. Челан означава „съзнание“, както и „дълбоки вълни и вода“. Челиян обаче означава „богат“ и „проспериращ“. И двете имена започват с евтино и завършват с „n“.

57. Лаасак – Лаакини:

Имената Лаасак и Лаакини са имената съответно на момченце и момиченце. Лаасак означава танцьор и също символизира красив паун. Лаакини, от друга страна, означава божествена и богиня, която може да дава и взема. И двете имена започват с това, че ги правят идеални за име на момче и момиче близнак.

58. Лабони – Лабоня:

Лабони означава някой, който е грациозен и изпълнен с благодат. Лабоня отново означава красив и някой, който хипнотизира. И двете имена са за момиченцата близнаци и подходящо си подхождат.

59. Лакшай – Лакшаня:

Лакшай за момченце означава дестинация и да се цели. Лакшаня означава някой, който е успешен и постига своите цели и цели. И двете имена не само се римуват добре, но и седят перфектно относно значението им.

60. Лалит Чандра – Лалита Мохана:

Lalit Chandra е име, дадено за момченце, и означава красива луна. Лалита Мохана, от друга страна, е идеална за момиченце близнак и означава някой привлекателен и очарователен. И двете имена започват с „Lalit“ и завършват с „a“, което прави едно перфектно име на момче и момиче близнаци заедно.

Надяваме се да ви хареса да погледнете тези прекрасни бебешки имена на Ashwini nakshatra. Тези момчета и момичета, включително унисекс имена, са в тенденция и са доста прекрасни, подходящи както за класически значения, така и за съвременни кратки и елегантни имена.

Опровержение:

Имената, споменати по -горе, могат да имат различен и широк спектър от значения и символи в зависимост от конкретния език, култура, общност и регион. Моля, направете проучване, преди да финализирате името на бебето.