Да предположим, че вярвате и следвате индуските религиозни вярвания и астрология. В този случай всички знаем, че се смята за благоприятно да се кръсти на новородено според неговата или нейната звезда и зодия. Съответно днес ние сме тук с имената на бебетата на Shatabhisha nakshatra за родители, които търсят смислено име за бебе, родено в тази звезда.

Така че, ако вашата малка звезда е родена в звездния знак Shatabhisha, това ръководство за Shatabhisha nakshatra и списъкът с имената на Shatabhisha nakshatra могат да ви помогнат. Моля, продължете да четете, за да научите повече за него.

бебешки имена на shatabhisha nakshatra

Какво представляват Shatabhisha Nakshatra и неговите характеристики?

Преди да влезем в имената на Satabhisha nakshatra, значението на Shatabhisha nakshatra е 100 лекарства, медицински, лекари или лекари. Известен също като Shatabhishak или Shataraka nakshatra, той е 24 -и по ред накшатра в индуската астрология. Управляващата планета на тази звезда е Раху, нейното управляващо божество е Дурга и варира между 6,40 градуса до 20 в зодия Водолей.

Известно е, че родените в Shatabhisha nakshatra имат самостоятелност, искреност, истинност и вярност. Те имат остър ум, винаги са съсредоточени и е известно, че просперират в живота. Освен това тези звездни хора са квалифицирани и компетентни, за които е известно, че се отличават с предприемачески работи. За хората със звезди обаче се казва също, че са скърбещи хора и са емоционални, които трябва да имат самочувствие.

Начални букви на имената на Shatabhisha Nakshatra:

Ако вашето малко дете е родено в този звезден знак, е благоприятно, ако го кръстите според следните имена на Кумбха раши Шатабхиша накшатра, започващи срички:

Върви, Са, Саа, Си, Виж, Су, Су, Гау

Според падите,

  • Имената на Shatabhisha nakshatra pada 1 започват с Go.
  • Имената на Shatabhisha nakshatra pada 2 започват със Sa.
  • Имената на третата пада на Shatabhisha nakshatra започват със Si.
  • Имената на Shatabhisha nakshatra pada 4 започват със Su.

Съвременни и смислени имена за момчета и момичета Шатабхиша Накшатра 2021 г .:

Сега нека да продължим напред и да изследваме прекрасните, очарователни и уникални имена на сатабхиша за момчета и момичета от новото хилядолетие.

Имена на бебето на момченце Shatabhisha Nakshatra:

1. Гокул:

Гокул е името на мястото, където е отгледан Господ Кришна. Името произлиза от индуистката митология и е популярно име на момченце под звездния знак.

2. Гопал:

Гопал означава пастир. Името обаче символизира и Господ Кришна. Това е сред древните, традиционни и смислени имена на момченца за Shatabhisha nakshatra.

3. Гопан:

Гопан означава защита. Произхожда от санскритския език и е уникален, но смислен и рядко срещан избор на име на момченце за тази звезда.

4. Горакш:

Горакш е пазител на крави. Името обаче символизира и Господ Шива. Това е традиционно смислено име, но не се среща често. Така че съвременните родители, които искат традиционно име, което не е много често или популярно, могат да изпробват това.

5. Горал:

Goral е сладко и прекрасно име на очарователно бебе. Това кратко име означава обичан. Ние много обичаме иновативния и творчески израз за списъка с имената на Shatabhisha nakshatra. Какво мислиш?

6. Горав:

Горав произхожда от хинди език и означава гордост, достойнство и чест. Това също означава уважение и слава. Това е често срещано име и е друго произношение за името му Gaurav. Обичаме този избор за мъжките имена на Shatabhisha nakshatra.

7. Goutham:

Goutham, който също се произнася като Gautham, означава лорд Буда. Името означава и човек, изпълнен с живот. Обичаме смисленото и очарователно име. Това е често срещан избор, но въпреки това е класическо и вечно модерно име.

8. Govil:

В случай, че искате кратък и много съвременен избор на име, Govil може да е добре. Govil означава уважаван човек или уважаван/почитан.

9. Гоурак:

Gowrak е друго традиционно значение на името, но рядко се забелязва в списъка с имена. Това не означава нищо друго освен лорд Ганеш. Това е сред модерните имена на Shatabhisha nakshatra за бебето в момента.

10. Саадхан:

Саадхан на санскрит и хинди буквално се превежда като постижение, работа или изпълнение. Това е креативно и очарователно име на момченце. За родители, които търсят нещо иновативно. Това може да е правилният избор за родените от Shatabhisha nakshatra.

11. Саадхав:

Саадхав означава лоялен и достоен човек. Другите значения на името също включват чист, благороден, мирен и достоен човек. Това е оскъдно име на момченце и е прекрасен избор, който иска смислено.

12. Саадвик:

Името Saadvik става все по -популярно сред новородените новородени хилядолетия, което означава дърво. Прекрасното произношение и символика правят името известно днес.

13. Саагар:

Саагар е често срещано име на момченце. Превежда се като море или океан. Това също означава широко и безкрайно. Името вече е широко разпространено както в северните, така и в южните индийски щати.

14. Саагник:

Името Saagnik е прекрасно и новодневно име на момченце за Shatabhisha nakshatra. Саагник означава човек или душа, които побеждават огъня. Други символи и значения със същото име включват яростна и страстна душа. Ние безкрайно обичаме всички значения, свързани с него; какво мислиш?

15. Saahas:

Името Saahas на санскритски език означава доблест, смелост и смел човек или смелост. Въпреки че тези имена на сатабхиша накшатра за момче не се срещат често, това е прекрасен творчески избор на бебешко име.

16. Саахат:

Ние също обичаме това кратко и прекрасно име; Саахат означава мощен или силен човек. Това е модерен и рядък избор на име за родените от Shatabhisha nakshatra.

17. Саахит:

Саахит отново е рядко име, но е творческо. Името Saahith означава литература. Родителите, които се интересуват от изкуство и литература, могат да изпробват това име. Произхожда от санскритския език.

18. Саакет:

Саакет или Саакет означава Господ Кришна. Това е традиционно име, което означава избор, но с модерно произношение. Това вече е много известен избор за имена за момчета.

19. Саамир:

Докато произходът на името Саамир все още не е установен, името означава вятър. Той също така символизира аромата за добро утро. Обичаме и двете значения.

20. Саара:

Saaran е уникално и необичайно име, което означава бягане. Произхожда от санскритския език и е модерен избор на име.

21. Сааранг:

Ако обичате музиката или оценявате музикалните познания, вече бихте чули името Saarang. Означава музикално парче. Другите значения на името включват земя, блясък и светлина.

22. Саатвик:

Saatvik или Saatwik е прекрасно и интензивно, смислено име. Той става известен през последното десетилетие и означава достоен или съществен. Името също символизира добродетелна душа.

23. Subeer:

Subeer означава смел или смел човек. Той също така символизира воин. Името е съвременен избор и все още не се среща често.

24. Subhag:

Името Subhag се среща най -вече в северните части на Индия, което означава щастлив човек. Това също означава късмет.

25. Suchet:

Suchet означава винаги сигнализиран човек. Името означава също интелигентна, остра и внимателна душа. Ние много обичаме това име на момченце Shatabhisha nakshatra.

Имена на бебето момиченце Shatabhisha Nakshatra:

26. Гомати:

Гомати означава кралица на красотата. Името предполага и речно място. Това е много традиционен избор на име за момиченце за родените от Shatabhisha nakshatra. Другите правописи на името включват Гомати, Гомти и Гомати.

27. Годавари:

Godavari отново е традиционен и вече широко разпространен избор на име за момиченце. Той е кръстен на най -дългата и голяма река в индийския субконтинент. Това е най -популярното и класическо женско име на Shatabhisha nakshatra.

28. Гуранги:

Ако търсите традиционно име, но все още не е много често, Gourangi може да бъде правилният избор. Това означава любим на Господ Кришна и друго име за Радха. Името също символизира даряващия щастие или светлокожата красота.

29. Гутами:

Gouthami е друг вариант със същото име Gauthami. Това означава някой, който премахва тъмнината. Това е и друго име за богиня Дурга. Друг правопис за същото име е Gowthami.

30. Саачи:

Саачи означава любим човек. Това също така включва благодат, истина и спътник. Обичаме всички тези имена на Satabhisha nakshatra за значения на момичета и най -вече сладкото и кратко произношение на името.

31. Саадхана:

Саадхана или Саадна е често срещано бебешко име, особено в южните индийски щати. Това означава практика, учене, изпълнение или работа. Прекрасното значение на името обаче го прави най -модерното име и класически избор досега.

32. Саанви:

Саанви е богинята Лакшми. Макар и с прекрасно традиционно и религиозно значение. Името е модерно и кратко и сладко, атрактивен избор за родените от Shatabhisha nakshatra.

33. Саахития:

Саахития означава литература. Това е прекрасен и смислен философски избор на име, открит в южните щати. Другите варианти със същото име са Sahitya, Saahithi и Sahiti. Произхожда от санскритския език.

34. Санскрити:

Sanskriti или Saanskriti означава култура или традиция. Това е очарователно име с прекрасно значение, произхождащо отново от санскритския език. Други варианти на името са Samskruthi, Samskruti и Sanskrithi.

35. Сана:

Сана означава сияен човек. Името също означава сръчен, красив и сияен. Това елегантно и прекрасно кратко име е нов и модерен избор за родените от Shatabhisha nakshatra. Другите варианти на името включват Сана.

36. Сандхя:

Сандя отново е често срещан и много често срещан избор на име в южноиндийските щати. Сандхя означава здрач, вечер и здрач. Това е смислен и прекрасен избор на име за родените от Shatabhisha nakshatra и е класически. Това също е популярно имена на Satabhisha nakshatra на телугу.

37. Санхита:

Санхита или Санхита означава код. Това е рядко име и все пак с прекрасен женски тон. Предстоят модерни имена на момичета Satabhisha nakshatra.

38. Сатви:

Сатви е прекрасно и кратко, атрактивно име на момиченце за Shatabhisha nakshatra. Името Сатви означава реалност или съществуване.

39. Sumeha:

Sumeha означава интелигентен човек. Това е нов избор на бебешко име за родените от Shatabhisha nakshatra и е креативен и очарователен.

40. Sunaina:

Sunaina вече е известна и популярна идея за име на момиченце. Това означава някой, който има красиво и очарователно око. Красивото име произхожда от санскритския език.

41. Suneetha:

Suneetha, Sunitha или Sunita отново е често срещано име, което означава мъдрост или добре възпитани. Това също означава праведен.

42. Сунехри:

Sunehri е популярното име на северноиндийско момиченце, което означава златно. Той също така символизира скъпоценност и злато. Това е прекрасно и сладко малко момиченце на име Shatabhisha nakshatra.

43. Сунишка:

Сунишка или Суниска е рядко срещано име на момиченце, което означава това с красива усмивка. Това е необичайно име, което е смислено и привлекателно с уникално значение.

44. Suparna:

Suparna отново е очарователно и често срещано име за момиченца в Shatabhisha nakshatra. Името Suparna означава красиви листа и крила. Това също означава лотосов цвят. От друга страна, Suparna означава и богиня Parvathi.

45. Супраджа:

Супраджа означава Добротата на човек. Това е много често срещано име за момиченца и също е прекрасен традиционен избор.

46. ​​Супреета:

Supreetha или Supreeta произлиза от две думи от санскритския език, su и preetha. Това означава любим и най -обожаван човек. Името също означава добре възхваляван. Това е прекрасно и красиво име за момиченце за Shatabhisha nakshatra.

47. Суприти:

Суприти означава истинска любов или любящ човек. Това е прекрасно традиционно име, но не се среща често или често.

48. Сурамя:

Сурамя означава красив човек или великолепен човек. Името също означава привлекателно или очарователно. Това е прекрасно необичайно име, произхождащо от санскритския език.

49. Сурави:

Сурави означава свещено слънце, произхождащо от думите Су и Рави на санскритския език. Това е много рядко име на момиченце, но много смислено, кратко и привлекателно за родените от Shatabhisha nakshatra бебета.

50. Суви:

Ако искате и предпочитате сбито четирибуквено име в азбуката, Suvi е хипнотизиращ избор. Суви означава лято. Това е рядък и модерен уникален избор на име за момиченце.

Универсални имена на бебета Shatabhisha Nakshatra:

51. Саадхя:

Saadhya е прекрасно, смислено и уникално унисекс име, подходящо за момичета и момчета, родени от Shatabhisha nakshatra. Това означава съвършенство, спасение и постижение. Името е необичайно и рядко се среща.

52. Саарин:

Саарин означава някой, който винаги подава ръка за помощ. Това е идеално и модерно очарователно име както за бебета на момчета, така и за момичета.

53. Санчал:

Санчал означава вода или движение и вълна. Това е модерно и прекрасно рядко срещано име на момиченце и момче за Shatabhisha nakshatra.

54. Субха:

Субха или Шубха означава щастлив човек. Той също така представлява и символизира привлекателност, блясък и благоприятност.

55. Шямал:

Шямал означава мрачен. Това е прекрасно и уникално име за момче и момиче за Shatabhisha nakshatra.

Имена на бебета близнаци Shatabhisha Nakshatra:

56. Шумер – Шумега:

Шумер и Сумега са прекрасни близнаци за момченце и момиченце за Shatabhisha nakshatra. Името Шумер означава човек, роден през лятото. Това също означава божествени планини. Sumegha, от друга страна, означава дъжд или облаци.

57. Сумона – Сумух:

Сумона и Сумух отново са имена на момиченца и момче близнаци за Shatabhisha nakshatra. Името Сумона означава спокоен човек. Сумух означава Господ Шива. Той също така символизира красива душа, красива, приятна.

58. Говардхан – Говинд:

И Говардхан, и Говинд са близнаци за имена на момченце за Shatabhisha nakshatra. Говардхан означава името на планината, разположена в Гокул. Говинд означава Господ Кришна или пастир.

59. Саанвика- Саара:

Саанвика и Саара са красиви близначки за име на момиченце. Името Саанвика означава богиня Лакшми. Саара означава благородна личност, чиста и прекрасна дама.

60. Садви – Саеша:

Саадви и Саеша са момиченца близначки, красиви имена. Саадви означава учтиви и религиозни жени. Саеша означава някой, който има голямо желание и желания. Това са модерни и уникални възможности за избор на име на момиченце -близнак.

Надяваме се, че сте намерили прекрасния избор на имена за бебешките имена Shatabhisha nakshatra. Тези съчетават перфектни, смислени, модерни и традиционни бебешки имена за момчета и момичета в звездата Shatabhisha. Кажете ни кой сте избрали; обичаме да чуваме от вас.