Анурадха Накшатра попада под 17 -та звезда в индийския астрологичен брой. Ако вашето бебе е родено в тази звезда, тогава ние сме подготвили, особено имената на бебето на Анурадха накшатра за вас. В индуистките традиции и вярвания се смята за късмет и благоприятно, ако назовете малката според нейната рождена звезда и астрология. За тези, които търсят едно такова бебешко име, което попада под Анурадха накшатра, тези смислени, прекрасни и съвременни имена на Анурадха накшатра могат да бъдат полезни.

анурада накшатра бебешки имена

Анурадха Накшатра и нейните характеристики:

Накшатрата на Анурадха има символ на лотос и е под влиянието на Сатурн. Звездата варира от 3.20 до 16.40 в знака Скорпион. Ако вашето бебе е родено в тази звезда, се казва, че те са много съсредоточени и решени какво искат в живота. От образованието до обучението и кариерата, родените в Анурадха накшатра винаги са първи в завършването на всяка поета задача. Освен това, тези в тази звезда също са частни лица, но винаги имат баланс между професионалния и личния живот.

Родените в Анурадха накшатра са приятелски настроени, красиви, нежни, нежни с другите и са с мек говор.

Анурадха Накшатра Имена Начална буква/Сричка:

Ако вашето малко дете е родено в Анурадха накшатра, се счита за добро, ако името му започва с буквите, определени за звездата. И така, имената на анурадха накшатра започват с:

Na, Naa, Ni, Nee, Nu, Noo, Ne, Nae.

Ако предпочитате да назовавате според падас,

Имената на 1 -ва пада на Анурадха Накшатра започват с Na.

Анурадха Накшатра второ име на пада с Не.

Имената на третата пада на Анурадха Накшатра започват с Ну.

Анурадха Накшатра, 4 -та падаща имена с Не.

Красиви и най -нови имена за бебета на Анурадха Накшатра 2021:

Ето ни; нека да продължим и да изследваме прекрасните и очарователни имена на Анурадха накшатра за бебе, родено тази година.

Anuradha Nakshatra Baby Boy Имена:

1. Нааяк:

Нааяк е може би най -желаното и известно име в индийските домакинства за родените в Анурадха накшатра. Това означава водач или водач на няколко индийски езика.

2. Набил:

Nabil е модерно ново и прекрасно име на момченце. Това означава благороден човек или щедра душа. Името произлиза от езика хинди и е сред новите имена.

3. Надин:

Надин е друго рядко и прекрасно име на Анурадха Накшатра. Името Надин означава Властелин на реките. Това също означава океан или безкраен. Не е ли прекрасно и това е сред последните имена на момчетата на Анурадха накшатра.

4. Нагеш:

Името на Нагеш е доста традиционно, но смело и красиво. Нагеш означава собственик на змия или господар на змии. Името е известно и популярно в няколко щата на Индия.

5. Наул:

Nahul е друго прекрасно и модерно рядко име. Името Nahul означава мощен.

6. Накш:

Naksh е красиво и очарователно име на бебе, което абсолютно обичаме. Това означава луна или звезди. Това също символизира блясък и блясък. Произхожда от хинди и санскрит.

7. Наман:

Наман е прекрасно име, което се среща най -вече в северната част на Индия. Името Наман означава поклон или отдаване на почит.

8. Нандан:

Нандан означава празник или удоволствие. Името също символизира храма и други имена на Господ Вишну и Бог Шива. Това е прекрасно и красиво име на момченце под накшатрата на Анурадха.

9. Нарун:

Името на Нарун произлиза от индуистките религиозни текстове и митология. Нарун означава водач на мъже. Това са красиви имена на Анурадха накшатра за момче.

10. Наусад:

Наусад или Наушад означава щастлив. Името е рядък избор на име на бебе, което все още не е намерено или често срещано в Индия.

11. Navdeep:

Navdeep е прекрасно име, което е популярен, но младежки избор за мнозина. Името Navdeep означава светлина или нова лампа. Друг вариант на правопис на Navdeep е Navdip.

12. Неелканта:

Неелканта е друго име за Господ Шива. Означава и владетел със синя шия. Друг вариант на име на Neelkanta е Neelkanth. Това е сред популярните имена на анурадха накшатра в телугу и тамил.

13. Неелеш:

Neelesh е традиционно име за момченце, което означава луна или Господ Кришна. Това е прекрасно и вечнозелено име на момченце за Анурадха накшатра.

14. Neelambar:

Името Neelambar произхожда от две хинди думи, Neel и Ambar, което означава синьо небе. Това са често срещани, но класически мъжки имена на анурадха накшатра.

15. Нерадж:

Neeraj е прекрасно и много често срещано име на момченце. Това означава лотосов цвят. Името също символизира излъчване, светене и осветяване. Neeraj се среща много в южноиндийските щати.

16. Неешик:

Neeshik означава нов. Името произлиза от езика хинди и е изцяло нов уникален избор на име за момченце в момента.

17. Неяв:

Nejav или Neejav означава съпричастност или вечност. Името на момченцето е рядко и е ново изобретение, което не се среща много днес. Ако искате изцяло нов избор на име, това може да е добре.

18. Нетик:

Нетик означава най -доброто от всички или отличен човек. Това също означава човек, който стои зад ценностите. Това е сред уникалните имена на момчета за Анурадха накшатра.

19. Нидан:

Нидан е прекрасно и едно от любимите ни имена на момченце. Това означава богатство или съкровище. Това име не се намира много и е уникален избор.

20. Нихаан:

Нихаан звучи толкова очарователно и красиво. Нихаал означава млад, щастлив или завършен човек. Името е ново и сега набира значение и популярност както в Северна, така и в Южна Индия.

21. Нихант:

Nihant или Nihaanth означава радостен или весел човек. Това също означава безкраен.

22. Найкет:

Niketh означава Господар на всеки. Това също означава къща, жилище или дом. Произхожда от хинди и санскрит.

23. Нувеш:

Ако предпочитате голяма част от традиционното име и значение, Нувеш може да бъде добър. Този също е уникален и не се среща често. Нувеш означава нови знания на Веда.

24. Нуванш:

Нуванш означава чувствителен човек. Името произлиза от индийските езици.

25. Нивун:

Нивун означава приношения или молитви към Господа. Името е модерен избор и е рядко, но красиво произнасяне на име на момченце за Анурадха накшатра.

Имена на момиченцето на Анурадха Накшатра:

26. Набхита:

Набхита или Набхита означава безстрашна душа. Името произлиза от езика хинди и е прекрасно модерно и уникално име на момиченце за Анурадха накшатра.

27. Надя:

Надия означава началото. Името също означава първо или черно. Това женско име на Анурадха накшатра е прекрасен и очарователен избор на име на момиченце, което рядко се среща.

28. Нагамани:

Ако искате традиционно име на момиченце, това може да е добър избор. Нагамани означава мелодия или мелодия на нагадевата.

29. Найрити:

Nairiti е красиво име на момиченце, което означава ангел или апсара като красота. Името произхожда от митологичните истории и е прекрасен очарователен избор на име.

30. Накишка:

Накишка или Накиска означава звезда. Името произхожда от хинди и други индийски езици и все още не се среща често.

31. Намита:

Намита или Намита означава смирен или поклонник. Името не е изцяло нов избор, но е младо и красиво име на момиченце за Анурадха накшатра.

32. Намия:

Намя е името на ново момиченце. Това означава учтивост или някой скромен. Това е сред най -редките имена на момиченца за Анурадха накшатра.

33. Нандини:

Името Нандини е много популярно име на момиченце в Южна Индия. Това означава свещена крава и също се отнася до богинята Дурга и Ганга. Името също символизира щастието и благословията.

34. Нашика:

Името на Nashika произхожда от езика хинди и означава неразрушим. Имената на момичетата на Анурадха накшатра също предполагат силни и смели.

35. Навая:

Navaja е прекрасно и популярно име на момиченце, което означава ново. Другите варианти на същото име са navdha или navatha

36. Наясана:

Nayasana е прекрасно, но очарователно традиционно име за момиченце, което означава свежест. Това е ново момиче Anuradha nakshatra Vrischika Rashi имена за рождената звезда на Anuradha.

37. Нилакши:

Neelakshi означава душа със сини очи. Произхожда от две думи Нила и Акши, на санскритски език, означаващи синьо и очи.

38. Нихарика:

Neeharika е много известно и популярно име на момиченце в щатите в Индия. Това означава мъглив, млечен път или капки роса.

39. Неелима:

Неелима е прекрасно и отново популярно име в южноиндийските щати. Името Неелима означава синьо небе, синя красота на лицето или красота със синьо отражение.

40. Неерва:

Neerva е ново и уникално име на момиченце, което означава чиста вода. Произвежда се от санскритския и хинди индийския език.

41. Неетика:

Неетика или Неетика означава добродетелна личност. Това също означава душа с морал и принципи. Името също означава лидер.

42. Нешика:

Нешика означава честен. Името е ново и уникално, рядко име на момиченце и неговият произход все още не е известен. Това е прекрасен избор на името на бебето за индусско бебе Anuradha nakshatra.

43. Нетра:

Нетра означава око. Това също означава лидер. Имената на анурадха накшатра на санскрит са популярни, но класически избор за имена на момичета в няколко държави.

44. Нидха:

Нида или Нидха означава да спите или през нощта. Името също означава тъмнина. Произхожда от урду и хинди езици. Ако искате кратко име на сладко момиченце, това може да е добър избор.

45. Нидхи:

Nidhi е прекрасно, но все пак известно име за момиченца. Това означава брилянтно. Името означава също богатство и съкровище.

46. ​​Нутан:

Името Нутан или Нутан произхожда директно от думата на хинди, Nuthan, което означава нов.

47. Нупур:

Нупур вече е известно име в Северна Индия, което означава глезен. Друг правописен вариант на името е Noopur.

48. Низа:

В случай, че търсите идеалното кратко, сладко модерно и рядко име на момиченце, Низа може да бъде добър избор. Низа означава младо момиче.

49. НитяПрия:

Ако предпочитате уникално и прекрасно име на момиченце с очарователно значение, NityaPriya може да бъде добър избор. Означава винаги приятно.

50. Нушка:

Нушка означава ценно притежание. Произходът на името все още не е много известен, но това е рядко и прекрасно име на момиченце.

Унисекс имена за Анурадха Накшатра:

51. Нишарг:

Нишарг означава природа. Името също предполага красота и грация. Това е унисекс име за бебе, подходящо както за момчета, така и за момичета в Анурадха накшатра.

52. Ния:

Ния означава светъл или цел. Името е нов и модерен рядък избор, подходящ както за момчета, така и за момичета

53. Нирал:

Niral означава уникален. Името също означава спокойствие и произлиза от езика хинди. Това е подходящо както за момчетата, така и за момичетата.

54. Нартан:

Нартан означава танц. Името е прекрасно и може да подхожда на момчета и момичета, които искат малкият им да има традиционно значение.

55. Нирзара:

Нирзара е прекрасно и модерно рядко име. Произходът на името все още не е известен, но означава спокоен и млад.

Двойни бебешки имена за Анурадха Накшатра:

56. Нааг – Наадха:

Нааг означава бог на змията или голяма змия. Naadha означава звук или мелодия. Това е прекрасен избор на име на момче и момиче близнак за Анурадха накшатра.

57. Naatika – Naavinya:

Naatika и Naavinya са две близначки за име на момиченце. Името Naatika означава танцьори или музикален парцал. Naavinya означава ново.

58. Набин – Начик:

Набин и начик са имена на близнаци. Името Набин означава ново и начик означава син на Ваджашравас.

59. Нира – Нийрад:

Неера означава чиста вода или сок. Neerad означава облаци. Това са модерни и уникални възможности за име на момиченце и момче близнак за Анурадха накшатра.

60. Ниваан – Нивали:

Ниваан означава свят или ограничен. Нивали означава почит. Това са прекрасни избори за име на момиченце за родените от Анурадха накшатра.

Надяваме се да ви хареса да погледнете тези прекрасни и красиви бебешки имена на Анурадха накшатра. Това са перфектната комбинация от модерни, очарователни, грациозни и прекрасни бебешки имена за момчета и момичета. Надяваме се, че сте намерили идеалното място за вашето малко.

Опровержение:

Всички горепосочени имена имат своите значения според контекста и времето. Тези значения и символи могат да се променят в зависимост от различните култури, държави, региони и езици. Съветваме ви да извършите обширно проучване, преди да разберете няколко тълкувания, свързани с името.